Šta je novo?

Ukraden MSN password

Phantom Lord

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2005
Poena
320
Da li je moguce da neko provali tudju sifru,bez trojana,tj bez downloada bilo cega?
Naime nepoznata osoba me je kontaktirala preko MSN-a,poslala mi par poruka i od jednom otisla offline,posle par trenutaka MSN mi kaze 'you have logged in another computer' ili tako nesto.
E da,promenio sam odmah sifru,da li je to dovoljno? :trust:

Uvek ima nesto novo ali je jedno najsigurnije, nemoj prihvatiti na chat onoga za koga neznas ko je.
Ja nisam imao problema ali je drugar prihvatio nekoga i on mu je kopirao slike iz kompa, nista strasno ali ko zna sta sve moze

Meni se desilo par puta da dobijem trojanca ili neku drugu aždaju od nekoga sa liste prijatelja,iako on nije online uopšte (već neko drugi ko koristi njegov nalog??).
Ja njemu "zdravo," on meni "aždaju".
Čudo je MSN

Pa svaku mu cast ako je to moguce,prosao je pored service pack 3 i kasperskog,a cela stvar je trajala mozda 2 minuta.

E da,promenio sam odmah sifru,da li je to dovoljno?

Trebalo bi da je dovoljno, za svaki slucaj pitaj kontakte da li dobijaju neke cudne poruke od tebe.

Pogledaj ovu temu ako vec nisi:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=148568

EDIT:
Mislim da to sto se tebi dogodilo vise zavisi od firewall-a. Firewall kontrolise portove a ne antivirus (pa koji god bio).
Ova primedba ukoliko si pod kasperski mislio na AV, ne obracaj paznju ako je KIS u pitanju.

Poslednja izmena:
mozda,ali kasperky anti hacker bi trebalo da bude bolja :trust:

Poslednja izmena:
Mozda postoji rupa u MSN Remote Assistance opciji........

Postoje razne extenzije za MSN izmedju ostalog i ta koja ti pokazuje IP adresu osobe iz kontakta,ako je osoba vesta u hackovanju,a ti imas los firewall lako moze dodji do upada u sistem i kradje podataka.

Evo jednog korisnog linka, jest' malo starijeg datuma, ali nisam imao ni jedan jedini problem prateci ovaj tutorijal.

http://www.tweakhound.com/xp/security/page_1.htm

Na petoj stranici je deo o instant messeging programima.

Ko nije upoznat sa ovim sajtom ima zanimljivih stiva za skoro svaki OS, pogotovo Win XP Pro/Home.

Poslednja izmena:
Pa svaku mu cast ako je to moguce,prosao je pored service pack 3 i kasperskog,a cela stvar je trajala mozda 2 minuta.

MSN messenger je prepun rupa koje su posledica svih onih one-click linkova sa glupostima tipa live spaces. Jedna ocigledna rupa je mogucnost da se sa odredjenih sajtova vidi status korisnika.

off: Jel' si ti 'the' Phantom Lord, ili si samo drpio poznati nick :)

pozd.

Da je on "the" ne bi postavio ovakvu temu.:)

Postoje razne extenzije za MSN izmedju ostalog i ta koja ti pokazuje IP adresu osobe iz kontakta,ako je osoba vesta u hackovanju,a ti imas los firewall lako moze dodji do upada u sistem i kradje podataka.

E ovo me interesuje, o tim stvarima nemam pojma, al danas sam preko MSNa pricao sa osobom, meni poznatom normalno, i imam vrlo vrlo jake sumnje da je upravo to uradila! Palo mi je napamet da je preko MSNa provalila IP adresu, a evo kao sto vidim to i moze.
Koje su sanse da neko to uradi?
Da li ima sanse da pronadjem bilo kakav trag da vidim sta je radila? Osim sto mi je sam OS prso ko zvechka.

Nazad
Vrh Dno