Šta je novo?

AMD Athlon X2 5000+ vs be-2350?

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Sta mislite koja je bolja kupovina, sta da uzmem? Pomagajte!

1) 5000+ : BE2350 = 2600MHz : 2100MHz
2) 5000+ : BE2350 = 65W TDP : 45W TDP

za igre je razlika 2-3fps tako da necjesh ni osetiti. Sada cje da me linchuju. Ali naobichniji x2 4000+ ili e2140 je dosta....

evo sad sam pogledao cene, 5000+ je samo 10-15 evra jeftiniji od intel core 2 duo 4500, izvinite sto smaram,ali da li je na kraju mozda ovo jos i najbolja varijanta, mislim sa core 2 duo opcijom.

Poslednja izmena:
=, izvinite sto smaram,=.

Smaras :D

Dobre AM2 ploce su znatno jeftinije nego dobre P35 ploce, plus kada dodas tu razliku jos sto je procesor skuplji, eto ti dobre ustede za neku jacu graficku.

evo sad sam pogledao cene, 5000+ je samo 10-15 evra jeftiniji od intel core 2 duo 4500, izvinite sto smaram,ali da li je na kraju mozda ovo jos i najbolja varijanta, mislim sa core 2 duo opcijom.

Slazem se. Na zalost u svim, osim u najnizem cenovnom rangu Intel nudi bolje za ulozene pare prvenstveno zbog sumanute overklokabilnosti.

zbog sumanute overklokabilnosti.

...koja zahteva ili rodjacke veze u nekoj kompjuterskoj firmi, pa da se proberu komponente ili da ulozis visak novca (koga nema
) u "overkolokabilne" komponente. Automatski ponistavas poentu najnizeg cenovnog ranga.

Poslednja izmena:
...koja zahteva ili rodjacke veze u nekoj kompjuterskoj firmi, pa da se proberu komponente ili da ulozis visak novca (koga nema
) u "overkolokabilne" komponente. Automatski ponistavas poentu najnizeg cenovnog ranga.

Slažem se u potpunosti, matična ploča za core 2 duo 4500 koja iole vredi košta oko 100-njak jura, tako da uz solidnu AM2 ploču od 70 eura i neki 5000+ ili 5000 black imate izuzetne performanse za manje novca.;)

Slažem se u potpunosti, matična ploča za core 2 duo 4500 koja iole vredi košta oko 100-njak jura, tako da uz solidnu AM2 ploču od 70 eura i neki 5000+ ili 5000 black imate izuzetne performanse za manje novca.;)

Nije ni namera da hejtujem ali:
Biostar TP35D2-A7 - 72 €
Ajde reci da je losha za Overclock :p

Zashto da se proberu ?? 99 % C2D se overclockuje na 3.0 GHz ( E2140 nerachunam )
Plochu sam naveo a memorija ?? Pa svaka na 800 MHz koja koshta 20-25 € ti je dovoljna za svaki C2D na 3.0 GHz u odnosu 1:1 sa FSB-om ( izuzev E63x0 ali i memorija moze da se overclockuje na 428x2 odnosno 856 MHz...... )

Tako da :wave:

Nije ni namera da hejtujem ali:
Biostar TP35D2-A7 - 72 €
Ajde reci da je losha za Overclock :p

Zashto da se proberu ?? 99 % C2D se overclockuje na 3.0 GHz ( E2140 nerachunam )
Plochu sam naveo a memorija ?? Pa svaka na 800 MHz koja koshta 20-25 € ti je dovoljna za svaki C2D na 3.0 GHz u odnosu 1:1 sa FSB-om ( izuzev E63x0 ali i memorija moze da se overclockuje na 428x2 odnosno 856 MHz...... )

Tako da :wave:

Uzeo sam biostar ali 535d2/A7 valjda nije puno gora? koja je uopste razlika. i uzimam core 2 duo 4500 sa kingmax mem ddr2 800.

Uzeo sam biostar ali 535d2/A7 valjda nije puno gora? koja je uopste razlika. i uzimam core 2 duo 4500 sa kingmax mem ddr2 800.

Mislish P35D2-A7 ?? razlika je to shto je T Serija ( ima slova T u modelu ploche tipa: TP35D2-A7 TA690G etc ) kao pravljena za overclockovanje ( plocha je plave boje ) a ova obichna je za normalan rad ( plocha je zelene boje ).... mada stvarno neznam da ima razlike poshto izgledaju isto ( osim boje naravno ) a obe imaju i solid kondenzatore.... mozda je razlika u opcijama za O/C u Bios-u ?? :trust: Mada mislim da cesh i sa ovom bez problema naterati taj E4500 na 3.0 -3.2 Ghz :)... Ako mozesh zameni plochu za TP35D2-A7 nije puno skuplja a ja mislim da vredi tih 1000 din razlike....

:wave:

Slazem se.

Iskreno sumnjam da bi se svako ko drzi do overkloka zadrzao na samo 800 MHz memoriji. I onda il se kupuje brza, il se bira neka koja se besno klokuje, a koja opet kosta malo vise. I tako, 10e na memoriji, 20e na ploci, 20e na kuleru... Skupi se poprilicno ;)

Mislim, svako upravlja svojim novcem, al ja se uzasavam kad odem nesto da kupim od komponenti. Uvek ide "hm, ako dodam jos 5e, onda uzimam ovu plocu umesto one sto se malo manje klokuje: a onda treba da uzmem i onaj veliki kuler ako to bude islo 3GHz: nadam se da me memorija nece kociti - pa da, uzecu one geil-e sa crnim hladnjacima, da li ce napajanje moci da potera? kolega, posto je ovaj LC?". Karikiram, ali otrilike tako krene.

Poslednja izmena:
Ostoja, svaka memorija se bolje OC-uje na Intelu nego na AMD-u. Obrnuto ne postoji ni u 1 slučaju.

Pablo,meni je 3 gz sasvim dovoljno sto se tice OC, ako to ova moja ploca moze da postigne, ja sam prezadovoljan, nisam overklokerska poguzija, cisto zbog igrica da bi malo bolje radile.Ako je jednina mana ploce sto nemogu pogurati intela na 3,4; 3,5 gz to je ok, mada mislim da ima nesto manje usb portova i jos neke sitnice.
Sto se tice tvog pc ,koliko si zadovoljan,imas slicnu masinu kao sto cu ja imati, kako ti recimo radi COD 4 i Crysis?

Ostoja potpuno si upravu, evro tamo evro ovamo, da poludis... nema kraja, ovo sad kad uzmem(u utorak stize,hehe), ne diram 2 god, izuzev grafulje.

Interesuje me jos nesto, da li ce mi napajanje izdrzati? Pozdrav svima.

Obavezno budi spreman da odvojiš nekih 50-ak € za novo napajanje.
Bolje i tih 50 nego posle kad sve izgori... :D

Ako ne budem klokao procesor, da li ce izdrzati do novog napajanja, jedno 2 meseca. Sada sam totalno dekintiran. Ovo napajanje htelo ili ne mora izdrzati.

Ma izdržaće posebno sa tom 7600GT.
Nova grafička će ti biti najveći potrošač.

Pablo,meni je 3 gz sasvim dovoljno sto se tice OC, ako to ova moja ploca moze da postigne, ja sam prezadovoljan, nisam overklokerska poguzija, cisto zbog igrica da bi malo bolje radile.Ako je jednina mana ploce sto nemogu pogurati intela na 3,4; 3,5 gz to je ok, mada mislim da ima nesto manje usb portova i jos neke sitnice.
Sto se tice tvog pc ,koliko si zadovoljan,imas slicnu masinu kao sto cu ja imati, kako ti recimo radi COD 4 i Crysis?

Ostoja potpuno si upravu, evro tamo evro ovamo, da poludis... nema kraja, ovo sad kad uzmem(u utorak stize,hehe), ne diram 2 god, izuzev grafulje.

Interesuje me jos nesto, da li ce mi napajanje izdrzati? Pozdrav svima.

COD4 na ovim podeshavanjima nepada ispod 25 kad je borba a obichno je nekih 30 FPS....
18c389199e.jpg

Crysis mi radi kao i svima... Znachi nikako... 960x600 sve na medium 15-25 FPS

Slicna setovanja kao i na mom sempronu. samo mi je osvezavanje bilo na 85 i reza 1024, uz neke male izmene. Hvala na trudu. Imam takodje Crysis,pokrenuo sam na sempronu i stao ,cekam sutra da dobijem makinu pa da vidimo kako ce raditi, Verovatno nikako ko i svima sto kazes, posto core 2 quad i 8800 iz sveta kompjutera nisu dovoljni, prokleta igra, valjda ce izaci neki patch koji ce je bar malo optimizovati. Pozdarav.

E4500

Posto bih i ja uzeo E4500, interesuje me do koliko bi mogla da se OC-uje, naravno zbog igrica, a da fabricki cooler bude dovoljan, posto vise nemam ni dinara da dam za neki cooler???

Kod mene je isao na 3 ghz,ali nisam vise ni probavao, imam sporu memoriju(667) za sada, dobicu za koji dan ddr2 800.
Inace procesor je bruka, zapanjen sam koliko dobro radi.

Nazad
Vrh Dno