Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

@vdr1981
Samo dva zavrsetka su prava, zato sto se tu kao sto si rekao dobije objasnjenje. Ostalih pet je vezano uz Wishgranter, i kakav ces kraj dobiti, odnosno zelju, zavisi od toga kako si igrao. Ako si skupljao lovu i imas kod sebe preko 50000RU, mozes dobiti samo "I want to be rich" kraj.

Poslednja izmena:
Paralax oclusion mapping mod - http://stalker.filefront.com/file/Sky4CE_SkyGRAPHICS_Mod;82938

Mod se instalira na isti nacin kao i drugi, a motion blur se dodaje kucanjem -mblur parametra u konzolu.

This mod introduces advanced shader technology known as Parallax Occlusion Mapping in the game of S.T.A.L.K.E.R, never seen in any videogame before (except some next-gen games which are still in development, e.g. Crysis , Unreal3 and others) The mod is based on the original Parallax Occlusion HLSL code (Policarpo2005, McGuire2005, Tatarchuk2006), heavily modified by Sky4CE to allow for a considerably higher performance and maximum optimization. You might have heard of Parallax Occlusion Mapping being referred to as Steep Parallax Mapping, Per-Pixel Displacement Mapping With Distance Function, Relief Mapping, Interval Mapping - all of those are alternative names for Parallax Occlusion Mapping. This technology creates a very close-to-life illusion of true relief , turning flat textures into something that looks much like an actual relief made of polygons. A similar effect can be achieved via Bump Mapping or Parallax Mapping, but the difference between Parallax Occlusion Mapping and these two is utterly astonishing.

Ovo izgleda fenomenalno!

Prilozi

• xr3da2007100808382812fl9.jpg
    xr3da2007100808382812fl9.jpg
    304.9 KB · Pregleda: 87
  • xr3da2007100816503378xc9.jpg
    xr3da2007100816503378xc9.jpg
    421.5 KB · Pregleda: 98
  • xr3da2007100817032975mt1.jpg
    xr3da2007100817032975mt1.jpg
    167 KB · Pregleda: 102
  • xr3da2007100816254825tv0.jpg
    xr3da2007100816254825tv0.jpg
    431.4 KB · Pregleda: 116
Ovaj mod se odnosi na grafiku, kao teskture izgledaju realisticnije, ako sam dobro shvatio...
Ma ja nikako ne volim nikakve modove, tj. sve ono sto odstupa od originalne igre...

@Starac Jesi li ti hvatao te shotove ili si skinuo sa sajta?Tri slike su u trecem licu.Kako to poztizes???Poz...

@STARAC,skinuo sam ove modove("jeppas mod-v1.16" i "sky4ce skygraphics mod v1.15 )pa bi mi trebala mala pomoc...Gde da kopiram ove fajlove ,da li u instalacioni folder ili mozda u "stalker-shock" u shered documents???Jeli potrebna neka dodatna aktivacija ovih modova?Ja sam nesto kao kopirao u instalacinoi folder ali nista nisam dobio...
I josh jedno pitanje...Ranije sam igru prelazio sa athlon-om 3000+.Sada ,dok igram STALKER-a,primecujem da jedno jezgro na mom sadasnjem procesoru(brisbane 4400+) skroz odmara???
To me je iznenadilo jer sam mislio da ova igra koristi prednosti procesora sa dva jezgra.
Instaliran je "dual core optimizer"(i reinstaliran),tako da ta mogucnost otpada.Da li je normalno da STALKER na ovaj nacin koristi moj "X2" proc ili kod mene nesto ne stima???

Extract-uj mod u Stalker glavni direktorij. Ako mod ne dolazi sa gamedata folderom, napravi ga sam. Da bi modovi radili moras u glavnom Stalker direktoriju naci file "fsgame.ltx", i pomocu notepada izmjeniti prvu liniju da izgleda ovako:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Sto se tice dual core procesora, stavi 1.0004 patch.

@pedjape
Pogledaj malo ovdje - http://board.oblivion-lost.de/forumdisplay.php?f=73. Nisam probao sve modove, ali meni je Redux mod dobar. Ovdje imas najvecu kolekciju modova - http://stalker.filefront.com/files/Stalker;52index. I neki modovi ne rade skupa, tj. dolazi do rusenja igre.

Sky4CE, float 32, Sharper textures, i Stalker skies rade skupa bez problema.

Poslednja izmena:
Evo kako to izgleda.

Prilozi

• xr3da2007070512293035bt8.jpg
    xr3da2007070512293035bt8.jpg
    412.7 KB · Pregleda: 102
  • xr3da2007070203215084ve5.jpg
    xr3da2007070203215084ve5.jpg
    354.5 KB · Pregleda: 81
  • xr3da2007081123115042mg5.jpg
    xr3da2007081123115042mg5.jpg
    331.8 KB · Pregleda: 109
  • xr3da2007080708292034gs2.jpg
    xr3da2007080708292034gs2.jpg
    387 KB · Pregleda: 108
  • xr3da2007070512393560ui1.jpg
    xr3da2007070512393560ui1.jpg
    475.2 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Extract-uj mod u Stalker glavni direktorij. Ako mod ne dolazi sa gamedata folderom, napravi ga sam. Da bi modovi radili moras u glavnom Stalker direktoriju naci file "fsgame.ltx", i pomocu notepada izmjeniti prvu liniju da izgleda ovako:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Sto se tice dual core procesora, stavi 1.0004 patch.
@Starac ,nece nesto...Konretno ovaj "jeppas mod v1.16" kada se raspakuje dobija se folder koji se zove isto kao winrar arhiva(jeppas mod v1.16...) a u njemu su folderi Config,scripts,textures itd...Nema "gamedata"fold...Kako sam te razumeo,u instalacionom folderu STALKER-a treba da napravim "gamedata" folder i u njega da stavim ove "config,scripts,textures..."(pojasni mi malo molim te...)
E sad ,editivanje "fsgame.ltx" fajla takodje nisam dobro odradio jer kad promenim prvi red ,igra uopste nemoze da se pokrene(prijavljuje "bug").Probao sam na oba nacina,i sa copy-paste i sa "replace all",ali opet isto.Evo kako izgleda "fsgame.ltx" bez izmena pa ,ako te ne mrzi, prepravi kako bi trebalo...Poz i hvala puno...

Poslednja izmena:
Zaboravio da "zakacim",***:S:...

Prilozi

• fsgame.txt
    1 KB · Pregleda: 68
@Starac ,nece nesto...Konretno ovaj "jeppas mod v1.16" kada se raspakuje dobija se folder koji se zove isto kao winrar arhiva(jeppas mod v1.16...) a u njemu su folderi Config,scripts,textures itd...Nema "gamedata"fold...Kako sam te razumeo,u instalacionom folderu STALKER-a treba da napravim "gamedata" folder i u njega da stavim ove "config,scripts,textures..."(pojasni mi malo molim te...)
E sad ,editivanje "fsgame.ltx" fajla takodje nisam dobro odradio jer kad promenim prvi red ,igra uopste nemoze da se pokrene(prijavljuje "bug").Probao sam na oba nacina,i sa copy-paste i sa "replace all",ali opet isto.Evo kako izgleda "fsgame.ltx" bez izmena pa ,ako te ne mrzi, prepravi kako bi trebalo...Poz i hvala puno...

Tamo gdje je igra instalirana, znaci u glavnom direktorijumu napravi novi folder i nazovi ga gamedata, i u njega kopiraj cijeli sadrzaj. A ovako treba da izgleda "fsgame.ltx":

Prilozi

• fsgame.txt
    1 KB · Pregleda: 74
Tamo gdje je igra instalirana, znaci u glavnom direktorijumu napravi novi folder i nazovi ga gamedata, i u njega kopiraj cijeli sadrzaj. A ovako treba da izgleda "fsgame.ltx":

Ok hvala,probacu sad.Evo ,upravo sam instalirao 1.0004 patch ali i dalje jedno jezgro "odmara"???
Kako je kod ostalih???

Poslednja izmena:
Prozori se ne mogu otvoriti. Pusti Jeppas mod, probaj ABC ili Free Play mod.
Jel da ih iskopiram u isti gamedata folder?Sta se sa njima dobija?
Ovaj sky4ce mod sam takodje iskopirao u taj folder(gamedata) ali neprimecujem neke promene sto se grafike tice...ocigledno nesto opet nisam dobro odradio:S:...

desava li vam se da se komp 'smrzne' nakon instalacije 1.004 patcha ?
meni se jedino u stalkeru to desava ( FEAR, OBLIVION, COD2 ... rade ko podmazane - tako da verovatno nije do hardwarea)

Probano sa driverima 7.9 i novim omeginim

meni se jedino u stalkeru to desava ( FEAR, OBLIVION, COD2 ... rade ko podmazane - tako da verovatno nije do hardwarea)

Meni se dešavalo.Rešio sam tako što sam deinstalirao igru. :crash:

Ima li neki sofisticiraniji metod od DarijusIII-ovog ?

Jel da ih iskopiram u isti gamedata folder?Sta se sa njima dobija?
Ovaj sky4ce mod sam takodje iskopirao u taj folder(gamedata) ali neprimecujem neke promene sto se grafike tice...ocigledno nesto opet nisam dobro odradio:S:...

Ne u isti, obrisi prijasnji gamedata. Nisu svi modovi kompatibilni, jer kada kopiras jedan mod preko drugog moze doci do konflikta. U tom slucaju mod ne radi kako treba ili se igra rusi. Svi modovi idu u gamedata folder, a neki vec dodju spakovani kao gamedata i samo se kopiraju tako gdje je igra instalirana. Nisam probao sve modove, ali vecina ih ima readme fajl, i tu ti pise sta novo donose. Modovi koji mijenjaju grafiku vecinom nisu u konfliktu s modovima koji mijenjaju gameplay, i mogu se kombinirati. Ali prvo pogledaj readme.

Stos je u tome sto igra svaki put kada se pokrene prvo iscitava podatke iz tog gamedata foldera, pa tek onda iz drugih.

Poslednja izmena:
To su ti 4 moda.

kad se zakuca ... izbaci neku gresku u "taskmgr.exe"
ovo mi se nije desavalo pre pathovanja sa 1.004 ...
radi li vama doticni patch kako valja ?

Vrh Dno