Šta je novo?

The orange box

moglo je i krace al treba nesto i za EP3 ostaviti kao iznenadjenje :)

Nazalost, ovaj fix ne popravlja texture... samo sredjuje ono sto je vec sredjeno u rarovanoj verziji. :)

Zavrsena epizoda 2.
Nikakva smrzavanja, stucanja i ostali problemi.
Igra me je bas opustila, uzivao sam u svakom nivou.
Najtezi su mi bili cuvari Stridersa, dok nisam provalio kako da ih se resima.
Ko zna, mozda onaj sto je otisao u vecna lovista, vaskrsne u epizodi 3?

Bogami i meni su cuvari bili najtezi, ali setim se ja jedne "lepe" igre sa kolima i posle toga sve je bilo extra lako.

Poslednja izmena:
Nazalost, ovaj fix ne popravlja texture... samo sredjuje ono sto je vec sredjeno u rarovanoj verziji. :)

Ja imam .rar-ovanu verziju narodnjaka, a nisam instalirao taj fix. Problemi su jedno neucitavanje nivoa (kada se sa onim zombijem penjem liftom na gore), par nepostojecih tekstura, i 2 stojanja u mestu npc-ova, i to dva ista lika koji kao vare kola, a ustvari stoje rasirenih ruku... Dakle nista strasno... Osim ovog ucitavanja, dakle mozda njega fix popravlja, a ja sam nekako uspeo da ucitam sledeci nivo... Od tad sam igrao par sati i nikakvih problema dalje nije bilo...

Ja imam .rar-ovanu verziju narodnjaka, a nisam instalirao taj fix. Problemi su jedno neucitavanje nivoa (kada se sa onim zombijem penjem liftom na gore), par nepostojecih tekstura, i 2 stojanja u mestu npc-ova, i to dva ista lika koji kao vare kola, a ustvari stoje rasirenih ruku... Dakle nista strasno... Osim ovog ucitavanja, dakle mozda njega fix popravlja, a ja sam nekako uspeo da ucitam sledeci nivo... Od tad sam igrao par sati i nikakvih problema dalje nije bilo...

Isto je i kod mene, nije veliki problem ali eto malo mi smeta, pogotovo sto se ne secam neke igre
da je nedostajala textura na nekom objektu, ili da se NPC pogube (doduse neki su imali te probleme sa HL2) :D

Isto je i kod mene, nije veliki problem ali eto malo mi smeta, pogotovo sto se ne secam neke igre
da je nedostajala textura na nekom objektu, ili da se NPC pogube (doduse neki su imali te probleme sa HL2) :D

Meni teksture uopste ne smetaju, samo kazes sebi u sto je lep ovaj ljubicasti zid :D.
Ja sam imao problema sa HL2, ono cuveno blokiranje svih likova u igri, pa sam kasnije nabavio drugu verziju i ona je normalno radila...

Probao fix i nije resio problem sa fensi texturama nekih predmeta :S:

Poslednja izmena:
Evo i ja konacno zavrsih.Jeste kratko ali vredi svaki odigran minut.Nadam se da ce ovako nastaviti i u buducnosti samo da pauza izmedju epizoda bude manja.
Sto se tice nekih tehnickih problema navodim samo problem sa teksturama ali je potpuno zanemarljiv (pored toliko akcije). Inace nekih blokiranja i problem sa ucitavanjem nije bilo.

Nije losa ova epizoda...mislim, 'de jos ima ovako dobra voznja chargera kojim se gaze zombiji i karakondzule :)
Bagovi isti i kod mene, tu i tamo poneka default tekstura, kao i NPC-ovi u default poziciji...fix resava "problem" shortcuta i nemogucnosti startovanja igre...
Zanimljivo da su ovde ubacili dinamicke senke, ali od flashlighta!Kakva glupost.I to samo staticni objekti bacaju senku od lampe...NPC-ovi jok.Steta, jer bi grafika bas bila sjajna.
A prica je i dalje negde u oblacima...vidim da cu morati da sacekam nastavak zitija Gordona Frohmana ne bi li saznao o cemu se ovdi radi :)

Ahahaha, Frohman... To je nešto najbolje što je HL zajednica izrodila :D

A sto Frohman, ne kapiram ? :sceptic:

Poslednja izmena:
story telling

Nije losa ova epizoda...mislim, 'de jos ima ovako dobra voznja chargera kojim se gaze zombiji i karakondzule :)
Bagovi isti i kod mene, tu i tamo poneka default tekstura, kao i NPC-ovi u default poziciji...fix resava "problem" shortcuta i nemogucnosti startovanja igre...
Zanimljivo da su ovde ubacili dinamicke senke, ali od flashlighta!Kakva glupost.I to samo staticni objekti bacaju senku od lampe...NPC-ovi jok.Steta, jer bi grafika bas bila sjajna.
A prica je i dalje negde u oblacima...vidim da cu morati da sacekam nastavak zitija Gordona Frohmana ne bi li saznao o cemu se ovdi radi :)

Au, bre nije valjda da nisi procitao ovo:
http://www.hlcomic.com/
Obavezno stivo za sve nas kojima je prica HL2 konfuzna :)

Mrzi me to da citam, iznerviracu se... :D.
Moram priznati da ni ja bas ne kapiram o cemu se radi... Postoje Combine-i i ljudi, i one zivuljke koje napadaju bilo koga (mutanti vs leteci mravi)... A gde se tu uklapa G-man...
Koliko sam skapirao on je ucestvovao u Black Mesa eksperimentu (u HL1) gde je poturio neki kristal i namerno izazvao sr.anje... Valjda ima neki deal sa combine-nima, ali se meni chini da nije 100% na njihovoj strani, samo ima neki ugovor sa njima...;).
To je sve sto ja znam, a nije bas mnogo...

Bilo bi zanimljivo da ako neko zna ista o prici da malo diskutujemo o tome...
Mozda je neko vise skapirao od mene...
:wave:.

Poslednja izmena:
ma koga je briga za pricu, bitno je da ima sta da se raznese i da leti krv na sve strane :D

ma koga je briga za pricu, bitno je da ima sta da se raznese i da leti krv na sve strane :D

Pa onda se HL2 ne bi razlikovao od svih ostalih stancovanih pucachina po kalupu: search, kill, destroy...
HL je ipak nesto vise od toga... ili je barem trebao biti, ma videcemo Episode 3, tu ce nam sve objasniti ;) :smoke:.

Poslednja izmena:
Half-Life (od prvog dela, preko drugog i ovih epizoda) je bio i ostao najbolja igra ikada. Po svemu. Umesto da spucaju pare na kupovinu endžina, oni sami sednu i napišu ga, a pare potroše na sjajan voice acting...

Ma carevi.

Ma daj, koja najbolja igra ikada? Veštački razvlače priču, presipaju iz šupljeg u prazno, endžin im je uvek kaskao za konkurencijom (a Ep2 izgleda ko Far Cry od pre tri godine), jedino što valja je sinhronizacija pokreta sa voiceoverom. A i umesto da sednu i da nagruvaju taj endžin da se ne vide texeli na teksturama ko da je '97 a ne 2007 godina, Gejb ide po časopisima i kuka kako je prebacivanje igre na PS3 teško jer je "Microsoft napravio framework, samo rekompajliraš igru i gotovo!" Danas se sve karte bacaju na osvetljenje i senčenje (eto ti Bioshock kao primer), a njihov endžin izgleda ko "duplirani" HL1. Od senki imaš samo nagoveštaj, i veštački HDR da neprirodno šljašti. Tim tempom, krošnje drveća će bacati senke (što inače ima još u prošlogodišnjem Oblivionu) u Half-Lifeu 5.
Nisu to carevi nego lenje barabe koje spavaju na lovorikama i potroše godinu dana da naprave četiri sata igre, a HL2 može biti najbolja igra ikad samo onome ko odigra dve igre godišnje ukupno.

Poslednja izmena:
Doshao sam do dela kad treba da kachim ona sokocala na ledja strajdera. X550 se lepo drzao al' sad pochinje da posustaje :d

Sve bi to bilo u redu da nisu za*ebali nekoliko stvari:
-ocajan AI...kombajni su i dalje glupi do bola, mada ponekad mi to deluje simpaticno :p ...mada to smo apsolvirali odavno;
Ono sto bih dodao uz sve hvale i mane, je detalj koji mi je poceo sve vise smetati; Igra koja je zaista interaktivna, sa veoma zivahnim NPC-ovima (tu mislim na Freemanovu ekipu, Alyx,Barnija, a sad i ovaj Vortigaunt) a ja i dalje NEM, nemam telo, prakticno ona vec arhaicna forma za doomacine, tj, "glava koja lebdi" ...nemam nista protiv toga kad je u pitanju bezglavo rokanje, ali ovde... gde se potencira "zivost" glavnih protagonista, glavni lik prosto deluje kao da je pao sa marsa...da ne kazem, sa planete doom :p
I to mi je bilo simpa u Hl2, cak su se malo i sprdali sa tim (Gordon- man of few words), ali sad mi je bas bzvz...
A sta hoce da urade sa G-manom, tj sta je taj lik...ma fuck it...tu su otisli u nekom suludom pravcu, da me ne bi iznenadilo da je to gordonov "Ispektor Ragib" ...
edit: voodoo me pretece...otprilike sam nesto slicno hteo da dodam na ovu pricu...

Poslednja izmena:
inspektor Nagib i shibicar Ragib :D

^haha, jes' na njega sam mislio :d
Predjoh i ovu epizodu...mnooogo kratko, cini mi se da je krace od Ep1.Ali akcija je bas na nivou.Fight sa striderima je bas epski :p

Ah, ali ta teorija je pretrpela ozbiljan udarac...malopre videh i da je Eli Vance upoznao G-mana, na sta sam zaboravio...hmmm
Misterija ostaje :p
Nesto mi govori da je na onom brodu ipak Monolit koji je poceo da doziva Gordona Frimena :D

Poslednja izmena:
ja ne znam sto vi pricate da je kratko, ja juce igrao bar 5 sati i jos nisam presao, sad ubiam one strajdere onim debilnim bombama :S: smor... Ostak do tada je solidan u proseku. Negde je bas extra, nede je onako srednje zalosno...

^kako bre nije kratko?...ubij te strajdere i videces :p

Ah, ali ta teorija je pretrpela ozbiljan udarac...malopre videh i da je Eli Vance upoznao G-mana, na sta sam zaboravio...hmmm
Misterija ostaje :p
Nesto mi govori da je na onom brodu ipak Monolit koji je poceo da doziva Gordona Frimena :D

Da, upravo zavrsih ep2, a vec sam zaboravio za Elija i Gman-a...
Gman je vanzemljak...:D.

ja ne znam sto vi pricate da je kratko, ja juce igrao bar 5 sati i jos nisam presao, sad ubiam one strajdere onim debilnim bombama :S: smor... Ostak do tada je solidan u proseku. Negde je bas extra, nede je onako srednje zalosno...

Igra nije bash toliko kratka...
Igrao sam je 2-3 dana, malo li je za free of charge version :D.

Obrnuh. Nije loše, bar nekakav razvoj događaja zatvaranjem onog portala. Ep2 je u svakom slučaju bolja od ep1.

Vrh Dno