Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

@whiplasher

Ne samo da moze, vec i odlicno hladi :)

Ja sam bas juce montirao vf1000led i temperature su na 700/1750/2000 oko 32, 33 idle i 42,43 full load.

Jedini problem je sto hladnjaci za memorije koji se dobijaju uz njega ne deluju ubedljivo, i sto ti fali jos 3 komada, ja sam to resio kupovinom tt-ovih bakarnih bga hladnjaka.

cool al onda me GT izdje 270evra + 50 evra za Zalmana + 10-tak evra za bga hladnjake. Mozda je ipak pametnije sacekati da se pojave GT sa malo boljim hladjenjem?

ili to, ili da zalmana posmatras kao investiciju koja ce ostati u kuci i kad dodje nova grafika :)

Rekao bih da su se vlasnici 8800GTS sa 320MB "vencali" sa njima. Ako zele "razvod", k*cka ima da odnese pola novca sa sobom :d

Rekao bih da su se vlasnici 8800GTS sa 320MB "vencali" sa njima. Ako zele "razvod", k*cka ima da odnese pola novca sa sobom :d

Ne kontam sta si htio rec al nema veze. Prakticno cu mjenjat GTS za GT bez ikakve doplate, ali 2x Zalman vf1000 je jos 100evra. A pitanje je da li ce kasnije odgovarati 9*** seriji.

Poslednja izmena:
Ne kontam sta si htio rec al nema veze. Prakticno cu mjenjat GTS za GT bez ikakve doplate, ali 2x Zalman vf1000 je jos 100evra. A pitanje je da li ce kasnije odgovarati 9*** seriji.
Ma onaj "pacijent" kupio verovatno za 300eura, a sada je 3 meseca kasnije prodao za 180eura. Lep "razvod" nema sta.

Ma onaj "pacijent" kupio verovatno za 300eura, a sada je 3 meseca kasnije prodao za 180eura. Lep "razvod" nema sta.

Pa to mi je stvarno nejasno (osim ako lik ima para, naravno). Ja sam svoju platio oko 290e i nema sanse da bih je prodao ispod 220-230 evra. Ne zato sto cu izgubiti 120evra (u slucaju da je prodam za 180), nego ne dam iz principa!

Po meni 8800 GTS je zavrsila svoju pricu.Ko ce vise hteti GTS pored skoro GTX-a(GT).A 8800 GTS 640 Mb je nastradala.Ovo je slicna prica kao 7900GTX pa se pojavio 7900GTO.Dobro je sto nisam imao pare se zaleteo na 8800 GTS.Moja preporuka vlasnicima 8800GTS-a jeste da sto pre beze od nje(ali mislim da je kasno) i da izvuku plafon 200 eura jer za mesec dana ce da udaraju nogama u dupe ako izvuku 170.

Pa kako covece zavrsila pricu... Pricas napamet... :mad:.
Hoces da kazes da su vlasnici 7900GTX odmah pohrlili da prodaju svoje kartice, samo da bi kupili GTO. Kojesta... Dugo vremena po pojavljivanju GTO, na GTX karticama se moglo lepo igrati, a vec posle odredjenog perioda, obe su postale relativno neupotrebljive... Zato ja kontam da ce biti slicna situacija i sa GTS i GT... Dzabe sto je GT jaci kada ce izaci neke novije igre, za koje nece biti dovoljan, pa ajde nanovo ukrug... I sta ce onda biti, onda menjaj GT za G92, pa ne radi se to tako...

Samo ***** (ili onaj koji ima dosta para) menja high end graficku za drugu high end graficku, iz iste generacije. Ko ne moze ovo da shvati, ima problema u glavi... :wall:.

I zbog cega bi neko trebao da menja GTS, zato sto jedan igrica (Kriza) od milion izaslih u skorije vreme, ne moze da se potera ni veoma visokim rezolucijama...
Pa evo vam primer CoD4, nova grafika, nov endzin i igra leti... Da ne govorim o Unreal3 endzinu, koji je takodje macji kasalj za GTS...

Najvise me nervira kad neko prica napamet, nek se nadje neki vlasnik GTS koji ce da kaze neku losu rec o njoj, pa onda da pricamo, a ne neki forumashi sa kantama (bukvalno) u "Moja masina".
Kapiram da whip menja za GT, jer ima kome fino da udomi svoje GTS, tako bih i ja uradio da imam kome, ali da ista doplacujem, to nece moci...

Pa to mi je stvarno nejasno (osim ako lik ima para, naravno). Ja sam svoju platio oko 290e i nema sanse da bih je prodao ispod 220-230 evra. Ne zato sto cu izgubiti 120evra (u slucaju da je prodam za 180), nego ne dam iz principa!
Ma da...iz principa...:trust:

Ma da...iz principa...:trust:

Ne dam ispod 220e makar ne prodao:) Salu na stranu, sve igre lijepo rade na GTS osim World in conflict i donekle crysis. Unreal radi isto i na GT i GT, COD4 takodje. Imam osjecaj Crysis kao da je pisan za GT. Jos samo da urade malo bolje hladjenje i GT ce biti extra karta.

Poslednja izmena:
Ne dam ispod 220e makar ne prodao:) Salu na stranu, sve igre lijepo rade na GTS osim World in conflict i donekle crysis. Unreal radi isto i na GT i GT, COD4 takodje. Imam osjecaj Crysis kao da je pisan za GT. Jos samo da urade malo bolje hladjenje i GT ce biti extra karta.

512MB-320MB=192MB memorije vise. Najveca razlika u Crysisu je bas zbog ovoga. Da zanemarimo 112SP, ovih 192MB extra je presudno za Crysis jer ocigledno sve one texture i efekti "jedu" memoriju samo tako. Neki izvori na netu govore kako su u 1280x1024 4xaa i 4xaf ti zahtevi oko 480-490MB. Nazdravlje! :S:

Poslednja izmena:
512MB-320MB=192MB memorije vise. Najveca razlika u Crysisu je bas zbog ovoga. Da zanemarimo 112SP, ovih 192MB extra je presudno za Crysis jer ocigledno sve one texture i efekti "jedu" memoriju samo tako. Neki izvori na netu govore kako su u 1280x1024 4xaa i 4xaf ti zahtevi oko 480-490MB. Nazdravlje! :S:

moguce, al treba uzet u obzir i noviji cip, ne samo vise memorije. Mada ja se nikad ne igram sa AA, tako da cekam danas da skinem crysis (82% gotovo) pa da vidim kako ce finalna igra raditi na GTS-u.

moguce, al treba uzet u obzir i noviji cip, ne samo vise memorije. Mada ja se nikad ne igram sa AA, tako da cekam danas da skinem crysis (82% gotovo) pa da vidim kako ce finalna igra raditi na GTS-u.

Kazu da radi isto kao demo. nema nikakvih dodatnih optimizacija, ubrzanja... :smash:

Kazu da radi isto kao demo. nema nikakvih dodatnih optimizacija, ubrzanja... :smash:

super onda, demo sam igrao sa malim modifikacijama (pola dx9 pola dx10 tweak) i radio mi je super. Fps negdje 20-50 na 1680*1050. Presao sam ga tri puta i nigdje mi nije zastopalo ili drasticno pao fps. Min je bio 20 koliko se sjecam. Ipak cu se danas naigrat:)

Poslednja izmena:
@ zdravko
*** o chemu ti prichash ?? Platio je je 300 € pa ?? pishe da je stara 5 meseci znachi da je onih 5 meseci igrao sve u 1680 x 1050 na high..... jeste onih 180 € je jako malo ali ja lichno nebi dao vishe od 210 € za onu polovnu 8800GTS 320MB... Videcemo kad se pojavi HD3850 i 3870 kolika ce cena biti i koliko ce biti bolja/loshija od 8800GTS 320

Ja kad sam ishao da kupim procesor doshao sam u prodavnicu i kazem dajte mi jedan E6300 a prodavac kaze nemamo ga trenutno na lageru, ocesh E4300 ?? ( E4400 nije ni bio izashao koliko znam ) Nisam ni kontao da ima E4300 i onda pogledam malo na netu i vidim da ima veci mnozilac i kazem sebi pa ovo je josh bolji i uzmem ga... Platio sam ga oko 170-175 € pochetkom marta a sad posle 8 meseci nov E4300 koshta 90-95 € i shta sad da ja radim ?? Za koliko sad mogu da ga prodam ?? jel bi mi ga neko kupio za 80 € ?? Pa ne bi kad za te pare ima novi E2180 sa M0 revizijom koji je hladniji i bolje se OC-uje od ovog E4300.... Ako bi sad prodavao moj procesor ( a neprodajem ga :p ) plafon shto bi trazio bilo bi 70 €... Ono shto u se u oglasima i dan danas moze videti Barton za 45 € taj shta ga prodaje nema sve daske u glavi na broju ( fali mu chitava paleta :p ) Evo bio sam postavio oglas da mi treba Presscot s.478 ( tj ne meni nego drugaru ) i dobio sam ponudu za 50 €, pa mislim gde je tu razum.... :S: nekazem da treba da koshta 10 € ali neka realna cena je 25-30 €
Jeste da svaka roba ima svog kupca ali nekad ima preterivanja....

Poslednja izmena:
@GoranM:
To je bilo i za ocekivati.

Poslednja izmena:
@ zdravko
*** o chemu ti prichash ?? Platio je je 300 € pa ?? pishe da je stara 5 meseci znachi da je onih 5 meseci igrao sve u 1680 x 1050 na high..... jeste onih 180 € je jako malo ali ja lichno nebi dao vishe od 210 € za onu polovnu 8800GTS 320MB... Videcemo kad se pojavi HD3850 i 3870 kolika ce cena biti i koliko ce biti bolja/loshija od 8800GTS 320

Ja kad sam ishao da kupim procesor doshao sam u prodavnicu i kazem dajte mi jedan E6300 a prodavac kaze nemamo ga trenutno na lageru, ocesh E4300 ?? ( E4400 nije ni bio izashao koliko znam ) Nisam ni kontao da ima E4300 i onda pogledam malo na netu i vidim da ima veci mnozilac i kazem sebi pa ovo je josh bolji i uzmem ga... Platio sam ga oko 170-175 € pochetkom marta a sad posle 8 meseci nov E4300 koshta 90-95 € i shta sad da ja radim ?? Za koliko sad mogu da ga prodam ?? jel bi mi ga neko kupio za 80 € ?? Pa ne bi kad za te pare ima novi E2180 sa M0 revizijom koji je hladniji i bolje se OC-uje od ovog E4300.... Ako bi sad prodavao moj procesor ( a neprodajem ga :p ) plafon shto bi trazio bilo bi 70 €... Ono shto u se u oglasima i dan danas moze videti Barton za 45 € taj shta ga prodaje nema sve daske u glavi na broju ( fali mu chitava paleta :p ) Evo bio sam postavio oglas da mi treba Presscot s.478 ( tj ne meni nego drugaru ) i dobio sam ponudu za 50 €, pa mislim gde je tu razum.... :S: nekazem da treba da koshta 10 € ali neka realna cena je 25-30 €
Jeste da svaka roba ima svog kupca ali nekad ima preterivanja....
2180 da bi stigao (ne i prestigao) 4300 na 3Ghz mora raditi na 3.4Ghz, a i to nije uvek dovoljno. Manje je to kesa. oseca se to bez problema u igrama. No ovo je tema o 8800GT, pa da se vratimo njoj.
Zasto su "******" ponudili svega 40000 komada ovih karti? Kakak je to plan? Znali su da je brza od 8800GTS, da ce je prodavati po nizoj ceni, a spremili tako mali broj. Mislim da znam. Nema tu nikakvog plana. Lepo su videli (da ne kazem spijunirali) konkurenciju i njihove planove sa HD3000 serijom i odlucili da "ugrabe" prvi deo kolaca dok mogu. Sada "ide" po 260eura, a za 3 meseca nece moci za vise od 210eura. Skup je taj GPU da bi se tako jeftino prodavao. ATI ima planove da sa duplo manjim i nesto malo sporijim RV670 ugrabi veliki profit zbog drasticno jeftinije proizvodnje. Sve je tu u parama, zar ne? :D

2180 da bi stigao (ne i prestigao) 4300 na 3Ghz mora raditi na 3.4Ghz, a i to nije uvek dovoljno. Manje je to kesa. oseca se to bez problema u igrama. No ovo je tema o 8800GT, pa da se vratimo njoj.
Zasto su "******" ponudili svega 40000 komada ovih karti? Kakak je to plan? Znali su da je brza od 8800GTS, da ce je prodavati po nizoj ceni, a spremili tako mali broj. Mislim da znam. Nema tu nikakvog plana. Lepo su videli (da ne kazem spijunirali) konkurenciju i njihove planove sa HD3000 serijom i odlucili da "ugrabe" prvi deo kolaca dok mogu. Sada "ide" po 260eura, a za 3 meseca nece moci za vise od 210eura. Skup je taj GPU da bi se tako jeftino prodavao. ATI ima planove da sa duplo manjim i nesto malo sporijim RV670 ugrabi veliki profit zbog drasticno jeftinije proizvodnje. Sve je tu u parama, zar ne? :D

Dobro to je sve ok ali nadam se da si shvatio poentu mog posta....

@ zdravko

Pa nije poenta za koliko prodati GTS pa preci na GT, neko je poenta mojih svih postova ovde, neprelazak sa GTS na GT, jer se daje mnogo para, a ne mogu da kazem da se ne dobija mnogo, ali ce se mnogo vise dobiti transferom sa GTS na G92, a do tada GTS moze lepo da odradi posao...
Thats the point, prati radnju fabule :D...

Here's news for you.
E6850 @ 3GHz je jednako brz kao E2140@3GHz u igrama. Broj frejmova u igrama ne zavisi od kolicine kesh memorije procesora. U nekim testovima je razlika bila max 1-2% izmedju proc sa 1, 2 i 4 mb kesha...
Tako da onih potrebnih 3,4GHz je potpuno sumauta prica...

Pa nije poenta za koliko prodati GTS pa preci na GT, neko je poenta mojih svih postova ovde, neprelazak sa GTS na GT, jer se daje mnogo para, a ne mogu da kazem da se ne dobija mnogo, ali ce se mnogo vise dobiti transferom sa GTS na G92, a do tada GTS moze lepo da odradi posao...
Thats the point, prati radnju fabule :D...

Here's news for you.
E6850 @ 3GHz je jednako brz kao E2140@3GHz u igrama. Broj frejmova u igrama ne zavisi od kolicine kesh memorije procesora. U nekim testovima je razlika bila max 1-2% izmedju proc sa 1, 2 i 4 mb kesha...
Tako da onih potrebnih 3,4GHz je potpuno sumauta prica...

Onda jedno pitanje kako to da kada sam presao za e4300 na e6700 dobio min 20fps u igrama. Ostatak konfe je ostao nedirnut. Pojasni mi?.

Meni se cini da je procesor ipak veoma bitan za igre. Treba nesto da odradjuje i fiziku u igri. Nije valjda da i to radi gpu?
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=876&model2=882&chart=423
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=876&model2=882&chart=419
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=876&model2=882&chart=418
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=876&model2=882&chart=441
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=876&model2=882&chart=432

Nije da svi kupuju proc za igranje, razlike u procesorima postoje. Da ne postoje svi bi imali istu cenu.

DA SE VRATIM NA TEMU
Da li 8800gt ima iste dimenzije kao 8800gts?
Da li ponosni vlasnici koji su ugrabili kartu mogu da odrade neki test sa doticnom i postuju nam rezultate?

Poslednja izmena:
Da li 8800gt ima iste dimenzije kao 8800gts?
Da li ponosni vlasnici koji su ugrabili kartu mogu da odrade neki test sa doticnom i postuju nam rezultate?

Dimenzije su priblizno iste, osim single slot kulera koji lose radi svoj posao za razliku od kulera na gts-u.

Slabo stojim sa vremenom, pustio sam samo 3dmark 06, i sa masinom iz potpisa 11.340, ocovana na 730/1750/2000 12600

Nisam stigao jos nista da probam, ako nadjem vremena, javljam rezultate

filipos je napisao(la):
Onda jedno pitanje kako to da kada sam presao za e4300 na e6700 dobio min 20fps u igrama. Ostatak konfe je ostao nedirnut. Pojasni mi?.
20 FPS je stvarno mnogo ali pitanje je u kojim igrama ?? MOH:A ?? C&C 3 ?? U Crysis-u nisi sigurno :p
I dali ti je i E4300 radio na 3.5 GHz ?? Chini mi se da nije....

Shto se tiche teme ja cu da chekam neki Gainward Golden Sample Goes Like Hell sa double slot cooler-om ili neki Palit Sonic+ ( ako palit planira da izbaci neshto... ) :)

@ zeljkoz
Sve to vozish na Chieftecu od 450 W ?? :trust:

Poslednja izmena:
20 FPS je stvarno mnogo ali pitanje je u kojim igrama ?? MOH:A ?? C&C 3 ?? U Crysis-u nisi sigurno :p
I dali ti je i E4300 radio na 3.5 GHz ?? Chini mi se da nije....

Shto se tiche teme ja cu da chekam neki Gainward Golden Sample Goes Like Hell sa double slot cooler-om ili neki Palit Sonic+ ( ako palit planira da izbaci neshto... ) :)

@ zeljkoz
Sve to vozish na Chieftecu od 450 W ?? :trust:

e4300 je radio na 3ghz. A i ne pricam o overklokovanom e6700.
Igre gtr2, rfactor, gtl,...

Bez problema. Ako radi sa 8800GTS, a radi onda ce i sa novim kartama koje trose malo manje.

Nazad
Vrh Dno