Šta je novo?

Uporedni test Intel procesora Q1, 2008.

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
pošto je bot "omanuo", diskutujte ovde!

pozdrav!

Nekako mi je zao sto je izostalo igranje sa OC i boljim kulerom/ima pa mi se test cini nepotpunim, jer ko prati i cita forum redovno ovakve rezultate je i mogao da ocekuje.

Moram priznati da me je E2160 prijatno iznenadio, za gamere prava stvar, jeftin procesor, malo ulozenog novca u hladjenje i ostatak para ostaje za grafiku i uzivanje.
U svakom slucaju veoma korisno za ljude koji posecuju samo web deo i testove ;)

Nekako mi je zao sto je izostalo igranje sa OC i boljim kulerom/ima pa mi se test cini nepotpunim, jer ko prati i cita forum redovno ovakve rezultate je i mogao da ocekuje.

pa koliko bi onda test trajao? jedno dva meseca da bi se sve izvrtelo :D
Marko ga je super odradio kad imamo u vidu koliko je procesora imao...

Jasno je da ne moze sve da se postigne i da bi to oduzelo mnogo vremena, test je odlican i nemam zamerki osim te puste zelje, i kapiram da nisam jedini, svi mi u dubini dushe zelimo te iscrpne testove po ugledu na strane sajtove :D

Ovo sto je prikazano je sasvim dovoljno svakom ko se interesuje koji procesor kupiti i ubaciti u svoju buducu masinu da vrlo lako odluci i izvaga svoj izbor.

FPS u World in Conflict mi se čini nešto nizak. :trust:

worldinconflict.png

Iz Maxovog testa 3870:

results_worldinconflich.png

results_worldinconflicta.png

Osim ako Space nije napucao AA preko 4x i AF preko 16x AF...

Poslednja izmena:
FPS u World in Conflict mi se čini nešto nizak. :trust:

worldinconflict.png

Iz Maxovog testa 3870:

results_worldinconflich.png

results_worldinconflicta.png

Osim ako Space nije napucao AA preko 4x i AF preko 16x AF...

Nedostaje jedan mali detalj na tabeli,tj. max, svi testovi su rađeni na max podešavanjima, plus 1680x1050px (Javiću Max-i da ispravi).

P.S.
Test sa većim, tj. boljim kulerom mogao je da se uradi, i pored toga što bi ga radio još jedno dve nedelje, jer verujte mi stabilnu vrednost jednog procesora je teško naći, a tek osam, ufff. Zamislite sve ide glat i po pokretanju četvrtog marka tj. pred kraj pukne test, primera radi sa QX6700 to mi se desilo 5 puta za redom, brate mili 6-7 sati pored jednog procesora, a tek vreme za testove, 17 testova puta dve vrednosti frekvencije puta osam procesora, otelio sam se dok sam ga završio :)

E sad isto tako da je i pored svih muka test odrađen na boljem kuleru, pa šta bi ostalno na maštu vama tj. šta vi onda radili :), svakako za boks kuler ovo su i više nego lepe cifre, zar ne ;)

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne zelim da se moj komentar uzme za zlo, vreme koje je ulozeno u testiranje svih procesora je za svaki respekt i samo testiranje pokazuje sve sto jednom korisniku treba a sazeto je u jedan review... thumbs up !

Ja stvarno ne zelim da se moj komentar uzme za zlo, vreme koje je ulozeno u testiranje svih procesora je za svaki respekt i samo testiranje pokazuje sve sto jednom korisniku treba a sazeto je u jedan review... thumbs up !

Bože moj niko to nije ni rekao, i ja smatram da bi testiranje sa boljim kulerom bilo "bolje", međutim i ovako se ostavlja prostora za dodatno razmišljanje. ;)

Poslednja izmena:
ne bi bilo lose ni da se AMD predstavi sa svojom ponudom, pa da je neko istestira cisto da se vidi head-to-head ;)...

Stvarno super test ... taman planiram novu mašinu i ovo mi je bilo veoma potrebno... hvala i želim vam još provedenih sati na testiranju :d :wave:

samo pohvale za test koji ce manje upucenim ljudima svakako pomoci. a tek meni koji razmisljam o prelasku na Intel...:wave:

Ja bih voleo da je umesto 2160 upotrebljen 2180 CPU, u svakom slucaju xtra test.

Da li ce neko da se "prevari" pa da uzme Celerona .

sto se samo ranije nisu setili da izbace NetBurst pa bi imali ovo odavno :D

uh, kako bi bilo do jaja da uradite i test amd, pa da se napravi jeeedna leeeepa realna uporedna tabela :)

Poslednja izmena:
:d uvacen spustenih gaca :p

Možda pre audio uvaćen :S:...
viewpost.gif
strelice u Quote su "clickable", srećom i baš za ovakve slučajeve (koga već ne mrzi da traži).
Core je izašao kol'ko, dve tri godine kasnije :)

Poslednja izmena:
Ma nemoj, arhitekturalno identican? :trust:

A ja mislio da je Celeron govance:

I sta si ovime dokazao, osim da si zlonamerno izvrnuo postove i reci iz kontexta?

Kako ono beshe, ti se bavis samo ozbiljnim diskusijama, a ne pravish shum okolo?

:S:

Poslednja izmena:
kkkkkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrssssssssssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Joj kakav je to zvuk :d

Stvarno, ajde bas da se ne bavimo takvim glupostima, bar ne na ovom forumu...

Vrh Dno