Šta je novo?

Oficijelni GeForce 8800GT thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čekaj šta nam to napriča.
Tebi izgleda nije baš sve najjasnije. Na G80 karticama broj ROP-ova, količina memorije i širina memorijske magistrale su međusobno povezani i nisi mogao imati magistralu 384 bita a 512MB memorije. Na G92 bi trebalo da bude isto:

8800GT: 16 ROP-ova, mem magistrala 256bit-a, memorija 256/512;
8800GTS: 20 ROP-a, mem magistrala 320bit-a, memorija 320/640;
8800GTX: 24 ROP-a, mem magistrala 384bit-a memorija 768MB;

Pogledaj malo na internetu, priča je duga za forum, ali je logična.

sve je meni jasno ne brini ti nista..;)
moze biti da se nisam dobro izrazio, desava se..
hteo sam da kazem da shaderi nisu povezani sa velicinom pcb-a ili sa magistralom karte, i da bi bilo pametno da samo uzmi GTX i dodaju josh shadera i to je to, ostave 384bitni bus, dodaju/unaprede shadere i dobiju jacu kartu..
prevashodno da bi ga udaljili od GT-a, i da bi GTS i GTX karte zadrzale svoje trzisno mesto...
samo to..

Sve je to nama jasno,ali u postu koji si ti quotovao moj ja nigde nisam pominjao shadere,pogledaj ponovo,vec si sam zapoceo pricu o shaderima i pcb-om.
Ja sam sasvim nesto drugo rekao,ali ne bitno,ali ipak ne mogu da naprave 384-bitnu kartu sa 512 rama opet ponavljam :) :)

Izvinjavam se što upadam u reč u ovoj raspravi oko arhitekture i oznaka, ali evo jedan detalj o ceni GT-a u bližem okruženju: prvi primerci Asusovog modela koštaju u Segedinu 260 eura, kada se odbije porez koji ti vrate na granici (afa) to izadje oko 210-220 eura. Kada pogledam ostale cene u Mađarskoj i kod nas imam utisak da bi karta kod nas mogla da košta oko 250 eur.
Hrvatska je preskupa, nekih 290-300 eura.

U Zagrebu se 8800GT moze naci za 1875kn, sto je 250 i neki euro preko. Cijena je i vise nego povoljna, pogotovo za ovaj prvi val.

U Zagrebu se 8800GT moze naci za 1875kn, sto je 250 i neki euro preko. Cijena je i vise nego povoljna, pogotovo za ovaj prvi val.

Ja sam gledao samo na Vemilovom sajtu Leadtek 1990 kuna i Asus 2100 kuna, ako se dobro sećam.
Odnos kuna - euro je 7,2 ili 7,3 (ispravi me, molim te, ako grešim), što onda dođe oko 277 i 291 eur. Cene će sigurno ići dole još malo kad se 8800GT ustali u ponudi većine prodavaca.
Što se mene tiče verovatno ću ići na varijantu da je kupim u Mađarskoj i tako uštedim 40-50 eura na porezu :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja sam gledao samo na Vemilovom sajtu Leadtek 1990 kuna i Asus 2100 kuna, ako se dobro sećam.
Odnos kuna - euro je 7,2 ili 7,3 (ispravi me, molim te, ako grešim), što onda dođe oko 277 i 291 eur. Cene će sigurno ići dole još malo kad se 8800GT ustali u ponudi većine prodavaca.
Što se mene tiče verovatno ću ići na varijantu da je kupim u Mađarskoj i tako uštedim 40-50 eura na porezu :-devil-:
Svaki proizvodjac ima drugaciju cijenu, bundle. Cijene u Njemackoj od 227 do 300€.

Poslednja izmena:
3dMark nije igra, dokazano 100 puta! Cini mi se da cu ipak sacekati 9*** seriju, GT je mizeran napredak u odnosu na GTS. A ne prelazi mi se sa 320 na 256-bitnu. Pametnije je sacekat novi GTS koji ce da sije GT u svemu.

ali zato vec sad GT sije GTS,
i ne moze se reci da je to bas mizarno,
sije ga i to dosta, ne govorim o 3d markovima.

Poslednja izmena:
pa ovi stvarno ne znaju sta vise da izbace :)
izgleda je pocelo razresavanje starih chipova (znaci mora da su naculi da ATi kuva neku ukusnu corbu za zimu), pa izbacuju novu grafiku svake dve nedelje :hair:
prave veliku zbrku sa oznakama...a oni ne upuceni ce da nasednu samo tako
hehe

Poslednja izmena:
Ma daj!
Ovo je stvarno jadno sa oznakama i modelima koji su isti po performansama ali razliciti po oznaci i ceni.
Sve u cilju da se prodaju zaostali chipovi!

Ma daj!
Ovo je stvarno jadno sa oznakama i modelima koji su isti po performansama ali razliciti po oznaci i ceni.

to sam ja upravo gore i napisao...razumem da to tako treba na kraju generacije, ali barem da se uradi na ljudski nacin koliko je to moguce...

@genijalcin@23: ok, naravno da je to tako (mocna je to karta u svakom slucaju)...ali kad vec kupujes za tolike pare, hocu da bude novo ;)

Ma daj!
Pa eto razlikuju se po oznaci, a dovoljno je da se razlikuju po cijeni. Niko te ne tjera da kupis, a izbor nikad veci.

prema ovom testu GT je malo bolji u 3dmarku od GTS za nekih 300 poena, ali ga GTS jede u svim igrama.
Taj test je bez veze. Mogli su bar jednu igru iz 2007god. da ubace. I pogledaj kako GT jede GTS u FEAR-u sa 4xAA/8xAF. Jedino taj FEAR test ima smisla uzimati u obzir.

Taj test je bez veze. Mogli su bar jednu igru iz 2007god. da ubace. I pogledaj kako GT jede GTS u FEAR-u sa 4xAA/8xAF. Jedino taj FEAR test ima smisla uzimati u obzir.

FEAR je bre antikvitet, plus sto niko drugi niej koristio taj bezvezni engine. FEAR je totalno irelevantan bechmark s aspekta formiranja dovoljno precizne slike o opstim performansama graficke.

Po meni jedino ima smisla testirati u sledecim naslovima:
QWET u domenu OGL-a, praktino ovo je jedini OGL naslov, medju aktuelnim igrama.
UE3 bazirane igre - nema studija koji ne poseduje UE3 licencu i ne planira barem jedan naslov na njemu
CoD4 i Crysis kao nesputani "AAA" naslovi.naravno, pricam samo o FPS naslovima

Slažem se, s tim da su i Q4 i Doom III i dalje relevantni benchmarci, makar za mainstream grafiku. FEAR ima par igara (tri FEAR-a, dva Condemned-a i još dva koja stižu sad u novembru), pa kad imaš 15 u spisku nije neki višak, ali je glupo da se na osnovu samo njega nešto sudi.

što se tiče 8800GT-a, NVIDIA je već pravila ovakve poteze sa famoznim FX5900 (sećate se, kad ste ga svi pokupovali pa ste igrali Far Cry sa 12-bitnom preciznoscu shadera :)), pa sa 6800GS-om (donekle), sa 7950-icom i sada sa 8800GT-om. Praktično za 50-ak evra više od top mainstream modela (6600GT, 7600GT, 8600GTS), dobijaju se performanse jako bliske najjačem, bar dva puta skupljem modelu. Najbolje je što se za cenu GTX-a mogu kupiti dva GT-a koji su dosta brži... Ko ima SLI ploču naravno (a dosta nas sada ima Intel ploče, tako da ništa :()

Samo da proverim svoje pamcenje, mislis na strasni i jezivi FX5900XT koji se pojavio za <200 eura pa izobjasnjavao vecini kartica u svom i visem cenovnom rangu????

Samo da proverim svoje pamcenje, mislis na strasni i jezivi FX5900XT koji se pojavio za <200 eura pa izobjasnjavao vecini kartica u svom i visem cenovnom rangu????

Da taj isti 5900 koji je bio "rendered useless" :D sa pojavio DX9.0c igara(i "shader precision"-om koji nije mogao da podrzi).Mada u poredjenju sa 5800 promasajem,ova karta je bila dosta bolje resenje.

FEAR je bre antikvitet, plus sto niko drugi niej koristio taj bezvezni engine. FEAR je totalno irelevantan bechmark s aspekta formiranja dovoljno precizne slike o opstim performansama graficke.

Po meni jedino ima smisla testirati u sledecim naslovima:
QWET u domenu OGL-a, praktino ovo je jedini OGL naslov, medju aktuelnim igrama.
UE3 bazirane igre - nema studija koji ne poseduje UE3 licencu i ne planira barem jedan naslov na njemu
CoD4 i Crysis kao nesputani "AAA" naslovi.naravno, pricam samo o FPS naslovima
Pa ja rekoh da je test bez veze, jer radi se o naslovima koji rade dobro i na starijem hardveru. Ono sto mene zanima su next-gen engini, X-ray 1.5, CryEngine2, i UE3.

Konacno u prodaji kod nas 8800GT - XFX cena je 21.000 din. ima kod jedne velike firme iz mog grada, obzirom da su im cene u maloprodaji vise, racunajte da ce biti 250 evra kod ostalih.

Konacno u prodaji kod nas 8800GT - XFX cena je 21.000 din. ima kod jedne velike firme iz mog grada, obzirom da su im cene u maloprodaji vise, racunajte da ce biti 250 evra kod ostalih.
ma nema brige, bice to i 230 za mesec dana. Cim na trzistu bude 7-8 razlicitih prodavaca sa desetak modela, nema brige. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno