Šta je novo?

Zeitgeist

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zeitgeist Serbian Subtitles

Evo i srpskih titlova za Zeitgeist. :)

Prilozi

• Zeitgeist_srp.zip
    50.1 KB · Pregleda: 66
E bas zbog toga svega sto si ti naveo se pri samom projektu zgrade radi i sam taj sigurnosni sitem . I objasnimi molim te kako ces srusiti zgradu od 100 spratova kada je to hitno i mora da se izvrsi u roku od 1 dana. Opet kao sto si i naveo kako objasnjavas da je radjen projekat i da su talibani ili ko vec unosili to 2 ili 3 meseca i da to niko nije primetio . Ili da je dok se to desavalo sve na brzaka usla 3 specijalca i postavila exploziv . U svakom slucaju je sigurno da je zgrada vec imala exploziv na sebi kad je pogodjena. A ja ti garantujem da se tako veliki projekti zgrada rade sa predvidjenim doticnim sigurnosnim sistemom i to samo na tolikim zgradama jer na ostale nije potrebno to ugradjivati jer ne predstavljaju toliku opsnost kao sto su doticne bliznakinje. Sto se tice onoga sto si pricao za celik nije dezintegrisan nego tako secen eksplozivom sto je opet dokaz da je to sigurnosni sitem a sam graditelj "projektant" tvrdi da je nikad nebi srusili avioni i da taj celik moze da izdrzi mnogo vece temperature .Zbog svega toga je i nastala prica da je se kompletno sabotaza.

Da ja tebe pitam cime se ti bavis u zivotu ? Ocito ne projektovanjem zgrada ? ti oces da mi kazes da se u velike zgrade stavlja eksploziv ?????? Svaka cast ..... verujem da to takodje uce na Arhitektonskom ili gradjevinskom fakultetu u predmetu kako osigurati zgradu eksplozivom !!!!! I da ti objasnim lepo .... zgrada se NIKAD ne rusi za 1 dan NIKAD. To se NIKAD nije desilo ni nece se desiti.
Ja sa tobom mogu do sutra da se raspravljam ali ako mi ne dokazes da radis na poslovima miniranja zgrada nasa rasprava ovde prestaje. Ah da .... ti i dalje mislis da su talibani srusili zgrade ?

Ah i nemojte da se ljutite ... ali svi koji misle da je grupa retardidanih talibana .... po njih par u avionu sa plasticnim sekacima za karton otela avion, o cemu se saznalo iz telefonskog razgovora koji je uputila stjuardesa sa MOBILNOG telefona sa visine od 9 ili 10 hiljada metara (svi koji su leteli avionom znaju da NE POSTOJI signal za mobilini na toj visini), a ako mi neko sad kaze da avion ima antenu za mobilnu telefoniju mogu odmah da ga prekinem i da mu kazem da se to ugradjuje od 2002 ili tako nesto. E sad zamislite da se nadjete u avionu sa ruznim talibanom koj preti plasticnim nozem !!!! LOL Pa prebio bi ga ko zeca. Koja suplja prica ..... a jos je supljija kad se shvati da oni ljudi sa slika navodni teroristi zive i rade po celom svetu i nisu bili ni blizu Njujorka u to vreme. Znaci nebudite glupi ... nisu to nikakve teorije zavere to su proste cinjenice koje gutaju retardirani amerikanci koji ceo dan sede ispred televizora i gledaju vesti .... budimo razliciti od njih.

Uvek i sad svako moze da protumaci film na svoj nacin . Ali u glavnom ja mislim da svako ko sedne malo i pocne da povezuje stvari da ce naci neke slicnosti sa necim drugim ("leva ruka mi je veca od desne za okrugli broj koliko je zemlja udaljena od sunca samo u nanometrima sto znaci da sam ja BOG" navodim varijantu). Neke stvari kako sto su 9/11 mozes ti da zakljucis kao sto su oni zakljucili da su to ameri namestili sve, ali kad malo bolje razmislis to sto su oni dokazali sa zgradama i rusenjem zgrada, je ustvari taj sigurnosni sistem te zgrade koji su verovatno oni pokrenuli dlljinskim. Inace malo bolje razmislite sta bi se desilo da je zgrada krenula da pada na jednu od strana nebi bilo toliko zrtava koliko je bilo i toliko stete nego bi bilo 3-4 puta vise stete i zrtava. Sto znaci da u ovom slucaju mogu da budu teroristi i ne moraju biti.Sto se tice 3 dela to je valjda svima jasno jel se u svakoj drzavi desava nesto sto mi ne znamo i na kraju saznamo da je neko mnogo veliki iza toga i da mi to ne mozemo da kontrolisemo nego on kontrolise nas a ako ima toga u drzavi onda mora neko da kontrolise i te drzave pa i nad njima ima neko. Kazem cist primer je Srbija i desavanje u njoj tek sada posle ne znam koliko godina Miloseviceve vlasti kapiras sta je on radio a sta su drugi radili i njemu nametali i koliko je u stvari on konaca vukao a koliko su vukli drugi ljudi. Nemojte misliti sada da mi se film totalno ne svidja ili ne znam ni ja sta, ali hocu samo da kazem da to sve ima svoju drugu stranu i da sedne neko drugi da to studira i da on gleda u 3 pravcu nasao bi i trecu varijantu sa gomilom dokaza da je to tako!

A onda je mrmot zavio chokoladu u foliju....

Lepo ti je rekao smarac, kad pokazes da znas o cemu pricas onda se javi za diskusiju.

A da ovu diskusiju preselite pred neki dragstor ili na Kalish gde oni matorci igraju sah? Hocu reci, tamo gde joj je mesto...

@Milcha
U linkovima koje sam postavio inzinjer MIT-a jasno kaze da se u zgrade ne postavlja eksploziv - postoje lezista za eksploziv za eventualno rusenje, ali punjenje se ne ugradjuje.

@ostali
Ako mislite da tema treba pod lock, ok. Ja sam samo hteo da postavim link za film, poz...

Sto lock tema je bas pogodna za ispitivanje uticaja medija na mladju populaciju ... ili ti kako loziti narod :)

Ma jok u WTCu su imali eksploziv oduvek ..... tako to treba ;)

A za zgradu 7 za koju su shvatili da je "ostecena" su rekli da su je srusili u kontrolisanoj eksploziji..... e sad ja sam ovca i verujem da je unutra uslo 500 ljudi koji su imali plan za rusenje koji je napravljen za 45 min jer jelte to netraje duze .... i postavili eksploziv ... i zgrada je srusena za 3 sata .... ****te gde mi zivimo ... pa oni imaju najbolje inzenjere .... sta se ovi drugi kurce i ruse zgrade po 2 meseca.

ako nista drugo savetujem ljudima koji veruju u te neverovatne price da malo gledaju kablovsku i emisije tipa Megastructures i ... Extreme Engineering itd ... pa onda lepo nazad da popricamo.
Bila je i jedna emisija o rusenju zgrada ... ali zaboravih ime.

Sto se tice aviona .... pratite sledeci link http://serendipity.li/wot/wtc_demolition_init.htm

Ah i jos jedna cinjenica ... ako su oni planirali da sruse zgradu .... sto nisu rekli svim onim ljudima, vatrogascima ... policiji da se evakuise zona oko zgrade ... nego ljudi bezali kad su videli da se rusi..... ili ces mi sad reci da su morali da odluce u sekundi ... ???

Poslednja izmena:
Materijal koji je koriscen za rusenje zgrada se zove termit, svaki stari vojnik ili gradjevinac je upoznat sa njim, nije bilo potrebe ni za kakvim eksplozivom. Termit je kombinacija aluminijuma, rude gvozdja i magnezijuma, kada se spoje, dobija se burna reakcija koja topi metal, zato su zgrade pale kao da su demolirane, tj. planski rusene, jer i jesu planski srusene. Da je zgrada pala od udara aviona ili pozara, vrlo lako bi se mogli videti celicni kosturi koji vire iz rusevina. Njih ovde nema jer je celik istopljen upotrebom termita. Najjaci pozar ne moze da proizvede da se celik istopi, kao sto je ovde bio slucaj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermite
http://video.google.com/videoplay?docid=-7231843493488769585

Poslednja izmena:
Evo i srpskih titlova za Zeitgeist. :)
Fala na ovome, ja se već neko vreme mislim da ga sam prevedem :D
Materijal koji je koriscen za rusenje zgrada se zove termit, svaki stari vojnik ili gradjevinac je upoznat sa njim, nije bilo potrebe ni za kakvim eksplozivom. Termit je kombinacija aluminijuma, rude gvozdja i magnezijuma, kada se spoje, dobija se burna reakcija koja topi metal, zato su zgrade pale kao da su demolirane, tj. planski rusene, jer i jesu planski srusene. Da je zgrada pala od udara aviona ili pozara, vrlo lako bi se mogli videti celicni kosturi koji vire iz rusevina. Njih ovde nema jer je celik istopljen upotrebom termita. Najjaci pozar ne moze da proizvede da se celik istopi, kao sto je ovde bio slucaj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermite
http://video.google.com/videoplay?docid=-7231843493488769585
E sad bilo ovo istina ili ne, bez uvrede, ali deluje kao da film govori iz tebe što služi kao argument onima koji ga smatraju za čist bulshit napravljen zarad pravljenja hypea i tzv. teorija zavere. Al' nije čak ni poenta da l' su Ameri sami rušili explozivom, poenta je da je bio potreban izgovor da se ponovo uđe u ratove na bliskom istoku i da su Ameri zarad toga žrtvovali nekoliko hiljada sopstvenih građana. Ono za Pearl Harbour je odavno poznata stvar, a princip je isti.

Što se medija tiče, bila je tokom protesta 90-ih jedna cool parola ''isključite televizor uključite mozak'' :smash: gledajte discovery i national geographic... TV ima sjajan potencijal za učenje, šteta je što se većinski koristi za jeftinu zabavu :-devil-:

Poslednja izmena:
Fala na ovome, ja se već neko vreme mislim da ga sam prevedem :D
Ovaj prevod generalno nije loš (mada ima čudnih reči ponegde). Međutim, često su rečenice preduge (pa su slova presitna i teško je čitati), neki mali delovi nisu prevedeni... Ako imaš vremena možda ne bi bilo loše da u tom smislu središ ovaj titl. Ja sam ga, za sad, samo sinhronizovao sa onom verzijom sa torrenta. Ne znam kad ću naći vremena za neko eventualno dodatno sređivanje.

Da ja tebe pitam cime se ti bavis u zivotu ? Ocito ne projektovanjem zgrada ? ti oces da mi kazes da se u velike zgrade stavlja eksploziv ?????? Svaka cast ..... verujem da to takodje uce na Arhitektonskom ili gradjevinskom fakultetu u predmetu kako osigurati zgradu eksplozivom !!!!! I da ti objasnim lepo .... zgrada se NIKAD ne rusi za 1 dan NIKAD. To se NIKAD nije desilo ni nece se desiti.
Ja sa tobom mogu do sutra da se raspravljam ali ako mi ne dokazes da radis na poslovima miniranja zgrada nasa rasprava ovde prestaje. Ah da .... ti i dalje mislis da su talibani srusili zgrade ?

Brate ti nisi normalan totalno , da malo bolje prekontrolises i citas sta ja pisem razumeo bi sta u stvari hocu da ti kazem. Izmedju ostalog ne bavim se Visoko gradnjom (Arhitekturom) nego Hidro gradnjom i znam neke stvari! A to za 1 dan sto sam ti naveo , ja stvarno ne kapiram gde ti ne razumes rec "zgrada ce da padne sama za pola sata i pobice pola grada HITNO treba preduzeti nesto sa njom" u takvim situacijama se radi ovo sto je uradjeno.

@a c a
Dobro bre druze pa vidis da ne razumeju ovo sto im pricam sada uprosceno koliko god moze da sam pomenuo "termit" poceli bi da pricaju kako sam rekao da su pustili mrave da jedu zgradu i da sanjam . Sve ostao prko toga je moje tumacenje filma i ne moras da ga slusas.

I jos jednom ja ni naj manje ne mislim da su zgradu srusili TALIBANI ili neka Teroristicka organizacija nego iskljucivo AMERI iz dosta navedenih razloga bar u filmu.
Ljudi ja se u ovoj temi vise ne pojavljujem da se nebi vi smejali i ja sa vama. A verujte mi da ja znam sta pricam bar sto se tice zgrada!

Brate ti nisi normalan totalno , da malo bolje prekontrolises i citas sta ja pisem razumeo bi sta u stvari hocu da ti kazem. Izmedju ostalog ne bavim se Visoko gradnjom (Arhitekturom) nego Hidro gradnjom i znam neke stvari! A to za 1 dan sto sam ti naveo , ja stvarno ne kapiram gde ti ne razumes rec "zgrada ce da padne sama za pola sata i pobice pola grada HITNO treba preduzeti nesto sa njom" u takvim situacijama se radi ovo sto je uradjeno.

Dobro ja stvarno sa tobom nemam sta da pricam ako mi i dalje tvrdis da su oni zgradu odlucili da sruse u 2 sata .... da je zgrada pretila da padne (samo retardirana osoba u ovo moze da veruje), znaci jos jednom NE POSTOJI eksploziv u zgradama ma kolike one bile. Znaci jos jednom ta akcija je planirana vise meseci ... da nekazem godina i strucno obavljena, ah da i postoji cinjenica da su psi za kontrolu eksploziva uklonjeni 2 nedelje pre napada ... i da neki rodjak Busa drzi firmu koja je obezbedjivala WTC. I kao sto rekoh a ponovicu ... da i poverujemo da su oni planski stavili eksploziv i srusili zgradu ..... zasto nisu nikom rekli da ce to da odrade ... mislim nebi ta zgrada pala jos 3 sata (po tvojoj teoriji, po mojem vidjenju nikane nebi pala) i evakuisali sto vise ljudi iz same zgrade i iz okoline ... a ne da se jludi guse u onom dimu. A kao sto rekoh ... niko od njihovih zvanicnika nije izjavio da su oni srusili zgradu kontrolisanom eksplozijom.

E i tuzna je cinjenica kad se ljudi koji se bave gradnjim mogu ubediti u takve stvari .... daleko ce nam zemlja dogurati sa takvim strucnjacima.

Ode tema previse na WTC a prvi deo filma niko ne pominje, da li zato sto je sve cisto ko suza ili niko ne zeli da cini jeres. Rusenje zgrada od strane vlasti je moguce, slucajevi kao paljenje raihstaga i markale nisu retki ali bez inside informacija sve su to spekulacije.

Mene strasno zanima prvi deo, to sam i na pocetku napisao, ali niko upucen da prokomentarise. Svi se u'vatili za hebeni WTC, k'o da je u BG a ne u USA.

Dobro ja stvarno sa tobom nemam sta da pricam ako mi i dalje tvrdis da su oni zgradu odlucili da sruse u 2 sata .... da je zgrada pretila da padne (samo retardirana osoba u ovo moze da veruje), znaci jos jednom NE POSTOJI eksploziv u zgradama ma kolike one bile. Znaci jos jednom ta akcija je planirana vise meseci ... da nekazem godina i strucno obavljena, ah da i postoji cinjenica da su psi za kontrolu eksploziva uklonjeni 2 nedelje pre napada ... i da neki rodjak Busa drzi firmu koja je obezbedjivala WTC. I kao sto rekoh a ponovicu ... da i poverujemo da su oni planski stavili eksploziv i srusili zgradu ..... zasto nisu nikom rekli da ce to da odrade ... mislim nebi ta zgrada pala jos 3 sata (po tvojoj teoriji, po mojem vidjenju nikane nebi pala) i evakuisali sto vise ljudi iz same zgrade i iz okoline ... a ne da se jludi guse u onom dimu. A kao sto rekoh ... niko od njihovih zvanicnika nije izjavio da su oni srusili zgradu kontrolisanom eksplozijom.

E i tuzna je cinjenica kad se ljudi koji se bave gradnjim mogu ubediti u takve stvari .... daleko ce nam zemlja dogurati sa takvim strucnjacima.
Zašto bi rekli :trust: u tome i jeste bila poenta, naložiti američki narod na rat i napraviti povod za isti. Da li su upozoreni mornari u Pearl Harbouru, jesu malo sutra, samo je uklonjeno ono što im je bilo zaista vredno, nosači aviona, mornari su morali da izginu zarad viših ciljeva. Ti ''ljudi koji su se guišili u dimu'' su bili žrtveni jaganjci potrebni da se uđe u rat. Nije to ni prvi, a verovatno ni poslednji put, da neka zemlja žrtvuje svoje ljude zarad izgovora da bi se ušlo u rat. Spaljivanje Rajhstaga koje su izvršili sami SSovci je još jedna stvar poznata još od ranije. Da bi se vladalo, potrebno je stvoriti atmosferu straha, prikazati nekakvog ''neprijatelja'' od koga se kao treba braniti, samo pogledajte/pročitajte ''1984''.

Interesantno i zalosno.

Interesantan mi je film, pojedine informacije sam vec cuo ili video, ali ovde je sve sastavljeno u jednu celinu, sa svim uzrocno-posledicnim vezama, sto bi se reklo *****-friendly.

Zalosno mi je to, sto se film koji treba da nas opameti i ujedini, ovde koristi za svadju.

Obavezno pogledajte film, i ako postoji neki moderator koji nije zatrpan poslom oko foruma, neka pobrise nepotrebne rasprave, jer ce ljudisteci pogresan utisak o filmu, koji svakako vredi pogledati.

PS: Na oficijelnom sajtu, takodje ima okacen film za download:

http://zeitgeistmovie.com/dloads.htm

Poslednja izmena:
Ima zanimljivih stvari, ono masoni, hriscanstvo itd... neka pitanja pitaju ali ne daju odgovore. Ali ima i toliko gluposti da je to zapanjujuce!
Kao istopila se celicnu konstrukciju kula! Znate li vi ljudi koliko je potrebno aluminotermne smese da se istopi samo 300-500g celika pri zavarivanju shina?! I to se radi na maloj zapremini sa izolovanom posudom u skoro pa idealni uslovima.
Eksploziv kao sigurnosni sistem da se zgrada srusi "na bezbedan nacin i da ubije sto manje ljudi"! Pa pola mozga da imam, ko zna mozda ga tolko i imam, takvo nesto ne moze na pamet da mi padne
I na koji nacin je "ovo" kontrolisano rusenje?
image111.jpg

E da za ove sto ne vide celicnu strukturu u rusevinama [img=http://img153.imageshack.us/img153/3978/resizeofwtcphotocroppedsq4.th.jpg]

Cisto da se razumemo ne volim Amere tj. njihovu administraciju ali ipak neke stvari ne treba uzimati zdravo za gotovo samo no osnovu onoga sto mislimo o Klintonu, Busu i kompaniji

Jeste li primetili da "Zeitgeist, The movie" uopšte nije na IMDB (postoji "American Zeitgeist", ali to je sasvim drugi film)? Takođe, apsolutno nigde ne može da se nađe ko su autori ovog filma.

pa zato sto je zabranjen u Americi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno