punkerisimo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2007
- Poena
- 304
mislis 1500Mhz? govorim o sejderima.
Podelicu sa svima detaljne informacije cim je budem imao u rukama, ovako je samo puko nagadjanje... :type:
mislis 1500Mhz? govorim o sejderima.
"Funjarsko" je zadržavanje istog imena za novi i stari GTS kako bi "prevarili" neupućene kupce koji treba da pokupuju preostali lager G80. Reklamiraće perfomanse "novog" GTS-a a gledati kako da raspordaju stare kartice.
Pa da.. pored oznake GTS ce stajati i kolicina memorije. Ako je 320 ili 640 onda je to G80. U suprotnom to je G92.
"Funjarsko" je zadržavanje istog imena za novi i stari GTS kako bi "prevarili" neupućene kupce koji treba da pokupuju preostali lager G80. Reklamiraće perfomanse "novog" GTS-a a gledati kako da raspordaju stare kartice.
nVidia je očigledno loše procenila šta AMD može da pripremi za Božić i nastavila proizvodnju G80 čipova i kartica koji su preko noći iz pozicije dominantnog na tržištu postali prevaziđeni. Kada su otkrili da će RV670 biti mnogo bolji od nesrećnog R600 bilo je kasno.
8800GTS 512 Ram-a ,256-bitna,128 Shader procesora ce biti najjaca kartica nvidije.
U stvari zamenice 8800 ultra po performansama,ako ne cak i brza.
Ako 8800GT 512/256 sa 112 shadera stize GTX,ostalo je sve jasno.
zasto bi smanjivali magistralu sa 384bita na 256bita? samo povecaju broj/ unaprede shadere i to je to..
Pa da.. pored oznake GTS ce stajati i kolicina memorije. Ako je 320 ili 640 onda je to G80. U suprotnom to je G92.
Ove godine je promet Nvidie veci za 36% u odnosu na proslu. Znaci nema potrebe da varaju bilo koga.
Naravno da ne znam ali teško može biti gori od R600. Iz istorije znamo da su ATi-jeve druge revizije grafickih procesora obično dosta bolje od prvih mačića.I otkud ti znas da ce RV670 biti "mnogo" bolji od R600?
Zato sto izgleda nemogu napraviti karticu sa 384-bita a da ima 512rama ili 1GB.
A videli smo da je dovoljno i 256-bita(8800GT je dokazao)sa dovoljnim brojem shader procesora.
odakle ti to da ne mogu da naprave kartu sa 512Mb ili 1Gb? pa GTX ima 768Mb..mislim velicina magistrale nema veze, stim u vidu ako je 8800GT brz kao sto jeste a 256bita je pcb na GTX-u ce ostati iste duzine onda, na 384bita samo se poveca broj shadera, to nije problem uraditi..
ocigledno je moguce cim je 8800GT tako projektovan, i kao sto je GTX projektovan..
pcb ne zavisi od broja shadera pa samim time ne mora fizicki da se menja karta, # shadera se moze povecati, normalno treba uvesti par promena ali daleko da je neizvodljivo..
Ono sto njima ocajno treba jeste manji GPU. G92 je ogromantan i samim tim direktno udara na 'vidijinu marginu. Njihova kalkulacija je jasna - trpece odaspianje margine, po cenu zadrzavanja marketsharea, pa ce u buducnosti sa optimizovanim dizajnom i 55nm da nadoknadjuju "salo" koje sada tope. Hazarderski pristup, ali sasvim u duhu Jen Sun-ovog dosadasnjeg rukovodjenja kompanijom.Kakva je konkurencija i ne treba im jaci GPU.Mogu mirno da rade na novoj spravi. Ako ih ATI izneneadi uvek mogu da izbace "lucky" seriju sa 128SP.
To bi bio zanimljiv iskorak u napred.Mali offtopic... Pre nekih 6 meseci bila je informacija da je NVidia uspela da napravi EDRAM u 55nm. Moguce je da ce sledeca geenracija imati odredjenu kolicinu memorije u samom jezgru.
Ono sto njima ocajno treba jeste manji GPU. G92 je ogromantan i samim tim direktno udara na 'vidijinu marginu. Njihova kalkulacija je jasna - trpece odaspianje margine, po cenu zadrzavanja marketsharea, pa ce u buducnosti sa optimizovanim dizajnom i 55nm da nadoknadjuju "salo" koje sada tope. Hazarderski pristup, ali sasvim u duhu Jen Sun-ovog dosadasnjeg rukovodjenja kompanijom.
Ja mogu da dam najvise 150 evrica i mog Leadteka. Mozda je to taman za model sa 256 rama.. Nego, citajuci tred danas, naleteh da je neko rekao da je "256 rama malo za danasnje igre i za GT varijantu"? Sta to znaci da cemo mi koji planiramo da kupimo model sa 256 rama unapred biti osudjeni na propast i sramotu? Da li ce moci da tera Crysis na 1280x1024 sve na max? Valjda ce moci?! Neka mi neko pojasni ovo sa "malo rama", bas sam se ubedacio...
Naravno da nece. Crysis ne radi kako treba ni na gtx-u.
Nadam se da nisi bio sarkastican sto se tice magije ovdeZa 1280x1024 ti je sasvim dovoljno a verujem i za 1680x1050,samo treba da verujes u 8800GT i njegove magije![]()
256 rama ce biti slabo za 1900x1200 i AA AF,ali koliko nas danas ima 24+ inca TFT?
OFF:Ma nema veze, sad necu ni da kupujem grafickuKakve veze ima sto ce se vise prodavati. Mislis kao nece ga biti sramota jer ce i drugi da budu u istim g. kao i on? Kakve magije - 8800gt relikvija. Preterujes. I ja cu da poludim od cekanja i cimanja sa pozajmljenom grafickom ali nema sanse da radi crysis 1650 kad na quadu i 8800gtx ima 20 fps. Da se ne ide previse off ima topic o crysisu gde covek moze da razbije sve iluzije.
Kakve veze ima sto ce se vise prodavati. Mislis kao nece ga biti sramota jer ce i drugi da budu u istim g. kao i on? Kakve magije - 8800gt relikvija. Preterujes. I ja cu da poludim od cekanja i cimanja sa pozajmljenom grafickom ali nema sanse da radi crysis 1650 kad na quadu i 8800gtx ima 20 fps. Da se ne ide previse off ima topic o crysisu gde covek moze da razbije sve iluzije.
Ovo je najbolja karta ispod 250 eura u istoriji ali ne treba preterivati sa ocekivanjima.
@Villy... mozes isto da pitas i Jerry-a "kako hoce kad covek iznad tebe kaze da nece?".
@Jerry[NS] nhf, mala provokacija da ti pomognem da stignes do 500![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari