Ne mereš ti sa mnom, ja sam upravo sa ekspozicijom pola sekunde iz ruke dobio oštru sliku - bez IS - posle drugog pokušaja, 1/5 i 1/10 - bez problema. Aparat nisam držao sa ispruženim rukama u vazduhu, snimano iz sedećeg položaja sa oba lakta oslonjena na kolena.
Toliko o mojim rukama koje se "tresu na 1/60", po čoveku iz Axelfoto, pa je tobože zato mutno.
Da ne bude da sam lažov (onomad kad sam rekao da sam snimao sa 1s iz ruke na SLR optužili su me otvoreno da lažem), evo ga jedan lossless crop, pogledaj EXIF (vide se samo mala zamućenja na sitnim slovima, ali sa ovako lakim foto aparatom i to je respektabilno, tja, ja imam više fotografskog iskustva nego što većina diskutanata ovde imaju godina, valjda mi zato i nije tako lako uvaliti nekakav crap A570 IS kao dobru kameru).
Kod mene su sve slike mutnjikave, sa isključenim, sa uključenim, kako god... A "kristalno oštru sliku" ću valjda imati tek kad nekome u Axelfotou budem razbio glavu.Dakle, prvi par slika je uradjen sa max. otvorom blende i brzinom zatvaraca 1/6, wide pozicija. Slika sa ukljucenim IS je kristalno ostra, dok je ona sa iskljucenim IS mutnjikava.
Pa bio sam tamo, vraćao sam... Kažu da je mutno jerbo se meni tresu ruke. Bio i onaj drugi čovek sa istom žalbom, i njega otkačiše.Hm...ako aparat ima manje od 15 dana vrati ga....i mani se vishe tih balkanskih fajt fazona. Imash drushtvo za zashtitu potroshacha, inspekciju. Kako si uopshte uspeo da kupish digitalku bez fiskalnog?
Ma daj, pa gde to piše...Pazi prvih 15 dana "navodno" mozhesh da vratish bez obrazlozhenja...
Axelfoto je poslao aparat u pravi servis (onaj ovlašćeni), istini za volju, ne u onaj iz papira.Znaci i imamo a i nemamo garanciju. Jupi !!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari