A jel ima neko pametan da objasni sta se desava kada imam recimo native 1680x1050 a gledam recimo 1080p, mislim gubim li nesto na kvalitetu prikaza detalja, ostrine? Drugim recima propustam li nesto? Sad znam ja da je ovo vrlo diskutabilno pitanje.
Na "normalnoj" filmskoj slici nema šanse da primetiš razliku... Kad bi stavio neki test pattern sa hor. i vert. linijama, primetio bi da ti fale određene vrste i kolone.
Tacan naziv je cyberlink H.264/AVC Decoder.
Ako ga nema tako idi na browse pa nadji fajl C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\VideoFilter\CL264dec.ax
Sad sam testirao Matrix 1080p u mkv-u i bitrate-om 10Mb/s i nikakvo seckanje ne postoji niti kašnjenje slike za zvukom na mom ubogom dual core-u. preporuka za svaki noviji softverski dekoder jer sad većina njih ima podršku za 2jezgarne procesore.
pozdrav
Ja sam uradio ovo i kad pusim neki film opet je slika losija nego na PowerDVD!?
Realno DC procesor + coreavc pusta sve, nema potrebe za purevideo i avivo, meni zauzece procesora ne prelazi 40% sa ovom kombinacijom u 1080p i preko 10mbps bitrateom
:trust: Nije mi bi bas najjasnije sta si hteo da kazes.
:trust: Nije mi bi bas najjasnije sta si hteo da kazes.
Ок, али purevideo и avivo би требало да ти растерете централни процесор што би у мом случају (single core) итекако имало смисла. Проблем је у томе што се код мене purevideo активира само код репродукције MPEG2, за који ми реално и не треба.Realno DC procesor + coreavc pusta sve, nema potrebe za purevideo i avivo, meni zauzece procesora ne prelazi 40% sa ovom kombinacijom u 1080p i preko 10mbps bitrateom
Mislis pod "normalnoj" filmskoj slici na 1080p .mkv fajl koji gledam na 1680x1050?
Pa ne mogu da namestim u MPC purevideo. Kad pustim neki sport u PowerDVD slika je na brzim kadrovima mnogo bolja zbog purevidea!
Ок, али purevideo и avivo би требало да ти растерете централни процесор што би у мом случају (single core) итекако имало смисла. Проблем је у томе што се код мене purevideo активира само код репродукције MPEG2, за који ми реално и не треба.
Koji monitor može može da prikaže 1920x1080 ? Koja mu je cena?
24" monitori imaju tu rezoluciju.
pa mogu i daleko manji(i to laptop 17"
)
kao npr. Toshiba Qosmio G30 sa HDDVD optikom, znaci fenomenalno izgleda!!! Gledam i ne verujem...Intel T7600 i GeForce Go 7600...
Sve je to lepo ali cvrsto verujem da bez 26"+ nema "PrAvOg" 1080p uzvanja. Ta definicja trazi vecu dijagonalu i izracunatu udaljenost od ekrana da bi se uzivalo u punom kvalitetu koji HD donosi.
Sve je to lepo ali cvrsto verujem da bez 26"+ nema "PrAvOg" 1080p uzvanja.
edit : jao jao jao, cek ... ovdem mi je neko napisao da su to delovi filmova, a jel imaju celi filmovi ili vise delova pa da se pustaju jedan za drugim ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari