Šta je novo?

Leadtek TV

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
kako da resim problem s kablom?
kupio sam polovu kartu i nisam dobio video in.

To ne bi trebalo da bude problem, mogu se kupiti ti kablovi/konvertori koji konvertuju kompozitni (pretpostavljam da ti taj treba) u S-Video koji je na kartici. Imaš prodavnice koje se bave samo izradom i prodajom raznih vrsta konvertora i kablova, ali kako sam video i u Metrou prodaju razne vrste konvertora (uglavnom firme Hamma), pa možeš i tamo da pogledaš.

To ne bi trebalo da bude problem, mogu se kupiti ti kablovi/konvertori koji konvertuju kompozitni (pretpostavljam da ti taj treba) u S-Video koji je na kartici. Imaš prodavnice koje se bave samo izradom i prodajom raznih vrsta konvertora i kablova, ali kako sam video i u Metrou prodaju razne vrste konvertora (uglavnom firme Hamma), pa možeš i tamo da pogledaš.

Kapiram al otkud znaju ovi koji izradjuju koji je raspored pinova, koji je video, koji je audio.
i treba mi sa cinceva u MiniDIN9-pin connector for video and audio input.

Kapiram al otkud znaju ovi koji izradjuju koji je raspored pinova, koji je video, koji je audio.
i treba mi sa cinceva u MiniDIN9-pin connector for video and audio input.

Ukoliko postoji nekakav standard onda će sigurno znati. Čak i da ne postoji, može neko ko ima taj kabal da premeri i utvrdi koji pin je na šta vezan. Pa da te podatke daš njima, da ti naprave takav kabal.

Ukoliko postoji nekakav standard onda će sigurno znati. Čak i da ne postoji, može neko ko ima taj kabal da premeri i utvrdi koji pin je na šta vezan. Pa da te podatke daš njima, da ti naprave takav kabal.

Eeee, druze, i ja sam to mislio ali to nije dozvoljeno ovde. Verovatno se vodi pod pirateirijom:eyebrows: Nista ne komentarishem, samo konstatujem, posto mi je post s tom idejom obrisan:p

Poslednja izmena:
@kaiser
Od kada se raspored pinova na konektorima vodi kao intelektualna svojina? :D

Da li je ovo kablić kakav ti treba?

Prilozi

• kablic.JPG
    kablic.JPG
    151.4 KB · Pregleda: 79
Znači ovakav?

Prilozi

• kablic1.JPG
    kablic1.JPG
    52.1 KB · Pregleda: 67
Evo premerio sam šta je sa čime vezano, u prilogu ti je šema. Kao potvrdu da je ovo OK, našao sam pin-out za TV-Out na Leadtekovim grafičkim karticama: link.

Inače, preko tog kabla (bar kod mene na WinFast TV2000 XP) ne ide zvuk, već ga posebnim kablom vodiš na line-in znučne ili TV karte.

Prilozi

• Connectors.png
    Connectors.png
    76 KB · Pregleda: 69
Evo premerio sam šta je sa čime vezano, u prilogu ti je šema. Kao potvrdu da je ovo OK, našao sam pin-out za TV-Out na Leadtekovim grafičkim karticama: link.

Inače, preko tog kabla (bar kod mene na WinFast TV2000 XP) ne ide zvuk, već ga posebnim kablom vodiš na line-in znučne ili TV karte.

Prijatelju, hvala ti na pomoci. Javljam se kad napravim kablic da izvestim o rezultatima:wave:

Zahvaljujem visoko

Sprava radi do kese:banana:
Sva sreca und danke :wave:

Vrh Dno