- Učlanjen(a)
- 28.06.2005
- Poena
- 730
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Malo sam se zezao ovih dana sa novom igračkom (HP 8710w) i napravio sam jedan mali benchmark za grafičke kartice. Program računa Mandelbrotov fraktal u potpunosti na GPU. Urađen je u OpenGL-u sa GLSL shaderima i trebalo bi da radi na svim karticama koje podržavaju loop i branching u shaderima. Takođe trebalo bi da radi i na XP-u i na Visti.
Možete da se šetate po fraktalu korišćenjem točkića na mišu za zoom i levi taster miša za pan. Alt+Enter menja windowed/fullscreen mode. Fullscreen je u rezoluciji desktopa. Num+/Num- menja broj iteracija. Više iteracija donosi više detalja ali i utiče na pad performansi.
Na tastere 1-5 možete da pogledate jedan od 5 predefinisanih pogleda na fraktal.
Kod mene na Quadro 1600M (fw 169.09), rezultati po pogledima su:
P1: 19.7 fps
P2: 28.1 fps
P3: 28.2 fps
P4: 107.5 fps
P5: 23.7 fps
Test bi trebalo da je nezavistan od CPU, ali bih voleo da se to zaista pokaže. Dakle očekujem iste rezultate na istim karticama nezavisno od procesora.
Planiram da uradim i vertex shader test i geometry shader test takođe sa fraktalima.
Poruku sam okačio u ovom forumu jer će u forumu programiranje proći neprimećeno.
Možete da se šetate po fraktalu korišćenjem točkića na mišu za zoom i levi taster miša za pan. Alt+Enter menja windowed/fullscreen mode. Fullscreen je u rezoluciji desktopa. Num+/Num- menja broj iteracija. Više iteracija donosi više detalja ali i utiče na pad performansi.
Na tastere 1-5 možete da pogledate jedan od 5 predefinisanih pogleda na fraktal.
Kod mene na Quadro 1600M (fw 169.09), rezultati po pogledima su:
P1: 19.7 fps
P2: 28.1 fps
P3: 28.2 fps
P4: 107.5 fps
P5: 23.7 fps
Test bi trebalo da je nezavistan od CPU, ali bih voleo da se to zaista pokaže. Dakle očekujem iste rezultate na istim karticama nezavisno od procesora.
Planiram da uradim i vertex shader test i geometry shader test takođe sa fraktalima.
Poruku sam okačio u ovom forumu jer će u forumu programiranje proći neprimećeno.
Prilozi
Poslednja izmena: