Kupio sam maticnu ASUS M2N-E nforce 570 ultra i sve radi ok. Medjutim na mestu (na maticnoj) gde treba da pise model maticne
pise M2N SLI DELUXE. Proverio sam na netu i uporedjivao slike ove dve maticne i zaista dobio sam maticnu koju sam
i trebao da dobijem jer M2N SLI DELUXE ima jos dodataka koje moja nema a i skuplja je. Pa me zanima sta mi je ciniti jer ako odem
u servis rece mi "ajde da porverimo na netu" i utvrdice da je samo greska u natpisu i odbacice reklamaciju.
Probao sam da skeniram sismem u raznim programima (sisoft sandra,everest(novije verzije)) i ne prepoznaje ni
model maticne ni chipset pa mi je malo bez veze da za maticnu koju sam platio skoro 100e sumnjam u ispravnost.
Sve će biti OK, to su zanemerljive promene u sistemu (zamena procesora)
:wave:
A ne, onda ćeš imati i veće V jer taj (novi) proc. radi po default-u na većoj V a ploča očitava iz samog CPU-a koji mu je def. napon pa onda imaš još +0.1V npr...
Znači koj god da staviš imaćeš još da dodaš iz BIOS-a...![]()
Okej skapirao sam koji je to cip,samo jos da mi kazes sta je to"helipot"i njegovu vrednost.
Ja se unapred izvinjavam ako cu ispasti glup ali mi termin stvarno nije poznat(lici mi na heli :cigar![]()
.
Vidim da je tebi on vezan uz ovaj kondenzator,ima li to ikakvu svrhu ili je tebi bilo najlakse da ga tu vezes?
Evo neki fajlovi koje sam dobio od cpu-z(tj. sta je rekao)
E sad problem je sledecirobao sam da ubacim jos jednu memoriju kako bih ga napravio da radi dual channel.Od tada mi se BSOD-uje svaki put ito na delu kada podize smart doctor ASUS-ov.
Ima neko mozda objasnjenje ili da probam reinstall.
Evo od danas.probao repair cisto zbog nekih podataka i kao radi,jedino su mi se ikonice izbagovale al to ce jedan clena install da sredi sve.
Dali je moguce da jedna memorija koju dodam moze da napravi takvo s****e
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari