Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

ljudi imam problem sa igrom, pokusao sam da pretrazim temu, ali nisam nasao adekvatan odgovor, a slican problem su spomenuli i useri mikelebg26 i SuperStaljin

kao da teksture nestaju i pojavljuju se, a najbolje bih to opisao kao titranje (recimo najvise se primecuje na oruzju, i recimo neki elementi scene su crni npr neke daske, police itd.)
na googlu sam iskopao da se to zove shimmering textures, ali nisam nasao i resenje

pokusao sam promenom grafickih podesavanja, ubacio sam 1.3 patch ali i dalje isto
graficka nije klokovana...

problem se javlja i sa 169.09 i 163.75 drajverima

Ja sam presao igru sa 169.04 i nije bilo problema sa teksturama.
Sa 169.09 sam upalio igru pre neki dan i teksture znaju da titraju povremeno...kao da neki strob baca svetlo.

Sa 169.09 sam upalio igru pre neki dan i teksture znaju da titraju povremeno...kao da neki strob baca svetlo.

e bas tako nesto...

sad cu da skinem te drajvere
hvala

E uzmi mortyrdome i sonic boom :D baci na frku par granata, probaj da se sastekas u neki od kontenjera, ako skupis za prvi airstrike - imaces odma i sledeci :D
Ta mapa je katastrofa :D Pogotovo kada se igra headquarters na njoj sa 1000 poena potrebnih za pobedu i to sa 32 igrača. Dobio sam neki astronomski XP po završetku, a onda sam otišao da popijem jedan kafetin. Posle te partije sam rekao - e, sad sam se naigrao CODa 4 za sva vremena :d

Poslednja izmena:

Hvala nex999, 169.04 rade kako treba, ziv bio :)

Poslednja izmena:
Po meni, svakako igra godine!!!

Golden Award...sve je tu, grafiku ne vredi porediti sa Crysisom, zbog okruzenja u kojem se nalaze...radi mi na medium/high, premocan je.

Gameplay savrsen, visok nivo adrenalina proizvodi...

Activision :Klanjanje

Ma kakvi igra godine ...

Mozda na 3 mestu ... mozda ...

Bioshock i Crysis ... a mozda i ...

p.s. ono sto ljudi stavljaju kao prednost COD na Crysis om je sto mogu da ih igraju i na losijim konfiguracijam, po meni to nije prednost, svojevremeno su se kupovale masine samo da bi Doom 3 i Far Crz radio kako treba i opet su bile igre godine.
Crysis pored svojih manjkavosti je par kopalja ispred COD-a ... ovde ne pricam o MP ..samo o Single ...

Mislim ... sto se tice MP-a .,.. ne mogu ni da prismrde BF2 .... po sveobuhvatnosti ... mozda koji detalj bolji ali uopste ... BF2 RULEZZ voleo bih da vidim nekog ovde da igra COD ili Crysis MP ali godinama hehe

Mojih 5 centi ;)

sad ce me anatemisati :D

Poslednja izmena:
Evo napravio sam mali i jednostavan switcher koji prebacuje igru iz verzije 1.3 u 1.2 i obrnuto.

Download [3.5MB]

Samo je pre upotrebe potrebno instalirati najnoviji 1.3 patch.

Pozdrav.

@vkozomar

jel se ubraraju i igraci cs1.6? eo ja vec 4g opeglam i cs, doduse u zadnje vreme nema mesta ni na cs1.6 ni na cod4 serverima, pa jes da nije fps, trackmania nation? koju vozam od kad se pojavila (2g), cak ni trackmania united sa sve sljastecom grafikom nije uspela da poremeti loodilo tmn-a pa se mnogi experti sa tmu opet vracaju na tmn u iscekivanju tm forever

cod4 mp je zakon naspram bf2, evo npr recimo milanv me prisloni 3x zaredom s noz, da ne preterujem svake trece partije :D i ja nikako da deinstaliram cod4 :D, a bf2 je pao deinstal posle 3 nedelje, drugim recima nikako nisam uspeo da se uklopim u atmosferu igre :S:

game of the year po meni je svakako cod4 izmedju ostalog i sto moze lepo da se odigra na mojoj masini

p.s na red su dosle sniper challenges, te me svakako ceka minimum 10h stekanja i kilavljenja jer kapiram nema smisla idem u rush sa sniperom :wall:

Poslednja izmena:
@alex303

HVALA TI PUNOOO !!! :D Sad mogu ponovo da idem da igram kod onih BiH.net lenstina sto jos uvek drze 1.0 servere :D

@vkozomar:

pa kako da poredis BF serijal sa COD serijalom ? Drugacije se skroz igra...Pretvorice se ovo u rasprave tipa UT vs Quake ako budemo poredili. BF je dinamican na svoj nacin, CoD na svoj. Evo ti recimo Ser_Zile igra CoD vec godinama, mislim da igra i prvi BF tj 1942...A u Crysis tredu sam vec rekao da je meni SP monoton, idem solo, ukljuci stealth, puni stelath, pucaj...hodaj 100m...ubi koreance...Znam da se sustinski to ne razlikuje puno od CoD4 recimo (CoD2 mi se nije toliko dopadao, i to mi je bilo monotono), ali mi je doasdno i suvise repetitivno. Okolina je stalno ista itd. i meni je to monotono ma koliko god lepo to izgledalo. Far Cry nisam nikada presao, smorim se na pola, 3 puta sam pocinjao ali eto... Bioshock sam presao maltene u dahu. Presao bih u dahu ali nisam mogao zbog posla. CoD4 sam presao u dahu sa uzivanjem. Crysis sam igrao 5-6 sati multiplejer i nije bilo lose uopste, ali mi je SP skroz druga prica...

@djape1

p.s na red su dosle sniper challenges, te me svakako ceka minimum 10h stekanja i kilavljenja jer kapiram nema smisla idem u rush sa sniperom

uuuu ala ce da rade nozevi po ledjima :D

inace, TMN se igra jer je dzabe. Igrao bi se i united da je dzabe. Nazalost, Nadeo je mislio da je to nesto extra ovo-ono i da ce prodati milione kopija united-a, na svu srecu sa druge strane, skontali su da to nije slucaj pa ce izbaciti TMN forever i in-game reklame od kojih ce zaradjivati...Mislim , ok je TMN, ali ga nikad ne bih kupio.

jel ima negde da se kupi original cod4 kod nas, jer ovo remek delo zasluzuje da se poseduje na oridjidjiju...?

@gx-x

:zgran: ope nozevi, al molim klanicare da budu obazrivi ja spremio taktike :D , povadim claymore i c4 (kako kad) i stavim gold desert eagle pored sebe, pristavim perk za produzeno trcanje :D , pa da vidimo onda kom obojci a kom opanci :D , te mislim da cu ipak uspeti ukokati 400 kills sa sva 4 snipea i odraditi misije za claymore, c4 i 3 kill strike i mozda jos poneki npr prone sniper kill (25 komada) sto ce reci da cu odraditi tada oko 60% svih challengea :whip: , ma ima budem kamper decenije sve dok ne odradim ovo :D

@alex303
vrh brate :D

p.s tmn isto ima ugradjen neki in game reklamni sistem doduse gde se vrte samo nvidia i tmu reklame, full ingame reklame dolaze sa tm forever i bice besplatan ali ukoliko ubace fore sa tm original i tm sunrise (totalne gluparije) i ako ne poprave relly mode iz tmu, gde jednostavno nema sanse odradis 2x isto vreme u 100 voznji (mislim na priblizno 1 sec) sve je dzabe i ope ce se vremenom ljudi vracati na tmn i ako je toliko jednostavna i prosta, a na tmu playere sam mislio one koji su kupili original pa se sad masovno vracaju na ovu dzabe igru iako su svojevremeno platili 49e za taj original

jel moze se kupi samo cd-key ko za cod2 za recimo upola manje para?
long live the cod4 fight :)

Evo napravio sam mali i jednostavan switcher koji prebacuje igru iz verzije 1.3 u 1.2 i obrnuto.

Download [3.5MB]

Samo je pre upotrebe potrebno instalirati najnoviji 1.3 patch.

Pozdrav.

sa 1.2 je radio bih server, medjutim sad sa tvojim fiksom kad vrtim na 1.2 kaze da ne moze da udje na server, kaze "server is different version 1.0" :( Jel ne radimo nesto dobro ili ? Za putanju pri instalaciji sam stavio root cod4 folder, mozda treba neki drugi ?

sa 1.2 je radio bih server, medjutim sad sa tvojim fiksom kad vrtim na 1.2 kaze da ne moze da udje na server, kaze "server is different version 1.0" :( Jel ne radimo nesto dobro ili ? Za putanju pri instalaciji sam stavio root cod4 folder, mozda treba neki drugi ?

Nešto kod tebe nije u redu. Prebacio sam na v1.2 i ušao na bosanski server bez ikakvih problema. Probao sam nekoliko 1.0 i 1.2 servera i svuda ulazi bez problema.
1.3 takođe radi. Lokacija ti je dobra.

Argh, ova tema se razmnozila na 30 strana, tako da ne mogu da nadjem ako i ima...

Misija u silosima "no fighting in the war room", kako proci kroz onaj tunel kad sidjes niz stepeniste sa petokrakom. Dugacak prav tunel, na svakih par metara ima prolaze sa strane, kuljaju od napred, sa strane, nema Boga da se probijem. Ovi moji su to kao dekoracija. Teammateu treba 10-15 sekundi napucavanja da ubije jednog, a ja cu pasti ako neko ispuca pola sekunde rafl u mene. Nemam ideju. Ako hvatam zaklon da mogu da se probijam napred, savatace me ovi likovi sto se spawnuju iz sporednih prolaza???? :(

@alex303

i kod mene isti problemi ko kod @gx-x, pa ako imas neke ideje ???

Poslednja izmena:
Argh, ova tema se razmnozila na 30 strana, tako da ne mogu da nadjem ako i ima...

Misija u silosima "no fighting in the war room", kako proci kroz onaj tunel kad sidjes niz stepeniste sa petokrakom. Dugacak prav tunel, na svakih par metara ima prolaze sa strane, kuljaju od napred, sa strane, nema Boga da se probijem. Ovi moji su to kao dekoracija. Teammateu treba 10-15 sekundi napucavanja da ubije jednog, a ja cu pasti ako neko ispuca pola sekunde rafl u mene. Nemam ideju. Ako hvatam zaklon da mogu da se probijam napred, savatace me ovi likovi sto se spawnuju iz sporednih prolaza???? :(

Skreneš recimo levo, i držiš tu stranu do kraja. Tako je bolje jer izleću pravo na tebe, ne flankuju te kao kad bi išao sredinom. Tvoji će se probijati po sredni kako se ti budeš kretao napred...

@alex303

i kod mene isti problemi ko kod @gx-x, pa ako imas neke ideje ???

Jesi instalirao 1.3 patch?? I jesi li odabrao Call of duty 4 folder tokom instlacije. Program ne moze biti instaliran na nijednoj drugoj lokaciji osim u cod4 folder.

Jesi instalirao 1.3 patch?? I jesi li odabrao Call of duty 4 folder tokom instlacije. Program ne moze biti instaliran na nijednoj drugoj lokaciji osim u cod4 folder.

u cod4 folderu sam napravio new folder i tamo instaliro ali ne radi tako patch :S:
sad sam instalirao direct u cod4 i sad radi tj vraca cod4 v1.3 na v1.0.525 i predpostavljam da ce raditi ok posto ne mogu trenutno da proverim usled vecite zauzetosti servera :smoke:

prvo sam prislonio v1.2 pa kasnije v1.3 ali patch 1.2 vraca cod4 na 1.0.525 sto nije nikakav problem ako sve radi

:wave:

Poslednja izmena:

ja sam tako odradio, dakle kad me je pitao za folder, nasao sam ga, usao u njega i stavio ok, dakle putanja je "X:\games\Call of Duty 4 - Modern Warfare" , kad stavim da prebaci na 1.2 recimo, otvori se konzola, sve prodje ok, probam da udjem na 1.3 server i normalno nece (znaci da je nesto uradio ***), probam na BiH server - jok. Mozda ti imas jos neki fajl sto mi nemamo ? (ja sam instalirao redom patcheve za cod4, prvo 1.2 pa pre neki dan 1.3.)

imas li kakvu ideju ?

unapred hvala ! :)

Evo sad sam probao ponovo da instaliram patcher, tj jesam g ponovo instalirao i - ne radi :( Nista ne promeni, ostane 1.3 verzija kad prebacujem na 1.2, u konzoli ispise da je "uspesno patchovan", ali u igri pise dole da 1.3 verzija

Poslednja izmena:
evo opet izdaja sa serverima onim sa v1.0 :mad:
kad prebacim switcherom sa 1.3 na 1.2 (a ispostavi se da vrati na 1.0.525) posle 20 sec izbacuje server sa greskom "it is not same module" ili tako nesto

jel moguce da se mora opet odraditi update punk bustera???

p.s kad vratim na 1.3 sve radi normalno na 1.3 serverima

u cod4 folderu sam napravio new folder i tamo instaliro ali ne radi tako patch :S:
sad sam instalirao direct u cod4 i sad radi tj vraca cod4 v1.3 na v1.0.525 i predpostavljam da ce raditi ok posto ne mogu trenutno da proverim usled vecite zauzetosti servera :smoke:

prvo sam prislonio v1.2 pa kasnije v1.3 ali patch 1.2 vraca cod4 na 1.0.525 sto nije nikakav problem ako sve radi

:wave:

Program mora da se instalira u cod4 folder kao što je gx-x uradio. Znači nije potrebno praviti nikakve foldere. Drago mi je da si rešio problem, sad će sigurno sve da ti radi.

@gx-x

U cod4 folderu trebaš da imaš folder swdata (u njemu data13.aca i data12.aca) i fajlove switch_to_1.2.exe i switch_to_1.3.exe.

Probaj da obrišeš iw3mp.exe pa onda pokreni switch_to_1.2.exe. Ovo bi trebalo da vrati iw3mp.exe verzije 1.2

Noobtube je zaista shit posle jos malo eksperimentisanja. Sa tim oružjem mogu da se ubiju 2-3 čoveka i kraj. Assault puške su skroz osakaćene i ne mogu da se porede sa P90 recimo. To čudo em puca brzo, em se brzo trči sa njim, em ima tonu municije, em je jako... praktično savršeno jurišno oružje u ovoj igri. Na prvom mestu mi je i dalje RPD + grip + stopping power + ono čudo za efikasnije pucanje kroz zidove.

Ta dva oružja i eventualno onaj poslednji snajp jedino vrede. Sve ostalo je onako... mlako i bzvz

U attachmentu se vidi koliko je RPD efikasan - Nema bežanja, nema vremena da se puca iz noobtube-a, nema sakrivanja iza zidova. :smoke:

Prilozi

• shot0005.jpg
    shot0005.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 114
Aj mi neko objasni sta je toliko lose kod grenade launchera? Oruzje ko i svako drugo, jako prakticno samo kad znas kad da ga koristis. Tipa da se ne ulece na blizinu sa njim, da cim se ispali odma prebaci na pusku da se neprijatelj dokrajci ako prezivi prvi udarac, da uvek gledas da si na uzvisenju kad ga koristis tipa sa prozora i sl. Extra oruzje.

@face:

ma sam ti przi sa time, ako ti odgovara boli te uvo. Ja samo kazem da je to losa navika i nigde ne vodi, uvek ces biti pri dnu ili sredini tabele (sto i nije toliko bitno ako se dobro zabavljas) i losije ces gadjati, ne mozes da nosis prigusivac ili red dot, i jedno i drugo su po meni 2x bolji od podcevnog. Veruj mi, prigusivac mnogo znaci ;)

@Roboto:

ODlican score :p Ta mapa je dusu dala za shotgun (ili p90 sa doubble tap :D ), ali pretpostavljam da si nakupio bar 1 airstrike i jedan helikopter, ako ne i 2 komada os oba :D

@alex303:

Evo probao sam (imam u root cod4 folderu te switch exe fajlove i swdata folder sa ona dva fajla), obrisao sam iw3mp.exe i pokrenuo switcher i nije nista napravio :(

Poslednja izmena:
Meni taj switcher odradi sve, i udjem na Bih server, ali me odmah PB izbaci sa porukom "permanent ban, nesto", PB updateovan na posledniju verziju. Izgleda da radi samo u nekim slucajevima.

ma sam ti przi sa time, ako ti odgovara boli te uvo. Ja samo kazem da je to losa navika i nigde ne vodi, uvek ces biti pri dnu ili sredini tabele (sto i nije toliko bitno ako se dobro zabavljas) i losije ces gadjati, ne mozes da nosis prigusivac ili red dot, i jedno i drugo su po meni 2x bolji od podcevnog. Veruj mi, prigusivac mnogo znaci ;)

E upravo, GL uopšte nije toliko dobar koliko sam u početku mislio. To su samo 2 sigurna fraga, a kada treba da se puca iz te puške, sve ostale šiju assault sa GLom u običnom pucanju za dve dužine. Ja uopšte nisam od onih koji pričaju "jao koji si ti noob što nosiš GL", čak naprotiv - mislim da svako treba da ima po jedan :D samo zbog toga što ću ja više takvih da ubijem sa P90 nego oni mene sa granatom.

P90 već brzo puca, tako da mi je za njega efikasniji onaj stopping power perk nego double tap.

ODlican score :p Ta mapa je dusu dala za shotgun (ili p90 sa doubble tap :D ), ali pretpostavljam da si nakupio bar 1 airstrike i jedan helikopter, ako ne i 2 komada os oba :D

Sa avionom na toj mapi sam ubio možda petoro max. Mašio sam ko lud, ali je zato šarac odradio svoje ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno