Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

sto ne bi uvazili garanciju?

E, pitanje je koliko ce tada da vrednuju tu istu karticu? Posle toliko vremena, tesko da ce imati da mu daju istu takvu novu? Sta se desava tada?

Kupili smo , npr, 8800gts po ceni od 320€ i sa garancijom od tri godine.Sta ako rikne posle 26 meseci, a tada ce po istoj ceni mocui da se kupi 9800gts. Ko koliko i kome tu dodje.

Obicno se uzima zadnja cena dok je kartice bilo na lageru. Shto ce reci, ako si je ti kupio za 320e, a u medjuvremenu je cena pala na lupam 240e, dobicesh kartu ili robu koja je u toj vrednosti (ovako bi to bar trebalo da funkcionishe).

Obicno se uzima zadnja cena dok je kartice bilo na lageru. Shto ce reci, ako si je ti kupio za 320e, a u medjuvremenu je cena pala na lupam 240e, dobicesh kartu ili robu koja je u toj vrednosti (ovako bi to bar trebalo da funkcionishe).

Posle 2 i po godine nema je odavno u cenovnicima. Tada "gazda" slobodnom, odokativnom metodom proceni kolika si "vunica" i na osnovu toga ti da neku grafiku.

E, pitanje je koliko ce tada da vrednuju tu istu karticu? Posle toliko vremena, tesko da ce imati da mu daju istu takvu novu? Sta se desava tada?

Kupili smo , npr, 8800gts po ceni od 320€ i sa garancijom od tri godine.Sta ako rikne posle 26 meseci, a tada ce po istoj ceni mocui da se kupi 9800gts. Ko koliko i kome tu dodje.
Ako ne moze da se nabavi ista karta za zamenu, onda se nudi slicna po perfomansama. Pa opet zavisno od dostupnosti i trenutne vrednosti kartica racuna se doplata ako treba...
Generalno kod ozbiljnih uvoznika kupac nikad nije na steti.
Ovo su ipak samo moja iskustva (ne zelim da reklamiram bilo koga :) )

Hvala Srdjane...da li si ti inace zadovoljan karticom za ovih par dana koliko je imas?
Cudno mi je kako su samo ostavili single slot kuler...jel zavrsava posao kako treba...nije mi bitan neki veliki overclock

Koja bi kartica trebala da bude konkurentna XFX-u.. MSI,Gainward?
Da li se mozda ocekuje uvoz XFX 8800GT XXX to bi trebalo da bude fabricki overklokovana ali verovatno i skuplja i koliko se isplati kupovati tako nesto?

Ako ti nije bitan overclock,onda završava, ali šteta je da je ne clockneš, pošto može lepo da se nasvira. Da li se očekuje uvoz, ne znam, ali XXX edition ti ne treba po meni, pošto svaka maltene može da radi na frekvencijama XXX edicije. Ako možeš da sačekaš, sačekaj da se pojavi Gainward, ili ako ti je frka, onda uzmi XFX-a. Garancija je 2 godine.

Ma ko će da da Srbiji, kad ima više kupaca po Evropi :D :d Uzeli bi oni da hoće neko da im da:d

Poslednja izmena:
Ma kazem u opste ne kapiram tu logiku(da zanemarimo to sto smo zadnja rupa na svirali), ti izbacis nesto novo sto je bolje od onog starog i onda mrcvaris kupce da od promocije cekaju 2 meseca a za ta 2 meseca ces izbaciti nesto drugo ili ti ili tvoja konkurencija (npr. 3800 ATI treba da stigne. Molim forumase da se ne uhvate sad za ovo koja je bolja i sta i kako naveo sam samo!).

Kazem ta logika mi ne ide u glavu!!!!

Tema treba da ima ime NESRECA jer vidim da su svi tuzni!

Poslednja izmena:
Zamalo da je kupim jutros. Medjutim neki majmun uspeo da dobije prodavnicu sekund pre mene i njemu kao rezervisali a neki lik sedeo ispred prdavnice pa kao prodali i njemu (nisu nego on kao dosao pre nego sto sam ja zvao) i tako sam izvisio opet posto su likovi imali samo jos dva komada kada sam ja zvao.

Znaci, ovaj iz Nova Computers nija bas pametan posto sam ja hteo da kupim celu konfiguraciju od 500 evra i sad posto je neko iz Novog Sada zvao da ce da dodje njemu ce da je prodaju a meni koji bih uplatio ceo iznos za deset minuta (ukupno 600 evra) nece da je proda... Pa gde je tu logika...

Nemoj tako da se izražavaš! Ja sam sedeo u prodavnici dok si ti bio na telefonu i zaista je bilo kao što su ti rekli. Inače, radnja je 50m od mog ulaza...

Dakle... imali su 2 kartice, ja sam prvi stigao u prodavnicu, a onda ste zvali lik iz NS-a i ti. Dok si se ti raspitivao za konfiguraciju oni su meni prodali tu jednu karticu, a druga je rezervisana za lika iz Novog Sada (koji je došao 2 min pošto sam ja izašao iz radnje). Pretpostavljam da je lik zvao sa mobilnog iz kola.

Više sreće sledeće put.

,)

Poslednja izmena:
Nemoj tako da se izražavaš! Ja sam sedeo u prodavnici dok si ti bio na telefonu i zaista je bilo kao što su ti rekli. Inače, radnja je 50m od mog ulaza...

Dakle... imali su 2 kartice, ja sam prvi stigao u prodavnicu, a onda ste zvali lik iz NS-a i ti. Dok si se ti raspitivao za konfiguraciju oni su meni prodali tu jednu karticu, a druga je rezervisana za lika iz Novog Sada (koji je došao 2 min pošto sam ja izašao iz radnje). Pretpostavljam da je lik zvao sa mobilnog iz kola.

Više sreće sledeće put.

,)
Molim Vas ljudi, samo se nemojte posvadjati oko jedne graficke karte. Bice toga jos, sigurno. Malo strpljenja i uvazavanja jednih prema drugima. Svi hoce tu grafiku, sto ne znaci da se zbog nje morate "castiti" teskim recima. ;)

Ko je uputio teske reci? Ja mislim da bas ni ja ni yooyo nismo uputili teske reci...

Kako god... necu vise da se nerviram... pocelo srce vec da mi preskace... Taj XFX je ionako najjadnija kartica u celoj ponudi nego mi se zuri... Ovako cu lepo da sacekam neku klokovanu sa boljim kulerom i sve ok...

Inace, interesantno kako yooyo ima pouzdanu informaciju da je lik iz NS-a ("koji je došao 2 min pošto sam ja izašao iz radnje") dosao bas 2 minuta NAKON sto je on OTISAO iz radnje :) Sta si radio? Cekao ispred radnje par minuta da vidis ko ce da dodje posle tebe i onda gledao kroz izlog da se uveris da je to bas covek iz Novog Sada koji je dosao da kupi bas tu karticu. Verovatno mu je na celu pisalo "ja sam iz N. Sada - kupac graficke kartice" ili tako nesto... Ja sam se sa devojkom koja ti je prodala karticu cuo 10 minuta kasnije i rekla mi je da nije dosao niko i da ako ne dodje ovaj iz NS da ce da me pozove i uzela mi broj mobilnog.... Znaci, nesto pricas sto mi nije jasno ali nije ni bitno...

Poslednja izmena:
Živim 50m od te radnje. Kada sam izašao iz radnje, automobil NS tablica je stao ispred radnje. Mislim da je to bio taj kupac iz NS.

Poslednja izmena:

vidis, to ti je odlicno pitanje. ima ljudi koji misle da dobijas cifru po poslednjem ulazu te karte ako ona vise ne postoji, a ima onih koji misle da dobijas kartu istih performansi. to je ogromna razlika, jer 2 i po godine kasnije ti za pare po poslednjem ulazu mozes da kupis bar duplo brzu kartu.
ja sam skoro imao slican problem. naime, ploca A8N-E je brljavila nesto sa USB portovima (bilo je jos problema na benchu ali niko ne zna resenje) i na kraju sam se nakanio da je odnesem na servis. kako je rec o 939 ploci, a ona se odavno ne proizvodi, mislio sam da cu dobiti pare nazad. ali, posle 40 dana sam dobio novu A8N-SLI u OEM pakovanju...dakle, uvoznik je duzan da ti zameni istom ili boljom komponentom, a tek onda da ti ponudi pare.
realno gledano, boju njihovog novca ces jako tesko videti, jer oni znaju da im se vise isplati da se nekako nagode sa tobom nego da ti daju pare po poslednjem ulazu. e sad, pravo pitanje je: da li sam ja mogao da kazem: necu A8N-SLI, dajte mi pare po poslednjem ulazu?
izvinjavam se za offtopic :S:

Poslednja izmena:
Živim 50m od te radnje. Kada sam izašao iz radnje, automobil NS tablica je stao ispred radnje. Mislim da je to bio taj kupac iz NS.

OK... Evo, mogu da ti kazem da to nije bio taj kupac posto sam se cuo kasnije opet sa njima i tada jos uvek nije bio dosao..

Nema veze, necemo vise o tome... Izduvao sam se i prosla me ljutnja...

v
realno gledano, boju njihovog novca ces jako tesko videti, jer oni znaju da im se vise isplati da se nekako nagode sa tobom nego da ti daju pare po poslednjem ulazu. e sad, pravo pitanje je: da li sam ja mogao da kazem: necu A8N-SLI, dajte mi pare po poslednjem ulazu?
izvinjavam se za offtopic :S:
Mislim da nisi mogao, poshto su oni duzni da ti daju plocu ili pare (ako nemaju plocu), ne mo'sh ti da birash.:)

E ladno na kraju ima da kupim Radeona, majke mi... ovo sa ovom karticom mi se toliko zakomplikovalo da je nenormalno. Nikad nisam imao situaciju da imam kintu a ne mogu da kupim jer neke komponente jednostavno nema...

Uzmi 8800GTS cene seu pale nešto.
Što pre vi nestrpljivi pokupujete G80 kartice, pre će nama strpljivim stići G92 po normalnim cenama.

Doci ce kada se nVidia namoli da konacno uradi neki normalan tiraz cipova...

Ja sam bacio ruke na XFX Alpha Dog Edition danas, zadnja karta na lageru u Nova Computersu. Javicu posle testiranja kako radi. Presao sa EVGA 8800gts

Ha.... znao sam da si to ti... Ipak nisi otisao kod Zvekija...

E ladno ne mogu da verujem kako si uspeo da ih dobijes na telefon pre mene kad sam ko manijak zvao sve vreme ali im se ukljucivao faks...

Pazite ovako.....
Zivimo u zemlji gde nesto sto kosta 200-250 u obliku graficke karte mozemo nazvati high-end, zar ne.... Ako neko iole malo prati stanje po shopovima i radnjama, web shopovima, svima je jasno da su svi veci igraci, pa i uvoznici uvek narucivali po 2,3,4 ili 5 komada grafickih karti tipa 8800gts kad se pojavio, da ne pricam o 8800gtx ili 2900xt...
Jednostavno ljudi nisu navikli da nase trziste odjednom u ogromnoj kolicini pozeli high-end graficke karte, simple as that..... Onda je i normalno da ih nigde nema....
Strpljivo, polako, toliki je se hype napravio da vec pocinje da smara....
Neka me ispravi neko ako gresim... :p

Pazite ovako.....
Zivimo u zemlji gde nesto sto kosta 200-250 u obliku graficke karte mozemo nazvati high-end, zar ne.... Ako neko iole malo prati stanje po shopovima i radnjama, web shopovima, svima je jasno da su svi veci igraci, pa i uvoznici uvek narucivali po 2,3,4 ili 5 komada grafickih karti tipa 8800gts kad se pojavio, da ne pricam o 8800gtx ili 2900xt...
Jednostavno ljudi nisu navikli da nase trziste odjednom u ogromnoj kolicini pozeli high-end graficke karte, simple as that..... Onda je i normalno da ih nigde nema....

Kartice nema ni u SAD-u.

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=3458&Itemid=1

Pa da znas da ima istine u svemu ovome iako je Fudo u pitanju :) elem,neko vrijeme sam zivio u svedskoj i otisao sam na par njihovih foruma i gle cuda,totalna pomama za 8800gt. zale se ljudi da ju je jako tesko kupiti. isao sam i na jedan svedski sajt gdje obicno update-ju stanje na lagerima u radnjama i online shopovima u swe,i nijedna,ali bukvalno nijedna 8800gt nema na stanju,ili je nestalo ili tek treba da stigne. zatim sam juce pricao sa rodjakom koji zivi gore,u malmeu(btw. treci grad po velicini u swe) i zamolio ga da danas pogleda po radnjama da nema 8800gt. javio mi se maloprije,kaze da je obisao neke najjace radnje po gradu i da je nije nasao,kao treba da im stigne,ali i to je vec sve rezervisano i unaprijed rasprodato,vjerujem da je takvo stanje i u drugim drzavama u EU. eh sad,neko rece da smo "zadnja rupa na svirali" pa se bojim da ce tako i sada biti,odnosno da ce mozda doci uskoro,ali opet u nekoj maloj kolicini... izgleda da cemo se mi nacekati da se omasovi 8800gt kod nas... :(

Poslednja izmena:
Pazite ovako.....

Porucili usu koliko su mogli. Obzirom na nestasicu i "napolju" cudi me da je i jedna uopste i stigla ovde u ovako kratkom periodu.

Znaci preporuka za sve koji kupuju nove PC i zele ovu karticu: Uzeti neku MB sa integrisanom grafickom. Igrajte Minesweeper dok ne uspete nabaviti 8800GT. Nakon toga bacite se na Bioshock, COD4 i ostale uber popularne naslove ;)

Da,da..Lik iz Novog Sada je kupio karticu:-devil-::-devil-::-devil-: xaxaxaxaxaaa,xaxaxa

Ma jok... to je bezveze... Ako smo vec cekali ovoliko sacekacemo jos tih 15-20 dana i kupicemo onda.... Radeona 3870 posto ova ko zna kad ce...

Poslednja izmena:
Vrh Dno