Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

Vise me nerviraju sa onim P90 nego grenade launcheri, A i snipe je mnogo jadan .Npr onaj baret bi trebalo da otkida udove :)

Ja imam psiholoski problem generalno u multiplayeru. Apsolutno nemam zivaca da se stekam, volim da izlecem pred neprijatelja, a kad se igra 15 vs 15 redovno me skenjaju u rekordnom roku... Ali ako prezivim prvih 30 sekundi, onda pobijem cetvoricu...

BTW, vuku me dve razlicite strane, M16 sa optickim nisanom (i onim perkom za veci damage), i P90 sa red dotom... Nikako da odlucim :)

P.S. Aaa, sad ne mogu da se zakacim na neke domace servere sa novim patchom? Sta da radim?

Ti si onda kao stvoren za Quake-olike i Unreal Tournament-olike igre, za masovne DM ili TDM partije, gde je u jednom logicnom postavljanju stvari bolje ici na noz, pa roknuti dvojicu, trojicu, i zaginuti. Na kraju, imas pozitivan skor :D

p.s. Gorane - svaka čast ;)

Pa jeste tako :), btw, gx-x se verovatno kao mali tukao sa vrsnjacima u fazonu "ej, nema udaranja u stomak i u glavu i nema udaranja nogama". heheh. Eeeee, a posle toga verovatno dobio pesnaju u glavu i zavrsio u prasini ...

Virtuelni rat je kao pravi rat, prljav, bez milosti, bez kompromisa, jer ljudi su pre svega zivotinje, pa tek onda ljudi :D

Ja stvarno ne podnosim launcher, nijesam za to da se zabrani ali kad vidim u protivnicki tim od 10 ljudi 9 gruvaju na tebe s' onim ma ubijaju igru a ne mene :mad: Inace od njih se branim tako sto uvijek idem kontra od vecine mojih i trudim se da dodjem protivniku iza ledja, tu ih navucem 5 kom , bjezim, bombardujem i zovem heli -to u idealnoj situaciji. Evo moje primarne postavke

Inace sinoc smo ja i gx-x pospremili prvo bosance pa bosance na privremenom radu u Svabiji :d

Prilozi

• oruzje.jpg
    oruzje.jpg
    84.8 KB · Pregleda: 77
mene i dalje uzasno preokupljuju challenges, tako da ginem vecito ko pokiso, eo juce sam probo da odradim sachmu, onu poluaumatsku i svega 5 kill za po sata :D:D, nikako da se sastavim od smg-ista i knife-ovaca, naravno ako uspem da prezivim prvih 5sec od 3xfrag-vaca i granate launcher-ovaca :D

najubitacnija puca po meni je rpd a ovaj cod4 mp se u stvari pretvorio u virtual reality sp zbog tih misija :)

Poslednja izmena:
Pa jeste tako :), btw, gx-x se verovatno kao mali tukao sa vrsnjacima u fazonu "ej, nema udaranja u stomak i u glavu i nema udaranja nogama". heheh. Eeeee, a posle toga verovatno dobio pesnaju u glavu i zavrsio u prasini ...

Virtuelni rat je kao pravi rat, prljav, bez milosti, bez kompromisa, jer ljudi su pre svega zivotinje, pa tek onda ljudi :D

O cemu ti sad zaboga pricas ? :trust: Ja sam se malo nasalio sam onim postom (upucen robotu, ne tebi, mada vidim da si se nasao prozvan i ti :D ), ali ocigledno da ne shvatate na sta lici igra kad njih 6-7 (od 10) igraju SAMO sa podcevnim bacacem i smore po celoj mapi, neki cak kucaju "kill" kad im nestane municije. Onda u rotaciju upadne neka mapa na kojoj je granade maltene beskoristan i kad to izvale onda izlaze iz igre. Inace, ne mozes nauciti kako da se branis od podcevnog jer nema sta da se nauci. Ako je lik dobro ocenio daljinu i video te mrtav si. Ne znam kako mislis da se branis, da mases rukama ili sta ? :D Jedina "odbrana" je da te ne vidi ili da ga skines pre nego sto on tebe vidi i ispali podcevni...Jedno je kad neko koristi podcevni kao alat, to mi nikada nije smetalo (ne samo sa podcevnim nego inace kad neko koristi nesto kako treba) niti ce. Ima likova koji trce po celoj mapi i samo nozem kolju, to je iritirajuce ali je ok, treba skill-a uvuci se ne opazen, treba biti brz, znati svaki cosak itd. tako da nemam problem sa ljudima koji se koriste svim mogucim sredstvima i udaraju u glavu i stomak, ja sam udarao nisko ;)

@R0B0T0:

ja sam do lvl40 igrao sa m5, m36car, g3 itd itd zato sam ti reko sto sam reko. Ti prdavci imaju veci dmg i precizniji su na blizinu od tih sto ti mislis da "na brzinu rese". Da se sa m4 brze nesto resava ostao bih na njemu. Ovaj "tip" bi vam retko ko dao, a ja ga dao jos me maltene i napljuvase. :S:

Naravno da granade launcher postoji i tu je da bi se koristio, ali postoji razlika kad ga koristis tako sto vidish grupu neprijatelja pa prebacis na njega i pucas ili kad se pojavis na mapi odma prebacis na njega i pucas njime zato sto inace nemozes nikog drugacije da pogodis/ubijes. Killcam od vecine ljudi koji me ubiju grandeom izgleda tako sto je gadjao 3cm pored mene i zahvaljujuci splash dmg me ubije, da je pucao ne bi me ni okrzno... No kao sto rekoh, svako ima prava da igra kako oce, ja sam prokomentarisao da je forsiranje toga bzvz i losa navika na duze staze. Inace nevidim nista lose sa podcevnim u BF2 ? Nisam znao da su se i tu zalili. U BF2 su mape ogromne i podcevni ima manji splash kolko mi se cini.

PS. Te grupice ljudi koje trce zajedno i pucaju jedni kroz druge, to nisu neki igraci, ja to ne radim, niko od ljudi koji dobro igraju ne rade to jer se uprkos tvom misljenju ipak tako najlakse gine. Bolji igraci idu na stelath varijantu, a kolona koja trci nije bas stealth :) Na kraju krajeva desavalo se cesto da po dvoje troje umru od martyrdom-a :D

O cemu ti sad zaboga pricas ? :trust: Ja sam se malo nasalio sam onim postom (upucen robotu, ne tebi, mada vidim da si se nasao prozvan i ti ), ali ocigledno da ne shvatate na sta lici igra kad njih 6-7 (od 10) igraju SAMO sa podcevnim bacacem i smore po celoj mapi, neki cak kucaju "kill" kad im nestane municije. Onda u rotaciju upadne neka mapa na kojoj je granade maltene beskoristan i kad to izvale onda izlaze iz igre. Inace, ne mozes nauciti kako da se branis od podcevnog jer nema sta da se nauci. Ako je lik dobro ocenio daljinu i video te mrtav si. Ne znam kako mislis da se branis, da mases rukama ili sta ? :D Jedina "odbrana" je da te ne vidi ili da ga skines pre nego sto on tebe vidi i ispali podcevni...Jedno je kad neko koristi podcevni kao alat, to mi nikada nije smetalo (ne samo sa podcevnim nego inace kad neko koristi nesto kako treba) niti ce. Ima likova koji trce po celoj mapi i samo nozem kolju, to je iritirajuce ali je ok, treba skill-a uvuci se ne opazen, treba biti brz, znati svaki cosak itd. tako da nemam problem sa ljudima koji se koriste svim mogucim sredstvima i udaraju u glavu i stomak, ja sam udarao nisko ;)

@R0B0T0:

ja sam do lvl40 igrao sa m5, m36car, g3 itd itd zato sam ti reko sto sam reko. Ti prdavci imaju veci dmg i precizniji su na blizinu od tih sto ti mislis da "na brzinu rese". Da se sa m4 brze nesto resava ostao bih na njemu. Ovaj "tip" bi vam retko ko dao, a ja ga dao jos me maltene i napljuvase. :S:

Naravno da granade launcher postoji i tu je da bi se koristio, ali postoji razlika kad ga koristis tako sto vidish grupu neprijatelja pa prebacis na njega i pucas ili kad se pojavis na mapi odma prebacis na njega i pucas njime zato sto inace nemozes nikog drugacije da pogodis/ubijes. Killcam od vecine ljudi koji me ubiju grandeom izgleda tako sto je gadjao 3cm pored mene i zahvaljujuci splash dmg me ubije, da je pucao ne bi me ni okrzno... No kao sto rekoh, svako ima prava da igra kako oce, ja sam prokomentarisao da je forsiranje toga bzvz i losa navika na duze staze. Inace nevidim nista lose sa podcevnim u BF2 ? Nisam znao da su se i tu zalili. U BF2 su mape ogromne i podcevni ima manji splash kolko mi se cini.

PS. Te grupice ljudi koje trce zajedno i pucaju jedni kroz druge, to nisu neki igraci, ja to ne radim, niko od ljudi koji dobro igraju ne rade to jer se uprkos tvom misljenju ipak tako najlakse gine. Bolji igraci idu na stelath varijantu, a kolona koja trci nije bas stealth :) Na kraju krajeva desavalo se cesto da po dvoje troje umru od martyrdom-a :D

Ma ovo sam hteo da dodam mom prethodnom postu ali vise nije bilo opcije za to :p
Ne šališ se jedini :D

Čekaj, sad hoćeš da kažeš da mi tebe ne razumemo jer nismo doživeli isto u mp-u? :) Problem je u tvom stilu igre, ne možeš da ga prilagodiš datoj situaciji i tu nastaje problem. Mislim, i ja imam taj problem, imao sam taj problem u DOD-u recimo, posle COD:UO, jer u to vreme nisam igrao nista osim DM na bihnetu, to mi je bilo opustanje. A onda sam par meseci bio topovska hrana u DOD-u dok nisam prilagodio stil igre MP-u iz iste. Isto tako i ovde. Pa Bože moj, i u realnom okruženju bio bi oduvan granatom na isti način. Šta bi mu rekao? "Ma daaaaj, pa kako to ratuješ?" :D.
Ja zaista ne vidim problem, dobro se postavljaj na mapi, svi ti granaderi mahom na startu ispucaju obe granate, posle su tvoji. Trudi se da ne srljaš previše jureći skor, i sve će biti mnogo zanimljivije.

NE , nemam ja problem uopste, ja sam lvl55 i dobro mi ide sem kad ne igram pijan :D Jedini tzv problem je sto kad 10-tak puta umrem, 6 bude od GL-a, ali nije ni to problem, vise je frustracija. I ne kazem da me ne razumete niti da sam preterano isfrustriran sa time, i ja sam bio topovsko meso do lvl 30 dok sam eksperimentisao i "ucio " da igram, vec kazem da je igranje iskljucivo GL-om (da se rauzmemo, pricam o igracima lvl <25) i samo GL-om, uvek GL-om, na svakoj mapi GL-om, LOSE jer to nije najvise sto MP u ovoj igri moze da ponudi, daleko od toga. Kad se na serveru nakupi dovoljno ljudi koji igraju po gore navedenom principu, ja uzmem polu-automatsku sacmaru, extreme-conditioning, i pocistim sve to par puta sto nozem sto sacmom, onda oni lepo pocnu meni da *enjaju kako smaram i izadju i svi sretni i zadovoljni, udju neki drugi ljudi...i tako... :)

@GX - Ma nisam ni shvatio kao prozivanje, treba dosta više da bih se osetio prozvanim. Goran jeste u pravu za prilagođavanje - ako se ne prilagodiš situaciji, slede ti frustracija i smrt. U tome i jeste čar multiplay igara jer su ljudi nepredvidivi. Da hoću igru bez izazova, uključio bih singleplay. ;)

No kao sto rekoh, svako ima prava da igra kako oce, ja sam prokomentarisao da je forsiranje toga bzvz i losa navika na duze staze. Inace nevidim nista lose sa podcevnim u BF2 ? Nisam znao da su se i tu zalili. U BF2 su mape ogromne i podcevni ima manji splash kolko mi se cini.

O da, isto je bilo u BFu 2 dok nisu stvar doveli u red sa nekim patchevima. Jedno vreme su samo granate letele po Karkandu. F2000 je pre poslednjeg patcha bio san svakog ko koristi GL jer su punio za tren. U starom ETu je mogla da se namesti granata na inženjersku pušku, a efekat je isti kao sada u CODu. U QW-u isto postoji GL kod inženjerca i jako je zahvalno oružje za čišćenje i na blizinu i na daljinu. Igrači koji vole da igraju tako imaju tonu igara sa takvim oružjem. Fora je u tome da naučiš da ne jurišaš na njih sa kilometar jer u 99% nećeš preživeti, već da ih rokaš tako što im priđeš sa strane ili ako si dobar, s preda na brzaka ih izrokaš u glavu.

GL na serverima sa 32 igrača postaje vrlo zahvalno oružje, pogotovo što su svi stalno u grupama. Tamo gde god da pucaš, nekog će ubiti splash. S obzirom da je ovde GL kao sačmara jer ubija i silina udarca u telo, ne vidim zašto je loše iskoristiti ga i u tu svrhu kad se spawnuješ? Pojaviš se, imaš GL uključen - ako naletiš na masu, ubićeš ih više, ako naletiš na jednog lika koji te iznenadi na blizinu, ubićeš i njega. To su min 2 fraga, posle toga prebaciš na full auto i rokaš dok te ne ubiju. Tvoj tim na taj način pre dolazi do radara i bombardovanja. Ja nosim kalaš jer je super jak za blisku borbu i kad istrošim granate mogu bez problema da nanižem ljudi koliko mi municije preostane. Tako sam juče zaradio preko 10 ubistava u nizu sa dva airstrike-a.

I na kraju krajeva, ne vidim u čemu je problem sa GL-om? Svako igra na svoj način ;)

Mene jedino frustrira štekanje i čekanje na praznom delu mape dok se ne pojavi protivnik. Fala progamerima na Kill cam-u jer takve kampere sa zadovoljstvom otpušujem iz štekova sa GLom ili vernim šarcem sa druge strane zida (posle ispadnem cheater, al šta da radim) ;)

p.s. Nisam te napljuvao što koristiš smg, to jednostavno nije moj stil igre - GL, sačmara i šarac, sveto trojstvo moje mp igre ;)

Poslednja izmena:
Procitaj moj post iznad ovog tvog. Nema bre nigde u cod4 kilometar razdaljine, u tome i jeste fora i zato i smara GL. (U bf2 i u ET su vece mape i to dosta) Da se ne ponavljam previse, rekoh, nemam ja problem sa time, samo me iritira i mislim da je lame isto kao i spawn camping i tako neke stvari...Kad kazem "mislim da je lame" , mislim na abnormalnu upotrebu GL-a, rekoh ti, sinoc su ljudi kucali kill u konzolu da bi se ponovo pojavili sa GL-om, kasnije se dobije perk "overkill", sa njime mozes da nosis dve puske, u prevodu 2xGL, samo sto ti da 3, a ne 4 granate, al opet...

Poslednja izmena:
Ljudi, kako predjete onaj nivo kad treba da stignete do LZ-a za 3+ minuta? Probao sam jedno 20 puta i ne da mi se...Toliko ih ima...

Ljudi, kako predjete onaj nivo kad treba da stignete do LZ-a za 3+ minuta? Probao sam jedno 20 puta i ne da mi se...Toliko ih ima...

Ignorisi neprijatelje, samo sprint, preko poljane ima neka baraka sa leve strane, tuda prodjes i samo se sjuris niz padinu :D
Dakle, misija ubija od genijalnosti, enemy spawna i prelazi se kao
Run, Forest, Run! :d

Kakve veze ima razdaljina? GL je splash oružje za razbijanje masa, za ubijanje negog u šteku iza neke prepreke ili za lakše ubistvo nekog pojedinca ma koliko se oni daleko nalazili. I u QWu GL koristim na istim razdaljinama kao i u CODu. Bomba tamo ne može da dobaci daleko jer eksplodira u vazduhu. Doduše, u QW je napravljen bolji balans oružja, pa nema situacija da svi imaju GL kao ovde.

Ako ćemo o smaranju, više smara nasumično bacanje bombi na sve strane nego smislena upotreba GLa.

Ima servera za COD 4 gde je zabranjena upotreba GLa, bombi, bombardovanja i heliša ako volite takvu igru. Meni nije problem (a ni zadovoljstvo) da igram na takvom serveru i da pratim ta pravila, ali ne vidim zašto bih sebi uskraćivao GL kad mi je zanimljivo da igram sa njim? Nemam tih moralnih prepreka da koristim sva sredstva (bez cheatova naravno) da ubijem nekog na serverima na kojima nema pravila. Jedino što ne radim je spawn camping i to je za mene jedina lame stvar u javnom online igranju.

Ako je nešto predviđeno igrom to igrač može ili da prihvati ili može da ne igra. Mada mene sve te veštačke zabrane smaraju, kao što je npr. u BFu na nekim serverima bila zabranjena upotreba klejmora ili dinamita. Te servere sam uvek zaobilazio.

Poslednja izmena:
Nisam imao vremena da isprobam CoD4 multi, ali da li i ovde (kao i u CoD2) svaki MP mec pocinje sa kishom bombi na pet metara od spawn-pointa?...

Poslednja izmena:
Da, naravno. Samo što pored bombi lete i flashevi i shock granate. Napredak! :D

Ahahah...mnogo sam mrzeo CoD2 multi zbog toga (mape velicine dve sobice, pa se moze igrati odbojka bombama)...a jos sam u klanu :p
Ceo gameplay se sveo na spawn-trk-baci bombu preko ambara/kuce-prezivi bombu-bezi od lika sa shotgunom i lay low od snipera i ondak si bog na mapi :p
Nekako mi je ceo feeling kao da igram UT sa pokvarenim space dugmetom :d
A ovde su stvari izgleda jos gore, hahahah

to ne shvatam kako nikad nisu popravili, bukvalno svuda na 3m od spawna postoji mesto odakle mozes da zavrljacis granatu na drugu stranu mape. dok sam igrao cod2 server je bio modovan tako da je dobacaj fraga bio drasticno smanjen sto mnogo popravi igru (ovo se naravno odnosi samo na s&d)

A sto je jos gore, kad se igra war, isto je moguce sa spawna zafrljaciti bombu...

Posle pocetnog odusevljenja totalnim ludilom (mislim na mp) sada me igra polako smara. Sve vise me potseca na cs...a kako nisam ljubitelj istog polako se 'ladim. Mape su suvise male za moj ukus. Sta vise mape za BF2...mislim na one za 16 igraca, deluju ogromno u odnosu na ove u cod-u. Sve se svodi na konstantno kruzenje po mapi.
Ne kazem da je igra losa...za povremeno izivljavanje.

A sto je jos gore, kad se igra war, isto je moguce sa spawna zafrljaciti bombu...

a da vidis u S&D kad covek napuni airstrike pa u sledecoj rundi rokne po spawnu automatski puneci sledeci airstrike...a ovi ostali svi sa GL-ovima prebacuju jedni drugima na spawn pointe :)

Offtopic:

Izadje "Operation flashpoint 3" za sada samo na nemackom jeziku.

Moram da priznam da je i mene popustio hype za ovom igrom. Igra dosta podseća na CS i sve se svodi na taj tip deathmatcha, a tako nešto ne može dugo da mi drži pažnju. Osveženje predstavlja samo onaj Hardcore mod sa kojim igra podseća dosta na Project Reality za BF2. Taj mod me jeste na početku smorio, ali mi je kasnije kada sam malo skapirao igru postao dosta zanimljiviji.

Sve u svemu moj konačni sud za dve najbolje igre koje su se pojavile u poslednjih mesec dana, Crysis i COD 4 je sledeći: obe igre su donele odličan singleplay i zaista fantastičnu grafiku, svaka na svoj način, međutim ni jedna nije donela ništa revolucionarno u multiplayu. Na papiru je Crysis warfare koncept zaista fantastičan i delovao mi je obećavajuće. Očekivao sam zarazu kakvu je pružao C&C Renegade, ali su katastrofalan netcode i neizbalansiranost upropastili sve što je zamišljeno. OD CODa 4 nisam očekivao ništa specijalno, ali sam se zalepio za tu fantastičnu napucanu atmosferu. Igra se ponaša fantastično preko neta, sve teče glatko, ali igra nema ništa što na duže staze može da me zadrži kao što to mogu ET, BF i QW.

Sad kad je hype prošao, vraćam se QW-u, a COD4 ću da opletem po neki put sa društvom kad nam se bude igralo.

Poslednja izmena:
naravno da ti je kao CS kad ga igras kao CS... :) Sam si pomenuo tvoje igracko "sveto trojstvo"...to je klasican CS smor. MAda, iskreno, i meni je vec dosta. Sve vise ljudi ovo igra kao CS, stekaju se, ne mrdaju. U pocetku smo isli svi na flank jedni drugih i tako neka zezanja, sad je pocelo opasno kampovanje, bas kao CS. Vidim ja da cu nazad na Q3. Koju god igru da igram osim te - sve je ko CS. BF jos nekako, ali tu ima cheatera nenormalno mnogo. wallhacks, no spread, sto je najgore ima dzaba da se skinu vec po warez sajtovima, ne mora ni da se plati :wall:

i ja cu ga teram do 75% challenges ali posto sam sada updatovo na v1.3 ne mogu uci na udarne narodne servere vec samo na dva koja su izvrsila update pa sam ogranicen na te stekerske S&d varijante :wall: sto je korisno samo iz razloga da odradim taj challenge a sto se ope nece skoro desiti :smoke:

ne znam sto na vecini servera u rotaciji drze neke smesno male mape tipca shipment. Igrao sam je bese u domination modu i nevidjeno. Life expectancy <2 sec.Samo gledam da uspem da bacim granatu pre nego sto umrem. Bljak.

ljudi imam problem sa igrom, pokusao sam da pretrazim temu, ali nisam nasao adekvatan odgovor, a slican problem su spomenuli i useri mikelebg26 i SuperStaljin

kao da teksture nestaju i pojavljuju se, a najbolje bih to opisao kao titranje (recimo najvise se primecuje na oruzju, i recimo neki elementi scene su crni npr neke daske, police itd.)
na googlu sam iskopao da se to zove shimmering textures, ali nisam nasao i resenje

pokusao sam promenom grafickih podesavanja, ubacio sam 1.3 patch ali i dalje isto
graficka nije klokovana...

problem se javlja i sa 169.09 i 163.75 drajverima

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 60
  • 2.jpg
    2.jpg
    106.4 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
ne znam sto na vecini servera u rotaciji drze neke smesno male mape tipca shipment. Igrao sam je bese u domination modu i nevidjeno. Life expectancy <2 sec.Samo gledam da uspem da bacim granatu pre nego sto umrem. Bljak.

E uzmi mortyrdome i sonic boom :D baci na frku par granata, probaj da se sastekas u neki od kontenjera, ako skupis za prvi airstrike - imaces odma i sledeci :D

Vrh Dno