Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

pa pitaj palit mozda je neprevljena izmena na napojnoj grani, mem i sl bolji chipovi u sonicu itd

jel nasao neko negde neki review Palit 8800GT 512MB ?

:wave:

ja sam napomenuo da imam vistu x64 i svestan sam koliko ona obara performanse ali na xp nema sanse da se vratim, kod mene je GTS imao 9748 a ova 11489, poboljsanje osetno ne samo u 3dmarku nego u realnom radu u igrama znaci, evo prpbao sam Crysis na VERY HIGH na 1680x1050 bez AA naravno nema seckanja, cim se ukljuci AA krece polako da pada fps

sa viste ti i govorm rezultate. Ja na visti i na XP-u imam isto 3dmarka06, ne znam kako tebi obara?! Za igre je ok, stvarno obara performanse ali meni je uvijek davala isto marka kao i XP.
@Paradigma - nema potrebe da se takmicim s nekim!

Poslednja izmena:
pa pitaj palit mozda je neprevljena izmena na napojnoj grani, mem i sl bolji chipovi u sonicu itd

Gledao sam po netu.Uglavnom svugde opisuju obicnu verziju Palit-a kao karticu sa novim sistemom hladjenja i napajanja za razliku od ostalih na trzistu, a to isto vazi i za sonic, sto bi dalje znacilo da je sonic identicna karta kao obican Palit samo fabricki kloknuta.

ja sam zato narucio obicnu verziju......
mada mogu se kladit da ce nekih razlika biti... verovatno brzi memorijski cipovi na sonic verziji

Nije reč o takmičenju već o rezultatima koji bi poslužili ljudima za poređenje i orjentaciju. Da bi to bilo moguće mora da postoji jasno definisano okruženje u kojem se testira. Bez tih uslova priča o performansama je deplasirana i ne služi ničemu.

Ja sam uzeo Asus radeon HD3850 za 155e. Nisam imao vise zivaca da me leraju prodavci:mad:. Zadovoljan sam. Za te pare nema bolje

Nije reč o takmičenju već o rezultatima koji bi poslužili ljudima za poređenje i orjentaciju. Da bi to bilo moguće mora da postoji jasno definisano okruženje u kojem se testira. Bez tih uslova priča o performansama je deplasirana i ne služi ničemu.

pa ja sam rekao rezultat koliki je, a ako neko ne vjeruje to je njegov problem.

Ja sam uzeo Asus radeon HD3850 za 155e. Nisam imao vise zivaca da me leraju prodavci:mad:. Zadovoljan sam. Za te pare nema bolje

OK je za te pare. Na Benchmarkovom sajtu ima test HD3870, koja košta oko 180€. Za samo 20 evrića više može da se kupi karta koja je u svim testovima šije za 10-20%. Što i nije malo...

Eh da dodje i moja dugoočekivana XFX 8800 GT EXTREME ALPHA DOG bla bla bla , sve u svemu totalno sam zadovoljan rezultatima, sa mojom mašinom ( sad se setih da treba da izmenim grafiku u popisu ) na 3D mark-u 2006 sam navatao 12200 poena što je manje bitno ... ono što je bitno je da sve radi perfektno od igara što se i očekivalo. Nocas cu probati i na Visti da vidim kako ce Crysis da radi.

Ah da primetio sam da se kartica poprilično greje ...

Poslednja izmena:
Daj baci neke rezultate, kako radi u kojoj novoj igri, malo Markova i to...

u 3d marku 2006 mi daje oko 9500 markova i ja sam time zadovoljan. Kriza na high 1280x720 pichi oko32-35 fps često i više. Kada dodam onaj tweak za ultra high onda ide izmedju 21 i 27 ali zna i da padne na 15. Sve u svemu začin C

To je odlično, prosto neverovatno za 155€ :)

I da, to je 256MB varijanta?

Nego mene zanimlje gde mogu da se nadju dobri cvarci i kavurma??

A sad ozbiljno jel neko video da za 8800gt karticu nemaju dovoljno materijala od koje se pravi chip pa se ocekuju i velike nestasice. A i rekose na istom mestu da se pravi novi 8800gts u istoj tehnologiji i da ce da izuva i 8800gt a i trenutnu 8800gtx.
JEl to za verovati ili je to jos jedna "pushka" od NVIDIE

Evo i test 8800GT 256MB
Galaxy GeForce 8800GT 256MB

Sve u svemu nije losa kartica osim sto puno brze gubi performanse pri povecanju rezolucije/AA/AF nego HD 3850.

Poslednja izmena:
sa viste ti i govorm rezultate. Ja na visti i na XP-u imam isto 3dmarka06, ne znam kako tebi obara?! Za igre je ok, stvarno obara performanse ali meni je uvijek davala isto marka kao i XP.
hmmm kod mene je dok sam imao xp skor bio za nijansu veci u odnosu na vistu ali zanemarljivo mozda 200-300 markova vise. Kod tebe je jaci CPU mozda zbog toga izvlacis veci skor, ko bi ga znao (a tu su uvek i cuveni gremlini), vidim da si postovao rezltat u 3mark06 ranking sobi. Ali vidis ti imas GTS 640M, ima razlike u odnosu na 320 pogledaj i testove po netu i ovde, ja uporedjujem moju staru GTS 320 i sadasnju GT 512, od GTS 320 je GT 512 bolja u realnom radu i to se dosta oseca. Nema razloga da se prepucavamo dalje sa nekim testovima i glupostima. Pozz

Poslednja izmena:
pun je net testova ove dve graficke kartice, malo guglanja i sve se nadje a plus ima i test ovde na benchu pa svi mogu lepo da vide, da se ne bi sad prepucavali ovde oko skora i slicnog i davili ljude za dzabe, evo lepo link http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=146775

Poslednja izmena:
Evo i test 8800GT 256MB
Galaxy GeForce 8800GT 256MB

Sve u svemu nije losa kartica osim sto puno brze gubi performanse pri povecanju rezolucije/AA/AF nego HD 3850.
Pa kartica po ovom testu sije ili je jednaka sa HD3870 u skoro svim igrama. Izuzetak je samo 1920x1200/4XAA CoD i Bioshock.

Anyway thanks to the powerful G92 core, 8800GT 256MB can have a better performance comparing to HD 3870, not to mention its rival HD 3850.

sudeci po ovom testu, ko ima 19" monitor ne treba da kupi nikako 8800GT 512 jer je i verzija sa 256MB prepuna kapa. evo sta kazu o perspektivi kartice:
NVIDIA G92’s production rate is not enough to meet the supply’s need, and in mid-Dec they still need to unveil G92-8800GTS, so many manufacturer not willing to produce 8800GT 256MB, just want saving some G92 for 8800GT 512MB or GTS to earn more. But according to some source, G92 supply problem will be solve in Dec, and Leadtek, MSI, Gainward, XFX and ASL are all finished their 256MB design. They are all ready to release 88800GT 256MB.

Moze li neko od vlasnika konacno da postuje utiske, slike fps i rezultata testova? Uglavnom pisu u fazonu "eh postadoh i ja srecni vlasnik tralala". Dosta vise aorista, citiranja i prepucavanja.

Poslednja izmena:
To je odlično, prosto neverovatno za 155€ :)

I da, to je 256MB varijanta?

da 256mb varijanta. Zaboravih da kazem da je 3d mark radjen u 1680x1050 rezoluciji. Znaci 16x10=oko 9500 3d markova. Poredjenja radi na 7900gto sam imao oko 6000 markova

Poslednja izmena:
Pa otvorite novu temu,pa tamo postujte za radeon 3850 i 3870.

@Placebo: Vrati se na 17, ili 16 stranicu ove teme pa cjesh nacji shta te zanima

Pa prijatelju radi testove na defaultu da bi mogli da se uporedjuju rezultati. Ovako neko, ja npr, vidi 9500 u 3dmarku 06 i pomisli kako i nije nesto, a u stvari u rezoluciji 1650x1080 je odlican rez. I nemoj da si lenj nego pritisni Prt Scr

@Srdjan011 ti si jedini izuzetak, video sam te na vrhu strane malopre ali nisam bio siguran da li si to ti pa da te pohvalim :) Kad menjas avatar svaki dan. Jedan po sezoni plz. Odluci se jesen/zima 2007 :) Mrzelo me da te trazim i da proverim. Izvini.

Poslednja izmena:
Hehehe, ma nema problema :)

pun je net testova ove dve graficke kartice, malo guglanja i sve se nadje a plus ima i test ovde na benchu pa svi mogu lepo da vide, da se ne bi sad prepucavali ovde oko skora i slicnog i davili ljude za dzabe, evo lepo link http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=146775

Moj komentar je bio u tom smeru, da se o performansama diskutuje u odgovarajućem tredu i da se testiranje vrši na dogovoren način kako bi se rezultati mogli upoređivati. U maksinom testu nedostaje 8800GTS 640 i nije testirano sa istom verzijom drajvera. Takođe nema rezultata recimo overklokovanog GTS-a 640 ili OC edicije 320-tke koja je bila poluparna.

Vrh Dno