Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

a ti se onda zraci, gledaj deformisanu geometriju i ko zna kakve boje zbog rastelovanih topova.. sta je to naspram jednog bad pixela i malo probijanja koje primetis samo kad to hoces ;)

Takodje preporucujem da zahtevate da ga testirate u radnji... Dobro obratite paznju na mrtve pixele... Ja sam dva puta vracao, danas sam uzeo treci put, testirao ga u radnji, nisam video nijedan mrtav pixel, dodjem kuci i primetim jedan ali totalno neprimetan, sive boje i ne vidi se u 98% slucajeva...

Koliko vidim, ovaj 223bw postao gori od 226bw, koje li tu panele sada ugradjuju.

Koja je to radnja gde dozvoljavaju dva puta da vratis monitor?!

U pitanju je dobra volja jer jedan od glavnih radnika tamo je dobar drugar sa mojim burazerom, inace bi me iskulirali 100%.. Dakle, obavezno proveravajte pre kupovine...

Posle desetak dana navikoh se na sve prednosti i mane ovog monitora. Čak i na taj famozni vertikalni ugao koji me je nervirao. Kopao sam po podešavanjima i boja može fantastično da se "našteluje", praktično na nivo crt-a koji i dalje posedujem. Tačno je da je slika na crt-u i tft kvalitativno drugačija, ali kvalitet slike koji se postiže na 223bw je i više nego zadovoljavajući! Za igranje... ma raj, potpuno drugi feeling na ogromnom monitoru. Ovaj moj ne zuji, verujem da nema ni mrtvake (nisam ih tražio al bi mi sigurno do sad upali u oko), i jedina mana je što zaista glava mora da se visinski niveliše sa monitorom da ne bi bilo deformacije boja.

Kad se sve sabere i oduzme, opšti utisak nakon početnih oduševljavanja i razočaravanja je krajnje pozitivan. Ono što je sigurno je svaka stvar na svetu ima neku manu. Savršenstvo je teško dostižno.

Kopao sam po podešavanjima i boja može fantastično da se "našteluje", praktično na nivo crt-a koji i dalje posedujem.

Mozes li mi reci kako si namestio dobre boje... ja sam skinuo najnoviji Magic tune i nisam bas zadovoljan konacnim rezultatom... A jos je ona kalibracija krajnje zbunjujuca, valjda treba da se pomera onaj kvadratic misem i da se izjednaci boja onog veceg kvadrata sa pozadinom... To sam i uradio ali su mi sad nekako cudne boje... Takodje, kako si kontrasti i brightness podesio?

Koliko razumem, fazon sa kvadratićem i pozadinom je izjednačiti ne boju, već svetlinu. U nekom sasvim drugom programu (ne sećam se tačno kojem) našao sam uputstvo kako- kad se gleda normalno, izbliza, to ne možeš da odradiš. Mora da se bukvalno čkilji, tako da ne vidiš jasno da je pozadina od svetlo-tamnih crta, već je čkiljeći "vidiš" kao homogenu jednobojnu površinu, na kojoj se nalazi kvadrat koji je svetliji ili tamniji od pozadine. Namesti kvadrat što približnije pozadini (čkiljeći)- ne može uvek idealno, ali što približnije. Ako sam nešto sad lupio, molim da me neko ispravi :)

Elem... nakon torture očiju, zaista se videla realna razlika, a verujem da može i bolje, ko ima još saveta, bilo bi lepo da podeli. Neko je na forumu pomenuo da ne vidi nežno plavu pozadinu na benchu, da je bela. Meni se sasvim jasno vidi kao plava, isto kao na matorom crt-u. Pre podešavanja video sam je kao belu, znači... radi.

Monitor je po preset podešavanju imao izraženiju crvenu boju (kad su RGB na po 50), i to sam empirijski, prema fotografijama smanjio na 45... verujem da nije tako na svim primercima.

Za tekst, net i slično koristim "ubijeni" preset, text iz magic bright-a, jer napreže oči fascinantno malo, praktično kao da čitaš novine... A za igranje i pun doživljaj najviše mi leži brightness oko 65, kontrast oko 75.

Ako neko ima još sugestija, recepata za podešavanje i slično, pliz narode podelite s nama!

Koliko razumem, fazon sa kvadratićem i pozadinom je izjednačiti ne boju, već svetlinu. U nekom sasvim drugom programu....

....Monitor je po preset podešavanju imao izraženiju crvenu boju (kad su RGB na po 50), i to sam empirijski, prema fotografijama smanjio na 45... verujem da nije tako na svim primercima.

Za tekst, net i slično koristim "ubijeni" preset, text iz magic bright-a, jer napreže oči fascinantno malo, praktično kao da čitaš novine... A za igranje i pun doživljaj najviše mi leži brightness oko 65, kontrast oko 75.

Ako neko ima još sugestija, recepata za podešavanje i slično, pliz narode podelite s nama!

Slažem se u potpunosti sa tobom HoochieMan, bilo bi dobro da se o tome počne pisati/diskutovati "kako podesiti određene parametre za što kvalitetniju sliku i pomoću kojeg programa to uraditi za 223BW"...
Nadam se da će svi pojedinci [vlasnici 223BW monitora] učestvovati u ovoj diskusiji kako bi podesili što kvalitetniju sliku na svom monitoru..
Za mene to neće biti problem kada stigne moj počasni član radne sobe i radnog stola...:type:

poz..

P.S.
još samo [10 -3 dana]

Ja josh chekam moj monitor :( Kazite mi, da li dolazi DVI kabl sa monitorom? Chini mi se da dolazi, ali nisam 100% siguran...

E, pa, uzeo sam 223BW... Posle 2 komada koji su imali Bad Pixele po sred ekrana :wall: nashao sam ispravan monitor :banana: Shto se kaze, treca sreca... S' obzirom da ga drzim na stolu celih par sati i nisam stigao da se bakcem podeshavanjima, mogu da iznesem svoj utisak on first look & touch...
Izgled monitora je bolesno dobar... Bar se meni uklapa uz sve ostalo u sobi ,)
Velichina... Hmmmm... Pa preshao sam sa 17" CRT na 22" TFT pa presudite sami... ,)
Podeshavanja su trenutno po default-u i zadovoljan sam slikom... Mada, trebalo bi malo da se sredi osvetljenje :) Ovako po defaultu, na gornjoj ivici se primecuje probijanje pozadinskog osvetljenja ali samo na crnoj pozadini i nije preterano izrazeno...
Toliko za sada...

Moram da proslavim kupovinu novog monitora, tako da ce se vecheras :,,::bottle::cigar: pa se javljam sutra... PozZdRaV

Poslednja izmena:
LOL Nesporazum :) Pa ne znam da li je S panel ili ne... Ali ishla je pricha da je 223bw sa S panelom, tako da...

Josh da dodam da je monitor proizveden u Slovachkoj sept. 2007, ne chuje se nikakvo zujanje monitora (bar ga ja nisam chuo za sada)...
U Nishu je ovo jedino mesto (na Margeru) gde sam nashao monitor po ovoj ceni a da je ispravan... Inache sam mrtve pix mogao da trazim 2 sata a da mi niko nishta ne prigovori od radnika... :banana:
Rekao sam vec da sam na 2 mesta gledao po neshto nizoj ceni monitor i da je na oba mesta imao mrtve pixele...

Contrast drzim na 60 a brightness na 40... Jedino je glupo shto ne moze da se podeshava gamma iz menija monitora... Ima 3 predefinisane vrednosti i to je to...

Poslednja izmena:
Resite se zaglavljenih pixela na svom SAMSUNG monitoru...

:) Evo dok cekam svoj primerak doticnog monitora [223BW] malo sam gledao na netu poneki software sa kojim se moze resiti zaglavljeni pixel, uglavnom svi ne daju nikakve garancije osim jednog sajta koji sam zapazio a radi sa Java softwarom za uklanjanje zaglavljenih pixela evo i link http://www.jscreenfix.com/ mozda Vam pomogne ;) Ako ga budete koristili prenesite ostalima svoja iskustva.. ,)

stuck.jpg
:d

Zaglavljeni pixeli se razlikuje u boji [beli, crveni, plavi] od mrtvog pixela [crni].. :whip:

Poz.. :,,:

P.S.
jos [10 -7 dana = 3 dana] :)

evo i ja sam kupio 223bw savet za rezoluciju..thanx!

poz svima..:)
pratio sam vase savete i danas uzeo 223BW za 295 evrica . . i naravno imam jedan bad pixel . . naranzdaste boje . . .:mad::mad::mad:
no sta sad da radim...necu sigurno cimati ljude i zbog toga ga vracati
. . a monitor je predivan...!!!!!!!!!! :)

molim vas ljuudi, koju rezoluciju vi koristite?
1680x1050 je kristalno ostra i predivna slika ali naravno sve je presitno i bole me oci...
a sve druge manje rezolucije imaju relativno mutnu sliku...
probao sam i 1440x900 ali nisam bas nesto zadovoljan...
koja je vamaaaa?????????
help!!!
faaala unapred

pratio sam vase savete i danas uzeo 223BW za 295 evrica . . i naravno imam jedan bad pixel . . naranzdaste boje . . .:mad::mad::mad:

1680x1050 je kristalno ostra i predivna slika ali naravno sve je presitno i bole me oci...
koja je vamaaaa?????????
help!!!
faaala unapred

Treba koristiti njegovu nativnu rezoluciju a to je 1680x1050, nije to kao na CRT-u da mozes da stavljas koju god hoces..

BTW, u koju kategoriju spada sivkasti bad pixel, sivkasto beli otprilike? Da li su to oni polu mrtvi pixeli i ima li smisla pokusavati neko resenje za odglavljivanje(recimo ovaj program iz predhodnog posta)? Mislim ni ne vidi se uopste, ali reko ako moze, pokusao bi nesto.. samo ne znam da li se tim programima moze slucajno s*ebati stvar, odnosno izazvati jos koji BP? :)

Poslednja izmena:
@nstomi : mene su cepale oči par dana kolko je tekst bio oštar, kao da gledaš u žilete. Skini ClearType (mislim da ima na Microsoftovim sajtu, al ubi me sad nikako da se tačno setim) font, koji će veštački malo "zamutiti" fontove i učiniti ih čitljivim. Podesi i samu veličinu fonta na desktopu (mada nećeš imati potrebe sa ClearType-om).

Rezoluciju nema smisla smanjivati iz native, osim možda ako si igrač a grafika ne može da isprati rezoluciju.

Treba koristiti njegovu nativnu rezoluciju a to je 1680x1050, nije to kao na CRT-u da mozes da stavljas koju god hoces..

BTW, u koju kategoriju spada sivkasti bad pixel, sivkasto beli otprilike? Da li su to oni polu mrtvi pixeli i ima li smisla pokusavati neko resenje za odglavljivanje(recimo ovaj program iz predhodnog posta)? Mislim ni ne vidi se uopste, ali reko ako moze, pokusao bi nesto.. samo ne znam da li se tim programima moze slucajno s*ebati stvar, odnosno izazvati jos koji BP? :)

:) Vidim da niste isli na portal koji sam Vam predlozio, na istom se govori da ovo nije program! vec radi u Java scriptu - Internet pretraživaču tj. Firefox, Opera, ali ne i u Internet exploreru.
Imas prozor za provjeru mrtvih/ukocenih pixela [bela ili crna pozadina] ukoliko ih nadjes, onda ides na Basic link.

Ovaj program se razlikuje po tome sto nema instalaciju na racunar, vec direktno menja boje u Java scriptu kako bi otkocio pixel..
Tacnije, kada se aktivira pop-up prozor i aktivira javascript, prozor prenes na mesto gde imas mrtvi/zakoceni pixel na 5 minuta, nakon toga sklonis i vidis da li je isti odglavljen/aktiviran, ako nije, ponovis ponovo proces..;)
Za detalje - procitaj..

awards.jpg

Toliko.. sa srecom :banana:

Poz. :,,:

koja je vamaaaa?????????
help!!!
faaala unapred
1. 1680x1050 60Hz (ovu rezuluciju jedino mozes da smanjiš u nekim igricama, ako za tim ima potrebe)
2. mislim da ti je ovo najlakše=desni klik na desktop=>properties=>appearance=>pod font size izabereš large fonts (ili extra large fonts ako si ćoro=šala mala:d)=>ako su ti ikone male ideš na effects=>čekiraš use large icons, ok, ok i uživaj:smoke:

hvala na savetima:)

heej poz svima ...mnoogo hvala na savetima u vezi sa bad pixelom...
pokusao sam sa JScreenFix-om , ostavio sam ga da radi na "bolnom" mestu citavih 24 sata, sve sam uradio po uputstvu, ali na zalost neema rezultata:(

zahvaljujem se Del_boyu,HoochieManu i Borisu Lozacu na savetima oko rezolucije...ok. kako vi kazete koristicu samo njegovu nativnu 1680x1050..
mada priznajem bez veze su ovi gigantic monitori za surfovanje po netu...npr evo sada na forumu, samo pomeram vrat levo-desno...a i oci levo-desno...booli
jedino mi odgovara kada smanjim prozor web browsera.................

Vidim da je ova tema vrlo blizu onoga shto hocu da pitam pa reko' da ne otvaram dzabe novu... ,)

Elem, dvoumim se izmedju Samsunga 223BW i Samsunga 226CW pa me zanima da li je 226CW znachajno bolji poshto vidim da je znachajno skuplji ?

tesko da te bole oci od sitnog teksta, na 22" wide je ta rezolucija sasvim ok (cak i na 20" wide monitorima, koji imaju istu rezoluciju).
verovatnije je da bi trebalo da smanjis brightness.

@nstomi:
Sve što je rečeno- povećaj font, ubi brightness i koristi ClearType. Oćorio sam par dana dok ga nisam instalirao, slova su sekla oči kao žileti. Nakon malo privikavanja na veličinu, vrati se na staru 17-icu pa nam posle prenesi utiske :)

:) Eto, stigao je i meni doticni monitor :)
Ja sam vise nego prezadovoljan, prvi dozivljaj mi je najbitniji i mogu slobodno reci da se nisam pokajao u odnosu da sam hteo uzeti prvi puta 20" pa sam na kraju presao na ovaj model , imam i 7 dana probe pa da zamenim kod prodavca za novi ukoliko se pojavi koji mrtvi/zaglavljeni pixel.. :)
Ludilo... :type:
Za sada prvi utisci:
- slika je odlicna (web, word, desktop, slike, film)
- nista ne zuji
- proizveden Avgust/2007
- podesen mi je na na 1680x1050 i ova rezolucija mi bas odgovara :banana:

Ostalo stize vremenom, malo dok se naviknem na podesavanja pa bacim koji post..:guitar:

poz. :eyebrows:

Da li je neko primetio da se slika na 223bw pomera u neku stranu za milimetar ili dva??? Recimo, kada igram Guild Wars, slika je na mestu i posle nekog vremena se mrdne malo na dole desno (trenutak kada se pomeri je maltene neprimetan) ali primetim da su mi ivice u menijima van vidnog polja... To reshavam tako shto pritisnem dugme AUTO i slika se vrati na mesto... Nisam provalio u kojim sluchajevima se pomera u stranu... Ima li neko podeshavanje za to???

A da stiskam dugme auto na svakih pola sata - sat ne ide... :(

Poslednja izmena:
pa i jeste na DVI

Nisam siguran da li je neko rekao ali mene zanima da li monitor moze da se nagne napred ili nazad ?

Nazad
Vrh Dno