Šta je novo?

Oficijelni tred - ASUS M2N-E

Pa ono meni jos uvek ne jede svih 2Gb,mada ko zna.Licno bih spucao pre dual nego 3Gb.Mislim da mi ne treba 3Gb i da ce retko sta da mi pojede tu kolicinu memorije.Pa cak ni Bioshock.

@seba
instaliraj 64-bitni windows,ali u tom slucaju vista.samo tako moze raditi sa 4gb!
ja ne znam za drugi nacin

Ja preferiram XP za sada,mada bih presao cisto da probam :D

ok . hvala , onda najbolje da uzmem neki Kit ili nesto tako slicno samo se plasim da djabe uzimam neku memoriju kada ploca nedozvoljava da se memorija klokuje nema dovoljno struje da se da memoriji i najvise se i bojim ako uzmem neku memoriju sa fabrickim hladnjacima da mi u opste nece raditi jer trazi vise struje nego sto ja imam na ploci da dam ali nema veze vidicemo sta cemo uzet sta bi vi meni predlozili koja memorija za plocu i dali je velika razlika izmedju 667 i 800 pozdrav i hvala

uzeo sam 2 x 1GB transcend na 800MHz napon na 1.95 i memorija radi na 960MHZ,nisam uzeo dual kit vec redovne 800.tke.naravno ploca m2n-e

Postovao sam na ovom topicu i prije par nedelja u vezi ploce Asus M2N-E SLI nForce500 cipa i overclocka 4200x2. Naime u biosu mi nije dozvoljeno mjenjati napon. Tako da sam uspio podic proc samo za 10% (2.2 na 2.42Ghz). E sad mogu povoljno naci plocu Asus M2N-SLI Deluxe nForce570, pa me interesuje da li bi sa njom uspio ostvariti veci overclock. Koliko sam ja vidio ta ploca dozvoljava dizanje napona na 1.5 ili 1.6 za razliku od moje koja ne da vise od 1.2. Ako bi mogao sa njom ostvariti veci overclock, koliki bi on bio i da li se uopste isplati investija za M2N-SLI Deluxe?

Poslednja izmena:
Postovao sam na ovom topicu i prije par nedelja u vezi ploce Asus M2N-E SLI nForce500 cipa i overclocka 4200x2. Naime u biosu mi nije dozvoljeno mjenjati napon. Tako da sam uspio podic proc samo za 10% (2.2 na 2.42Ghz). E sad mogu povoljno naci plocu Asus M2N-SLI Deluxe nForce570, pa me interesuje da li bi sa njom uspio ostvariti veci overclock. Koliko sam ja vidio ta ploca dozvoljava dizanje napona na 1.5 ili 1.6 za razliku od moje koja ne da vise od 1.2. Ako bi mogao sa njom ostvariti veci overclock, koliki bi on bio i da li se uopste isplati investija za M2N-SLI Deluxe?

Isplati se, dosta je bolja ploca od te koju ti imas sada, samo je pitanje koliko je to povoljno, tj koliko bi te iznela doplata?

pa ona je nova oko 120e ovde u bijeljini. Mada mislim da je mogu nac za nekih 90-100e novu. Plus vjerujem da ovu moju mogu prodat za bar 50e, nova je ovde 85-95e. Znaci nije mi problem da doplatim 40-50e ako cu to stvarno i osjetiti kroz overclock. Vidim ovde pojedine da su 3800x2 digli na 2.8. Pa me interesuje konkretno koliko bi ja moj 4200x2 mogao potjerati sa M2N-SLI Deluxe.

Poslednja izmena:
Ma uradi mod na procesoru sa licno iz žice, prosto je, gde da daješ 50€ za drugu ploču, bolje kupi neki besan cooler i vozi zaj procesor na 3 - 3.2 Ghz.
Evo ti link da se informišeš koje pinove ne procesoru da spajaš:
http://www.ocinside.de/html/workshop/am2pinmod/amd_socket_am2_pinmod.html

sve je to lijepo ali sto se toga tice ja sam blago receno "dud". Kako da spajam pinove ovde ima neka slika i iznad neke voltaze. Slabo ti ja kontam ovo.
Malo sam prostudirao. Treba mi zica (jel bakarna ili je svejedno, koliko debela) i onda je samo namotam oko pinova na slici i presjecem je.
Znaci na ovoj slici izaberem na koliku voltazu hocu da radim (na koju ja konkretno da stavim) i onda spojim pinove sa slike.

Poslednja izmena:
Malo sam prostudirao. Treba mi zica (jel bakarna ili je svejedno, koliko debela) i onda je samo namotam oko pinova na slici i presjecem je.
Znaci na ovoj slici izaberem na koliku voltazu hocu da radim (na koju ja konkretno da stavim) i onda spojim pinove sa slike.

Tako je. Žica što tanja - 1 licna. Licne imaš i u starijim osiguračima.
Ja isečem licnu, parče od 3-5cm i obmotoam oko pinova, pazim da ne dodirnu i one koje ne bi trebalo, lepo je "ušuškam" sa nekim extra tankim šrafcigerom, ubodem CPU u slot i spustim polugicu. To je kraj. Posle kada upališ mašinu u BIOS-u vidiš koliki je napon.

patio sam se sat vremena ali nisam uspio ni jednu da obmotam. Tresu mi se ruke, sve je toliko sitno i maleno, a ni zivci mi nisu bog zna kakvi. Ovo je suvise precizno i pazljivo za mene.

Da li je neko probao najnoviji BIOS V. 11.02...Jel ima nekih poboljsanja u odnosu na V.08.02???

Da li je neko probao najnoviji BIOS V. 11.02...Jel ima nekih poboljsanja u odnosu na V.08.02???

Ja sam ga stavio pre neki dan, zato sto sam uzeo 5000+ Black Edition. Nikakva poboljsanja ne primecujem, jedino sto je u ovom zadnjem biosu ubacena podrska za G2 stepping brisbane-a

Znaci da se ne mlatim sa flesovanjem biosa...Mislio sam mozda ce da poboljsa malo OC ovog mog Winsdor-a..A jesi li mozda probao Asus AiSuite.Ja imam AiBooster i PcProbe posebno, a koliko vidim u AiSuite je sve zajedno ako se ne varam??

AIBooster mi je bio ukupno 10min istaliran na kompu, mislim da je nepotreban, a i vise volim iz biosa da klokujem, dok PCProbe mi je instaliran i jedino mi on daje tacne podatke o voltazama i temperaturama. Taj AiSuite mislim da bi mi bio visak.

Probao sam AiSuit,insatlira se ali nece da se pokrene???Vratio sam AiBooster(koji mora da se uninst.).Mrzi me da stalno restartujem masinu da bih iprobao razne kombinacije ,)

JA na ovoj ploci nisam mogao da poteram x2 4200+ brisbaine 65nm, neće pa da ga yebeš
fleshovanje biosa je davalo polovične rezultate.

Na M2N-E SLI kad instalirm win, na my computers kad odem pojavi mi se kao da ima dva primary ide channel. A imam jedan sata disk. A na dugom (koga ustvari nema) je uzvicnik. Obrisem ga, medjutim opet se vrati. Imal ko kakvu ideju? Prije na starom winu, mi je radilo normalno. (tj meni je radilo normalno sada je ta ploca kod frenda, pa on ima ovaj problem)

@Edit - prilikom instalacije win, ubacenu su driveri za sata (scsi) sa diskete, iako ploca vidi disk i bez toga. Mozda je to problem?

Poslednja izmena:
Deinstaliraj te drajvere, pusti Win da proba da nađe sam pri sledećem boot-u pa tek ako sam ne nađe instaliraj sa CD-a što dolazi uz ploču.

Deinstaliraj te drajvere, pusti Win da proba da nađe sam pri sledećem boot-u pa tek ako sam ne nađe instaliraj sa CD-a što dolazi uz ploču.

Pretpostavio sam da je to u pitanju, samo mi kolega nije odmah rekao da je prethodno instalirao i drivere sa diskete. A nadje on sam, znam kad sam ja instalirao win prije na toj ploci. Poz i hvala

Poslednja izmena:
Jel nabo neko u ovu plocu neku od PCI-E 2.0 kartica? Ne mogu nigde da nadjem da li je M2N-E PCI-E 1.0a ili 1.1 pa me interesuje da li ova kombinacija radi.

Jel nabo neko u ovu plocu neku od PCI-E 2.0 kartica? Ne mogu nigde da nadjem da li je M2N-E PCI-E 1.0a ili 1.1 pa me interesuje da li ova kombinacija radi.

Ne bi trebalo da bude problema, koliko ja znam samo neke maticne sa nforce 4 cipsetom imaju PCI-e 1.0a

I ja mislim da ne bi trebalo, ali otkud znam, ne mogu nigde da nadjem koju verziju PCI-E poseduje M2N-E. Nameracio sam se na HD3850 i ima da mi bude mnogo zao ako ne radi. Hvala ti na odgovoru

Posto hocu bas tu plochu da uzmem, jel imao neko problema sa zvukom? Cuo sam na nekoliko mesta da ta plocha ima losh zvuk... cak jedan lik, do duse sa M2N plochom (nforce 500) kaze da je toliko bio los da je morao zasebno da kupi zvucnu kartu, i da je procitao negde sve ploce m2n imaju takvu zvucnu kao on.

Jel zvuk stvarno toliko losh? Posto koliko vidim na testovima po raznim sajtovima, tu asus cak prolazi dosta dobro u odnosu na druge ...

Asus m2n-e nesto nisam primetio da mi ovaj sound max pravi probleme sad ovo je malko zastarelo ali mene zanima jel ima negde da su probani AM2+ procesori na ovoj ploci

Asus m2n-e nesto nisam primetio da mi ovaj sound max pravi probleme sad ovo je malko zastarelo ali mene zanima jel ima negde da su probani AM2+ procesori na ovoj ploci

S obzirom da se pojavio najnoviji bios koji podrzava Phenom procesoere, mislim da ne bi trebalo da bude problema.

jer probao neko najnoviji bios 1202. Ima li vece voltaze za memoriju?

Nabavio sam ovu plocu i cpu-z pokazuje da se radi o nvidia nforce 570sli chipsetu i da voltaza procesora radi na 1.168V. Da li nekome cpu-z pokazuje manju voltazu procesora?
U biosu pokazuje 1.31V, asus probr 1.32V, everest 1.35, core temp 0.96.1 pokazuje 1.3 Svaki program pokazuje razlicitu voltazu procesora. Inace ploca je dosla sa biosom 1102

Nemoj to da te brine, ni meni CPU-z ne cita pravu voltazu. Inace za voltazu i temperaturu jedino mi je merodavan Asus PC Probe. On pokazu malo vecu voltazu kada je proc u idlle ali probaj da ga opteretis, voltaza ce "spasti" tacno na 1.3V.

Nazad
Vrh Dno