Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledajte potpis, koja je plocha i kako radi.
Ugradio sam dosada bar 100 komada nf520, mozda sam imao 1 - 2 defektna primerka.
Za te pare, nema bolje.

Problem sa tv karticom i biostar nf520-a2

Jel moze neko da mi objasni zasto na tv kartici PCTV uopste ne mogu da menjam intenzitet zvuka.Ko da je neki konflikt sa integrisanom zvucnom. Ni preko realtek audio menagera a ni preko windowsa nece. Ujednacen zvuk je stalno. Stavio nove drivere sa PCTV ista stvar.:smash:

Poslednja izmena:
Samo kukash 🙂 Namesticju ti ja kad Silvia ispuni zadate uslove 😀

Ja u stvari imam 1dno pitanje. Juce sam sebi namestio Biostar TF520 AM2 plocu i u nju uboo X2 4000+ Brisbane i 2x1GB GeIL Ultra DDR2 PC800 memoriju. Prvo sam stavio najnoviji apdejt BIOSa sa BIOSTAR sajta i krenuo malo da o/c. Medjutim, cim fsb dodje do 210MHz i snimim i resetujem BIOS ploca samo pocne da pisti... Probao sam sve zivo sto se podesavanja parametara tice ali nece bre...

POMAGAJETE DOBRI LJUDI !!!

Ja u stvari imam 1dno pitanje. Juce sam sebi namestio Biostar TF520 AM2 plocu i u nju uboo X2 4000+ Brisbane i 2x1GB GeIL Ultra DDR2 PC800 memoriju. Prvo sam stavio najnoviji apdejt BIOSa sa BIOSTAR sajta i krenuo malo da o/c. Medjutim, cim fsb dodje do 210MHz i snimim i resetujem BIOS ploca samo pocne da pisti... Probao sam sve zivo sto se podesavanja parametara tice ali nece bre...

POMAGAJETE DOBRI LJUDI !!!

Treba staviti Verziju BIOS-a iz marta, odnosno aprila meseca. Malo gore je isti i okačen. Svi noviji BIOS-i ne pamte promene memorijskih parametara a ovaj poslednji veoma ograničava overclock.

OK!
Probacu savet, mada mislim da je memara u pitanju jer sam uboo 2x1GB KVR sa ELPIDA chipovima i evo, cpu sada radi na 260x10.5=2730MHz... Javicu sta se desava
pozz in hvala

A jel imate problema sa iznenadnim/ucestalim restartovanjem sistema kada je WebSTAR cable modem nakachen preko USB-a.

Meni je nf520 crkla - na mrtvo. Reklamirao sam je u TNT-u, pa ću videti šta će biti dalje. I dok je radila - sistem nije bio 100% stabilan.
Moja je preporuka sledeća : za samo 860din više postoji Biostar TF520-A2 , tako da ko razmišlja trenutno o NF520 nek doda još malo i uzme TF520 a za još samo 5e preko ima i TF560 A2+.
(A tu je i neizbežan TF690G . . .)
Ovo se ,naravno, ne odnosi na one koji već imaju NF520 i dobro im radi - već na buduće kupce.
Nek vam minimum bude TF520 . . .

Ja imam TF520-A2 maticnu i zasada sam prezadovoljan. 311fsb, x9 mnozilac, cpu na 2,80GHz i memorija na 944MHz, MALO LI JE!!!

Ploca je fenomenalna ali ima i neke bagove. Prijavljuje mi pod VISTOM This USB device can perform faster... poruku iako sve radi u najboljem redu... Jbm li ga sta je ali bitno je da radi...

A za 6 EURa vise mozete kupiti i Biostar TF560 A2+ sa podrskom za Phenom CPUe... Pa ko voli neka izvoli...

pozz🙂

Poslednja izmena:
Imao sam tu NF520 A2, i kada je crkla, zamenio sam je uz doplatu za TF560 A2+, velika je razlika u kvalitetu zvucnog cipa, broju USB prikljucaka, SATA prikljucaka kao i layoutu i ostaloj izradi ploce, flashovanjem biosa dobija se mogucnost manipulisanja sa svim parametrima, i do sada stvarno nikakvih problema sa ovom plocom nisam imao, kao sto sam ranije rekao jedino sto su zbudzeni preblizo PCI slotovi sa PCI-X 16x slotom. Stvarno je velika razlika izmedju ove dve ploce po kvalitetu, a ova je TF560 a2+ kostala oko 4900 dinara pre vise od 2 meseca, ne znam koliko je sada.

Poslednja izmena:
Pa normalno da je velika razlika u kvalitetu kad ove sa slovom T su iz T-Serije koja je sama po sebi kvalitetnija....

@Pablo, pa ne znaju svi da je "normalno da je kvalitetnija", zato zelim da kazem ljudima da znaju, ova nije normalno kvalitetnija, vec je mnogo kvalitetnija, tako da se kupovinom one 520 i ne ustedi bas mnogo para, a mnogo manje se dobije, sem ako ti taj racunar nije sporedan ili nebitan u koji ugradjujes plocu.

Sada imam 1no pitanje za sve vas:

-Moze li se Biostar TF520-A2 fleshovati BIOSom od Biostara TF520-A2+ ???

Ploce su identicne sto se ugradjenih komponenti tice kao sto su zvuk, mrezna i dr... sa malom promenom u rasporedu napajanja oko CPUa. Ostatak je isti. Cak je i BIOS chip isti... Sta da radim.. PROBATI ILI NE?!?!?

Ja ne bi 🙂

Zasto, o zasto???

Iskreno ni ja ne bih ali me kopka!

Aj' okači oba BIOS-a?

Ja ne bih flešovao tj. 90% sam siguran da se ploča neće probuditi.
Ako se probudi i ulazi u Win onda si na konju, možeš da je flešuješ sa starim.
Ako ćeš da je flešuješ ne radi to bez 2 ploče, u slučaju da zezneš 1 BIOS, da imaš da ga ubaciš na živo u drugu i flešuješ na staro.

@SuperStarr
Vidim da se "razumeš" u te stvari ( čim znaš kako se flešuje na živo )
Da li je možda izašao neki novi BIOS koji bi pamtio memorijske parametre ?
Znam da je onaj prvi BIOS to pamtio, ali se ploca ne budi ako se flešuje u novu verziju ( 6.0 na 6.1 ).
Ili možda može nekako ručno da se edituje BIOS ?

Ja ne bih flešovao tj. 90% sam siguran da se ploča neće probuditi.
Ako se probudi i ulazi u Win onda si na konju, možeš da je flešuješ sa starim.
Ako ćeš da je flešuješ ne radi to bez 2 ploče, u slučaju da zezneš 1 BIOS, da imaš da ga ubaciš na živo u drugu i flešuješ na staro.

Ajde, molim te, objasni mi taj postupak "ubacivanja na živo" - to nikada nisam radio. Mislio sam da je programator jedini način da uflešuješ BIOS nazad.

Ajde, molim te, objasni mi taj postupak "ubacivanja na živo" - to nikada nisam radio. Mislio sam da je programator jedini način da uflešuješ BIOS nazad.

Ajd dok se ne javi SuperStarr probacu ja. ***, ploca ti takodje dodje kao programator. Uzmes 2 ploce. Jednu pokvarenu i drugu citavu. Skines BIOS chip sa citave(kao i sa pokvarene) i ubacis ga na mesto BIOS chipa pokvarene ploce. Ukljucis je i podignes DOS mode ili WIN sa progijem za fleshovanje. Odfredis koji BIOS fajl hoces da uflesujes i onda izvadis BIOS chip koji je OK i na njegovo mesto ubacis pokvareni BIOS chip i pokrenes flash proceduru i opla, sve je tu(pod uslovom da se na pokvarenoj ploci nije sj... sam BIOS chip)!!!

Jel OK??? Jesam li ti docarao proceduru???🙂

@SuperStarr
Vidim da se "razumeš" u te stvari ( čim znaš kako se flešuje na živo )
Da li je možda izašao neki novi BIOS koji bi pamtio memorijske parametre ?
Znam da je onaj prvi BIOS to pamtio, ali se ploca ne budi ako se flešuje u novu verziju ( 6.0 na 6.1 ).
Ili možda može nekako ručno da se edituje BIOS ?

Ako pitaš za moju ploču:
Koristim "N4TAA517" (malo modovan, ništa bitno) i sa tim BIOS-om ploča pamti settings-e na Manila Sempronu a ne prepoznaje BlackBox (Brisby G2).
Sa najnovijim vidi Black Box, pamti settingse kad je Black Box u Socketu ali ne i kada je Manila Sempron. :S:
Ako imaš sličnih problema sa tvojom, verovatno je ista situacija.

Ne pitam za Biostar NF4 AM2L, vec za NF520-A2, pa i tema je o njoj, 🙂

Interesantno pitanje (ovo za flesovanje biosa), ploca provereno moze da digne napon na procesoru iznad bios vrednosti. Iz windoze sam preko CBID-a podigao napon preko 10% tako da ploca ima hardver za to. Najbolje da proba neko ko ima dve ploce ili programator 😀.

Ama dignite napon licnom iz žice, osigurača, obmota se oko par pinova (sa nekim tankim šrafcigerima) oćete da skidam cooler da slikam kako sam ja uradio?
Da me "maltretirate" malo, a? 😀

Ajd dok se ne javi SuperStarr probacu ja. ***, ploca ti takodje dodje kao programator. Uzmes 2 ploce. Jednu pokvarenu i drugu citavu. Skines BIOS chip sa citave(kao i sa pokvarene) i ubacis ga na mesto BIOS chipa pokvarene ploce. Ukljucis je i podignes DOS mode ili WIN sa progijem za fleshovanje. Odfredis koji BIOS fajl hoces da uflesujes i onda izvadis BIOS chip koji je OK i na njegovo mesto ubacis pokvareni BIOS chip i pokrenes flash proceduru i opla, sve je tu(pod uslovom da se na pokvarenoj ploci nije sj... sam BIOS chip)!!!

Jel OK??? Jesam li ti docarao proceduru???🙂

Opet mi nije jasno: pre samog flešovanja zameniš čipove "na živo" ?

Jeste Cat, tako je. Jeste malo neverovatno ali BIOS čip se koristi samo po prvom prepoznavanju HW-a (kao što i sama skraćenica znači - basic input-output system), posle za Win drajveri preuzimaju njegovu ulogu da tako kažem...

@ zorz & SuperStarr :

Hvala na objašnjenju ! Ovo ipak ima ograničenu primenu - tj. samo kad imaš identične ploče, ali opet nije loše znati.

Treba mi POMOC!

Imam Biostar TF520-A2 maticnu i ubacim joj lepo BIOS od TF520-A2+... Elem sve to lepo proradi i podigne se BIOS ali nece da butuje Vistu. Probam da je repariram ili da instaliram bilo sta drugo, kad ono opet nece. OK. Prefleseujem stari i originalni BIOS za TF520-A2 plocu i sve se vrati na normalu osim 1ne stvari: NECE VISE DA SE O/C ni za 1 MHz bre a pre ovoga je radila na 300fsbx9.5mnoz=2.85GHz!
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Zna li neko u cemu je fora i sta da radim da se opet o/c kao pre (naravno, sada normalno butuje i radi druge stvari kao pre osim tog o/c-a)??? :wall::S::wall::S::wall::S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno