Šta je novo?

Oficijelni GeForce 8800GT thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo malo da dodam na onaj off o benchmarcima: ja mislim da dovoljan benchmark moze da bude Crisis-igra je lepsa i zahtevnija od igara zasnovanih na UT3 engine-u nekoliko puta.
Uostalom UT3 na kartici od 250evra(8800GT) daje preko stotinu frejmova u 1280x1024,a Crisis nesto preko 20.Tako da ako Crisis radi dobro ostale igre ce sigurno raditi odlicno.

Vi kao da ste pali s marsa... Kao da je bitno, 10-20€.... Je*bote,ustedeo sam 1500 dinara.... taman za pivo da se oletvam a? za grad... ***.......:S: :S: Dok je nije bilo,svi kao kad cje,ima li informacija, sad kad je ima, skupo nam...

Vi kao da ste pali s marsa... Kao da je bitno, 10-20€.... Je*bote,ustedeo sam 1500 dinara.... taman za pivo da se oletvam a? za grad... ***.......:S: :S: Dok je nije bilo,svi kao kad cje,ima li informacija, sad kad je ima, skupo nam...

Ma jok nije skupo, ali sto bi sada trcao po taj, od proizvodjaca koji mi se ne dopada, kada cu za 2-3 nedelje imati i ASUS i MSI i Gigabyte i Gainward i Leadtek za 20e manje?

Poslednja izmena:
Offtopic,sto ti se ne dopada XFX?
Pa i da je 22000,vredi svaki dinar. Niste mi samo jasni s tim stekanjem oko 1000 dinara... U cemu je fora?
Da ste rekli,chekacju josh zbog drugachijeg dizanja,nereferentnog. Bilo je priche o tome na VR-zonu. O nereferentnom hladjenju...pa i ajde...
Nego chekam zato shto cju da se ushtekam za 1000-1500 dinara.... :S:
Da se ne ponavljam ovde, pogledaj temu 8800GT happyness
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145694&page=8

Poslednja izmena:
Offtopic,sto ti se ne dopada XFX?
Pa i da je 22000,vredi svaki dinar. Niste mi samo jasni s tim stekanjem oko 1000 dinara... U cemu je fora?
Da ste rekli,chekacju josh zbog drugachijeg dizanja,nereferentnog. Bilo je priche o tome na VR-zonu. O nereferentnom hladjenju...pa i ajde...
Nego chekam zato shto cju da se ushtekam za 1000-1500 dinara.... :S:
Da se ne ponavljam ovde, pogledaj temu 8800GT happyness
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145694&page=8
Ja recimo volim mogucnost izbora. Nekako vise volim Gainward ili ASUS od XFX. Valjda su godine uspesnog druyenja sa istim ostavile trag. NAvike se tesko menjaju. U poslednjih 1-2 godine mi se dopada Galaxy i nadam se da ce uskoro ponuditi 8800GT sa malko podignutim taktovima, pa jos i tamo gde kupujem po povoljnijim cenama. Ta razlika (ASUS, Gainward) ce biti bar 3000-4000 dinara u odnosu na ovu sada od 21000, a imacu i mogucnost izbora, a sve to za mozda max. 2 nedelje. Eto zato vredi malo sacekati. Lepo kazu, strpljen, spasen!
:wave:

Poslednja izmena:
U pravu si,i ja sam primetio na nekoliko sajtova gde su testirali taj MSI,da nece preko 690Mhz.
Mada oko 700/1750/2000 je odlican rezultat po meni.
Mislim da nece svaka do 730Mhz(osim ako nisu spustali shadere),ako imas neke linkove(i otali ne,ne samo ti :) ) OC-a 8800GT kartica,pokazi(te)..

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14275&oliver=4759

Test je odlicno odradjen, prvenstveno mislim na izbor igara, ali su mi nekako GT i GTX preblizu u nekim igrama i situacijama. Da nije taj MSI 8800GT malo vise overklokan?
Max, drago mi je sto si ubacio Stalker u test, ali imam jednu primjedbu vezanu uz opis te igre. Stalker se ne oslanja na klasican multitexturing vec koristi sve poznate napredne multitexture-based tehnike kao sto su environment bump mapping, normal mapping, self-shadowing bump mapping, te parallax mapping. I X-ray je DX8/DX9 engine. Nova X-ray 1.5 verzija ce podrzati DX10. Izvinjavam se za off topic.

Nvidia mystery 'thermal analysis' explained

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/11/11/nvidia-mystery-thermal-analysis

Good for numbers, bad for marketing

By Charlie Demerjian: Sunday, 11 November 2007, 12:52 AM

A FEW MONTHS ago, Nvidia mass mailed OEMs asking for their chassis to be sent in for 'thermal analysis'. What that meant, or why it did it remained a mystery until a little bird gave me the last remaining piece of the puzzle.

Let's backpedal a bit. If you have been following the G92 vs RV670 soap opera, you will know that the initial leaked numbers showed that ATI was going to pip Nvidia by a few points in the benchmark 3DMark06 benchmark. While I should say benchmark again, I won't, I will just say that early odds had ATI leading by about 10 per cent.

When the cards came out, Nvidia was in the lead by about 10 per cent, more or less, depending on applications, but by about as much as it was tipped to lose by in the early days. How did it get the 20 per cent? Remember our friend the 'thermal analysis'?
......

Ne slazem se sa ovim, nikako. Ako se karta sa 600 Mhz overklokuje na 700Mhz za GPU to je celih 16.6%. To nije nikako na granici. Svi se secaju predhodnih modela. Koji se to od njih overklokuje znacajno vise? Recimo 7900GT je sa 450 isao na 550 u proseku. To jeste 22%. Po meni i nije neka razlika. Zatim 8600GTS, na 700 def., a sa 16.6% OC bi trebalo da bude na 816Mhz, a to je dobar OC (bar ga tako svi smatraju). Mislim da je tu sve OK.
Ovo je sve jos bolje kada se poredi sa ATI kartama koje su jako retko dostizale 20% OC (ne racunajte 9550/9600 "vanile" koje su fabricki debelo DC). Recimo da je megapopularni Radeon 9800pro hteo 16.6% svaki bi GPU radio sa 380Mhz na 443MHz. Pitanje je koliko je njih sa standardnim coolerom moglo toliko? 5%?
Da se 8800GT klokuje max na 630Mhz pa da poverujemo u pricu. Koliko je samo ATI karti islo sa recimo 480 na 510MHz u vreme x800xl i slicnih derivata. Sve je to bilo "nategnuto" do pucanja, kao i svaka ATI karta (cast retkim izuzecima). Svako ko je imao ATI i NV zna da se NV uvek procentualno (u proseku) bolje overklokovala. I dokle ce vise neko traziti manu tom 8800GT? Njegova jedina mana je sto ne kosta 199eura. Valjda tada nebi bilo nikakvih primedbi. Fuad i kompanija su i onako poznati po "senzacionalnim" pricama. Njihovu tacnost treba uvek ozbiljno dovesti u pitanje jer imali su redovnih "ispada". ;)

Poslednja izmena:
Ma prica nikako ne drzi vodu, jer se ne odredjuju limiti GPU-a na osnovu trilion kucista na trzistu. Medjutim ono sto drzijeste da je 'vidija nakon uvida u performanse Rv670 odlucila da izadje sa GPU-om koji ima 112 SP-ova. Na taj nacin su obezbedili par procenata brzinske prednosti, ali su zaklali prodaju 8800GTS-a i GTX-a, a nemaju nikakvo resenje za segment 8600GTS-a, kog ce 3850 da sahrani.

Mene zivo interesuje sledeci 'vidijin potez, jer ce sa izlaskom 3850-ke da izgube 150-200 evra segment (BTW to je najveci trzisni segment) i ne vidim kako bi to mogli da sprece sem sa izbacivanjem nekog novog GPU-a. G92 sa svojim dimenzijama nikako ne moze da sklizne tako nisko.

Kako sam gledao po stranim forumima,sa aftermarket kulerom, konkretno, HR-03 Rev. A (Thermalright), dechko je postigao clockove od 730GPU,1816 Shaders, i 2000 MHz memorija. Ja moju drzhim na navedenim frekvencijama u "moja masina",mada mislim da ce moci vise kad nabavim Accelero S1, ili HR-03 GT, odnosno Rev.A...
Inache,temperature,pri onim clockovima,(kod onog dechka);) su,kako on kazhe, 37° idle, i 44° load. Nisam siguran da li ima aktivno hladjenje. Ako uspem da nadjem forum,postovacju. A temperature kod mene su oko 51° Idle, do 70° @ load... Naravno, vent je tada na 100%;)

Poslednja izmena:
Ko ima SLI ploču naravno (a dosta nas sada ima Intel ploče, tako da ništa :()

Ako ti nije problem objasni mi ovo. Nerazumem se bas nesto :S: Mislio sam da kupim 2 8800GT. Posavetuj me u svakom slucaju :D I pitanje za sve jel to ok i da li se memorije sabiraju ?

Poslednja izmena:
Kako sam gledao po stranim forumima,sa aftermarket kulerom, konkretno, HR-03 Rev. A (Thermalright), dechko je postigao clockove od 730GPU,1816 Shaders, i 2000 MHz memorija. Ja moju drzhim na navedenim frekvencijama u "moja masina",mada mislim da ce moci vise kad nabavim Accelero S1, ili HR-03 GT, odnosno Rev.A...
Inache,temperature,pri onim clockovima,(kod onog dechka);) su,kako on kazhe, 37° idle, i 44° load. Nisam siguran da li ima aktivno hladjenje. Ako uspem da nadjem forum,postovacju. A temperature kod mene su oko 51° Idle, do 70° @ load... Naravno, vent je tada na 100%;)

Meni za sad stabilno na 700 core 2000mem (asus en8800gt), temp 60-80... izgleda da ce pasti neko bolje hladjenje :)

Pod obavezno.:)

Ako ti nije problem objasni mi ovo. Nerazumem se bas nesto :S: Mislio sam da kupim 2 8800GT. Posavetuj me u svakom slucaju :D I pitanje za sve jel to ok i da li se memorije sabiraju ?

Intel chipset-i ne podrzhawaju SLI,samo crossfire. Memorije se ne sabiraju. Koristi se memorija sa primarne kartice,dakle 512MB.

Poslednja izmena:
Bilo odavno,kasnis.. :d

Nvidia to miss out on holiday sales

Culver City (CA) - On October 29th Nvidia introduced its GeForce 8800GT targeting the mid-range enthusiast segment. Demand has been high and within days the shelves of retailers were emptied of the cards. Two weeks later we are still in the same situation. Although a new shipment hit the stores last night, this supply appears to be limited. After our initial probe into the premium on the new product we unearthed more information regarding supplies.

In conversations with industry sources, 40,000 units of the GeForce 8800GT have shipped worldwide. To put these volume numbers into perspective, other sources have stated that AMD has already fulfilled orders for 250,000 of its Radeon HD 3850 and 3870 models for its launch later this week. It was stated that an additional 150,000 will ship before year end. Prices for 3800 series cards should ship between $180-220.

Sources told TG Daily that performance difference between AMD and Nvidia’s newest cards are within 10% in some cases and on par in other metrics. If AMD can deliver a high performance part for 2/3 the cost in volume, it could mean the graphics pendulum is about to swing the other direction. With holiday shopping ramping up, a lack of supply and new competition, Nvidia might be getting a lump of coal in its stocking this year.

http://www.tgdaily.com/content/view/34818/135/

Mislim da je ovo bilo jasno, jer karti nigde nema. mala kolicina=nepripremljeni za Bozicno-Novogodisnju prodaju.

Rekao sam da su se nepotrebno izglupirali. Evo potvrde. Stvarno im inje trebalo ono. Ispada da je prosecni fps cak malo i porastao, ali je maximalni umesto 30 sad oko 20fps i to zamislite na istom frejmu kao ATI 3870. Eto ti sad. Bice zanimljiva bitka u narednih mesec-dva.
http://iax-tech.com/video/3870/38705.htm

Haha,vidis kako nvidija reaguje na konkurenciju ako je ovo tacno sto pise Inq.
Ovde se tacno primeti da im smeta 3850 i obaraju cenu 8800GT 256Rama na 150e - Best Buy <<

Haha,vidis kako nvidija reaguje na konkurenciju ako je ovo tacno sto pise Inq.
Ovde se tacno primeti da im smeta 3850 i obaraju cenu 8800GT 256Rama na 150e - Best Buy <<

150e+ porez od 16%=174e u npr. Nemackoj. Mi imamo porez od 8%, ali i domace uvoznike, tako da ce to opet doci na 175eura. Lepa cena, ali malo memorije.

Poslednja izmena:
Mozda je nVidia-in plan bio da sa jednim GPU-om pokriju najveci deo trzista od 150 do 350+ evra.Za sada sa 8800GT 512 pokrivaju 200-250evra,sa varijantom 8800GT 256 ce se boriti protiv 3850,dok bi eventualnim otkljucavanjem dodatnih funkcija(osmi blok,i 'ostalo ako ima' :) ) i pogodnosti(vece frekvencije) G92 GPu-a konkurisali i za high-end.
To ima svojih prednsti i mana:prednosti su sto se projektuje samo jedan GPU srednje velicine,a mane kada se prodaje u karticama od 150evra.
Za sada je problem nashtancovati velike kolicine jer je potraznja ogromna,ali videcemo kako ce biti..

150e+ porez od 16%=174e u npr. Nemackoj. Mi imamo porez od 8%, ali i domace uvoznike, tako da ce to opet doci na 175eura. Lepa cena, ali malo memorije.
Ma cena je super, samo je pitanje koliko je realna u uslovima totalne nestasice. da ne pominjem da je vest vezana samo za jednog i to onog 'vidiji najblizeg proizvodjaca, koji verovatno ima super uslove za kupovinu.

A sto se tice razlike izmedju obecanih i realnih cena dobar primer je 8800GT 512 za koji je obecana cena $249, a na danasnji dan ovo su realne cene:

http://www.newegg.com/Product/Produ...0548+106791921+1067932704&name=GeForce+8800GT

Sto se tice kolicine memorije, definitivno malo za snagu G92-ke. Pa CoD4 kad je prepoznao da imam karticu sa 512MB, rezervisao je za sebe 496!

Pankerisimo mozda ima pribliznije informacije o tacnoj ceni i datumu pristizanja ovog XFX-a...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno