Šta je novo?

Fractal benchmark v0.1

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj test se u potpunosti izvrsava na GPU. To znaci da ako zabodes istu kartu u 2 razlicite masine trebalo bi da dobijes veoma slican fps (potrudi sa da budu isti driveri). Brzina memorija u ovom testu nije presudna jer program ne koristi puno TMU jedinice.
Malo matematike...
moj Quadro 1600M u laptopu ima 32 SP-a koji rade na 1350Mhz.
32*1350 = 43200

8800GT palit ima 112 SP koji rade na 1625 (default)
112 * 1625 = 182000

182000/43200 = ~4.21
Tvoj palit je 4.21x brzi od mog quadra u sirovoj snazi. Moji rezultati za quadro 1600M su:
1. 19.5
2. 27.7
3. 27.7
4. 104.5
5. 23.6

Svi tvoji rezultati bi trebalo da budu bolji 4.21x (na defaultu). Mozda jos bolji jer ti je memorija brza (950 vs 800).

Poslednja izmena:
Ovaj test se u potpunosti izvrsava na GPU. To znaci da ako zabodes istu kartu u 2 razlicite masine trebalo bi da dobijes veoma slican fps (potrudi sa da budu isti driveri). Brzina memorija u ovom testu nije presudna jer program ne koristi puno TMU jedinice.

OK,hvala na odgovoru...🙂
Znaci ovim testom bi se mogle utvrditi eventualne anomalije na GPU-a ali ne i na memoriji...Ima li nesto u tvojoj "kuhinji" za ovu drugu stavku,memaru?

EDIT
Pazi ovo...Pitanje sam ti postavio najvise zbog ove temehttp://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=152097&page=2,secas se?
Prema fractal-u Yugina kartice je bila dobra,odnosno,kako on rece "ima nesto manji rezultat od GTX-a.Kasnije se utvrdilo da karta uopste nije zdrava i da u Ati tool-u ,na def taktovima,izbacuje artefakte kao luda.
Ako ovaj programcic u potpunosti analizira performanse GPU-a,jedino logicno objasnjenje bi bilo da je na njegovom Palitu ,ustvari, neispravna bila memorija!
Da li se slazes ?

Poslednja izmena:
da. verovatno ga memorija zeza. Jedini nacin da se testira memorija je vizuelnim putem a pritom treba renderovati neki 3d objekat sa nekim shaderom koji cita iz mnogo textura.

Poslednja izmena:
da. verovatno ga memorija zeza. Jedini nacin da se testira memorija je vizuelnim putem a pritom treba renderovati neki 3d objekat sa nekim shaderom koji cita iz mnogo textura.

Nesto sam razmisljao,da li bi ona cupava kocka iz "ati tool-a" mogla da posluzi u te svrhe.Otprilike,to bi bilo to sto si opisao,rederovani 3D objekat koji obiluje teksturama...Na njoj se ,takodje,ocitava average fps.
E sad,da li bi se mogao izvuci neki zakljucak o memoriji ako bih uporedio moj average FPS sa drugim 8800GT modelom na istim taktovima.
Razumez sta pokusavam da pitam,tvoj "fraktalcic" se moze iskoristiti kao uporedni test performansi GPU-ova,da li se "cupava kockica" moze iskoristiti kao uporedni test graf. memorije?🙂

imas fill rate testove u 3dmarku koji su savrseni za ono sto ti oces...

imas fill rate testove u 3dmarku koji su savrseni za ono sto ti oces...

Eto vidis,toga se nisam setio...Da li bi tu postojala zavisnost od CPU-a,dobro, to mogu i sam da proverim nego 'ajde.Posto si me razumeo sta hocu(mada ni sam ne znam kako😛),kazi ima li jos neki "sporedni" 3Dmark testic koji bi mi posluzio?

P.S.Osecam se kao Stevo Zigon u "Majstorskoj radionici"...😀

Pa ne znam, sve vezano za fillrate i bandwidth ti je od koristi...ali...ako memorija nije ispravna imaces bagove u vidu treperenja poligona i tackica na ekranu...skor ume da opadne ali nije pravilo...

Pa ne znam, sve vezano za fillrate i bandwidth ti je od koristi...ali...ako memorija nije ispravna imaces bagove u vidu treperenja poligona i tackica na ekranu...skor ume da opadne ali nije pravilo...

Ok,fillrate testovi u markovima nemaju nikakvu zavisnost od CPU-a.Izvrteo sam testove na 2GHz i 2.8GHz,razlika u poenima je ZANEMARLJIVA! Znaci,ovi testovi bi mogli da se posmatraju kao ekvivalent(mem.) fractalu.
Jos samo da nadjem neku zrtvu da provrti testove...Inace ,ne pojavljuju se nikakvi artefakti ni treperenja,cak ni sa max klokovanom kartom i Ati tool-om.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno