Šta je novo?

Beko lcd 81cm

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
da li neko zna ista o ovom tv-u. Nesto razmisljao da ga uzmem, ali ne znam nista o marki BEKO.
BEKO LCD TV BKL32LXLU1B

Hmmm......jedina dobra stvar kod BEKA je trogodisnja garancija. Naravno pitanje je sta ta garancija pokriva. Doticni model kosta 43000. Ja ga ne bi uzeo jer je BEKO. Ali moj savet je svrati tamo gde si ga video dobro pogledaj, uporedi s nekim drugim i preseci. Na kraju krajeva ko zna mozda ispadne dobar tv.

Poslednja izmena:
Beko je turkish. Ja to ne bih qpovao. Uvek firmirano (Sony, Samsung...) i nikakvih problema nemam. Te leve marke obichno naplate razliku u ceni tvojim zivcima.

Beko kao brend i nije toliko losh, mada sam video taj LCD i ne dopada mi se slika, mnogo je los kontrast. "Kol'ko para tol'ko muzike" :)

BEKO ti je firma kao CLA-Tronic, 'srpski' WEG i slični. Znači nađeš kod Kineza neki no-name proizvod, oni zalepe etiketu koju hoćeš i vozi. Tako da su te kupovine uvek mačka u džaku. Može da se desi da je Beko za jedan model ugovorio sasvim ok posao, a da drugi model kupuju od drugog dobavljača i da bude totalni promašaj.

BEKO nije Kineska firma vec Turska neko ce reci istro sr...drugo pakovanje....ali treba da znate da je ista firma kupila pravo na Brend naziv Grundig tako da je to ustvari prepakovani Bekov HI END :) proizvodi.... drugi brend koji dolazi iz iste fabrike ima lokalizovano (Tursko) ime Arcelik i namenjen je Turskom trzistu kao i trzistima islamskih zemalja...Beko je naziv koji oni guraju ostalom svetu.... Ja licno nemam iskustva s ovom firmom (sto se tice proizvoda) ali sam bio u poseti jednom od njihovih headquarters u UK poslovno...i svatio da je neverovatno koliko se trude da sakriju svoje Tursko poreklo..valjda zbog predrasuda itd....cak se trude da Grundig ime se nikako nepoveze sa njima a iz nekih izvora sam cuo da su platil izmedju 60-80 miliona Eu za ime i nemcku kontrolu koja od njih zahteva da nedovedu u pitanje reputaciju ovog imena....
Moj licni utisak da imaju jako agresivnu kampanju cak sam sa zenom gledao neku njihovu tehniku ali sam se predomislio...u korist nekih poznatijih brendova...ali sta je bio i ko se secao Samsunga iz 84' ili 85' a gde je sad

Poslednja izmena:
Nisam ja ni rekao da je BEKO kineska firma, samo sam objasnio sistem po kome rade. Nije ni WEG kineska firma, ali sve što se prodaje pod tim brendom jeste proizvedeno u Kini.

Poslednja izmena:
BEKO ti je firma kao CLA-Tronic, 'srpski' WEG i slični. Znači nađeš kod Kineza neki no-name proizvod, oni zalepe etiketu koju hoćeš i vozi. Tako da su te kupovine uvek mačka u džaku. Može da se desi da je Beko za jedan model ugovorio sasvim ok posao, a da drugi model kupuju od drugog dobavljača i da bude totalni promašaj.
ODLICNO RECENO

howewer jeftini su i ne preteran kvalitetni,ali mozda ti se posreci da naletis na dobar a jeftin proizvod

nije bitno cija je firma i gde im je proizvodni pogon,vec kojim nacelima se firma vodi.

i nike i adidas se pravi u vijetnamu i maleziji i kini pa su najbolje patike,i dacija se pravi u rumuniji pa je bolja od lade i juga.

mada stoji da se beko izgleda vodi politikom da bude sto jeftiniji na ustrb kvaliteta

nije bitno cija je firma i gde im je proizvodni pogon,vec kojim nacelima se firma vodi.

i nike i adidas se pravi u vijetnamu i maleziji i kini pa su najbolje patike,i dacija se pravi u rumuniji pa je bolja od lade i juga.

mada stoji da se beko izgleda vodi politikom da bude sto jeftiniji na ustrb kvaliteta

A josh bitnije od nachela je KONTROLA KVALITETA. To fali svim jeftinijim/kineskim markama.
P.S. Dacia je bash dobar primer da auto koji izgleda sirotinjski, ne mora da bude krsh i da seje delove po putu :D Renoova kontrola i nema brige :smoke:

BEKO je u Nemackoj kupio i brand BLOOMBERG...
U cosku na sajtu ima link ka ARCELU u Turskoj:)

Prijatelji, drugar ima Beko LCD TV, crni, wide, nisam siguran da li je isti ovaj, posto nisam nasao nijednu normalnu sliku. Mogu vam reci da je TV extra za te pare, a on ga je platio nesto jos jeftinije kada je bio na akciji. iznenadjujuce kvalitetno izradjen. Ja sam ranije imao katodne beko tv-ove, kada sam bio u madjarskoj i mogu reci da tako dobru sliku sam vidjao samo na sonijima, i na ponekom filipsu. meni je beko odlican brend sto se tice tv-a. istina je da se proizvodi u turskoj i da je engleski, odnosno eu brend.

P.S. dacia nije bolja od Rive i Nive, samo ima servo :D jedino dizel valja za nesto.

Poslednja izmena:
Ja imam beko masine za sudove (2 kom) i odlicne su...
naravno da to nema nikakve veze sa ovom temom |>> u
odnosu na vivax koji pakuje cigle u pojalacala su beko je ipak ozbiljnija marka...

e sad da li bih uzeo beko tv ne znam... pogotovo ne bez da vidim uzivo, saznam kakve ekrane ima itd... ja sam uzeo crypton, koji je takodje marka ipo ( |)) ) i zadovoljan sam...
garancija od 3 god koju beko daje je prava... za te tri godine ako crkne, popravice ga (zameniti ako ne moze da se popravi)...
za tri godine ionako nece skoro nista vise vredeti, jer ce se masovno valjati 1080p...

sto se fals garancija tice, pazljivo procitajte kakvu gorenje ustvari daje 5-o godisnju garanciju...

Takodje imam Beko masinu za sudove, kada sam je kupovao u svojoj klasi je bolja od Gorenja (koji je kao,jelte, ultra bolja marka), i besprekorno radi...u UK je Beko izuzetno cenjena marka,naravno u srednjoj klasi...tako da sto da ne,Beko LCD, ako lepo sljaka...

Uf shto je Gorenje ultra bolja marka... Shrafciger kompanija. :D

jedino ako nadju strateskog partnera iz druge galaksije |)))

Pa evo, nasli su comtrade i prave Crypton LCD.

LOL
nego, @topic, ti ćeš da gledaš sliku na TVu, a ne ime firme, right?
Onda je jednostavno, odeš i pogledaš da li ti se sviđa slika tog beka i ako ti se sviđa, uzmeš ga :)
Naravno, 3 godine garancije su stavili za one koji pitaju: A šta ako mi se pokvari posle 366 dana?

nego, sad primetih, lik postavio temu i zaboravio na nju :D

Beko je odlicna i stara firma, imam masinu za ves i za sudove oko 3 godine i rade besprekorno, pre toga sam ima candy koji je obicno sr.. za velike pare u odnosu na beko - stalno su se kvarile. U Turskoj sam video beko plazme i lcd televizore sa odlicnom slikom, inace u hotelu su bile sve klime na kojima je pisalo samsung - beko. Tako da dajem glas za beko.

Poslednja izmena:
Alo bre ljudi šta je s vama??? Kako poredite veš mašine i klime sa LCD televizorima. I Gorenje pravi odlične veš mašine pa to ne znači da bi sutra kupio Gorenje hard disk da se pojavi...

Poenta je sto skoro niko ko je pljuvao taj beko lcdtv ga nije stvarno i video, vec su pljuvali beko kao marku... Beko kao marka nije uopste los, a kakav je tv treba videti, a ne lupetati napamet. Takodje 3 godine garancije (koja u slucaju beka jeste prava garancija) je faktor koji treba uzeti u obzir.

Sto se gorenje hard diska tice, ako mi daju 5 godina garancije, 30% nizu cenu, pa sto da ne?! Ni samsung meni ne uliva poverenje kao firma za hdd-ove, pa ih opet ljudi kupuju...

Slažem se sa tobom, treba ga videti. Ako se vratiš malo nazad videćeš da sam i ja to rekao. Nervira me samo generalizacija u durgom pravcu; "meni Beko veš mašina radi super, sigurno je i taj LCD dobra kupovina." Znači Beko nije proveren brend na ovom polju i bez prethodnog pažljivog upoređivanja ja ga ne bih uzeo. Mada, na neviđeno se ne uzimaju ni drugi brendovi.

ja sam lično "pogledao" onako u prolazu te beko lcd-e , bila je čini mi se neka akcija u eltim-u ... ali prvo i osnovno što zapada za oko je drastično mali kontrast , onako vizuelno , bez da sam gledao karakteristike ... ajde čovek i da pomisli da je taj primerak bio loše setovan , ali je bilo izloženo više i tipova i komada (najlošiji je bio model od 26" čini mi se) ...

Vrh Dno