Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Pa prijatelju radi testove na defaultu da bi mogli da se uporedjuju rezultati. Ovako neko, ja npr, vidi 9500 u 3dmarku 06 i pomisli kako i nije nesto, a u stvari u rezoluciji 1650x1080 je odlican rez. I nemoj da si lenj nego pritisni Prt Scr

@Srdjan011 ti si jedini izuzetak, video sam te na vrhu strane malopre ali nisam bio siguran da li si to ti pa da te pohvalim :) Kad menjas avatar svaki dan. Jedan po sezoni plz. Odluci se jesen/zima 2007 :) Mrzelo me da te trazim i da proverim. Izvini.

http://img511.imageshack.us/img511/1199/ppredragto0.png

Ok. Nasao sam neku stariju tabelu sa testovima kulera za graficke kartice. Interesuje me ako bi neko mogao da mi da procenu vezanu za CoolViva Z1 jer je to jedino sto mogu da kupim u mom gradu. Dakle, ima li smisla stavljati ovo na 8800GT. Trenutno temperatura mi je na idle oko 43 a u load ide na 75-80. Planiram da stavim osmicu na Z1 u svakom slucaju i planiram da izbusim stranicu od kucista da stavim dve dvanestice da duvaju na (ili sa - neznam sta je bolje) pa i to uzmite u obzir.

Evo testa http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=16&artpage=2686&articID=593

Poslednja izmena:
Ok. Nasao sam neku stariju tabelu sa testovima kulera za graficke kartice. Interesuje me ako bi neko mogao da mi da procenu vezanu za CoolViva Z1 jer je to jedino sto mogu da kupim u mom gradu. Dakle, ima li smisla stavljati ovo na 8800GT. Trenutno temperatura mi je na idle oko 43 a u load ide na 75-80. Planiram da stavim osmicu na Z1 u svakom slucaju i planiram da izbusim stranicu od kucista da stavim dve dvanestice da duvaju na (ili sa - neznam sta je bolje) pa i to uzmite u obzir.

Evo testa http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=16&artpage=2686&articID=593

Pogledaj ovde kulere koji "rade" sa 8800 GT-om.
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=43995
Zashto se ogranichawash samo na svoj grad?;)

Moze li neko od vlasnika konacno da postuje utiske, slike fps i rezultata testova? Uglavnom pisu u fazonu "eh postadoh i ja srecni vlasnik tralala". Dosta vise aorista, citiranja i prepucavanja.

scr3.jpg = 3dmark 2006
scr4.jpg = Crysis GPU Benchmark
scr5.jpg = Crysis CPU Benchmark

Windows XP SP2

prepuc, prepuc, prepuc ;)

Prilozi

• scr3.jpg
    scr3.jpg
    90.8 KB · Pregleda: 67
  • scr4.jpg
    scr4.jpg
    90.2 KB · Pregleda: 58
  • scr5.jpg
    scr5.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 48
@Abraksas

lepih 12500 3Dmarkova.Sto se tice rezultata, zanima me na kom kloku je 8800GT?

Ova moja XFX 8800 GT Extreme Alpha dog je fabrički OC 640/1900 mislio sam da je 670/1950 ali nije ima jos jedna OC od XFX-a sa tim klokom i nosi oznaku 8800 GT XXX ( ko im samo smišlja imena )

Nema mnogo razlike 700 / 2000 / 1750, mada tek sam sad video da mi cooler stoji na 25% obrtaja ... malo čudno pošto sa 50% mnogo bolje hladi a i dalje je nečujem

Prilozi

• scr6.jpg
    scr6.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 64
Moj komentar je bio u tom smeru, da se o performansama diskutuje u odgovarajućem tredu i da se testiranje vrši na dogovoren način kako bi se rezultati mogli upoređivati. U maksinom testu nedostaje 8800GTS 640 i nije testirano sa istom verzijom drajvera. Takođe nema rezultata recimo overklokovanog GTS-a 640 ili OC edicije 320-tke koja je bila poluparna.

Ako igras Crysis u 1280*1024 i ako imas srece da dignes klokove kao sto je na mojoj grafickoj ,(igram na 675*1700*1950- mogu i vise da dignem klok ali nema rzaloga) koliko sam video iz raznih benchmarka i mojih sopstvenih npr.iz crysisaGPU , 8800 gt je jednak kao i 8800 gts OC .

Abraksase, mozes kuler i na 60 bez problema i tada je necujan. Nazalost ova karta prosto place za boljim hladjenjem...

Na kraju sam odlucio da probam sa CoolerMaster Z1 pa sta bude. Verovatno nece nista posebno da se desi ali ajde, da ne bude da nisam probao. Svejedno mogu da vratim stari ako ovo ne bude bilo ispalo OK.

nije mi jasna fascinacija temperaturom!!
Ako Nvidia propise da se ventilator ubrza na 100% pri 90-100C nije mi jasno zasto nekog to brine kad nema pojma o termalnim svojstvima cipa

Ako Nvidia propise da se ventilator ubrza na 100% pri 90-100C nije mi jasno zasto nekog to brine kad nema pojma o termalnim svojstvima cipa
uh pa tih 90-100 stepeni je malo vise mnogo, zamisli sta to moze da napravi u zatvorenom kucistu punom kablova. Samo ce malo da zasmrdi :D

Pa dobro 90-100C jeste previse,ali koliko znam i 8800gts i gtx se griju puno,bez problema u load znaju da odu do 80C,tako da ni kod 8800gt 80C ne bi trebalo da zabrinjava... drugar mi ima 8800gtx i znam da mu temp cesto u load ide i do 80C,ali i dalje sve radi super...

Poslednja izmena:
A postavka 12-ice koja duva u 8800GT sa rferentnim hladnjenjem koliko pomaze?

ja koliko znam to je temperatura u najtoplijem delu GPU i tu u blizini nema ni jednog kabla, a i koliko vidim ponasanje vetilatora se moze promenuti i setovat putem rivatunera kako kome odgovara i barem po recima ljudi sa net-a na vise od 60% kartica nikad ne prelazi 65C ili tako nesto sto je po meni daleko od potrebe za boljim hladjenjem cak i u uslovima OC-a

A postavka 12-ice koja duva u 8800GT sa rferentnim hladnjenjem koliko pomaze?

extra stvar, ja sam stavio 9-tku 1200rpm na stranicu da duva u GTS (620/1800). Bez njega ide i do 80, sa njim max 70-71.

Poslednja izmena:

Pa dobro 90-100C jeste previse,ali koliko znam i 8800gts i gtx se griju puno,bez problema u load znaju da odu do 80C,tako da ni kod 8800gt 80C ne bi trebalo da zabrinjava... drugar mi ima 8800gtx i znam da mu temp cesto u load ide i do 80C,ali i dalje sve radi super...

ja koliko znam to je temperatura u najtoplijem delu GPU i tu u blizini nema ni jednog kabla, a i koliko vidim ponasanje vetilatora se moze promenuti i setovat putem rivatunera kako kome odgovara i barem po recima ljudi sa net-a na vise od 60% kartica nikad ne prelazi 65C ili tako nesto sto je po meni daleko od potrebe za boljim hladjenjem cak i u uslovima OC-a

I ja sam se pitao što se ljudi tripuju zbog temperatura!? Pa šta ako je 80°C?
Ja ću staviti vent da se vrti i na 70-80% ako treba, što mora na manje od 60%!? Tada će sigurno biti hladnija, a ne baš drastično bučna!!!;)

I ja sam se pitao što se ljudi tripuju zbog temperatura!? Pa šta ako je 80°C?
Ja ću staviti vent da se vrti i na 70-80% ako treba, što mora na manje od 60%!? Tada će sigurno biti hladnija, a ne baš drastično bučna!!!;)

GTS ces tesko postici da bude ispod 70C (ocovan) pa i ako stavis vent na 100%. Najlakse je ohladiti jos jednim ventom sa strane (8,9,12. svejedno koji je samo neka duva). Vjerujem da GT nije nista hladniji od GTS-a

Poslednja izmena:
Kao GPU je hladniji, zbog sitnijeg procesa proizvodnje(neka me neko ispravi ako grešim), tj. traži manje struje! Znači stvar je samo u kuleru, koji je na GTS-u mnogo bolji!

Znaci, ovaj XFX je kostao papreno ali vredi tih para. Jedina zamerka je hladjenje,temperatura je oko 50 stepeni u idle u lose provetrenom kucistu na 35% kulera i tad je kuler necujan. U load-u je temperatura oko 75-80C pri 60% ventilatora i to se cuje solidno.
Performanse u igrama su ispunile sva moja ocekivanja. Sve sam probao u rezoluciji 1280x1024 u DX9 i ovako stoje stvari: Crysis na high podesavanjima 37fps u GPU benchmarku bez AA naravno, DIRT ide oko 50fps na max podesavanjima, Bioshock 70-90fps na max, TDU na max sa HDR i 4xAA radi na 70fps, u COD4 nisam video manje od 50fps-a na max setovanjima sa 4xAA.
Kartica je fabricki OC pa je njen default 640MHz GPU i 1950 mem. Uz karticu dolazi Company of Heroes i standardni kablici. Nadam se da sam nekom pomogao oko izbora kartice. Pozdrav!

nemora da duva direktno graficku bitno je samo da uvek svež vazduh cirkuliše kroz kućište. Imam armor jr (12" napred i pozadi) nije prelazila više od 81-82c (kloknuta). Ali nije to ništa za nju,naravno svi mi bi voleli da kartica se ne cuje,malo greje i ne vuče dosta struje :D . Ja u svakom slučaju cekam novi gts koji treba da mi stigne,manje se greje i manje se čuje ali vuče 60w-70w više nego gt...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno