Šta je novo?

LCD TV Dilema

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
bolje gledaj ovaj model Samsunga
bolji je od tvog za malu novcanu razliku

Vuk u susednom topicu tvrdi da Panasonic u ovim jeftinijim varijantama ne moze da se poredi sa Samsungom.

A sto se tice ovog modela R71B i Tehnomanije - stoji ti da ga nema na lageru.
Za panele ne znam da ti pomognem.

Tehnomaniju koristim samo zbog specifikacija, inace bi kupio na kredit uz frizider u tehnomarketu kod mene :D Tu ga ima na lageru. Pa me zanima koji je bolji model od ova dva samsunga sto sam pomenuo. I da li da gledam kada kupujem koji je panel u pitanju???

Dakle Samsung LE 32R71B ili Samsung LE 32R32BX Prvi je cak i jeftiniji sa par hiljada :D

Poslednja izmena:
definitivno R71 model... pa R72,3,4
ili ako zhelish kvalitet onda R82BX, ali je taj 70000

inache, do vikenda ti je tamo akcija pa mozes da uzmes na 6 rata bez kamate. ali samo za Samsung LCD

Hmmm a po cemu je npr R72B ili R73B bolji od R71B :D posto su cene sve tu negde iste, osim ovij 81BX i 82BX koje koliko sam primetio imaju samo vise prikljucaka od R71B :D ili gresim pa su i razliciti paneli. Trenutno nemaju na lageru ovde R71B sacekacu nedelju dana pa cu ga pogledati :D

E pa ja sam imao oba

Panasonic ima daleko bolju sliku po meni X puta
ali samo ako je made in Chezch Republic, nikako China umiru im pixeli

Samsung prosek, bolje uzmi neki jaci model , a kad sazris i shvatis sta valja uzmes plazmu. Imas panasonikove 37" za 90.000

Iskreno ja sam totalno zbunjen sada sam naleteo i na SONY 32U2000 koji mi takodje upada u budzet :D najbolje ko moze nek mi da savet za neki konkretan model 26-32" do 56K dinara :D eto

E pa ja sam imao oba

Panasonic ima daleko bolju sliku po meni X puta
ali samo ako je made in Chezch Republic, nikako China umiru im pixeli

Samsung prosek, bolje uzmi neki jaci model , a kad sazris i shvatis sta valja uzmes plazmu. Imas panasonikove 37" za 90.000

Ne znam zasto unosis zabludu ako opet pricas o Panasonic LCD uredjajima.
Ti si ovde vec okarakterisan kao covek koji voli mrtve boje, nizak kontrast, sivu mresticnu sliku, i nestabilan fokus.
Nemoj tako olako da se odlucijes da preporucujes ljudima uredjaje od preko 50000.

Ti na ovom forumu imas pravo da tacno iskazes mane i prednosti uredjaja. A ne da pausalno ocenjujes uredjaje.

Svako dan prolazim pored BG electronica, i zgrazavam se kvalitetom Panasonic LCD uredjaja. Doduse gore navedeni model nisam bas testirao na HD boxu.

Rekao sam ti da ti upravo sve mane velicas kod Panasonic uredjaja.

Mutnina kod tebe dovodi do prijatnije slike, mrtve boje su po tebi prirodnije, siva mrena na sveobuhvatnom kontrastu i beloj boji je tebi vrlina i prijatnost slike.

To tako ne ide.

Ti volis ono sto volis, ja volim ono sto ja volim, i bas zbog toga ne treba preporucivati ljudima nista.

A da u ovu celu pricu ne ubacujemo uzasan kvalitet elektronike, i raspolozivost kvalitetnog rada sa PC karticama.

Ako nesto hvalis to mogu biti samo odredjeni modeli plazme. Ili pusti isti materijal na panasonicu i Samsungu , stavi ih jednog pored drugog, uradi shot dobrim aparatom.
Okaci sliku, i na osnovu slike oceni tvojim okom sta je dobro kod jednog a sta lose kod drugog.

Poslednja izmena:
Sta si uradio na kraju? Ja sam u istoj dilemi. Zna li neko da protumaci sta tacno znaci koje slovo/broj u oznaci modela? Meni treba iskljucivo za gledanje HDa sa kompa, tuner i slicno me ne zanima. Da li je u tom slucaju svaki isti? Ili ima razlike u panelima, ali nisam pametan koje slovo oznacava koji panel.

Sta mislite o SAMSUNG LE-32S62BX? Ima za malo manje u comtradeu...

kod Samsunga LE-32S62BX oznake:
LE - LCD (nije plasma)
32 - velicina 32,37,40...
S - oznaka serije, po kvalitetu ide od najloshije S, pa R, pa M...

6x - oznaka modela (mene asocira za godinu 2006) - sto vise to bolje
x2 - verzija modela - sto vise to bolje
B - black, W -white, D - digitalni tuner, i jedino ne znam sta je X?!?
izvinte me za 2 posta ali me M:ts 3G net 'ebe

Hvala :) Ali tek sam sad zbunjen, po cemu se ti brojevi konkretno razlikuju, i serije? Sta znaci bolje, neki meni nebitni parametri (tuner, uglovi gledanja, pip, opcije itd) ili oni izuzetno bitni parametri (kvalitet panela, boje, kontrast). Da li ima ikakve poente ici na DVI, ili i obican analogni ulaz zadovoljava, kao sto je to slucaj kod monitora?

Znaci ide se po redu S<-- najlosiji a M N<--- nabolji modeli sto se tice samsunga? Opaaaaa :D
Napredujemo. Iskreno :D ja stvarno ne znam. Trenutno se razmishljam izmedju LG 32LC2R Samsunga 26R82BX i ovog Sony-ja 32U2000

ajde vako... recimo da je R82BX oznaka za trenutno najkvalitetniji Samsung HD Ready LCD (1366x768) i ima vise HDMI prikljucka (zavisi od velicine ekrana), PC prikljucak itd.
R8 serija bi trebala da ima bolju elektroniku od R7 serije i trebalo bi da ima S-PVA panel (mada mislim da je to vezano opet za velicinu ekrana: vece - bolje)

32LC2R nema 1:1 pixelmapping, tek 37" model... a Sony U serija (najnizha kod Sony-a) ima 1:1 pixelmapping samo preko VGA kabla i to rezolucije 1280x768
Samsung 26R82BX je da kazemo "najkvalitetnije" iz R serije, model je za 2007 i ima 1:1 pixelmapping preko HDMIa u 1366x768 rezoluciji

Meni je iskreno favorit bio LE-32R71B kako zbog cene koja je nesto malo od 50 000din tako zbog Karakteristika, jeste ima manje HDMI prikljucaka od R82BX ali takodje ima SPVA panel od 8ms, ali najgore sto svuda gde sam zvao i isao sam dobio isti odgovor da cim im stigne taj model dodje veoma mali broj i rasproda se za pola dana tako da nigde nisam mogao da ga pogledam u radu. Niti da uporedim sa doticim SONY 32U2000 ili LG-jem

M8 serija krece od 37" i ona je FUll HD... M7 serija je samo HD Ready

jos jednom se izvinjavam sto secem poruke, ali me 3G net od Mt:s-a bas maltretira. cim nakucam malo duzi odgovor, nece da ga okaci...

uopshte ne znachi da R7 i R8 imaju SPVA panel !
ja sam se nagledao Samsung R serija koje imaju svakave panele, imash i post od Vuk-a gde ti poredi sta sve se ubacuje od panela.
pogledaj pozadi TVa na etiketi, pishe ti oznaka modela pa neko slovo... trebalo bi da ako pishe S - bude SPVA, mada se jedino vidi iz Servisnog menija preko remote-a

A kakav je ovaj sony 32U2000 njega sam video samo u tehnomarketu gde su svi bili nakaceni na jedan mislim da je HD crtani bio :D tako da bas i nisam mogao da uporedim.
Cisto me zanima, da li mi je bolje da dam 57000 za samsung 26R82BX ili SONY 32U2000 :D jeste da je soni 32" ali nije ni to presudno. Znam da vas smaram bruka puno, jednostavno ne zelim da sada napravim izbor zbog koga cu da se kajem posle

Poslednja izmena:
Onda ovako, ajde da stavim za sta ce mi koristiti TV, znaci taj LCDTV je za caleta i kevu, riknuo im TV i hoce da uzmu novi, sluzice za gledanje kablovske, DVD-a i kada sebi uzmem nov komp ovaj komp ce ici tamo pa umesto da prebacujem ovaj CRT monitor sam mislio da taj LCDTV iskoristim i kao monitor za komp kad im zatreba za mail ili neke sajtove. Tako da pretpostavljam da mi je onda veoma bitan i kakav je tjuner i filteri sto se tice kablovske tv.

Poslednja izmena:
pa po meni, bolje uzeti nesto kvalitetnije (Samsung) nego bottom of the food chain (Sony U serija)...
mada sto kazhe Vuk, pogledaj oba ili vishe ekrana i izaberi onaj na kome ti se licno najvishe svidja slika - ti ces ga najvishe i gledati...

Shifter ja ti rekoh vec na PM, sve, rekao sam ti da to sto pise da neki model ima SPVA je u 90% neistina.
Rekao sam ti da je jako tesko ubosti SPVA (prepoznatljivi V izgled pixela), i ti modeli koji imaju su uglavnom superiorniji u odnosu na one koji imaju AUO ili ne daj boze neki od CMO panela.

Sad sam pogledao poznati nemacki thread koji sam okacio i videh da je glupavi image shack pobrisao sve slike zbog prevelikog bandwitha, ili im je Samsung ulozio zalbu.

1.) AMLCD_INT = Samsung S-PVA panel (Active matrix/default)
2.) AUO_AMVA = OUTER Optotronics A-AMVA panel
3.) SCMO_INT = CMO S-MVA panel
4.) CMO = CMO MVA panel

Ovo su paneli koji se ugradjuju pod kodnom oznakom SPVA.

Stavicu jednu sliku koja shematski pokazuje razliku, prave slike nisam izgleda sacuvao, a kao sto cete videti ovde su sve pogasene:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-1631.html

Prilozi

• s-pva.jpg
    s-pva.jpg
    17.7 KB · Pregleda: 146
Ok sve to, nego konkretno kod ovih modela na nasem trzistu od 50-56k dinara, da li je neko isao po radnjama i uporedjivao? Meni iskreno svaki koji sam video deluje dovoljno dobar, ali verovatno bi bilo razlike da se stave jedan pored drugog.

Jedino me je malo prica sa 1:1 pixel mappingom naterala u razmisljanje. Takve stvari ne pisu n jednom modelu u specifikacijama. Mene jedino konkretno interesuje: kad prikacim na komp, da li ce svaki od (samsung) televizora u navedenom cenovnom rangu prikazivati 1:1 sliku (desktop tj overlay), kada na kompu podesim 1366:768?

Evo opet ja... Dakle danas odem ja u Tehnomarket sa namerom da kupim onaj 26R82BX nateram ljude da mi prikljuce na neki DVD :D da cale vidi kakva je slika i sve, ali onda sam uocio ovaj TV LG RZ-32LE2R cija je cena oko 53000 dok ovaj samsung kosta nekih 57000 i posto znam da su ovde na forumu nahvalili RZ-37LC2R zanima me kakav je ovaj model LG-a koji sam ja video. Cisto poredeci sa modelom LC2 tj. kakve su razlike izmedju njih kao i u odnosu na ovaj samsung. Ako mi neko odgovori brzo mozda stignem i da uzmem danas TV i frizider :D
Znam da smaram. Izvinjavam se

PS: a da zanima me i ovaj pixelmapping za ovaj LG :D

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim, najzad sam danas prelomio u kupio sam Samsung LE40R83BX...
e sada da se igramo sa podesavanjima, povezivanjima, posmatranjima...

edit: eh da, setio sam se Vuka i panel je AMLCD_INT... happy me :D ^_^

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno