Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Pa prvi primerci obicne 8800GT su stigli sa referentnim kulerom a za sledecu turu koja stize oko 15 dec nisu sigurni koja verzija ce biti jer ih palit ima obe, za sada je jedino 100% sigurno da je sonic sa onim plavim palitovim kulerom, tebi ako se ne svidja jedina ti je opcija da trazis sonic verziju posto sve 8800GT na nasem trzistu za sada stizu sa referentnim nvidia kulerima.l..

Da li ima velike razlike izmedju MSI i XFX -ovog modela 8800GT kartica?
ili su tu negde u rangu?
Trenutno ne mogu da nadjem MSI-ov model, pa da li XFX nije lose resenje?

Posto nisam procitao ceo post interesuje me da li je neko stvarno imao velikih problema s pregrevanjem, posto vidim da se mnogo o tome prica?
Hvala

@bocko

ma opusti se, ja uopste ne kapiram tu frku oko hladjenja. Mislim kakvo pregrevanje, to je sve normalno. I da radi na 100 stepeni je ok. E sad ako hoces neke dosta vise klokove od fabrickih onda trazi modele sa boljim hladjenjem od referentnog ili ga kupi sam. Nijedno fabricko hladjenje nije toliko bucno dok ne udjes u neku igru kada se vent ubrza ali tad ti nece smetati jer ga neces cuti od zvuka same igre. A sva ta hladjenja na klasicnim GTovima su identicna sa drugom nalepnicom.

Poslednja izmena:
@Vugla, ima frke i to velike, ako zelis da overklokujes, pa ako uspes dobro da overklokujes grafiku u zimskom periodu u letnjem ce temperatura da skoci kada je u pitanju grafika bar za 10c, tako da hladjenje mnogo znaci, ako neces nista da diras karticu onda nema frke jer fabricke klokove, fabricki kuler bez problema podnosi i zadovoljava potrebe.

ma opusti se, ja uopste ne kapiram tu frku oko hladjenja. Mislim kakvo pregrevanje, to je sve normalno. E sad ako hoces neke dosta vise klokove od fabrickih onda trazi modele sa boljim hladjenjem od referentnog ili ga kupi sam.

@Vugla, ima frke i to velike, ako zelis da overklokujes, pa ako uspes dobro da overklokujes grafiku u zimskom periodu u letnjem ce temperatura da skoci kada je u pitanju grafika bar za 10c, tako da hladjenje mnogo znaci, ako neces nista da diras karticu onda nema frke jer fabricke klokove, fabricki kuler bez problema podnosi i zadovoljava potrebe.

Da l' neko ovde cita sta drugi pisu? :trust:

@bocko

ma opusti se, ja uopste ne kapiram tu frku oko hladjenja. Mislim kakvo pregrevanje, to je sve normalno. I da radi na 100 stepeni je ok. E sad ako hoces neke dosta vise klokove od fabrickih onda trazi modele sa boljim hladjenjem od referentnog ili ga kupi sam. Nijedno fabricko hladjenje nije toliko bucno dok ne udjes u neku igru kada se vent ubrza ali tad ti nece smetati jer ga neces cuti od zvuka same igre. A sva ta hladjenja na klasicnim GTovima su identicna sa drugom nalepnicom.

A jel neko pogledao temperature ostalih komponenata u kucistu kad mu graficka radi na 80+ stepeni... ja jesam i odmah sam se odlucio za bolje hladjenje...

Evo malo sam se igrao sa ATITool kada je karta na 96C kada stavim vent na oko 30%
i kada je karta na 53C kada se ne radi test. MOze se videti da nema neke promene (1C-2C) temperatura osim one procesora jer doticni ima zauzece zbog testa.

Prilozi

• 53stepena.JPG
    53stepena.JPG
    135.7 KB · Pregleda: 104
  • 96stepeni.JPG
    96stepeni.JPG
    170.5 KB · Pregleda: 82
A moze li mi neko reci jel ima velikih razlika izmedju Msi i XFX i evntualno Asus modela 8800GT?

Kakvih modela, običnih ili overklokovanih?

i ja imam to napajanje tako da bez brige slobodno uzimaj

Evo kako sam rešio hlađenje Galaxy 8800GT!!!:D

ZAWARD se vrti na 1000rpm i ne čuje se!!!
Temp u leru 36°C!!!

Prilozi

• Grafa na LERU.jpg
    Grafa na LERU.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 81
  • GPU-Z 0.1.3.gif
    GPU-Z 0.1.3.gif
    14.4 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
@Kolos, odlicno, to je prava stvar, ovo cak ni Zalman ne moze da nadmasi, uf imao sam merak na taj kuler ali tada ga nije bilo.

Ne razumem sta ce ti taj ventilator i temperature od 36c?:wall: pfffffff Nema potrebe kad kartica na 57c max je sasvim mlaka.

Evo kako sam rešio hlađenje Galaxy 8800GT!!!:D
ZAWARD se vrti na 1000rpm i ne čuje se!!!
Temp u leru 36°C!!!

odlicno :D

jesi li probao bez ventilatora?
ne vidi se bas najbolje ;) i ako dobro vidim,nisi stavio hladnjake preko naponskih fetova...bolje odradi i to :)

:wave:

odlicno :D

jesi li probao bez ventilatora?
ne vidi se bas najbolje ;) i ako dobro vidim,nisi stavio hladnjake preko naponskih fetova...bolje odradi i to :)

:wave:
Jesam i temp je negde oko 40°C na leru, a do 55°C u igrama(sa ventom još nisam dostigao 45°C)! Na sajtu proizvođača je naglašeno da na naponsku nema potrebe stavljati hlađenje("The card doesn't need voltage regulator heat sinks to operate. We tested that the card just ran flawlessly without voltage regulator heat sinks.")

Svaka cast. Koliko te je kostao taj kuler?

Izgleda da zauzima vise od 3. :D

Accelero S1 je 1700din + ZAWARD 700din = 2400din, a toliko je recimo CM Vivapro SE, a ovo mnogo bolje hladi, ovaj vent 'ladno mogu da skinem, nego se malo zezam!

Poslednja izmena:
a gde si uzeo accelero

Poslednja izmena:
Pa kod cika Zvekija, jedino ga on ima...

Jedino sto je mali problem sa AC je sto nekima otpadaju hladnjaci za memoriju posle nekog vremena. Termalna trakica na njima je nesto manja pa se tesko zalepe. Na sajtu AC-a su napomenuli da cipovi moraju dooobro da se ociste i da u principu kada se lepo nameste nece da odpadnu. Meni stize sutra ujutru pa cu da vidim uzivo o cemu se radi. Steta sto u mom gradu nema da se kupe obicni hladnjaci za memoriju samo ali potrudicu se da ove namestim sto bolje. Jedino neznam cime da ocistim cipove? Neznam da li je dobro medicinskim benzinom ili alkoholom...

@thegenius

Ti reče da imaš 4 'ladnjaka u rezervi, stavi njih i 4 od ovih koji stižu uz Accelero i onda je šansa za otpadanje 50% manja!!!:D

Te tvoje staviš na nepristupačna mesta(jer kad namontiraš hlađenje, prostor između karte i hladnjaka je k'o u du**tu), a ove "lošije" zalepiš tako da možeš da ih zameniš sa strane ako zatreba, inače ti ne gine skidanje hladnjaka zbog je***ih 'ladnjačića!!!:smash:

P.S. Kao što znaš, ja sam čistio medicinskim benzinom!

Možeš da se obratiš djolez-u za ove Zalman-e!

Prilozi

• zm_rhs1_c_p.jpg
    zm_rhs1_c_p.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Ma jok... necu se petljam sa tim. Ovo si u pravu. Stavicu prvo ove stare pa onda nove pa ako neki odpadne zamenim novim. A mozda i ne odpadne ;)

@kolos ... ne znam da li si negde postovao ... ali jel ti se popraio nesto overklok rezultat na karti s tim hladnjakom i ventilatorom
interesuje me jako, posto kod sam ja stavio AC na moj vremesni 7800 GT dobio sam 20 Mhz na core ... sto i nije nesto mnogo vredno ali tisina jeste

@kolos ... ne znam da li si negde postovao ... ali jel ti se popraio nesto overklok rezultat na karti s tim hladnjakom i ventilatorom
interesuje me jako, posto kod sam ja stavio AC na moj vremesni 7800 GT dobio sam 20 Mhz na core ... sto i nije nesto mnogo vredno ali tisina jeste

Max OC je sličan, ako ne i isti! Tu je negde oko 725/1750/2050! Sad nije više pitanje temp, već napona! Treba joj još struje za veći stabilan OC! Neki mod joj ne gine!:smoke:

Ma jok... necu se petljam sa tim. Ovo si u pravu. Stavicu prvo ove stare pa onda nove pa ako neki odpadne zamenim novim. A mozda i ne odpadne ;)

Ti hladnjaci za memoriju su ******. Ja sam imao iskustva sa tim posto sam ih zalepio na GF4 karticu. Lepak lepo drzi kad je memorija hladna a kad se zagreje onda se moze odlepiti bez imalo napora. Mislim da je jedino resenje koristiti onu smolu za lepljenje sto je svojevremeno ATI koristio na svojim karticama. Ti hladnjaci nece otpasti ali se mogu lako skinuti kad se zagreju. Slicno iskustvo ali jos gore sam imao sa hladnjakom za cipset (prvo mi je crkao ventilator a onda se hladnjak odlepio od cipseta i pao na graficku karticu). Ovaj hladnjak je otpao verovatno zbog svoje tezine.

Test Palit 8800GT Sonic+ :)
Zabac se odlicno pokazao, karta je bila oko 16 stepeni hladnija od stock 8800GT (ASUS) iako je klokovana, i tisha 5dB u idle i 9dB u loadu.:smoke:
E da, dobro se i klokovala, oko 740/2000. :banana:

Ovako ljudi prvo pozdrav na ovoj temi svima i interesuje me sledece....

Naime...Narucio sam MSI 8800GT OC i zanima me sledec...

NA mojoj konfiguraciji a to je

X2 3800+ stock ne-klokovan
MSI K9Neo-F
2*1gb Transcend 800MHZ takodje ne klokovan
250GB hard
2 optike i 2 ventilatora
TV karta...

I naravno pitanje dal ce NAPAJANJE CoolerMaster extremme power 380W biti dovoljna da istera ovo zajedno sa MSI zveruljom

Zanimaju me iskreni odgovori...Gledajuci testove na netu cini se da nece biti problema tj neki load celog sistema je 220-270 W (naravno reza varira od sajta do sajta)

Naravno nije frka ako i ne moze ali stvarno kesha nemam vise(jedva sam se i isprsio za grafu) a pasce u buducnosti verovatno jedan CoolerMaster Stacker cim se diplomira...

Kartica klokovana nece biti sigurno(nema potrebe jer se igram do 1280*1024)

Vrh Dno