Šta je novo?

KINGMAX ddr2

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Kakva je u globalu kingmax ddr 2 memorija , u koju klasu spada? Pozdrav

кингмакс средина као и апацер, пки... боља од неке но нејм РЦ меморије или кингстон валуе

кингмакс средина као и апацер, пки... боља од неке но нејм РЦ меморије или кингстон валуе

offtopic: Kako bolesno izgleda kada se nazivi firmi pisu cirilicom

ontopic: Nije losa, ali ne bih se slozio da je bolja od kingstona... Dva modula Kingston DDR2 memorije u 75% slucajeva nemaju iste cipove, pa svasta moze da se zalomi!

Sretao sam neke apacer module koji su bez problema radili na 1GHz!

Nemoj molim te da uporedjujes te pacere sa KINGMAX-om.

Kad je Kingmax izbacio DDR 433-466-500 modele bio je najbolja kupovina.

Imao sam Corsair, i PQI (krsh) i Kingston a sad sam na KINGMAX.

Na Corsair nemam nasta da se pozalim, sa PQI DDR2-800 sam imao problema, pa jedan modul i otisao a to sto nije hteo preko 880 ni da cuje necu ni da spominjem. Kingston sam imao u DDR varijanti i bili su OK moduli.

Kingmax sam imao modele od 512MB, a trenutno od 1GB.
Na jednoj masini DDR2-1066, a na drugoj DDR2-800. Mozes da im radis sta hoces, mo da stucnu. 800-tka ide na 1000 bez problema, o 1066 modulima nema potrebe ni da govorim, na drugom kompu rade na 1040MHz @ 5-5-5-15 (X2 [email protected], FSB273, DDR2-800set@1040).

Zanimljivo je da po ceni spadaju u jeftinije memorije, ali su bar po mojem iskustvu daleko iznad.

Moduli su radili i na AMD X2, a i evo sad rade na C2D mashini. Ni jedan problem oko kompatibilnosti, sto je najbitnije.:banana:

Moje iskustvo sa ovom memorijom je dobro. Upitanju je 1 GB MARS na 800 MHz.

Dva modula su mi radila bez problema na ASUS-ovoj P5B ploci.
Doduse sada ne mogu u dual-channel na ABIT IP35, ali ipak su kupljeni u razmaku od 6 meseci.

Nemoj molim te da uporedjujes te pacere sa KINGMAX-om.

Kad je Kingmax izbacio DDR 433-466-500 modele bio je najbolja kupovina.

Imao sam Corsair, i PQI (krsh) i Kingston a sad sam na KINGMAX.

Na Corsair nemam nasta da se pozalim, sa PQI DDR2-800 sam imao problema, pa jedan modul i otisao a to sto nije hteo preko 880 ni da cuje necu ni da spominjem. Kingston sam imao u DDR varijanti i bili su OK moduli.

Kingmax sam imao modele od 512MB, a trenutno od 1GB.
Na jednoj masini DDR2-1066, a na drugoj DDR2-800. Mozes da im radis sta hoces, mo da stucnu. 800-tka ide na 1000 bez problema, o 1066 modulima nema potrebe ni da govorim, na drugom kompu rade na 1040MHz @ 5-5-5-15 (X2 [email protected], FSB273, DDR2-800set@1040).

Zanimljivo je da po ceni spadaju u jeftinije memorije, ali su bar po mojem iskustvu daleko iznad.

Moduli su radili i na AMD X2, a i evo sad rade na C2D mashini. Ni jedan problem oko kompatibilnosti, sto je najbitnije.:banana:

Jel to Brisbane X2?Interesuje me kako se slaze pri OC sa njim,mene ovaj Corsair dobro sluzi ali dobro bi mi doslo nesto malo bolje.
BTW imao sam Kingmax 512Mb 800MHz,radio je na 1040MHz stabilno,sa Athlon 3000+.

Jel to Brisbane X2?Interesuje me kako se slaze pri OC sa njim,mene ovaj Corsair dobro sluzi ali dobro bi mi doslo nesto malo bolje.
BTW imao sam Kingmax 512Mb 800MHz,radio je na 1040MHz stabilno,sa Athlon 3000+.

Da Brisbane je.
Mada je kod mene KINGMAX bio i na Windsor-u.
Kupljeni su u isto vreme na istom mestu i chipovi su isti, Kingmax-ovi.
:wave:

Pa jel mozes taj Brisbane da doteras do 3GHz?
Ja sa ovim mojim Corsairom mogu,ali tek na 1.5V za procesor i 2.1V za memoriju,a pri tom radi ispod 800MHz.Na nizim klokovima procesora,memorija moze da radi i brze i na zategnutijim latencijama.Pa ako mozes ajde probaj OC,a ako ne,nema veze,hvala u svakom slucaju.

koliko znam KINGMAX sada daje dozivotnu garanciju na mem.module . VALJDA TO NESTO ZNACI

ja imam kingmax 4x1 gb u dual channelu i sve fercera kao sat u pitanju su semiconductor

Kingmax je dobra memorija sa kojom imam dobra iskustva...moji 2x512 800mhz rade bez problema na 1040Mhz mada zavisi i kakav primerak ubodes...

Meni Kingmax DDR800 radi na 907Mhz, mozda moze i vise, ne znam. Ima i DDR1066 modela koji je malo skuplji a sigurno radi na 1100 prema iskustvima drugih. Za te pare tesko da ima bolje memorije. DDR800 je oko 45eura za 2x1GB, a DDR1066 oko 65eura za 2x1GB.

Za Kingmax, samo najbolje... pocev od dozivotne garancije, pa nadalje....
moja 2x 1gb 667mhz, rade za svaki dan na 800mhz na def volt, latencije 5-5-5-15, a na 2.2v potpuno stabilno na 940mhz...ne sjecam se koje su latencije bile....

Poslednja izmena:
Evo upravo sam testirao mem na 940mhz, tacnije na 936mhz!
Slika sve govori:D!
Pokusao sam i na 1040mhz, al' sa 2.2v nece....a necu da stavljam vecu voltazu!

Prilozi

• mem 940mhz.JPG
    mem 940mhz.JPG
    172.9 KB · Pregleda: 101
I ja sam bio zacudjen kad sam vidio da KINGMAX daje dozivotnu garanciju a to valjda znaci nesto. Ja sam uzeo dva modula od 1GB @800MHz i da kucnem u drvo rade super. Nisam ih puno silio ali sad rade @840MHz a CPU @2520 def napon.

pa sad 95% proizvodjaca daje dozivotnu garanciju. A kako ces da ostvaris pravo na nju ako ti ram rikne za pet do deset godina kad ga vise ne proizvode? I na retko koji ram domaci uvoznici priznaju garanciju duzu od 10 godina.

ja koristim 2x1GB Kingmaxa vec dobrih 10meseci i extra je memorija,cak mogu reci da spada u srednju-visu klasu,a ovi moji moduli se jako dobro klokuju,u potpisu ima moja konfiguracija.Sve preporuke.

Za Kingmax samo reci hvale, koristim je cetvrtu godinu, inace ako ste bolje pogledali Kingmax DDR2 800 je 23 eur za Gigabajt, meni ide bez problema na 970, ocekivati nesto vise od toga za tu cenu je samo bezobrazluk.

To za "dozivotnu garanciju" nije bas najsretniji prevod. Ponekad je bolja fixna garancija, npr. 5 god, nego lifetime warranty. Posto to nije garancija do kraja vaseg zivota, nego do kraja lifetimea za doticni proizvod, sto obicno podrazumijeva kraj pruzanja tehnicke podrske za doticnu komponentu.

Mislim da je vec bilo rasprave na ovu temu...

@ shades

U pravu si.... Medjutim, zar nije i to sto daju garanciju do kraja lifetimea za doticni proizvod dovoljan razlog da se zakljuci da se radi o kvalitetnom proizvodu?!

Poslednja izmena:
Kingmax je odlicna memorija za novac koji je potreban za nju izdvojiti!imam 2x512 na 800mhz koja radi na 1030mhz sa 2.1v!a cena 2x1gb 1066mhz u odnosu na druge memorije na 1066mhz,ne treba ni komentarisati...po meni best buy

Kolko kosta dobra je,no spada u srednju klasu,ali ko ce sada da kupi Kingmax kada GeIL sa 4-4-4-12 Latency 800MHz kosta 50e....jos 2 GB a ovo je high-end memorija:smash:

@ splinter

Mislim da to samo po sebi nije dovoljno zbog relativno kratkog lifetimea za komponente novijeg datuma...

Za razliku od situacije od prije nekoliko godina, sada hardware zastarijeva veoma brzo i to proizvodjaci vrlo dobro znaju, pa olako daju lifetime garanciju...

Memorijski moduli high end klase imaju fixnu garanciju...

Pozz

Kolko kosta dobra je,no spada u srednju klasu,ali ko ce sada da kupi Kingmax kada GeIL sa 4-4-4-12 Latency 800MHz kosta 50e....jos 2 GB a ovo je high-end memorija:smash:

Nisam imao iskustva sa kingmax 1066,ali me ne moze niko ubediti da je bolje uzeti memoriju na 800mhz nego 1066...nisam relevantan da pricam ni o geilu,jer ni sa njom nisam imao iskustva,ali ne moze svaki taj geil da radi na preko 1000mhz.ovo govorim vezano za ljude kojima je potrebno preko 1000mhz ukoliko zele da overklokuju,jer zatezanje memorije ti nista ne znaci, koliko brzina na kojoj ona radi...poz

kingmax radi na 1000 sigurno bar, a kosta malo vise,
ma i GEIL radi kod 95% ljudi na 1000. Meni je kingmax radio i na 1135, alisam dobio jedan falican modul u startu ....

Nazad
Vrh Dno