Šta je novo?

Zeitgeist

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Vec je jedan clan pomenuo navedeni film, ali u temi koja nije tome posvecena. Preporuka svima da bar odgledaju film, a protumacite ga po volji. Pokusajte da ga skinete sa torrenta u attachu (ovo naravno nije piraterija, autor dozvoljava i preporucuje sirenje kopija filma).

Prilozi

• Zeitgeist.DVDRip.XviD.rar
    56 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Gledao, prvi deo mi je zanimljiv (ukoliko je istinit), druga dva su mi dosadna, posebno 9/11 bullshit.

Ne razumemo se :) mislim na prvu trecinu filma, ono o religiji.

Aha, ja sam skapirao da su snimili jos neki deo! Meni je film ukupno zanimljiv, onaj deo o 9-11 mozda nije tacan, mada ima neke logike - generalstab kod nas npr je pogodjen sa dva projektila i ima samo kratere, ipak se nije srusio. Najintrigantniji i najjeziviji deo je o Rotsildima, Rokfelerima itd, nisam bas pristalica teorija zavere, ali covek treba da je otvorenog uma za sve, da ne bude ko se zadnji smeje kasno je shvatio vitz.
Npr o RFID cipovima se vec diskutovalo na forumu...

Sto vise gledam ove filmove o teoriji zavere sve vise imam osecaj da je sve to besmislena glupost ljudi zeljnih para i slave, pogledajte sve te mirotvorce i otvarace ociju, svi su fully loaded parama a sirotinja i mi koji smo "zavedeni" smo jos uvek zavedeni.

ljudi koji stoje iza zeitgeista i recimo 9/11 loose change 2nd edition nisu nikakva burzoazija i ova dva filma su "banned in the usa" ;)
michael moore i recimo adam chomsky su vec neka druga prica :smash:
treci "chapter" filma je "die beste" :) ovo za religije i 9/11 je valjda i vrabcima do sada jasno :cigar:

Poslednja izmena:
<--- najjaca sekvenca u filmu.

Poslednja izmena:
Mislis Noam? I tesko da moze da se stavi u isti kos sa Murom.

jes vala zeznuh se :smash:

pa ne moze u isti kos ali je najveci kes zaradio pisuci uglavnom "usa pljuvacke" knjige koje su mu se najvise prodavale bas tamo gde i zivi i gde placa porez ;) bas kao i MM :D sa filmovima

Nisam još pogledao film, ali poznata sekvenca iz mnogih 9/11 filmova je ona kada reporterka BBC-ja izveštava da se srušila zgrada WTC 7, i pokazuje rukom kroz prozor, a kroz taj isti prozor se lepo vidi da zgrada još stoji. Teoretičari zavere iz toga izvlače zaključak da je BBC unapred znao da će zgrada biti srušena (hoće se reći - naknadno minirana). Istina je prozaičnija (i, možda, još više žalosna): reporterka je bila u vreme pravljenja izveštaja ko zna gde, a slika prozora je naknadno nalepljena u montaži. Tehničar se zeznuo pa nalepio pogrešan snimak.

Uvek i sad svako moze da protumaci film na svoj nacin . Ali u glavnom ja mislim da svako ko sedne malo i pocne da povezuje stvari da ce naci neke slicnosti sa necim drugim ("leva ruka mi je veca od desne za okrugli broj koliko je zemlja udaljena od sunca samo u nanometrima sto znaci da sam ja BOG" navodim varijantu). Neke stvari kako sto su 9/11 mozes ti da zakljucis kao sto su oni zakljucili da su to ameri namestili sve, ali kad malo bolje razmislis to sto su oni dokazali sa zgradama i rusenjem zgrada, je ustvari taj sigurnosni sistem te zgrade koji su verovatno oni pokrenuli dlljinskim. Inace malo bolje razmislite sta bi se desilo da je zgrada krenula da pada na jednu od strana nebi bilo toliko zrtava koliko je bilo i toliko stete nego bi bilo 3-4 puta vise stete i zrtava. Sto znaci da u ovom slucaju mogu da budu teroristi i ne moraju biti.Sto se tice 3 dela to je valjda svima jasno jel se u svakoj drzavi desava nesto sto mi ne znamo i na kraju saznamo da je neko mnogo veliki iza toga i da mi to ne mozemo da kontrolisemo nego on kontrolise nas a ako ima toga u drzavi onda mora neko da kontrolise i te drzave pa i nad njima ima neko. Kazem cist primer je Srbija i desavanje u njoj tek sada posle ne znam koliko godina Miloseviceve vlasti kapiras sta je on radio a sta su drugi radili i njemu nametali i koliko je u stvari on konaca vukao a koliko su vukli drugi ljudi. Nemojte misliti sada da mi se film totalno ne svidja ili ne znam ni ja sta, ali hocu samo da kazem da to sve ima svoju drugu stranu i da sedne neko drugi da to studira i da on gleda u 3 pravcu nasao bi i trecu varijantu sa gomilom dokaza da je to tako!

Nisam odgledao film ali iz mog iskustva mogu da kazem da sigurnosni sistem koj navodi zgradu da padne na svoje temelje ne postoji .... inace bi bio ugradjen u sve zgrade :) ... Ljudi treba da shvate par prostih cinjenica:

1. Zgrada se nikad ne rusi na svoje temelje..... pogotovo ako je to zgrada od 100+ spratova .... a jos gore kad su 2 zgrade u pitanju :)....
2. Rusenje zgrade kakva je ona br 7 (ili koj vec bese) se planira mesecima i potrebni su dani da se postavi eksploziv itd .... MA KOLIKO ljudi radilo na tome.

to je ono najbitnije a ostale nebuloze .... o tome necu ni da komentarisem.

I da, filmovi ovog tipa (dacu pun komentar kad ga odgledam) se nemogu nazivati teorijama zavere jer je sve vrlo lepo objasnjeno u njima ... i u mnogo slucajeva su kontaktirani strucnjaci koji su davali svoje misljenje.

E sad lepo ja vas da pitam ..... gde su strucnjaci koji podrzavaju teoriju da zgrada pada na temelj ,.... da se celicna struktura dezintegrise od zapaljenog kerozina .... itd .

E sad lepo ja vas da pitam ..... gde su strucnjaci koji podrzavaju teoriju da zgrada pada na temelj ,.... da se celicna struktura dezintegrise od zapaljenog kerozina .... itd .

E, ajde odgledaj onu emisiju o padu WTC-a na Discovery-ju, lepo je tim nezavisnih strucnjaka isao i napravio odlicnu reportazu, prvo u zgradi apsolutno nisu godinama postovani protokoli o antipozarnoj zastiti (zbog stednje novca), drugo zgrada je projektovana u to vreme da u nju uleti Boeing 707 a ne 737 komplet nakrcan kerozinom, ajde zabijte 737 u Beogradjanku pa ces videti kakav ce to vatromet biti :D, sledece kada ni ova teorija zavere ne uspe verovatno ce okriviti samo projektanta, coveka ni krivog ni duznog da je pod kraj 60' kada je projektovao blizanke bio direkt sponzorisan od teroristicke celije Al-Kaide kako bi oni 30 godina kasnije mogli lagano da ulete u zgrade i rasture ih.
9/11 nije nista drugo nego opomena da niko na ovom svetu nije nedodirljiv ma koliki se mudonja pravio.

Nisam odgledao film ali iz mog iskustva mogu da kazem da sigurnosni sistem koj navodi zgradu da padne na svoje temelje ne postoji .... inace bi bio ugradjen u sve zgrade :) ... Ljudi treba da shvate par prostih cinjenica:

1. Zgrada se nikad ne rusi na svoje temelje..... pogotovo ako je to zgrada od 100+ spratova .... a jos gore kad su 2 zgrade u pitanju :)....
2. Rusenje zgrade kakva je ona br 7 (ili koj vec bese) se planira mesecima i potrebni su dani da se postavi eksploziv itd .... MA KOLIKO ljudi radilo na tome.

to je ono najbitnije a ostale nebuloze .... o tome necu ni da komentarisem.

I da, filmovi ovog tipa (dacu pun komentar kad ga odgledam) se nemogu nazivati teorijama zavere jer je sve vrlo lepo objasnjeno u njima ... i u mnogo slucajeva su kontaktirani strucnjaci koji su davali svoje misljenje.

opa, i ovde je krenula prica o 911 inside job...i na jednom stranom forumu se razvukla prica na nekoliko strana...dosta se raspravljalo o avionima (da li je F16 ili A3 SkyWarrior udario u Pentagon i slicno...)...ali sta je najzanimljivije je to sto postoji negativ donjeg dela trupa boinga koji je udario u wtc...znaci ne izgleda ni priblizno slicno komercijalnom avionu...
a sto se tice zgrada i rusenja, pomenuto je da se u takve zgrade ugradjuju pre-installed mesta za stavljanje eksploziva, kako bi kasnije ukoliko je to potrebno iskoristiti, npr. radi ekonomske situacije, kada zgrada vise ne donosi prihode, pa vlasnik zeli da napravi nesto drugo na njenom mestu...

jos jedan film obavezno pogledajte: "911 The Ripple Effect"

u wtc7 su bile kancelarije CIA i Homeland Security sluzbi, i srusena je na zahtev njenog vlasnika Larry Silverstein-a...to je javno i priznao...

Poslednja izmena:
da u nju uleti Boeing 707 a ne 737 komplet nakrcan kerozinom, .

707 (65t prazan + 82000 litara kerozina) je mnooooooooooooogo veci avion od 737 (44t prazan + 29500 litara kerozina), prvi je interkontinentalni erlajner a drugi lokalni, tako da ti protiv-teorija ne stoji.

Poslednja izmena:
mislim da je vise i glupo raspravljati o tome (nije ipak ovo forum za to), svako ima svoje subjetkivno misljenje o tome, a cak i da ste predsednik USA sumnjam da ce te znati sve o tome :)

Poslednja izmena:

E bas zbog toga svega sto si ti naveo se pri samom projektu zgrade radi i sam taj sigurnosni sitem . I objasnimi molim te kako ces srusiti zgradu od 100 spratova kada je to hitno i mora da se izvrsi u roku od 1 dana. Opet kao sto si i naveo kako objasnjavas da je radjen projekat i da su talibani ili ko vec unosili to 2 ili 3 meseca i da to niko nije primetio . Ili da je dok se to desavalo sve na brzaka usla 3 specijalca i postavila exploziv . U svakom slucaju je sigurno da je zgrada vec imala exploziv na sebi kad je pogodjena. A ja ti garantujem da se tako veliki projekti zgrada rade sa predvidjenim doticnim sigurnosnim sistemom i to samo na tolikim zgradama jer na ostale nije potrebno to ugradjivati jer ne predstavljaju toliku opsnost kao sto su doticne bliznakinje. Sto se tice onoga sto si pricao za celik nije dezintegrisan nego tako secen eksplozivom sto je opet dokaz da je to sigurnosni sitem a sam graditelj "projektant" tvrdi da je nikad nebi srusili avioni i da taj celik moze da izdrzi mnogo vece temperature .Zbog svega toga je i nastala prica da je se kompletno sabotaza.

Poslednja izmena:
Zar projektant nema pojma o tom "ugrađenom eksplozivu" o kome pričaš? Pa valjda je on bio nadležan da to projektuje? Inače, prvi put u životu čujem da se zgrade miniraju još tokom gradnje "iz sigurnosnih razloga". Ih, što se toga CIA nije setila, pa da zapuši usta svim ovim teoretičarima zavere.

/Off

Uh bre Milcha, izgleda da si pobegao sa casa kad su ucili interpunkciju. Nemoguce je procitati tvoje postove a da se covek ne smori. Ne volim da budem grammar police ali ovo stvarno smara.

/On

Hvala na preporuci, pogledacu film.

Poslednja izmena:
707 (65t prazan + 82000 litara kerozina) je mnooooooooooooogo veci avion od 737 (44t prazan + 29500 litara kerozina), prvi je interkontinentalni erlajner a drugi lokalni, tako da ti protiv-teorija ne stoji.

U redu ako je toliko velika razlika izmedju gabarita aviona, nisam imao pojma da je to toliko veci avion u koga staje bas toliko vise goriva, ali opet stoji da avion koji je krcat kerozinom bez problema urusava zgradu u u kojoj godinama nisu postovane protivpozarne regulative zbog kojih se i pretvorila u komad istopljenog celika, po propisima zgrada je svake godine trebala da bude prskana specijalnom penom (svi celicni delovi) koja bi u slucaju veceg pozara sprecila sirenje vatre, ali je taj posao ili nije uradjen godinama ili je radjen preko k..... Sve u svemu hocu samo da kazem da su amerikanci po dobrom obicaju napravili fantasticnu marketing kampanju proisteklu iz unistenja - ali sada na svojoj teritoriji, vise verujem u to da CIA debelo sponzorise sve ove zakuvace teorija zavere kako bi se izbegla sramota u vidu vise od 15 milijardi dolara godisnjeg proracuna na logistiku i antiteroristicke jedinice, dosli ovi iz Azije maltene sa angry mob-om i pokrsili americke simbole moci. Pa to je strasna sramota za zemlju koja predstavlja strah i trepet u svetu. :D:D:D

Zar projektant nema pojma o tom "ugrađenom eksplozivu" o kome pričaš? Pa valjda je on bio nadležan da to projektuje? Inače, prvi put u životu čujem da se zgrade miniraju još tokom gradnje "iz sigurnosnih razloga". Ih, što se toga CIA nije setila, pa da zapuši usta svim ovim teoretičarima zavere.

Pa o tome sve vreme i pricam, da su po njegovom proracunu i srusili zgradu (ako si gledao film). I on u filmu kaze kako jedino moze da padne ta zgrada. Deo kad objasnjava pod kojim uglom "mora" da se odsece celicni stub, da bi sve ravnomerno palo. A to sto ti kazes da prvi put cujes, to je bas iz tog razloga zato sto ti nebi ziveo u toj zgradi da znas da je minirana. Opet kazem vam sigurno se rade ti projekti za vece gradjevine, stim sto nekad jeste ugradjen a nekad nije, ali sigurno je uradjen projekat . A to trece sto se CIA nije setila toga, to pogledaj film pa ces videti o cemu se radi!

@Jaruzelski

Druze evo ti malo .............,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!"""""" pa stavi gde treba pa onda citaj ako ti je lakse. Ako uopste hoces da citas.

Da ne bi zakljucali ovu temu, najvise vezano za IT je iz filma uvodjenje elektronskih licnih karti, o tome bi trebali da diskutujemo.
Ako se razmisli ima to i dobrih strana, al' problem je što naravno neće biti prvi put ljudima da zloupotrebe nešto dobro.

Što se samog filma tiče, mnoge stvari sam znao i pre, neke su mi bile gotovo neverovatne. Aj' da kažemo hipotetički da je ceo film bullshit i da nema veze s realnošću, al' ako je neka tako mala grupica/pojedinac mogla da napravi takav relativno ubedljiv medij tj. propagandni materijal šta mislite kakav je samo potencijal za manipulaciju preko medija koji emituju 24/7. Ključni su oni odlomci iz filma ''Network'', šta mi zapravo znamo, ono što nam kažu mediji, u čiju istinitost nikada ne možemo biti sigurni. Irak npr? Bez izveštaja o ratu verujem da mnogi ljudi ne bi znali ni da Irak postoji, a kamoli da možemo znati kakvo je tamo zaista stanje, da l' je građanski rat u toku, da l' je zaista izginulo milion ljudi...

Pa o tome sve vreme i pricam, da su po njegovom proracunu i srusili zgradu (ako si gledao film). I on u filmu kaze kako jedino moze da padne ta zgrada. Deo kad objasnjava pod kojim uglom "mora" da se odsece celicni stub, da bi sve ravnomerno palo. A to sto ti kazes da prvi put cujes, to je bas iz tog razloga zato sto ti nebi ziveo u toj zgradi da znas da je minirana. Opet kazem vam sigurno se rade ti projekti za vece gradjevine, stim sto nekad jeste ugradjen a nekad nije, ali sigurno je uradjen projekat . A to trece sto se CIA nije setila toga, to pogledaj film pa ces videti o cemu se radi!

@Jaruzelski

Druze evo ti malo .............,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!"""""" pa stavi gde treba pa onda citaj ako ti je lakse. Ako uopste hoces da citas.

Eto vidis kako si lepo napisao sad :)

Ako se razmisli ima to i dobrih strana, al' problem je što naravno neće biti prvi put ljudima da zloupotrebe nešto dobro.

Što se samog filma tiče, mnoge stvari sam znao i pre, neke su mi bile gotovo neverovatne. Aj' da kažemo hipotetički da je ceo film bullshit i da nema veze s realnošću, al' ako je neka tako mala grupica/pojedinac mogla da napravi takav relativno ubedljiv medij tj. propagandni materijal šta mislite kakav je samo potencijal za manipulaciju preko medija koji emituju 24/7. Ključni su oni odlomci iz filma ''Network'', šta mi zapravo znamo, ono što nam kažu mediji, u čiju istinitost nikada ne možemo biti sigurni. Irak npr? Bez izveštaja o ratu verujem da mnogi ljudi ne bi znali ni da Irak postoji, a kamoli da možemo znati kakvo je tamo zaista stanje, da l' je građanski rat u toku, da l' je zaista izginulo milion ljudi...

Apsolutno se slazem sa tobom, tako je i kod nas nije samo u Iraku dok nas nisu bombardovali, niko nije znao za nas. Milion puta mi se desilo da pricam sa nekim i da taj ne zna gde je Srbija i nikada nije cuo za tu zemlju, od kako su nas bombardovali vecina zna za nas i cim kazes Srbija odma vicu Target, Stop Bomboing. Televizija i Net su cudo sta se mogu da ucine i da preokrenu dosta stvari.

Sto se tice uvodjenje elektronskih licnih karti to je po meni odlicna ideja, medjutim koliko sam razumeo zna ce se gde je svaka osoba u svakom trenutku, sto vecini nece odgovarati. Tako da ce dosta vremena proci dok zazive.

Pogledao, ovo treba deliti na ulici...

edit: ne treba poverovati u sve sto kazu, neke stvari su cak i apsurdne - ali zato tera na razmisljanje.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno