Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Potraynja ya ovom kartom je velika na globalnom nivou, a ponuda mala.
Hmm, sta li sledi iz toga?

Meni se cini da je nVidia odradila klasican hype sa ovom kartom i istestirala trziste i reakciju nas kao krajnjih korisnika, pretpostavljajuci naravno sta ce se desiti sa obzirom na rezultate koje doticna daje.... A sad je tu i serija radeta 3xxx koja bi trebalo da se pojavi za par dana.... Odradjeno par hiljada cipova, pusteno u prodaju, testirano, svi se odusevili, i napravili mesta za sitne dorade, kockanje drajvera..... Ubrzo ce se videti rezultati radeona, a onda me ne bi nimalo zacudila Nvidia sa lunch-om 8800gts na G92 chip-u i brisanjem patosa sa ostalima...... Klasican, ali klasican marketing odradjen na jedan fin i kulturan, a nadasve profi nacin...... ,)

8800 serija je svoju priču ispričala i nikakav face lifting u vidu D8x proizvoda neće doneti ništa epohalno. Jedino što može i treba da se dogodi je da cena postane "narodna". Oni koji već duže vreme imaju 8800 karticu gledaju u samo jednom pravcu, u pravcu D9x proizvoda.

8800 serija je svoju priču ispričala i nikakav face lifting u vidu D8x proizvoda neće doneti ništa epohalno. Jedino što može i treba da se dogodi je da cena postane "narodna". Oni koji već duže vreme imaju 8800 karticu gledaju u samo jednom pravcu, u pravcu D9x proizvoda.

Kratko i jasno....

Kartica je prodata munjevitom brzinom, sto ce reci da je prodavac podcenio.

Bash lepo fino, ja sam danas narucio xfx 8800gts, jer sam x1950 prodao u zadnjem momentu, a i ovaj xfx me izasao jeftino po nekoj dilerskoj ceni ;), dok se bivshi vlasnici 8800gts nacekaju 8800gt, ja cu lepo kupiti neku polovaru ovde za 150 eura pa da namikerim taj SLI, samo da mi secne nesto pa da ubivam sve redom....
Ala cu da uzivaaaaaaam...... Bude li mi secnuo crysis na 1680*1050 :smash:
Lol kako ovo glupo zvuci :p

Poslednja izmena:
Taj link ne postoji... Hoce li mi reci da je neko stavio svoju GTS 320MB na prodaju ispod 200 evra ?

Da neki lik je prodao 8800GTS 320MB za 180eura! Koji kralj! :D

edit: Postoji i mogucnost da je video ovo nase cudjenje i povukao oglas (u roku od 1 sata od postavljanja). Sta se sve nece dogadjati zbog tog 8800GT!

Poslednja izmena:

Znaci neko je prodao svoju GTS 320MB za manje od 200 evra, kakav jackass...
Pazi, kupio ju je (ne mora primer njega, ima i drugih loodaka) recimo kada je kostala 300 evra, sada je proda za 200. Izgubio je 100 evra. Sada ce verovatnoda pohrli da kupi 8800GT 512MB ili nekog ekvivalenta iz Ati-ja (ako to bude uopste izaslo), koji kosta oko 270 evra. Znaci morace da doda jos 70-tak evra, sve ukupno transfer GTS 320MB - GT 512 MB ce ga kostati 170 evra. A zbog cega ? Kada sve igre rade odlicno na GTS-u, osim Crysis-a koji moze da se igra u 1280x1024, a nece se Crysis-a naigrati ni sa 8800GT na recimo 1680x1050 (1600x1200).

Bash lepo fino, ja sam danas narucio xfx 8800gts, jer sam x1950 prodao u zadnjem momentu, a i ovaj xfx me izasao jeftino po nekoj dilerskoj ceni ;), dok se bivshi vlasnici 8800gts nacekaju 8800gt, ja cu lepo kupiti neku polovaru ovde za 150 eura pa da namikerim taj SLI, samo da mi secne nesto pa da ubivam sve redom....
Ala cu da uzivaaaaaaam...... Bude li mi secnuo crysis na 1680*1050 :smash:
Lol kako ovo glupo zvuci :p

Ne vredi ti sli, jer ova graficka nije toliko spora za recimo Crysis, vec jednostavno nema dovoljno memorije za rezolucije vece od 1280x1024.
Kapiras ?
Kada/ako ih budes stavio u sli, opet ces imati 320MB memorije, jer se memorija u sli ne sabiraju... ;).

Ja cu ovu moju drzati sve do recimo sledeceg leta (i sit se naigrati svih igara na 1280x1024 pretpostavljam do tada) i onda cu je zameniti sa istom nekom ovakvom kao sto je bila GTS 320MB, znaci najjeftinija iz najvise klase... :smoke:.

A onaj mentol koji je sada presao sa GTS na GT, ce bas otprilike tad morati takodje da menja graficku :d. Mozda preterujem, only time will tell...
Recimo da cu tada moci ovu moju da prodam ~150 evra i onda pljunem ~250 evra (tj. dodam jos 100 i kusur evra) za neku solidnu G92... Naravno da ni moj gubitak (za godinu dana vlasnistva GTS-a) nece biti mali, ali je bolja racunica sigurno, nego GTS-GT-G92 ;).

Suma sumarum. GT 512 MB je fenomenalna graficka, ali ne toliko bolja da bi opravdala prelazak sa GTS 320MB...

Poslednja izmena:
Stvarno fantasticna racunica, ovo kako si dosao do 170 me podseca na onog lika sto 300 godina ceka asfaltiranje puta :)

Poslednja izmena:
Svaka cast ovom 8800GT stvarno je brza karta, gotovo kao GTX ali mislim da je sad trenutno best buy 8800GTS SLI po cijeni 2x180 evra (vjerovatno ce neko uskoro pocet prodavat i za 150-160evra). Mislim da treba napravit poseban topic za ovo 8800GTS 320 SLI sreca:)

Poslednja izmena:
Stvarno fantasticna racunica, ovo kako si dosao do 170 me podseca na onog lika sto 300 godina ceka asfaltiranje puta :)

Sta loopas, pa gde sam pogresio u racunici, mislim proracuni su dobri, vremenska prognoza takodje ne znam gde sam mogao da omanem :D.
Ne ozbiljno, veoma lepo sam finansijski objasnio zasto ne treba prelaziti sa GTS-a na GT.

Svaka cast ovom 8800GT stvarno je brza karta, gotovo kao GTX ali mislim da je sad trenutno best buy 8800GTS SLI po cijeni 2x180 evra (vjerovatno ce neko uskoro pocet prodavat i za 150-160evra). Mislim da treba napravit poseban topic za ovo 8800GTS 320 SLI sreca:)

Pa jesam li u onoj gore golemoj poruci vec objasnio da Sli ne znaci nista za GTS 320MB, jer te dve graficke uparene opet imaju 320MB memorije, a to je glavni nedostak ove nase kartice...

Poslednja izmena od urednika:
Znaci neko je prodao svoju GTS 320MB za manje od 200 evra, kakav jackass...
Pazi, kupio ju je (ne mora primer njega, ima i drugih loodaka) recimo kada je kostala 300 evra, sada je proda za 200. Izgubio je 100 evra. Sada ce verovatnoda pohrli da kupi 8800GT 512MB ili nekog ekvivalenta iz Ati-ja (ako to bude uopste izaslo), koji kosta oko 270 evra. Znaci morace da doda jos 70-tak evra, sve ukupno transfer GTS 320MB - GT 512 MB ce ga kostati 170 evra.

Cekaj bre,kako si ti dosao do ove racunice? :trust:
Pa transfer ce ga u tvom primeru kostati 70evra a ne 170.

Cekaj bre,kako si ti dosao do ove racunice? :trust:
Pa transfer ce ga u tvom primeru kostati 70evra a ne 170.

Nisam govorio o transferu, vec i o tome koliko gubi kada prodaje, ma zbunio sam i sam sebe :D.
Naravno da transfer kosta 70 evra...ali hteo sam da kazem da previse jeftino prodaje GTS.

Poslednja izmena:
Sta loopas, pa gde sam pogresio u racunici, mislim proracuni su dobri, vremenska prognoza takodje ne znam gde sam mogao da omanem :D.
Ne ozbiljno, veoma lepo sam finansijski objasnio zasto ne treba prelaziti sa GTS-a na GT.

Pa jesam li u onoj gore golemoj poruci vec objasnio da Sli ne znaci nista za GTS 320MB, jer te dve graficke uparene opet imaju 320MB memorije, a to je glavni nedostak ove nase kartice...

testovi ipak govore malo suprotno. Imao sam dva dana 8800GTS SLI i sa 8600 3dmarka06 skocio sam na 12600 i crysis demo je radio na 30-60FPS-a na 1680*1050 na DX10 tweak.

Poslednja izmena:
testovi ipak govore malo suprotno

Hm, koji testovi. U teoriji ovo za sli sigurno vazi, kolicina memorije na grafickim se ne sabira... ali moze biti da zbog neceg drugog ipak vredi ulagati u sli... samo imas li ti neku nforce plocu za to...

edit:
A siso :D pa ti imas amd, kod tebe ce raditi sve Nvidie, dok za nas sa Intelom treba nforce ploca. Ali ipak treba tu misliti i na napajanje, pa na sigurno dodatne coolere, trista cuda...

Poslednja izmena:
Hm, koji testovi. U teoriji ovo za sli sigurno vazi, kolicina memorije na grafickim se ne sabira... ali moze biti da zbog neceg drugog ipak vredi ulagati u sli... samo imas li ti neku nforce plocu za to...

uzguglaj 8800GTS SLI pa pogledaj redom prvih 20 testova da ti ne navodim sad.
Plocu? Trenutno sam stavio u oglase i ovu 8800GTS, a sutra narucujem 2x GT jer je ipak znatno bolji od GTS-a

Poslednja izmena:
Ili prosto da je napisao Prodato i neko to obrisao :)

Znaci loodak je ipak prodao za 180 evra, ima nas raznih...

uzguglaj 8800GTS SLI pa pogledaj redom prvih 20 testova da ti ne navodim sad.
Plocu? Trenutno sam stavio u oglase i ovu 8800GTS, a sutra narucujem 2x GT

Ha, ha.
Pa ti hoces da kupis dve GT, a ljudi se ovde ubijaju da nabave jednu. Kidnapovace te neko na ulici, nemoj da se zezas... :-devil-:. Bolje ponesi onaj kalas sa sobom... :).

Koliko trazis za svoju GTS, cisto informativno, evo ja cu ti dati 180 evra :D (zezam se).

Poslednja izmena:
ma ne nasao sam ovcu za jedan GTS otisao za 275evra. Ovaj drugi ako prodam za 220 extra. Prakticno nista necu ni doplatit za 2x GT

ma ne nasao sam ovcu za jedan GTS otisao za 275evra. Ovaj drugi ako prodam za 220 extra. Prakticno nista necu ni doplatit za 2x GT

Znaci ovce preko Drine, izgleda jos gluplje (no hard feeling) :D.
Nacekaces se ti za dve GT... ali zato jedva cekam testove od tebe kada budes kupio, sli GT pojesce ultru za dorucak...

Poslednja izmena:
@whiplasher

A gde ces to naruciti 2GT-a kad ja (i jos dosta nas) ne mozemo da dodjemo ni do jedne?

Koji proizvodjac i gde je ima i po kojoj ceni ako nije tajna?

Znaci ovce preko Drine, izgleda jos gluplje (no hard feeling) :D.
Nacekaces se ti za dve GT... ali zato jedva cekam testove od tebe kada budes kupio, sli GT pojesce ultru za dorucak...

pa ovde kod nas nova GTS kosta 650-670KM tj oko 330evra. A necu se nacekat, imaju dvije na lageru Evga, e sad ne znam dal da preuzmem fedeksom ili da mi stari uzme u sarajevu. Al to samo ako prodam ovu drugu GTS, trebalo bi da ode sutra, vec imam ponuda

@3D-Elit - Sarajevo, cijena 528KM. Kurs 1 evro - 1.9589KM

Pitanje- moze li se Zalman VF1000 Led montirati na GT?

Poslednja izmena:
Po meni 8800 GTS je zavrsila svoju pricu.Ko ce vise hteti GTS pored skoro GTX-a(GT).A 8800 GTS 640 Mb je nastradala.Ovo je slicna prica kao 7900GTX pa se pojavio 7900GTO.Dobro je sto nisam imao pare se zaleteo na 8800 GTS.Moja preporuka vlasnicima 8800GTS-a jeste da sto pre beze od nje(ali mislim da je kasno) i da izvuku plafon 200 eura jer za mesec dana ce da udaraju nogama u dupe ako izvuku 170.

Nazad
Vrh Dno