Šta je novo?

Nasi poslanici i Lap Top racunari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Slatko se nasmejah novini da ce svi poslanici Republicke Skupstine dobiti po Lap Top racunar.
A vecini tih dinosaurusa vrhunac poznavanja "tehnike" je slanje SMS poruka.Kako ce se oni uklopiti?Nemam pojma.:type::crash::d

Poslednja izmena:
Kao tesko im je da se upisuju rucno kad ulaze u Skupstinu... :wall: Apsolutno je nebitno sto vecina njih lap nece znati ni da upali ali siguran sam da ce ih svi do jednog uzeti ali pre toga ce odluciti da to budu najskuplji modeli. Naravno, 55% njih ce iste ostaviti kod kuce prvog dana, dati deci itd. Sto da ne kad je dzabe :mad: Zna se ko to placa. Naravno niko od poslanika nema obraza da kaze kako im to ustvari i ne treba. DAJ, DAJ, DAJ... Kome je trebao lap taj ga je i kupio od svoje "tesko zaradjene" mrsave plate.
Sramota je sta se sve radi po drzavi ali Skupstina je sam vrh onoga sto ne valja!

pa to ti je nazalost srbija, centralizovana feudalna drzava...sa feudima na vlasti - vazda. ne bih imao nista protiv da se za deciji scan srca ne ceka po 12 sati, sa portabl skenerom koji je na nekoj rupi ispao iz nekog USA kamiona i krisom ga neki doktor prepoznao na ulici i odneo u institut u tirsovoj. ali ovako....tuzno, zaista tuzno. bitno da se mi busamo u grudi kako brinemo jedni o drugima, a svi ostali na planeti su mutavi...
jedva cekam da naucim da placem, posto sam odrastao ovde ni to ne umem...

Poslednja izmena:
Lap top-ovi ce navodno biti svi isti i zaduzice ih na revers.Lichno mislim da ih nece otudjiti jer im je to nepotrebna glavobolja.Ali bice smeshno shta ce oni raditi sa njima.Kucati u wordu?:D
Pretpostavljam da ce materijal dobijati u PDF-u ili Wordu pa ce ih koristiti kao chitanku.Mozda i multimedijalni sadrzaj kao shto su prezentacije POwer point ili video.Dovoljan im je jedan klik da pokrenu.Ostalo ce biti za njih bauk.:D

Igrace se Kriza na ASUS-u VX2, kao sto je Kriza u drzavi :d

svi ce da dobiju kozmio i da pikaju unreal u multiplejeru, i da bar se nauche tome da cute dok jedan pricha ... ima smisla, nije da nije ...

Šta se sve u Srbiji ne radi....ccc.....Nebeski Narod nema šta...potvrđujemo ovo iz dana u dan...

Lichno mislim da ih nece otudjiti
Naravno da ih neće "otuđiti", biće jednostavno posle godinu ili dve otpisani kao rashodovani inventar i zahvaljujući tome će im ostati. Da ne mislite možda da će da ih vraćaju pa će onda neki drugi poslanici da uzimaju te polovne?

UZAS od ovakvih stvari dobijam migrene,dzabe sisanje u skupstini onda pobuna zbog sampita,pa su na kraju i njih dobili za dz,da bogda svi oni redom nemali deci da plate lecenje,nikom od njih,redom nikom nije potreban laptop,bolje da su za te pare kupili racunare za skole po selima da se deca racunarski opismene,ili da se te pare[a verujem da se poslanici necje zadovoljiti nicim ispod core duo 2.66]stave negde sa strane i da se u nesto pametno uloze.Uvezao bih nekoliko bombasa samoubica iz avganistana pa pravo na skupstinu,i to u vreme izglasavanja velicine njihovih plata,posto je tada puna:mad::mad:

Poslednja izmena:
Naravno da ih neće "otuđiti", biće jednostavno posle godinu ili dve otpisani kao rashodovani inventar i zahvaljujući tome će im ostati. Da ne mislite možda da će da ih vraćaju pa će onda neki drugi poslanici da uzimaju te polovne?

isto mislim

Nije lako mučenicima. Ceo dan sede i "rade" u skupštini. Zapisuju ih ako ne dođu na sednicu i još im odbiju i od ionako niste plate... (~150k din) Sad će lepo moći da "ubiju" vreme na savremeniji i lepši način, a ne čitajući novine ili spavajući - što se lako primeti. Ovako će izgledati da oni nešto rade, bilo to čitanje novina u elektronskom obliku, gledanje filmova, igranje igara (neko tamo spomenu i obavezno umrežavanje - jupi! mrežni counter) ili čitanje foruma. :p
Argument kako će se laptopovi vraćati na kraju mandata je krajnje glup - ako ih dotle već ne pokvare, oni će posle 4 godine ionako već zastariti, baterija će trebati da se menja, biće mrtvih piksela po izgrebanom i izbrljanom ekranu. Jednom rečju - za razhod.
Šta drugo reći... :wall: :bottle: :smash:
btw. It's good to be the king

,bolje da su za te pare kupili racunare za skole po selima da se deca racunarski opismene,ili da se te pare[a verujem da se poslanici necje zadovoljiti nicim ispod core duo 2.66]stave negde sa strane i da se u nesto pametno uloze.

U tome je i poenta. Da pliva drzava u parama, pa neka kupe svakom i po sluzbenog Ferrarija, bas bi me bilo briga. Ali ne pliva. U stvari, plivamo u necem drugom. Ovako, nam ostaje da se zgrazavamo i bunimo jedni drugima jer niko "eminentan" i nece da se pobuni protivu njih. Dajte opet kuku i motiku!

P.S. Hoce li to biti laptopovi "proizvedeni" kod najeminentnijeg domaceg "proizvodjaca" racunara, CT? :d

prosto moram da oftopikujem - repriza 5 oktobra, i u parlament likove koji su tek svezi sa fakulteta, uz pretnju da cemo ochi da im iskopamo ako krenu da prave autoputeve bez ugovora, ako krenu da cepaju kaunter u parlamentu i slichno ..

Mozda ce imati preinstaliran alarm pa ce se buditi na vreme za kraj sednice?

UZAS od ovakvih stvari dobijam migrene,dzabe sisanje u skupstini onda pobuna zbog sampita,pa su na kraju i njih dobili za dz,da bogda svi oni redom nemali deci da plate lecenje,nikom od njih,redom nikom nije potreban laptop,bolje da su za te pare kupili racunare za skole po selima da se deca racunarski opismene,ili da se te pare[a verujem da se poslanici necje zadovoljiti nicim ispod core duo 2.66]stave negde sa strane i da se u nesto pametno uloze.Uvezao bih nekoliko bombasa samoubica iz avganistana pa pravo na skupstinu,i to u vreme izglasavanja velicine njihovih plata,posto je tada puna:mad::mad:

apsolutno se slazem, mada sam pre za pojedinacno "obradjivanje" u stilu Maratonaca - u sumu, pa za drvo i rez po rez...
nego kada crnimo, evo ga "crnjak"

Zove covek iz unutranjosti kuma u Beograd:
- "Kume, sutra mi sin dolazi u Beograd, pa jel' bi mogo da mu nadjes neki posao..."
- "Nema frke... evo, poslanik u Skupstini, plata 80 000 din a nista ne mora da radi... Samo ruku dize..."
- "Ne, ne, to je previse para za mladog coveka koji tek pocinje... Ima li neto za manju platu, a s vise posla, da se nauci odgovornosti?"
- "Kako ne, ima, sekretar u stranci, 65 000 din i nesto papirologije..."
- "Ne, ne, i to je previse."
- "Onda direktor preduzeca... 45 000 din i dosta odgovornosti."
- "Ma kume, jel ima neki odgovoran poso a za recimo 25 000 din?"
- "E, **** ga kume... za to ce onda morati da studira..."

Malo je "truba" da ide info o tome da deca u OS nemaju WC i da im treba pomoci.Traze se pare.Onda puste decu da pricaju kako je chuchavac odvratan i da hoce normalan WC.I onda izroni vest da ce poslanici dobiti dzaba LAP TOP rachunare.Kapitalizam je surov. :D
A Bio je i surov,dodushe, i onaj tranzitni Miloseicev socijalizam.NIshta novo osim da nema vishe rata i da je skochio standard.:D
Mislim da ce imati neke chasove edukacije.Tako neshto javishe za nashe poslanike.A pretpostavljam da ce biti i zloupotreba tih LAP topova.Josh ako budu imali wireless...iha.aa...:D
A tek mogu da zamislim Vadikale kako vade LAP topove tvulog zapada i za govovnicom ih otvavaju,pokazujuci multimedijalni sadvzaj neke kovupcije :D Crno na belo.
Pa kad izbije tucha.A pochu da se lemaju lap topovima od 1000 eu.cccccccccccccccccc
Komedija kod nas...stvarno...

Poslednja izmena:
Malo je "truba" da ide info o tome da deca u OS nemaju WC i da im treba pomoci.Traze se pare.Onda puste decu da pricaju kako je chuchavac odvratan i da hoce normalan WC.I onda izroni vest da ce poslanici dobiti dzaba LAP TOP rachunare.Kapitalizam je surov. :D
A Bio je i surov,dodushe, i onaj tranzitni Miloseicev socijalizam.NIshta novo osim da nema vishe rata i da je skochio standard.:D
Mislim da ce imati neke chasove edukacije.Tako neshto javishe za nashe poslanike.A pretpostavljam da ce biti i zloupotreba tih LAP topova.Josh ako budu imali wireless...iha.aa...:D
A tek mogu da zamislim Vadikale kako vade LAP topove tvulog zapada i za govovnicom ih otvavaju,pokazujuci multimedijalni sadvzaj neke kovupcije :D Crno na belo.
Pa kad izbije tucha.A pochu da se lemaju lap topovima od 1000 eu.cccccccccccccccccc
Komedija kod nas...stvarno...

lol.
standard nije bas skocio, samo je nam je doskocio. daju ti 100e platu i vicu " ma sta hoces, strpi se, bila ti je 2 marke", a privatnici sibom teraju radnike da rade po 24h, sramota me je kad udjem u one STR prodavnice...odem, vratim se sa posla, a one tamo kucaju i dalje, subota, nedelja. ko te bre pita majku ti tvoju...RADI.
pa covece kod privatnika je subota radna po defaultu, a drzavi puca ono majushno spolovilo. ...SRBI... a onda se cudiom sto nas svet ne postuje. pa sto bi? kada mi sami sebe kavamo samo tako sa uzivanjem. a kada doje neki stranac onda mu se ulagujemo do besvesti...
ma naucicu da placem kad-tad. moraaam, bice mi lakse sigurno, znam.

Zanima me samo koje je obrazloženje zašto će im dati taj laptop?
Šta kao ne mogu da ga sebi priušte sa svojim platama?
Oni od poslanika koji umeju da koriste laptop i kojima on treba, sigurno ga već imaju. Ovim ostalim zaista ne vidim za šta će služiti osim da skuplja prašinu...

Zvanicno? Da prate odmah sve amandmane, predloge, dopune zakona, da ne arche hartiju, video klipove za kobaja grande, slike sa srbovanja, pr0n sa bureka, racunare sa bencha...
P.S. Cudo nisu nam zakljucali temu jos?

Trebaju ima laptopovi jer oce da prave tim za BF2 i Quake Wars.
Salu na stranu... Kapiram da bi se donekle unapredio rad skupstine, ali problem je sto vecina njih nezna da koristi racunar i jos se hvale da neznaju i ne zele da uce (npr. Lidija Vukicevic). Neznam koji ce OS biti instaliran na tim spravama.. verovatno Windows. Ja bih im stavio nesto sto omogucava da prelistavaju skupstinske dokumente, kroslinkovani ustav i zakoni i da im obezbedi skupstinski rad (npr. prijava za repliku, podnosenje amandmana, ...) i nista vise... nema explorer, nema solitera, minica i flipera.

Sad ocekujem da ce cela skupstina na jedan brzi kurs u NL Pro.

Sad ocekujem da ce cela skupstina na jedan brzi kurs u NL Pro

Ova ti je dobra.Laptopovi će biti proizvedeni na novoj "proizvodnoj" traci CT Computers-a, dok će poslanici na obuku u NL pro, na kurs "Kako savladati Windows i sve njegove zamke ne upotrebljavajući pritom klik na sliku maliciozne disketice u wordu za 7 dana". :crash:

Šalu na stranu, ovo je još jedan potez vredan "hvale" u nizu.Samo su im novi laptopovi falili da bi nam pokazali koliko "efikasno" mogu da rade.Bljak. :wall:

[SIZOIDNI CINIZAM]Vi kao niste znali da im je nedostatak laptopova bio kamen spoticanja u hitrom i nadasve pozrtvovanom radu u skupstini a i van nje????????Jer pobogu pa i poslanici EU imaju laptopove,do duze alienware,ali mi cjemo biti skromni posto znamo u kakvom je stanju drzava.Laptopovi su u stvari most na ulasku u EU,to je ono jedino sto nam nedostaje do potpisivanja sporazuma [/SIZOIDNI CINIZAM]:vomit::vomit::vomit:

Da se ovo ne desava u nasoj zemlji,pred nasim ocima i da se ne igraju sa nasim parama pa da se covek posteno nasmeje kad vidi da nepismeni i dementni poslanici dobijaju laptopove,ovako ovo je samo jos jedan "mozdani udar" u nizu.

@sT4Lj|n link----------- USTEDEO BI SE PAPIR????? toliko ste brizni mamicu vam &!@#$!@$!@%$!@%!@%^& svima redom,od ovoga ludim

Poslednja izmena:
Dok je u svetu aktuelna akcija One Computer per Child, kod nas ide Jedan Laptop po Ubogom Poslaniku

Ljudi.. sta vam je.. to je samo ~300.000 eura... to je nista naspram onoga sto je cika Velja zaradio na lokomotivama.

Bilo bi dobro kad bi svaki od tih lap topova imao instaliran npr.Paragraf net ili Indok program u kome se nalaze svi zakoni.Tako da mogu da se snadju kada vec lupetaju.No kad bolje razmislim,oni i ne razmisljaju.Dizu ruke kako im kaze sef poslanichke grupe.I to je to.A kakve su zakone usvojili pokazuje Zakon o zastiti potrosaca koji je pun "rupa".Nema veze s' vezom zakon.U jednom delu se nesto nalaze u u suprotnom nema sankcije :D a u drugom delu se nesto opet nalaze shto nije u skladu sa Zakonom o uslovima za obavljanje prometa robe.....I sad ti "pismeni" poslanici po "preporuci" sefa poslanicke grupe izglasase taj Zakon koji je kao da su ga nepismeni pravili.Ili sam ono "kao" trebao da izostavim///:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno