Šta je novo?

HD Filmovi .... sta da radim :D ???

DuleFman

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2007
Poena
319
Evo ovako ... posto graficka i monitor podrzavaju hd ... Palit 8600GT Sonic+, Samsung 2032BW ... kako da pustim hd film ukoliko imam obican CD/DVD ROM ???
To pitam posto sam skoro skinuo neki kratak film (trenutno mi zabo mozak ne mogu da se setim kako se to jednom recju kaze :D) o nfs-u ovom novom i sada on je HD a moja grafa Fx5200 to sigurno ne podrzava :D .. i kada sam hteo da pustim on mi je rekao da ce mozda biti malo slabije nego sto treba da bude i da ce mi komp mozda usporiti ... sto znaci da sam to pustio na ovoj gore karti i monitoru radilo bi ok ... e sada da li je moguce da iskopiram film pa da ga pustam sa HDD-a ili kako ... u pitanju je npr . NEC 7173A

HD film je jako širok pojam i podrazumeva video fajl visoke rezolucije, bez obzira na kom medijumu je pohranjen.
Naravno da na DVD uređaju nećeš moći da pustiš BluRay ili HDDVD disk, ali kratke HD filmove koje skineš sa neta ili HD ripove ćeš moći da pustiš bez problema (naravno, pošto uradiš upgrade, ne sa tom konfiguracijom koja ti trenutno stoji pod moja mašina).

Mozda i uspes da izgurash 720p, al` sa tim procesorom (***e, 256 rama?!) za 1080 nema shanse...

ne pricam o ovom kompu ... pricam o ....

e 2180
2gb Geil ultra 800Mhz
250Gb Sata II Segate barracuda 7500rpm 16mb
Ausu P5K-R
Palit 8600GT Sonic+
Chieftech LBX-02-SL (4ooW)
Samsung 2032BW ... nadam se da nisam nesto zaboravio ...
e da ... Nec 7173A black

Znaci ne mogu da odem u video klub i trazim neki HD film

Nema nigde.

Imaju da se kupe barem,ali mocices da ga pustis sa hdd ok i to u punoj 1080p rezoluciji ako mozes,skini neki player VLC ili slicno ili Powerdvd novi ima podrsku.E sada ako imas vec HDDVD bez odredjenog HDDVD citaca nista,ako imas neki rip na dvd ili 2 dvd onda je ok

2 DuleFman

da bi pustio hd film na hddvdu ili blu-rayu potrebno je da imas odgovarajuci player koji cita hddvd i/ili blu-ray. a, hdripove, bilo sa hdtva, hddvda ili blu-raya, mozes pustati/gledati sa harda ili dvd-roma/rwa. hd materijal moze biti u dve rezolucije: 720p (1280x720) i 1080p (1920x1080). isto tako i ripovi mogu biti u tim rezolucijama, s' tim sto cesto vertikalna rezolucija moze odstupati, tj. biti manja, dok je horizontalna uvek ili 1280 ili 1920 pixela. video bitrate hdripova je obicno izmedju 4500-6500 kbps za 720p, dok za 1080p ide i preko 10000 kbps (logicno da sto je veci bitrate to je i slika kvalitetnija ali je potrebna i jaca masina da bi reprodukcija bila bez seckanja). na mojoj masini 720p ripovi rade normalno, jedino se desava kod kvalitetnijih ripova da prilikom nasumicnog "motanja" filma moram sacekati 2-3 sekunde kako bi se izvrsila komanda. s' toga sam siguran da bi i na toj konfiguraciji koju si naveo 720p ripovi radili kako treba, a vrlo verovatno i 1080p (ja nemam ni jedan 1080p rip pa ne mogu da kazem kako to radi kod mene). za hddvd i blu-ray ne znam jer nemam player (verovatno da moze), ali mozes da skines cyberlink bd/hd advisor uz pomoc kojeg mozes da saznas da li je i koja komponenta "usko grlo".

Već duže vreme gledam HD filmove na konfiguraciji iz potpisa.

Kada je reč o blu-ray i HD-DVD filmovima (dakle pravim, ne ripovima), CyberLinkov PowerDVD mi savršeno odrađuje posao. Jedini problem trenutno imam sa Ratatouille na kojem se slika baš ozbiljno brlja, možda zato što je u blu-ray+ formatu. Što se tiče same brzine, sve je odlično radilo još dok sam imao Athlon 3000+. Fora sa PowerDVD-om je što poslednjih nekoliko verzija više nema podršku za puštanje materijala sa HDD-a.

HD ripovi su druga priča, 720p odlično radi, bez obzira da li je u pitanju 24 ili 30 odnosno 60fps, ali 1080p, bar ovaj jedan koji sam probao, nije radio normalno.

Zaboravili ste da njegov samsung 20" ne može da prikaže 1080p...

Kakve to ima veze? 1080p materijal podjednako opterećuje sistem bez obzira da li imaš monitor od 20 ili 24 inča.

Kakve to ima veze? 1080p materijal podjednako opterećuje sistem bez obzira da li imaš monitor od 20 ili 24 inča.

Naravno ali byMax nije mislio na opterecenje kompa vec da njegov monitor je manje rezolucije nego sto je rezolucija filma, tako da ce mu slika biti umanjena tj. nece biti 1080p

opterećenje procesora (govorim o enkodingu bez AVIVO ili PureVideo HD tj. softverskom enkodingu) pri puštanju X264 1080p video materijala nije isto kada se on pušta na 1400 x 900 piksela, full screen ili 1920 x 1200 piksela, isto full screen. Mislite o tome :)

ljudi hvala vam ... ali iskreno nista nisam razumeo ... oko ovoga ne znam nista ... ja sam cisto hteo da vidim da li cu moci da pustim neki film (ceo film npr. nekog bonda novog:D) ... a ovi ripovi oznake 1o8op i ostalo nista ne razumem ...hvala u svakom slucaju

Ne radi mi dobro vlc player sa x264. Opterecuje cpu. CoreAVC ili odgovarajuci ffdshow i sve lepo radi sa starim bsplayerom. Mozda zatreba jos ponesto na primer matroska splitter. 720p filmove ces moci da pustis sa starim kompom a 1080p recimo atlon64 3200+ je na samoj granici opet nije svaki fim isti iako je u istoj rezoluciji. Maxe mislim da nisi u pravu, procesor radi isti posao u bilo kojoj rezoluciji a graficka kartica vrsi hardverski resize.

Poslednja izmena:
ljudi hvala vam ... ali iskreno nista nisam razumeo ... oko ovoga ne znam nista ... ja sam cisto hteo da vidim da li cu moci da pustim neki film (ceo film npr. nekog bonda novog:D) ... a ovi ripovi oznake 1o8op i ostalo nista ne razumem ...hvala u svakom slucaju

Original HD film na BluRay ili HD-DVD moras kupiti i imati odgovarajuci citac da bi pustio, a za HD-Divx koji se moze naci na netu potrebno ti je strpljenje dok skines sa neta i bilo koji dvojezgarni procesor. Ove druge mozes narezati na jedno- ili dvoslojni dvd.

ima u "etru" i kompletnih bd/hddvd ripova (ne kompresovanih) pa treba samo novi powerdvd i hebeno brza veza/procesor da bi se uzivalo :)

Када покушам да пустим фајл
imett4.png
постаје очигледно да комп (CPU рекао бих) нема довољно снаге и филм жестоко сецка. Нема везе колика је величина прозора у коме се врти видео, макар био и 100 пиксела у ширину оптерећење процесора је 100%. Ако пустим из MPC-a добијам иконицу Haali Media Splitter у треју. Моја идеја је била да некако натерам WMP11 да искористи Pure Video декодер (инсталиран и ради), али то се не дешава, вероватно јер је видео спакован у матрёшка контејнер. GSpot каже:
gspzp8.png

Овде неко рече да Pure Video ради са x264. Да ли га овај контејнер убија?

ima u "etru" i kompletnih bd/hddvd ripova (ne kompresovanih) pa treba samo novi powerdvd i hebeno brza veza/procesor da bi se uzivalo :)
Evo ja imam novi power dvd 7 i pise na njemu da pusta hd materijal ali ja ne mogu preko njega da pustim hd film koji je u matroska formatu.Da li mozes da mi kazes kako se pusta preko power dvd-a 7?
Mozda mi nije dobra verzija power dvd-a?
Ja inace pustam preko km playera i tu mi sve odlicno sljaka.Cak i sto se tice zvuka pali mi dolby digital na audio video risiveru na koji je komp spojen.Znaci i slika i zvuk su odlicni.
Samo se mucim preko power dvd-a pa ako mozes malo da mi objasnis.

Pa lepo je čovek rekao nekompresovani ripovi. Matroška fajlovi su uglavnom x264 ripovi koji su par puta manji od originala i nisu podržani kao zvaničan format u powerdvd-u.

Ок, али Pure Video би требао да подржава x264. Филм је подељен на 71 део од по 150MB u .rar-у. Колико сам ја провали небитно је на који ћу .рар кликнути, филм ће кренути од почетка. Може ли се то одраровати и има ли потребе за тим?

@bojke1 i mitrowsky
Udjite u PowerDVD, u opcijama za video ukljucite purevideo. Odete u Media Player Classic, view>options>external filters>add filter nadjete Cyberlink purevideo, cekirate prefer. Kada pustite film idete na play>filter tu bi trebao da stoji cyberlink purevideo. Ako imate instaliran ffdshow ili coreavc iskljucite njihovo dekodiranje.
Mogli ste i malo search da koristite ali ajde da vam skratim muke :D

Poslednja izmena:
Хвала за одговор, али:
Odete u Media Player Classic, view>options>external filters>add filter nadjete Cyberlink purevideo, cekirate prefer.
код мене нема овога иако је инсталирн PowerDVD 7.3 Ultra
Да ли је нормално да машина из потписа доживљава 100% CPU load при покретању Video: 1920x1040 ~10235 kbit/s?

Da, sa softverskim dekoderom. Ja sam uzeo dual core procesor zbog 1080p filmova.

Хвала за одговор, али:

код мене нема овога иако је инсталирн PowerDVD 7.3 Ultra
Да ли је нормално да машина из потписа доживљава 100% CPU load при покретању Video: 1920x1040 ~10235 kbit/s?

Tacan naziv je cyberlink H.264/AVC Decoder.
Ako ga nema tako idi na browse pa nadji fajl C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\VideoFilter\CL264dec.ax

Da, sa softverskim dekoderom. Ja sam uzeo dual core procesor zbog 1080p filmova.
Чак и кад смањим прозор на само 100 пиксела у ширину опет је CPU load 100%.
Подесио сам (скоро) све као што је Wild Boy рекао, али сад MPC не пушта овај филм, остали плејери закуцају процесор на 100%, али са WMP11 не прелази 50%. Међутим фрејмрејт је на око 15 од 23. И даље немам иконицу за PureVideo у tray-у. Сад ми није јасно зашто је фрејмрејт бедан ако CPU load не прелази 50%.

ja ne mogu da nadjem purevideo u browse meniju kako je objasnio.u pitanju je verzija power DVD 7.3 deluxe? kako si ti namestio taj cyberlink purevideo?

Ja sam rešio problem na sledeći način. kod puštanja 1080p u .mkv dolazilo je do zauzeća samo jednog jezgra a drugo kao da nije ni radilo što je znalo da uslovi povremenim kašnjenjem slike za tonom. to sam mrešio instalacijom poslednje verzije ffdshow-a koji koliko vidim sasvim identično opterećuje oba jezgra. situacija je ista i kod puštanja iz wmp11 i kod mpc-a , oba jezgra su opterećena sa ukupnim zauzećem 50-85%.

Nazad
Vrh Dno