Šta je novo?

Protumacite mi ovaj BSoD

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
Ovaj jezik ne umem da citam,pa ako neko strucan moze da mi kaze sta je ovde u pitanju?
Hvala.

Ja sam potpuno isti BsoD imao zbog RAMa tj. jedan modul nije bio u redu dok je drugi ok.U toku koje operacije ti se javlja taj BsoD ?

kucaj gresky u googlu i citaj sta pise

Meni se ovakva greska ponekad javlja prilikom gasenja Windowsa XP ili prilikom podizanja sistema neposredno pre nego sto treba da prikaze desktop.

Vratio sam catalyst 7.5 (a bio je 7.9 ) i za sada je sve ok... Videcemo na dalje.pratim situaciju...

Ja sam tu gresku zaticao skoro svako jutro kada ostavim Azureus da nesto skida. Kada sam presao na uTorrent vise nemam tih problema vec godinu dana.

Ja sam imao BSOD koji je prouzrokovan fajlom afd.sys ako neko nesto zna nek kaze!
Neam veze sa ovim BSOD-om moj je bio DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL

Mogao bih da se kladim da sam imao jedan od najbizarnijih razloga plavih ekrana. Nije se moglo ama baš nikakvo pravilo kad će da ulete. Radi mašina satima pod ortosom i ništa, izađem na net i zakuca. Radi ceo dan ok pa počne da zakucava svakih 10 minuta. Jedino pravilo koje sam posle ustanovio je da sam uvek bio prisutan kad se to dešavalo. Bio prisutan i pomerao miša. Bio je u pitanju drajver za miša dobijen uz samog miša!!!

BSOD poruka je imala gomilu varijacija. Slične poruke su ljudi po netu dobijali zbog raznoraznih drajvera (mrežnih, zvučnih...), ali čak i prsle memorije. Može biti i hardverski i softverski razlog. Ako kod tebe nije bio drajver za grafiku uzrok, pokušaj sa daljom eliminacijom- počevši sa testiranjem ram-a.

Mogao bih da se kladim da sam imao jedan od najbizarnijih razloga plavih ekrana. Nije se moglo ama baš nikakvo pravilo kad će da ulete. Radi mašina satima pod ortosom i ništa, izađem na net i zakuca. Radi ceo dan ok pa počne da zakucava svakih 10 minuta. Jedino pravilo koje sam posle ustanovio je da sam uvek bio prisutan kad se to dešavalo. Bio prisutan i pomerao miša. Bio je u pitanju drajver za miša dobijen uz samog miša!!!

BSOD poruka je imala gomilu varijacija. Slične poruke su ljudi po netu dobijali zbog raznoraznih drajvera (mrežnih, zvučnih...), ali čak i prsle memorije. Može biti i hardverski i softverski razlog. Ako kod tebe nije bio drajver za grafiku uzrok, pokušaj sa daljom eliminacijom- počevši sa testiranjem ram-a.
Ne znam da li si mislio na mene,al aj,pazi ovako do sada sam imao dva BSOD-a,i uvek je u pitanju neki fajl koji je vezan za net,poshto se plavetnilo dogadja u trenutku konekcije(poslednji put),a predhodni BSOD u trenutku dok sam vec neko vreme bio na netu,mashinu sam testirao i orthos-om i occt-om memoriju memtestom i naravno sve je uredu.

Jesu li na kraju driveri bili problem?

Ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu: Sta se desava:
Testirao sam juce ram sa Goldmem-om (imao sam pre toga 2 Bsod-a,ali ne kao onaj sto sam postovao) i nasao mi je 73 greske! :zgran:
Odem u bios,latence su mi 4-4-4-12 ,ali je voltaza bila na "auto",ja stavim na 2.1v i izvadim jedan modul da ih testiram pojedinacno... I posle stavljanja voltaze na 2.1v prolaze oba modula pojedinacno i zajedno bez gresaka:sceptic:.... Bacicu se ovih dana na Orthos i Prime95, pa cemo videti dali je bio ram ili je jos nesto u pitanju...:trust: Posle pogledanih par tema ovde na Bench-u sve vise imam utisak da je P5K samo na papiru dobra za Quad core... Ali opet kazem,videcemo...:type:

Odem u bios,latence su mi 4-4-4-12 ,ali je voltaza bila na "auto",ja stavim na 2.1v

Ovo bi takodje mogao biti uzrok tvojih muka. 800MHz CL4 na 1.8V tesko da moze biti stabilno. Mozda nisi morao bas ni 2.1V, probaj i sa manje, recimo 1.9,1.95-2.0V. Sto manju voltazu stavis a dobijes stabilan rad manje ce se grejati moduli. Pusti Orthos Blend test da provrti jedno 2-3 sata i ako ne pukne odlicno.

Mozes i jednu 8.-cu da stavis da duva preko njih i nece se jako grejati ni na vecim voltazama i freq.

Mozda nisi morao bas ni 2.1V, probaj i sa manje, recimo 1.9,1.95-2.0V.
Kada sam montirao nisam obratio paznju,ali sad kad sam skidao module na njima je pisalo 4-4-4-12 @ 2.1V,tako da sam se time upravljao kada sam stavio na 2.1V. Testiracu i Orthos-om,naravno.

Kada sam montirao nisam obratio paznju,ali sad kad sam skidao module na njima je pisalo 4-4-4-12 @ 2.1V,tako da sam se time upravljao kada sam stavio na 2.1V. Testiracu i Orthos-om,naravno.

Trebalo bi da uvek mogu malo nize sa voltazom da idu nego sto je napisano.
Recimo Black Dragon sto sam imao na modulima je pisalo 800 CL4 @ 2.0V, a oni su radili na 1.9V i prolazili nekoliko sati Orthosa.Za ovaj G.Skill na nalepnici pise 1066 CL5 @ 2.3-2.4V ali oni komotno rade na 2.15V i prolaze Orthos.

Nazad
Vrh Dno