Šta je novo?

2600 Oc

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Vidim da malo ima tema sa testovima mogucnosti ove kartice pa reko da zasucem rukave ,)
U pitanju je Sapphire 2600pro DDRIII. Zanimale su me maximalne mogucnosti ove karte, ali i to da li sam se z sto sam kupio nju a ne XT varijantu. Testirao sam je preko 3DMark05 a rezultat je na slici. Prema ovim rezultatima, ali i ponasanju u igrama rekao bih da je u tom trenutku ova karta bila apsolutni best buy u srednjem segmentu. Ja sam u svakom slucaju zadovoljan.

Prilozi

• 7.11-777,820.gif
    7.11-777,820.gif
    194.5 KB · Pregleda: 248
ali i ponasanju u igrama rekao bih da je u tom trenutku ova karta bila apsolutni best buy u srednjem segmentu

Lepo je što si ti zadovoljan ali ono koji su probali i 1 u drugo, mnogo su zadovoljniji sa karticom koju Bane87 pomenu...

Pa nema druge u toj klasi za sada bar dok 3850 ne ode u sub 150 evra kada ce biti best buy sam tako. Ochekujte ovo vrlo brzo, vec do kraja godine jer sada je vec ~160 evra.

Meni se cini da je taj Sapphire ispod 90 evra.

Lepo je što si ti zadovoljan ali ono koji su probali i 1 u drugo, mnogo su zadovoljniji sa karticom koju Bane87 pomenu...

Kako te ne mrzi da u svakom tredu kazesh po jednom, nvidia je bolja :) :D :p

@Ostres

Pasuje 2600XT bios na tu kartu bez problema, neko je to vec odradio.
Naravno je su 2600PRO DDR3 best buy, da je 8600GT 70e e onda bi bila druga prica, ovako su previse skupe za performanse koje daju, nego se narod lozi da nisu :D.

Poslednja izmena:
Mozda nisam dobro pratio trziste, ali tada kada sam pazario ovu kartu mislim da nije bilo tog Palita

Kako te ne mrzi da u svakom tredu kazesh po jednom, nvidia je bolja :) :D :p

@Ostres

Pasuje 2600XT bios na tu kartu bez problema, neko je to vec odradio.
Naravno je su 2600PRO DDR3 best buy, da je 8600GT 70e e onda bi bila druga prica, ovako su previse skupe za performanse koje daju, nego se narod lozi da nisu :D.

Ako je tebi OK 10k poena i ako mislis da ces moci s time da igras CoD4, Gears of War, UT3 itd (sve na high, ali da ide glatko)... onda ok.

Svako moze palita sonic+ da nasvira za 13k poena i to za svaki dan!!!!! Ako imas jaci proc i ako se malo vise igras, moze i 14k.

Uzmimo u obzir da palit ima mnogo dobar kuler na sebi, lepo hladi, masa ljudi kolko vidim zbog toga radi i pencil mod...

8600GT sonic+ je ubedljivo best buy sada..

Poslednja izmena:
Poprilicno sam siguran da i UT3 kao i Gears of War, odlicno rade na 2600 seriji. Imash gomilu testova pogledaj pa se uveri sam, 2600XT je u rangu sa 8600GTS u UT3 enginu. Inace 3dmark se ne igra :D.

@Bane87
Da, 3dmark je univerzalno sredstvo za merenje 3dmarka :S:, vidim da si cvrsto resio da je 8600GT best-byu, nasuprot cinjenicama, pa cu te ostaviti u tom ubedjenju :D.

@lepi kokan

Wow, lep oc, da je bar prikazao negde koliko je ubrzanje.

To je verovatno za neki srednji primerak.
Kolko se secam Pnjaf je njegovu kloknuo na 830/1700 bez ikakvog voltmoda.

Flesovanje XT biosa podize napon jezgru, a verovatno zateze i latencije memorije
/ bikoz je na XT-u ista Quimonda od 1.4 /
Sto znaci da bi sve trebalo da idu na 800/1600. Ostalo je lutrija.

Sumnjam da zateze latencije memorije ako je u pitanju isti ram, samo je napon na GPU povecan. Izgleda da ne foliraju za klokovanje 2600, nasao sam pencil Volt mod i za Safira, samo ne zanam Madjarski pa sam samo brojke pokapirao.

http://logout.hu/iras/sapphire_2600xt_gddr3_vmod_es_tuning.html

Nije lose :D 938/1000, mislim da je vreme da se latim posla :D.

Poslednja izmena:
Ovo je bas fino za Sapphire 2600XT DDR3 :)

3dm06_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Naleteo sam na problem, karta mi se razlikuje od one sa slike, pa ne znam sta da saram. Nista, pokusacu nesto da uradim sa biosom, izgleda da ove karte mogu da menjaju napon iz biosa.

Ma ne best buy je nVidia TNT Vanta 16MB za 130 maraka. Pored ovog prejeftinog palita ne vidim veci best buy, sad ce opet biti svaki cigo svoga konja hvali, ali stvarno nemam razloga za to kad graficke karte menjam na mesecnom nivou, cool je palit 8600gt sonic+ ali je zato 100E i opet kartica kao kartica za ozbiljno igranje nije ... Kome je frka za kesh a hoce najbolje sto moze za do 70E preostaje mu samo 2600pro.

edit: Ja sam uzeo ovog palita da preguram dok ne stignu radeoni 3850 i dok im se cena ne stabilizuje ...

Poslednja izmena:
palit 8600gt sonic+ ali je zato 100E i opet kartica kao kartica za ozbiljno igranje nije ... Kome je frka za kesh a hoce najbolje sto moze za do 70E preostaje mu samo 2600pro.
edit: Ja sam uzeo ovog palita da preguram dok ne stignu radeoni 3850 i dok im se cena ne stabilizuje ...
Pa onda si tek trebao da uzmes 2600pro/xt. U igrama nema bitne razlike (ono sto je neigrivo na 2600 tesko da je igrivo na 8600). Ipak su obe gamerski entry level. Medjutim, evo ja predjoh Bioshock, trenutno cepam Jerico i NFSProShit, sve sa pristojnim nivoom detalja. O Crysis-u i ne razmisljam, ali tu tesko da bi mi pomogao i 8600 Palit, zar ne :trust:

Pa onda si tek trebao da uzmes 2600pro/xt. U igrama nema bitne razlike (ono sto je neigrivo na 2600 tesko da je igrivo na 8600). Ipak su obe gamerski entry level. Medjutim, evo ja predjoh Bioshock, trenutno cepam Jerico i NFSProShit, sve sa pristojnim nivoom detalja. O Crysis-u i ne razmisljam, ali tu tesko da bi mi pomogao i 8600 Palit, zar ne :trust:

ne serunjaj... :wave:

Zaboravih da napomenem da ovo sto sam pricao stoji ako svaki 2600pro moze makar za GPU na 800MHz (kao def. na 2600xt) jer memorija je vec na def. taktu za 2600xt DDR3 tj. 1400MHz, ja sam samo jedan probao tako da realno nemam kompletnu sliku sto se tice ostalih palitovih kartica.

Trenutno sam u procesu testiranja FireGL moda za 2600pro/xt, (posveticu tome jednu temu na forumu kad zavrsim testove i testove u realnom radu) sto moze biti interesantno manje-vise zbog performansi koje se dobijaju vec zbog modovanog FireGL drivera koji nadam se nace bagovati u Maya-i (max ne koristim) kao sto je cela osma serija geforce-a do sada radila.

@Bane87

Ti ocigledno ne znash da ta karta sa 10000 poena, tuce taj tvoj 8600GT u Gears of War ili UT3 kao i svakoj igru baziranoj na tom enginu, zato cuti, ispascesh pametniji ;).

@Bane87

Ti ocigledno ne znash da ta karta sa 10000 poena, tuce taj tvoj 8600GT u Gears of War ili UT3 kao i svakoj igru baziranoj na tom enginu, zato cuti, ispascesh pametniji ;).

polako samo, nemoj da se nerviras...

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3128&p=2

meni svaka igra u tom engine-u ide glatko, zabodena na 62 fps-a, ponekad padne na 50... 50!!!!. Ne znam zasto si se uhvatio za to? Ne serunjaj previse bez screenshotova/dokaza. poz :wave:

@Bane87
Ma ne nerviram se ja, pogresno si me shvatio, nego ti kazem za tvoje dobro, tvrdoglavost nije vrlina, osim moza kod Sao Lin monaha ;)

Eto taj link koji si okacio lepo opisuje stanje situacije. Ono sto ti treba da naucish je da je 2600PRO referentni model koji je naveden i Low end segmentu je sa DDR2 memorijom i 600 mhz jezgrom. Kao sto vidish 8600GT je svrstan u Low end klasu.

Sledeca strana je mid-end segment u kome se nalze 2600XT i 8600GTS. Postoje 2600XT DDR3 i DDR4 verzije. DDR4 je neopravdano skuplja i brza u proseku oko mozda 5%.

Lepo se vidi da je u UT3 2600XT brzi i od 1950PRO.

Palit 2600PRO DDR3 radi na 600/1400 (za razliku od 2600pro DDR2 modela na 600/1000)

Sledece Palit se prostim flesovanjem biosa pretvara u 2600XT na 800/1400, i posle pencil moda dodatno OCuje na 920/1600, pa ti vidi ako je na fabrickim XT taktovima bila brza od 8600GTS u UT3, koliko ce biti brza na 920/1600, ili mozda na 1026/1720 na koliko moze da se navije ovaj moj Safir.

Tako da pre nego sto pocenesh da trubish svoju pricu procitaj barem nesto ;).

Poslednja izmena:
@Dule13, ispostavilo se da je ta 2600 Pro DDR3 dobra kartica za taj novac, ja sam je u jednom trenutku imao, ali me iznerviralo sto ATI ima razne *******cije sa drajverima i kartica je nesto zezala pa sam je vratio. Posle toga sam uzeo Palit Sonic+ 8600GT, koja sad' radi za svaki dan na 850/2100, (default 625/1800), zavisno od napona moze stabilno da radi i na nesto visoj frekvenciji, u 3dmarkovima imam primetno vise poena od onih Rusa sa tom 2600 DDR3 na 1000+ za jezgro, i to sa mojim sporijim AMD procesorom od njihovog Intela. Verovatno da je i u igrama razlika primetna u korist ove moje kartice, jesu on obe low entry, mambo dzambo, ali meni znaci svaki frejm bez obzira na klasu kartice tako da uvek je bolje ako ti je minimum frejmova 30, umesto 25 u nekoj igri. I zbog toga je meni bilo bolje u tom trenutku da dam 15-20 eura koliko je tada bila razlika za Nvidiju.

Poslednja izmena:
Jao po 100ti put poeni u 3d marku nisu jednako brzina u igrama.

Eto kao jedan primer pogledaj onaj link sto je Bane okacio. Mogu da ti navedem josh masu igara u kojima je 2600XT bolji/isti kao GTS, nasuprot manjku 3dmarkova. Zbog cega je to tako ? Pretpostavljam zato sto je R630 superskalarni gpu, a G8? (koji je vec) skalarni.

Od kad sam uzeo kartu nikad nisam imao ni jedan jedini problem sa driverima, Windozom i sl. problem je u 95% slucajeva ne poznavanje Windowsa. Atijevi driveri su nekako postali dezurni krivac, nije vacno da li je ploca crkla, slabo napajnje, pregrevanje karte ili jednostavno lose odrzavan Windows, ATI-jevi driveri su krivi :D.Mozda je Ati davno i imao lose drivere, ali sada sa njima nema nikakvih problema i to je sada kao neka IT legenda svi govore da driveri ne valjaju, a niko ne zna nista konkretno.

Jao ne mogu vise da tupim mrzi me :), ko hoce da da 100e na 8600GT, bi maj gest :D.

:wave:

Nazad
Vrh Dno