Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

kako to ?? ja sam narucio iz eurolinka palit sonic ona je i skuplja 16 evra. ako clock nije 650/1900(tj 850) jadni oni...

Sta si narucio to ces i dobiti. Dakle, kao sto je vec receno, Palit Sonic radi na default clocku od 650/1900 i za sada je to jedina poznata razlika u odnosu na obicnu verziju.

lepo sve pise obicna verzija stize sa istim cooler-om kao i sonic sa tim da je sonic clokovan vise (650/1900) a dali ima jos nekih razlika za sad se ne zna.... (drugi tip mem cipova, itd)

lepo sve pise obicna verzija stize sa istim cooler-om kao i sonic sa tim da je sonic clokovan vise (650/1900) a dali ima jos nekih razlika za sad se ne zna.... (drugi tip mem cipova, itd)

koliko sam se ja informisao greska je u slici na sajtu
kuler je drugaciji na obicnoj palit i na sonic palit

koliko sam se ja informisao greska je u slici na sajtu
kuler je drugaciji na obicnoj palit i na sonic palit

Postoji obicni palit koji ima drugaciji kuler od sonica tj. refernetni, onakav kakav je nvidia predlozila.ALi postoji i obican palit sa istim kulerom kao i kod sonica.U eurolink stize bas takav.Imas na sajtu palit-a obe slike za obicni 8800gt.E sad razlika izmedju ove dve karte osim kloka se ne zna.Mozda SONIC ima brzi memorijski cip.

jos 2 nedelja pa cemo da saznamo razlike bice onda i testova i oc i vmod i rekorda sa palitom

Evo dosla je Galaxy 8800GT Overclocked ED :banana::banana::banana:
Eto malo fizickog izgleda kartice,sad cu da je nabudzim pa da prikazem rezultate i default vrednosti.

Prilozi

• IMG_2446_resize.jpg
    IMG_2446_resize.jpg
    96.3 KB · Pregleda: 81
  • IMG_2447_resize.jpg
    IMG_2447_resize.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 59
  • IMG_2448_resize.jpg
    IMG_2448_resize.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 57
  • IMG_2449_resize.jpg
    IMG_2449_resize.jpg
    134.4 KB · Pregleda: 50
  • IMG_2450_resize.jpg
    IMG_2450_resize.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 68
bogata oprema, nema sta :d
posto si je platio ako nije tajna?

Ovo je na default:

Core clock 600 (MHz)
Shaders running 1500 MHz.
Memory 900 MHz.
Memory bandwith 57.6
Texture Fill rate 33.6

Sad ovo je sve sa najnovijim driverom 169.13 mozda bih trebalo da stavim na 169.12 posto je ovaj jos uvek beta.I druga stvar mi nije jasna na kutiji pise 2000Mghz necega ali cega?:wall:
Sto se tice temperatura na 50% fan idle se ne cuje i cita kao 55c(idle) sto nije malo a na 70% pocinje da se cuje a pogotovo na 100% ali meni je case otvoreno tako da mi to ni ne predstavlja neki poseban problem.Ako se stavi na 100% fan temp spadne na 41-42c idle
Jos uvek nisam overklokovao ne znam ni da li to da radim sa ovom mojom masinom iz potpisa jer mi za par dana stize memorija,E6750 i ASUS P5K E tako da ne znam videcu.
Evo okacio sam par slajbi

Prilozi

• Everest.jpg
    Everest.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 47
  • Gpuz.jpg
    Gpuz.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 62
  • Riva tun settings.jpg
    Riva tun settings.jpg
    94.1 KB · Pregleda: 51
Nije tajna 259$cad a oprema je ocaj anyways ionako ne koristim nista od toga tako da mi nije ni potrebno.

Ovo je na default:

Core clock 600 (MHz)
Shaders running 1500 MHz.
Memory 900 MHz.
Memory bandwith 57.6
Texture Fill rate 33.6

Sad ovo je sve sa najnovijim driverom 169.13 mozda bih trebalo da stavim na 169.12 posto je ovaj jos uvek beta.I druga stvar mi nije jasna na kutiji pise 2000Mghz necega ali cega?:wall:
Sto se tice temperatura na 50% fan idle se ne cuje i cita kao 55c(idle) sto nije malo a na 70% pocinje da se cuje a pogotovo na 100% ali meni je case otvoreno tako da mi to ni ne predstavlja neki poseban problem.Ako se stavi na 100% fan temp spadne na 41-42c idle
Jos uvek nisam overklokovao ne znam ni da li to da radim sa ovom mojom masinom iz potpisa jer mi za par dana stize memorija,E6750 i ASUS P5K E tako da ne znam videcu.
Evo okacio sam par slajbi

ja bi ih ubio reklamiraj kartu ako traba da bude 2000

Ovo je pravi naziv video karte -->Galaxy GeForce 8800GT Overclocked 600MHZ 512MB 2.0GHZ DDR3 PCI-E DVI-I HDCP HDTV Out OEM Video Card

E sad sta je tu 2000MGhz da me j**** ne bih znao:smash:

Ako pogledas sliku broj iz TechPowerGPUZ kaze da je mem na 1Ghz

dakle sve je u redu, a ti si kartu platio nekih 170e sto je smesno...

Nije mi jasno citam review za ovu kartu svuda i pise da je mem na 2000 lol a meni na 1000Mhz i to mi nikako ne ide u glavu.
Sto se tice cene dodaj samo taxu znaci izasla je 285$

1000MHz DDR=2000MHz efektivno ;)

burazeru tebe je neko zahebo gadno, to nema sanse da overclocked edition, vidis i sam da radi sve na default, svi klokovi su ti default, oc verzije 8800 GT karte krecu od 650 za core i 950 za mem pa na vise zavisi od proizvodjaca, evo vidi screenshot od moje MSI kartice ovo je overclocked edition recimo. Nije sad da se hvalim nesto nego ti cisto ukazujem da te neko zeznuo znaci 'vataj tog koji ti je prodao pa za gusu!!!

edit: sad sam video da je kod tebe samo kloknuta memorija na 1000, malo cudno jer kao sto je vec receno, skoro svi klokuju i core i shadere

Prilozi

• GPUZ.jpg
    GPUZ.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Nije mi jasno citam review za ovu kartu svuda i pise da je mem na 2000 lol a meni na 1000Mhz i to mi nikako ne ide u glavu.
Sto se tice cene dodaj samo taxu znaci izasla je 285$

:lupko:

Brzina DDR memorije se mnozi sa 2, tako da ta memorija tebi radi kako treba tj 1000x2 je 2000mhz :smoke:

Sve si nas zbunio par postava iznad kada si napisao Memory 900 MHz. GPU-z lepo prijavljuje da ti memorija radi na 1000mhz.

^^
svasta. ako Galaxy pravi svoju kartu da radi na 600/2000Mhz kakve veze ima sto ostali klokuju i cip?

Poslednja izmena:
Ah izvinjavam se znaci na 2000 je zbog DDR2 ja sam mislio da ce to pisati na GPUZ ali dobro sad sam shvatio.Ne znam da li je ova njihova klokovana ili nije ali na kutiji pise overclocked tako da sam pomislio zbog toga.Inace ta MSI je dosta bolja nego ova moja na default.Moracu da pitam tamo gde sam uzeo ali opet pisalo je i na sajtu njihovom ali i na galaxytech-u ovakve vrednosti tako da mislim da je to OK.

Ah izvinjavam se znaci na 2000 je zbog DDR2 ja sam mislio da ce to pisati na GPUZ ali dobro sad sam shvatio.Ne znam da li je ova njihova klokovana ili nije ali na kutiji pise overclocked tako da sam pomislio zbog toga.Inace ta MSI je dosta bolja nego ova moja na default.Moracu da pitam tamo gde sam uzeo ali opet pisalo je i na sajtu njihovom ali i na galaxytech-u ovakve vrednosti tako da mislim da je to OK.
jel ti tu kartu stavljas na ovu masinu iz potpisa?

^^
nije zbog DDR2 nego zbog DDR, a taj MSI je za nijansu brzi od tvoje karte, klokni i ti cip na 660Mhz i eto ti...
sve je u redu, uzivaj...

Poslednja izmena:
Thanks Chinaski,

Da stavio sam je samo da je probam kako ide.Probao sam Battlefield2 malopre i bruka sve na high sto mi se svidja i jos sa ovim smesnim AMD-on mogu da zamislim sa E6750 uhuuu:D
Ovih dana bi to trebalo da stigne pa da nabudzimo sve.

e izvini a jesi skinuo celofan sa grafike :p

inace oprema je bas extra :D

Meni je juče stigao Galaxy 8800GT, ali nije kao ovaj gore, svi taktovi su referentni! Postovao sam rez u FXGT-ovoj temi "8800GT 512 OC"! :) Izgleda da sam zabo dobar primerak, max temp 64°C(mereno Rivom) na 700/1750/2000 , kuler na 60%! Probaću ovih dana max stabilan OC!

Ja mislim da sam ubo los primerak jer ista karta kao i KOLOS-ova evo temperature ide do 75c posle 1 sat COD4 i fan na 60%.Mada ja jos uvek imam ovo ****** od masine tako da videcemo kad dodje C2D.

Prilozi

• 650-1750-2000.jpg
    650-1750-2000.jpg
    355.6 KB · Pregleda: 51
Temp prilično zavisi i od provetrenosti kućišta! Imam napred 12-icu, pozadi 9-ku i na stranici naspram kartice 9-ku! Inače sam naručio ovaj kuler za 1700 din!!!

Prilozi

• accs1_00h.jpg
    accs1_00h.jpg
    411.7 KB · Pregleda: 105
A pa ti imas cooler za grafu zato su ti tolike temperature super moracu i ja neki da nabudzim.Moje kuciste je ocaj jer imam samo sa strane 8-cu,pozadi 8-cu i 8-ca koja duva u hardove tako da je drzim otvoreno.Bice bolje kad dodje Antec 900 ima da bude kako treba mada i ovako je ok.
Sto se tice COD4 pffff non stop oko 50-60fps mada nekad padne do 25 ali se brzo digne tako da COD4 leti.Idem da probam BF2

Nazad
Vrh Dno