Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Sonic verzija je prema slici ista kao i obicna samo je u startu fabricki klokovana. A sto se tice performansi u Crysis-u, nerealno je meriti po njemu zato sto je ta igra neoptimizovana da bi ljudi kupovali GTX i slicne modele da bi gurali high detalje i bolesno velike rezolucije. Ali to u zemlji Srbiji nece poleteti, vidim da su ljudi prezadovoljni kako ide igra na ATI 2600xt.

Sonic verzija je prema slici ista kao i obicna samo je u startu fabricki klokovana. A sto se tice performansi u Crysis-u, nerealno je meriti po njemu zato sto je ta igra neoptimizovana da bi ljudi kupovali GTX i slicne modele da bi gurali high detalje i bolesno velike rezolucije. Ali to u zemlji Srbiji nece poleteti, vidim da su ljudi prezadovoljni kako ide igra na ATI 2600xt.

Uh, nemaš predstavu koliko nisi u pravu... Crysis ne radi kako treba na bilo kojem današnjem HW-u, čak i na 2xGTX, a te priče kako sve leti na 2600XT od onog lika rootxd možes da okačiš mačku o rep...

Pa tesko da bas leti ali nije ono losa kartica. Zilav je 2600. Pogotovu kada se uzme u obzir i smesna cena...

Opsta pomama za 8800GT, uzima i onaj kome treba i onaj kome ne treba. Da je ima na svakom cosku potraznja bi bila manja bar 2X, ovako je u pitanju efekat "svetog grala". Tako blizu, a tako daleko, nedodirljiv! :D

Poslednja izmena:
Pa nije sveti gral ali za manje od 200e dobijes kartu koja je bolja od 8800gts(a setimo se koliko je ona kostala kad se pojavila + sto je i sad skuplja). A ljudi sa 8800gts ako budu imali srece i prodaju svoje karte prece na 8800gt "glavu za glavu". To mu dodje ko Barton pre par godina.

He... moj MSI je bolji i od GTX-a ali ne kosta 200 evra. Medjutim bice interesantno videti koliko onaj Palit moze da se klokuje. Verovatno nesto masno :)

He... moj MSI je bolji i od GTX-a ali ne kosta 200 evra. Medjutim bice interesantno videti koliko onaj Palit moze da se klokuje. Verovatno nesto masno :)

Kao sto Ivke rece,alo teze ce tvoj MSI biti brzi od GTX-a.
I nema sta da 'pusta grafikone',oni jasno pokazuju solidnu do znatnu prednost GTX-a u visokim rezolucijama/ukljucenim AA.

ja sam prodao svoj gts za 200e i nisam porucio nista a trenutno se koristim 7600gs silent. Sto se tice GT-a jos cu sacekati do nove godine da vidom sta ce sve stici kod nas,nego imate neku preporuku koju cooler ima kod nas da se kupi za GT,cena je nebitna...

Zalman VF1000 Led ili AC Accelero S1. pogledaj po oglasima;)

ja sam prodao svoj gts za 200e i nisam porucio nista a trenutno se koristim 7600gs silent. Sto se tice GT-a jos cu sacekati do nove godine da vidom sta ce sve stici kod nas,nego imate neku preporuku koju cooler ima kod nas da se kupi za GT,cena je nebitna...

Kad već izdržavaš u poplavi dobrih naslova sačekaj drugu polovinu decembra ili početak sledeće godine kada ćeš moći da pazariš novi 8800GTS.

To sam i ja smislio, prodao sam 8800GTS za 200e i sad vozam 7300GT dok se ne dokopam nove GTS :)

Poslednja izmena:
Kad već izdržavaš u poplavi dobrih naslova sačekaj drugu polovinu decembra ili početak sledeće godine kada ćeš moći da pazariš novi 8800GTS.

max rezolucija mi je 1440x900 tako da gt će završiti posao :)

elem, konacno sam se dokopao MSI-a 8800 Gt 512 OC Edition, na prvu probu igre pice kao lude ali kao lude, samo sam mu digao kuler na 60% jer je fabricki na 30% ali se greje, ovako u loadu temp je 54 stepena a u idle 46. Crysis sam pre na 8800 GTS 320 mogao da igram samo na Medium u 1280x1024 vec na HIGH je bilo sckanje, sada igram na high 1680x1050 bezx problema ama nigde sec nema, nisam jos probao very high. Znaci karta leti. Nego imam jedan mali problem sa 3DMark06, nikako da mi startuje na Visti x64, stalno trazi OpenAL32.dll (instalirani su zadnji openal driveri) ne znam zasto nece da startuje, ako neko zna neka javi da mogu da bacim kartu malo na muke zivo me zanima koliko ce da izvuce. Pozz

EDIT: resio problem sa 3D markom, bacam rezultate kasnije u sobici za rezultate a i reci cu ovde. pozz

postovao sam rezultat u 3dmark ranking sobi, 11489 iz prvog cuga nista nisam cackao kartu, CPU me OC-ovan na 3GHz za svaki dan. Na tom kloku CPU-a stara 880 GTS 320 je imala 9748 isto ne klokovana

Poslednja izmena:
Ma cena je super, samo je pitanje koliko je realna u uslovima totalne nestasice. da ne pominjem da je vest vezana samo za jednog i to onog 'vidiji najblizeg proizvodjaca, koji verovatno ima super uslove za kupovinu.

A sto se tice razlike izmedju obecanih i realnih cena dobar primer je 8800GT 512 za koji je obecana cena $249, a na danasnji dan ovo su realne cene:

http://www.newegg.com/Product/Produ...0548+106791921+1067932704&name=GeForce+8800GT

Sto se tice kolicine memorije, definitivno malo za snagu G92-ke. Pa CoD4 kad je prepoznao da imam karticu sa 512MB, rezervisao je za sebe 496!

Pankerisimo mozda ima pribliznije informacije o tacnoj ceni i datumu pristizanja ovog XFX-a...

Imam srecu da sam usko vezan za cipove, pa sam solidno informisan.
Ako jos neko ne zna, XFX je #1 partner nVidije - zato i dobijaju ekskluzivu, premijere i najbolje primerke.
Konkurencija je zatajila u ovom segmentu, pa se i dalje javljaju 'plavi ekrani'. Trebace malo vremena da se slegne prasina, a sada najavljuju u nove 8800GTS... cccc
Optimizacija cini cuda u pojedinim igricama, videcemo realnu snagu 8800GT kada se pojavi jos neki DX10.1 naslov ;)

Poslednja izmena od urednika:
postovao sam rezultat u 3dmark ranking sobi, 11489 iz prvog cuga nista nisam cackao kartu, CPU me OC-ovan na 3GHz za svaki dan. Na tom kloku CPU-a stara 880 GTS 320 je imala 9748 isto ne klokovana

Kao sto si i napisao nije tolika razlika u 3dmarku, ali zato crysis koe je potrebno vise i od 512MB VRama ...

elem, konacno sam se dokopao MSI-a 8800 Gt 512 OC Edition, na prvu probu igre pice kao lude ali kao lude, samo sam mu digao kuler na 60% jer je fabricki na 30% ali se greje, ovako u loadu temp je 54 stepena a u idle 46. Crysis sam pre na 8800 GTS 320 mogao da igram samo na Medium u 1280x1024 vec na HIGH je bilo sckanje, sada igram na high 1680x1050 bezx problema ama nigde sec nema, nisam jos probao very high. Znaci karta leti. Nego imam jedan mali problem sa 3DMark06, nikako da mi startuje na Visti x64, stalno trazi OpenAL32.dll (instalirani su zadnji openal driveri) ne znam zasto nece da startuje, ako neko zna neka javi da mogu da bacim kartu malo na muke zivo me zanima koliko ce da izvuce. Pozz

EDIT: resio problem sa 3D markom, bacam rezultate kasnije u sobici za rezultate a i reci cu ovde. pozz

Pa ja sa mojim GTS-om (600/1700) imam 11.500 3dmarka06. A crysis na 1440*900 na high bez aa/af radi na avg 27-30 fps. Inace grafa mi radi na 680/2000 svaki dan, moram opet izvrtit 3dmark, bacio bi sigurno preko 12.000

Poslednja izmena:
Pa ja sa mojim GTS-om (600/1700) imam 11.500 3dmarka06. A crysis na 1440*900 na high bez aa/af radi na avg 27-30 fps. Inace grafa mi radi na 680/2000 svaki dan, moram opet izvrtit 3dmark, bacio bi sigurno preko 12.000
ja sam napomenuo da imam vistu x64 i svestan sam koliko ona obara performanse ali na xp nema sanse da se vratim, kod mene je GTS imao 9748 a ova 11489, poboljsanje osetno ne samo u 3dmarku nego u realnom radu u igrama znaci, evo prpbao sam Crysis na VERY HIGH na 1680x1050 bez AA naravno nema seckanja, cim se ukljuci AA krece polako da pada fps

ja sam napomenuo da imam vistu x64 i svestan sam koliko ona obara performanse ali na xp nema sanse da se vratim, kod mene je GTS imao 9748 a ova 11489, poboljsanje osetno ne samo u 3dmarku nego u realnom radu u igrama znaci, evo prpbao sam Crysis na VERY HIGH na 1680x1050 bez AA naravno nema seckanja, cim se ukljuci AA krece polako da pada fps

Leba vam bez šac metoda. Rezultate na sunce u adekvatnom tredu:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147838
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147840

Poslednja izmena:
Sonic verzija je prema slici ista kao i obicna samo je u startu fabricki klokovana.

Da li onda obicna verzija overclockom stize sonic-a?Ja se nesto dvoumim da li da narucim obicnu ili sonic ako je samo razlika u OC-u procesora i memorije a hladjenje identicno.Razlika u ceni je oko 20e.Treba imati na umu da se sonic nece moci OC-vati nesto mnogo vise nego sto je fabricki oc-ovan.Onda mu se obicna verzija moze lepo pribliziti sa oc-om a i 20e nije za bacanje.Zar ne?

Nazad
Vrh Dno