Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

nemora da duva direktno graficku bitno je samo da uvek svež vazduh cirkuliše kroz kućište. Imam armor jr (12" napred i pozadi) nije prelazila više od 81-82c (kloknuta). Ali nije to ništa za nju,naravno svi mi bi voleli da kartica se ne cuje,malo greje i ne vuče dosta struje :D . Ja u svakom slučaju cekam novi gts koji treba da mi stigne,manje se greje i manje se čuje ali vuče 60w-70w više nego gt...

meni je 81-82 malo mnogo za GPU. Sta ce biti ljeti na 40C? Bolje stavit vent i drzat ga do 70C, kosta te 3 evra.

Ma ja se tripujem na temp zato sto dok je na 60-70 Crysis ide lepo a kad nabije 80 onda pocne da secka. A mozda to i nema veze sa tim.

Meni je kuciste ocajno lose provetreno + stoji ispod stola okruzeno drvetom i nema skoro nikakvu cirkulaciju vazduha. Zato uopste i razmisljam o drndanju sa ventovima i kulerima.

temperatura gpu-a

vrlo rado bh se slozio da nema veze temperatura gpu-a i da je 80C ok li nije tacno dosta ljudi ( ja medju njima ) su imali prilike da na grafici dostignu temp od pomenutih 80C pa da grafika sama od sebe spusti klok u sred igre pa dodje do slideshow-a. To mise dogadjalo sa 8800GTX a koliko vidim i drugima sa 8800 GT tako da je veoma velika stavka temperatura. Presao sam na 8800GTS samo zbog bolje regulisanog hladjenja. Pritom sam ustedeo nesto kesha a i dosta zivaca prilikom igranja. Nije mnogo losije u odnosu na gtx ali nema naglih padova fram rate-a.
Pozz svima.

E pa to me i muci.

Evo temp na idle kako everest kaze:

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    15 KB · Pregleda: 90
GTS ces tesko postici da bude ispod 70C (ocovan) pa i ako stavis vent na 100%. Najlakse je ohladiti jos jednim ventom sa strane (8,9,12. svejedno koji je samo neka duva). Vjerujem da GT nije nista hladniji od GTS-a

Znaci, ovaj XFX je kostao papreno ali vredi tih para. Jedina zamerka je hladjenje,temperatura je oko 50 stepeni u idle u lose provetrenom kucistu na 35% kulera i tad je kuler necujan. U load-u je temperatura oko 75-80C pri 60% ventilatora i to se cuje solidno.
Performanse u igrama su ispunile sva moja ocekivanja. Sve sam probao u rezoluciji 1280x1024 u DX9 i ovako stoje stvari: Crysis na high podesavanjima 37fps u GPU benchmarku bez AA naravno, DIRT ide oko 50fps na max podesavanjima, Bioshock 70-90fps na max, TDU na max sa HDR i 4xAA radi na 70fps, u COD4 nisam video manje od 50fps-a na max setovanjima sa 4xAA.
Kartica je fabricki OC pa je njen default 640MHz GPU i 1950 mem. Uz karticu dolazi Company of Heroes i standardni kablici. Nadam se da sam nekom pomogao oko izbora kartice. Pozdrav!

Pa, za te pare su ok performanse. Prednost u odnosu na GTS 320MB, sto se tiche Crysis-a (high) je sto je meni igrivo u 1024, a vlasnicima GT, tj. tebi u 1280x1024. U ostalim igrama na 1280x1024 nema vecih razlika, u vecim rezolucijama veca je i razlika, zbog memorije, ali ne samo zbog nje, jer je brza i od 640MB modela...

meni je 81-82 malo mnogo za GPU. Sta ce biti ljeti na 40C? Bolje stavit vent i drzat ga do 70C, kosta te 3 evra.

Jel to pricas za GT ili GTS ?
Meni je u idle 60C :mad:, ali je zato u igrama max 70C :banana:.
Bez ventilatora sa strane na kucistu...

Ma ja se tripujem na temp zato sto dok je na 60-70 Crysis ide lepo a kad nabije 80 onda pocne da secka. A mozda to i nema veze sa tim.
Meni je kuciste ocajno lose provetreno + stoji ispod stola okruzeno drvetom i nema skoro nikakvu cirkulaciju vazduha. Zato uopste i razmisljam o drndanju sa ventovima i kulerima.

vrlo rado bh se slozio da nema veze temperatura gpu-a i da je 80C ok li nije tacno dosta ljudi ( ja medju njima ) su imali prilike da na grafici dostignu temp od pomenutih 80C pa da grafika sama od sebe spusti klok u sred igre pa dodje do slideshow-a. To mise dogadjalo sa 8800GTX a koliko vidim i drugima sa 8800 GT tako da je veoma velika stavka temperatura. Presao sam na 8800GTS samo zbog bolje regulisanog hladjenja. Pritom sam ustedeo nesto kesha a i dosta zivaca prilikom igranja. Nije mnogo losije u odnosu na gtx ali nema naglih padova fram rate-a.
Pozz svima.

Au, ti si vuki prvi covek koji je presao sa GTX-a na GTS (320 ili 640MB model ?).
Meni se na GTS-u nikad nije desio pad framerate-a zbog temepreature, ali meni se moja graficka nikad nije grejala do 80C i vise...

GTS ces tesko postici da bude ispod 70C (ocovan) pa i ako stavis vent na 100%. Najlakse je ohladiti jos jednim ventom sa strane (8,9,12. svejedno koji je samo neka duva). Vjerujem da GT nije nista hladniji od GTS-a

Moja GTS solidno oc-ovana (650/1900) se ne greje vise od 70C u igrama. U idle je 60C.

Poslednja izmena:
re: idle temp

Po meni idle i nije bitan ako ne prelazi 55 C. Medjutim kad pocne u optercenju ( citaj igricama :) ) prelazi ( moju granicu ) od 75 to je zabrinjavajuce. GTx mi je dostizao 85 a GTs ne prelazi 75. Mozda gresim generalno ali meni su pravile problem te temp.

xfx 8800gts 320 mb.
a i nju cu da prodam ipak vise volim ati

zracite s tim temperaturama, 80C u loadu je OK!

Meni je 6600GT radila 2 godine na nekih 85-90C u loadu i nista joj nije bilo...

Pa i meni je silent 7300GT radila na 95-105 ali to nikako nije normalno. A u ovom konkretnom slucaju meni 8800gt preko 80 stepeni obara performanse...

Ma ovo je bre nenormalno. Gde ovaj drzi kuciste? Pa njemu je stock oko 75 stepeni idle a realno je oko 50 a u normalnom kucistu i manje. Plus, koji manijak ce da koristi taj divan pasivac bez jedne 12-ice koja duva direktno u nju?

Meni duva jedna 12-ica sa strane na karticu. Vent je na 40% , temp idle = 47 , load = 65 - 70 max.

Meni XFX Alpha Dog pri 30% jacine kulera u loadu ne ide preko 75 c ali ja na Chiefu imam nakacene 4 devetke, po dve sa svake strane kucista i dvanaesticu pozadi

Evo da se i ja malo pohvalim :)
Danas mi je stigao MSI OC 8800GT i evo upravo je malo testiram. U idle je stvarno hladna i to kad kuler radi na svega 30%,temp je oko 45-47 stepeni,pri tom se kuler ne cuje. Medjutim kad se odvrne na jedno 80% postaje poprilcno bucan. Eh sad,trenutno sam samo testirao 3dmark06 i ostavio Rivu da prati temp. vidim posle da nakon 3dmarka temo nije isla iznad 58 stepeni,sto je ok... kuler sam tada drzao na 80%. dobio sam u 3dmarku06 11750.
evo jedan mali screenshot,bas sam oznacio kako je isla temp dok je isao test u 3dmarku06:

Prilozi

• 3dmark06_8800gt.JPG
    3dmark06_8800gt.JPG
    170 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Hvala za utiske, ja sam definitivno odlučio da ću uzeti baš taj model i čekaću ga koliko god treba.

Evo isto to samo u mojoj makini. Procesor je na 2.7 pa otud i nesto slabiji ukupni rez :)
Kod mene je vent na 60 i necujan je apsolutno.

Poslednja izmena:
Ma ovo je bre nenormalno. Gde ovaj drzi kuciste? Pa njemu je stock oko 75 stepeni idle a realno je oko 50 a u normalnom kucistu i manje. Plus, koji manijak ce da koristi taj divan pasivac bez jedne 12-ice koja duva direktno u nju?

A koja je poenta kupiti karticu sa pasivnim hlađenjem a onda montirati 12-ticu da duva i pravi buku? Pa glavna poenta onih koji kupuju kartice sa pasivnim hlađenjem je valjda upravo da izbegnu ventilatore i bilo kakvu buku koliko god je to moguće (možda samo jedan tih 12cm izduvni ventilator iz kućišta, da pravi neku koliku-toliku struju vazduha za velike pasivce na CPU-u i GPU-u, tj. barem bih ja tako radio da mi je cilj što tiši PC a da mu performanse još uvek budu solidne)?

Poslednja izmena:
Gde poredis buku ventilatora od 12cm koji ima do 2000rpm i neki od 5-6cm koji ima 3-4 puta veci rpm??

fino Sonic Palit nekih ~10C hladniji od stock kulera... steta sto je test ocajan, ispada da su ocenjivali pakovanja samo a ne same graficke :)

U testu kazu da je gpu 650mhz a memorija 2000mhz sto se razlikuje od specifikacije na sajtu proizvodjaca :trust:

Samo da potvrdim da MSI OC radi i na 700/2000 - 1730 shaderi.

Na mojoj masini OC nije imao smisla. Beznacajno veci rezultat ali srecom i temperatura je ostala identicna.

Poslednja izmena:
Prozivodjac kaze da je memorija na 1900mhz na sonicu a ne 2000mhz.Zivo me interesuje da li su na sonicu i obicnoj karti isti cipovi memorije? Pisao sam palit-ovoj podrsci,cekam odgovor.

Nema mnogo razlike 700 / 2000 / 1750, mada tek sam sad video da mi cooler stoji na 25% obrtaja ... malo čudno pošto sa 50% mnogo bolje hladi a i dalje je nečujem

Čekaj da dođe na 80% ima da ogluviš...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno