Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

Nisam siguran da li je neko rekao ali mene zanima da li monitor moze da se nagne napred ili nazad ?

Napred ne moze, nazad moze.

C4in je napisao(la):
pa i jeste na DVI

Da ti je monitor povezan na DVI, dugme AUTO ti ne bi pomoglo sigurno, to radi samo kada je povezano preko analognog porta. Proveri ti to jos jednom. :)

Poslednja izmena:
Pazi, nisam toliki laik da ne znam shta je analog a shta DVI... Sigurno je na DVI a kada pritisnem dugme pojavi se na monitoru "Auto adjustments not available" ali slika se ipak centrita...

Polako, ne pravite coveka ludim. Ima u servisnom meniju opciju koja radi upravo to, na svakih X sekundi pomeri celu sliku za 1 pixel na jednu stranu, pa na drugu i tako u krug, da bi se izbegao image burn (tj da ti se ne desi posle nekog vremena da kad gledas crnu sliku na ekranu, vidis i obrise taskbara jer su tu pixeli "izgoreli").

Ukljucio sam tu opciju i vrlo brzo iskljucio jer zaista nervira.

Narucih i ja doticni monitor, mislio sam da skupim jos malo kesha za 226cw ali mi je ovaj crt skroz crk'o, oci me bole. Javljam utiske za par dana...

Polako, ne pravite coveka ludim. Ima u servisnom meniju opciju koja radi upravo to, na svakih X sekundi pomeri celu sliku za 1 pixel na jednu stranu, pa na drugu i tako u krug, da bi se izbegao image burn (tj da ti se ne desi posle nekog vremena da kad gledas crnu sliku na ekranu, vidis i obrise taskbara jer su tu pixeli "izgoreli").

Ukljucio sam tu opciju i vrlo brzo iskljucio jer zaista nervira.

@Falcon: Da!!!! To je to!!!! Hvala ti choveche PUNOOOOOOOOOO... Vec sam pocheo da prskam zbog toga... Sachuvao si mi zivce... H V A L A !!!!!

Stig'o monitor. Ima jedan zlembac gore desno i standardno probijanje po horizontalnim ivicama. *** koliko sam kukao na te pixele i nije strasno posebno sto 'oce da nestane kad ga malo kuckam. Ima da ga maltretiram dok ne odustane i proradi :d mogu da vratim monitor u roku od 2 dana ali mi ne pada na pamet, vec sam se navikao. Slika je naravno "da se iseces" i sto se toga tice nemam sta da kazem sto vec nije receno. Ukupan utisak je sjajan, posebno sto sam kao i dosta ljudi ovde presao sa buljavog 17" crt koji je vec poceo ozbiljno da mi smeta i da me glava boli od njega jer mu je osvetljenje otislo u k.... jedino sto cu morati malo da batalim igranje jer sa mojom kantom mogu samo da pikam PES i Tenis i to na misice :( .

Stig'o monitor. Ima jedan zlembac gore desno i standardno probijanje po horizontalnim ivicama. *** koliko sam kukao na te pixele i nije strasno posebno sto 'oce da nestane kad ga malo kuckam. Ima da ga maltretiram dok ne odustane i proradi :d mogu da vratim monitor u roku od 2 dana ali mi ne pada na pamet, vec sam se navikao. Slika je naravno "da se iseces" i sto se toga tice nemam sta da kazem sto vec nije receno. Ukupan utisak je sjajan, posebno sto sam kao i dosta ljudi ovde presao sa buljavog 17" crt koji je vec poceo ozbiljno da mi smeta i da me glava boli od njega jer mu je osvetljenje otislo u k.... jedino sto cu morati malo da batalim igranje jer sa mojom kantom mogu samo da pikam PES i Tenis i to na misice :( .

Eto vidis da nisi pogresio ;)
Mozes da pokusas pixel odglaviti sa http://www.jscreenfix.com/ da te to ne nervira..

..a ja i dalje cu da.. :type:

poz :d

POPRAVIO SAM PIXEL :banana: :banana:
Dakle ako neko ima slicnog zelembaca...uspeo sam da ga nateram da radi, kao sto sam i obecao :d
Nikakva pixel-fix aplikacija nije urodila plodom pa sam presao na tehniku masaze. Vrlo je zanimljivo da sam uspeo masazom da ga sklonim iskljucivo na svetlijoj pozadini i to tako sto sam preko prsta stavio prilozenu krpicu. Lagano se masira u krug, tik oko pixela pa se malo rasiri radijus masaze, menjajuci svo vreme jacinu pritiska(normalno ne previse). E sad, dok se masira, on je tu ali kad se prestane sa masazom on lagano nestane. Prvi put kad je nestao - ja se odusevio, upalim DeadPixelBuddie i cim sam upalio crnu - on se pojavi. Vratim se na svetlu pozadinu (konkretno-neka nezno siva boja u operi) i opet masiram dok ne nestane, opet crna - on se opet vrati ali vec malo teze. Treci put se jedva vratio, a posle cetvrtog puta ga vise nije bilo :banana:
Nemam pojma zasto nestaje samo na svetloj pozadini ali na crnoj kad masiram nece ni da mrdne, zakucan u zeleno. Eto, posto vas ima sa stuck pixelima dosta, probajte i ovo, ne mora da znaci da ce svima da proradi ali valjda ce bar neko uspeti da odglavi prokletinju.
Pozdrav.

Samo da potvrdim to za crnu - i mom zelembaću je dosta smetala crna, tj. zaglavljivala ga... mada sam ga ja popravio nežnim (a na momente i ne tako nežnim) tapkanjem, a ne masiranjem, ali svejedno. Bitno da sad radi :mrgreen:

Ja nisam dobio tu krpicu za čišćenje, izgleda da mi prodavac zakinuo jer sam tražio da pogledam monitor pre kupovine :mad:

O kakvoj krpici je reč? Nešto kao "magična" krpa?! Jel služi za čišćenje ekrana ili samo za sjajni okvir?

Ja je koristim i za ekran i za okvir. Vrlo je moguce da je nisi video, meni je bila promakla pa sam se posle setio da sam procitao ovde za tu krpu :p nalazi se u nekom tankom celofanu. Ne verujem da ti je neko zakinuo, ako imas jos uvek kutiju od monitora potrazi unutra. Plave je boje.

Prvo pozdrav za sve :wave:
Planiram da u skorije vreme uzmem monitor i ovaj je usao u uzi izbor :D
Interesuje me to zujanje sto se javlja kod nekih, dal vremenom postaje glasnije i koliko smeta?

Poslednja izmena:
Ja je koristim i za ekran i za okvir. Vrlo je moguce da je nisi video, meni je bila promakla pa sam se posle setio da sam procitao ovde za tu krpu :p nalazi se u nekom tankom celofanu. Ne verujem da ti je neko zakinuo, ako imas jos uvek kutiju od monitora potrazi unutra. Plave je boje.

Kad bih čuvao kutije svih stvari koje kupim, morao bih da kupim još jedan stan :( Kutija je bačena nakon kupovine i utvrđivanja ispravnosti monitora. Mada sam siguran da sam dobro pregledao kutiju pre nego što sam je bacio. Oh well, neću za jednu krpicu crći...

Kad bih čuvao kutije svih stvari koje kupim, morao bih da kupim još jedan stan :( Kutija je bačena nakon kupovine i utvrđivanja ispravnosti monitora. Mada sam siguran da sam dobro pregledao kutiju pre nego što sam je bacio. Oh well, neću za jednu krpicu crći...

Meni je krpica bila u velikoj kesu zajedno sa manual-om i diskom sa drajverima!!!Pogledaj mozda je jos uvek tu!;)

Bacio si kutiju? Chini mi se da su mi naglasili da ne bacam kutiju jer bez nje kao ne prihvataju garanciju... Smeshno... To isto su mi rekli i za kutiju od patika :D LOL

SVe ste mi pojasnili bas sam hteo da kupim

Poslednja izmena:
Meni su isto rekli da ne bacam cak ni kutiju 3g al eto dobio sam extra garanciju cak i na 1 death pixel gde sam se cak i ja iznenadio opasno (da da sve u garanciji od 3g) tako da sam arhiviro i kutiju i kese i sve :)
Uzo sam ga u avgustu i do sad radi perfect! :)
brightness i contrast su mi na 60 i 70, ali kad gledam filmove ili se igram ponekad koristim presete za doticne modove koji meni savrseno odgovaraju

Imam i pitanje jedno cisto za info : Sta je Pixel Shift u servisnom meniju?

al eto dobio sam extra garanciju cak i na 1 death pixel gde sam se cak i ja iznenadio opasno (da da sve u garanciji od 3g) tako da sam arhiviro i kutiju i kese i sve :)
ne treba da se iznenadjujes ;) samsungova "politika"na njihovom sajtu kaze "za sve 19+ inc modele 1 dead pixel = zamena o'ma" :smoke: e to sto kod'nas vlada "malo" drugacija politika" to je neka druga tema :smash:

Meni su isto rekli da ne bacam cak ni kutiju 3g al eto dobio sam extra garanciju cak i na 1 death pixel gde sam se cak i ja iznenadio opasno (da da sve u garanciji od 3g) tako da sam arhiviro i kutiju i kese i sve :)
Uzo sam ga u avgustu i do sad radi perfect! :)
brightness i contrast su mi na 60 i 70, ali kad gledam filmove ili se igram ponekad koristim presete za doticne modove koji meni savrseno odgovaraju

Imam i pitanje jedno cisto za info : Sta je Pixel Shift u servisnom meniju?

Hehehe :) Imash ne prethodnim stranama za pixel shift... Pomera ti sliku za 1 pixel gore, dole, levo, desno... Mnogo je iritirajuce...

jeste, vido, al nisam oma skapiro da se "opcija" zove pixel shift :)

Svidja mi se ovaj monitor i planiram da ga kupim,medjutim nisam sigurna dali bi graficka karta koju imam bila adekvatna za isti.Inace graficka karta koju imam je MSI-MS Star Force GeForce FX 5200.Ako nije dobra preporucite mi neku,hvala unapred

Svidja mi se ovaj monitor i planiram da ga kupim,medjutim nisam sigurna dali bi graficka karta koju imam bila adekvatna za isti.Inace graficka karta koju imam je MSI-MS Star Force GeForce FX 5200.Ako nije dobra preporucite mi neku,hvala unapred

Moze svaka za rad sa Windowsom, ali za igre tesko.. jedino u bas niskim rezolucijama, 1024x768 itd..

Video sam pre neki dan u nekoj radnji ovaj monitor, ono je smesno sta iz Samsunga prodaju za preko 20.000, i sta ljudi kupuju, monitor umesto crne prikazuje plavu boju, a pozadinsko probijanje je vrlo veselo.

Kupio sam monitor pre mesec dana i ne znam sta bih rekao sto vec nije receno. Uzeo sam ga u svima poznatoj radnji sa Banovog brda :) monitor koji je bio izlozen je imao dva lesha pa sam morao da cekam jedan dan dok nisu dobili novu turu, nije me mrzelo, ne kazem da bi mi smetali ti mrtvaci jer moras da udaris nosom monitor da bi ih video :D Sve je extra, nemam nikakvih problema. Period prilagodjavanja je bio kraci od 5min :) Presao sam sa 17" CRT-a kao i dosta ljudi odavde koliko sam primetio, kako je 17-ica dotakla pod ja sam zaboravio da sam je koristio tolike godine :p Probijanje se primecuje malo po gornjim ivicama ako obracas paznju na to, nisam cepidlaka tako da ni ne primecujem u svakodnevnom koriscenju. Iskakio sam se toliko a nista nisam reko :) Sve u svemu uzimajte extra je :) poz

Evo i ja sam kupio 223 pre neki dan, presao sa 17crt pa je ovo preporod. Prilicno sam zadovoljan sem sto je ekran tamniji pri vrhu u odnosu na dno ekrana, pa me zanima da li jos neko ima ovakav problem???

Video sam pre neki dan u nekoj radnji ovaj monitor, ono je smesno sta iz Samsunga prodaju za preko 20.000, i sta ljudi kupuju, monitor umesto crne prikazuje plavu boju, a pozadinsko probijanje je vrlo veselo.

Isto bi se moglo reci za veliku vecinu 22" W monitora koji se mogu naci na nasem trzistu a prelaze 20k dinara. Na mom primerku crna je crna.

Poslednja izmena:
@placebo
nisam neki graficar ali definitivno mogu da razlikujem sta je crno sta je sivo, dakle, crna jeste crna, makar na ovom mom primerku, npr 2x je crnja od crt fs 19P i 3x je crnja od crt lg 700s studioworks koje ja jos posedujem, zatim crnja je od raznih modela tft monitora kojih sam imao prilike da vidim lg, viewsonic, benq i samsunga drugih velicina recimo 940b ili 206
za kriterijum crne uzeo sam postolje i okvir monitora 223bw i jasno je da je crna svakako, mozda i za 2 nijanse crnja od okvira monitora sto je za mene fantastino
dakle ukoliko vidis neku ultra tamnu nijasnu sive umesto crne predlazem da monitor odneses na reklamaciju

Od pre par dana sam i ja vlasnik Samsung 223BW i vrlo sam zadovoljan.(ni zujanja, ni loših piksela, ni crna da je siva...). Ali da ne bude sve idealno nakon dva dana mi se ugasila zelena dioda pored dugmeta za Power, ali mi je bez veze da sada to reklamiram. Interesuje me i servis Meni pošto ulaskom u njega ništa ne dobijam osim malog kvadrata na kome piše Digital. Pozdrav.

Od pre par dana sam i ja vlasnik Samsung 223BW i vrlo sam zadovoljan.(ni zujanja, ni loših piksela, ni crna da je siva...). Ali da ne bude sve idealno nakon dva dana mi se ugasila zelena dioda pored dugmeta za Power, ali mi je bez veze da sada to reklamiram. Interesuje me i servis Meni pošto ulaskom u njega ništa ne dobijam osim malog kvadrata na kome piše Digital. Pozdrav.

@james dean
kako zelena? na ovom mom je tirkizno plava, mora da su u novijim serijama ugradjivali te zelene :zgran:
kod mene recimo kad stisnem samo suorce taster na monitoru pojavi se u gornjem desnom uglu mali kvadrat u kome pise samo Digital
u service menu ulazim tako sto smanjim brightnes i contrast na 0 i onda stisnem Suorce taster na monitoru 10-ak sekundi i onda se pojavi service menu sa podacima na sred ekrana
da li je moguce da nisi dobro odradio postupak za ulazenje u service menu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno