Šta je novo?

Palit 8600GT Sonic+ REVIEW part 1

STIGLA NAJZAD ali sam dobio poslednjeg tomb raider-a a ne xtreme rally, kolika vam je temp. kad kloknete gpu na 700???

@djwibe ni moja nemoze stabilno preko 725 a mem izbacuje artifekte oko 1050.

Samo se redjajte sa rezultatima kako vam karte pristizu. Da vidimo sta mogu vasi primerci.

Nego, jel su ti artifakti u vidu onih crtica kao kod mene (slika ispod) ili nesto drugo?
Jel ti se grafa zakucava preko 725 ili ne? Moja moze da se setuje i na 750 i nema zakucavanja ali kad se startuje 3D mod (3Dmark) pocinju artifakti.

Samo da mi stige u petak pa javaljam :-devil-: jos ako meze v - mod oda je to vec druga prica
@djwibe
jel si ti nesto radio sa hladjenjem ili tako je kako je ? mislim dodatni vent ili menjanje paste ili mozda neki drugi cooler ? :type:

Samo da mi stige u petak pa javaljam :-devil-: jos ako meze v - mod oda je to vec druga prica
@djwibe
jel si ti nesto radio sa hladjenjem ili tako je kako je ? mislim dodatni vent ili menjanje paste ili mozda neki drugi cooler ? :type:

Nista nisam radio.
cooler je odlican, tih i hladi ko zmaj, bar za clock-ove koje postizem.
Za v-mod mozda bude trebalo nesto drugo.

@djwibe bas tako izbacuje artifekte kad gpu dodje oko 720 a memorija preko 1045 izbacuje one zute crtice po obudu kocke i nesto malo okolo... Nego nekako su mi boje na ATI-ju bile zivlje ali kartica je odlicna, radi za sve pare....

Kolika vam je temp. u full load-u kad kloknete gpu preko 700 , meni prelazi i 75C pa me interesuje dal je to normalno???

Poslednja izmena:
Nista nisam radio.
cooler je odlican, tih i hladi ko zmaj, bar za clock-ove koje postizem.
Za v-mod mozda bude trebalo nesto drugo.

hvala
mozda fasuje intel box kuler :-devil-: poisle v -moda ako bog da da se odradi :smoke:

Poslednja izmena:
Evo i informacije sa sajta proizvodjaca.

GeForce® 8600GT Sonic+ is overclocked to provide 19% boosted performance compared to the default GeForce® 8600GT. The performance of Sonic+ version graphics processor is even better than the pervious Sonic version.

Moze li neko da okaci rezultate u igrama.

Poslednja izmena:
npr.

Palit@625/900, 1024x768, MAX settings za sve 3 igre

----------------Frames---Time (ms)---Min---Max----Avg
S.T.AL.K.E.R.----1149------30000------13----71----38.3
MOHA-----------1669------30000------46----67----55.633
Bioshock---------2768-----60000------17----69----46.133

@djwibe
Za nas sa jeftinim ulaznicama, jel moze neki opis kad u S.T.A.L.K.E.R.-u padne rate tako nisko? Jel pri izlasku na jako otvoren prostor(livada & stuff) ili pri nekom puskaranju sa gomilom neprijatelja? I kako to da Bioshock ima bolje rezone? Mislio sam da je zahtevniji od S.T.AL.K.E.R.-a? ***. zbog ove igre i uzimam nov komp, pa da ne ispadne kasnije...dzaba smo krecili:(

@djwibe
Za nas sa jeftinim ulaznicama, jel moze neki opis kad u S.T.A.L.K.E.R.-u padne rate tako nisko? Jel pri izlasku na jako otvoren prostor(livada & stuff) ili pri nekom puskaranju sa gomilom neprijatelja? I kako to da Bioshock ima bolje rezone? Mislio sam da je zahtevniji od S.T.AL.K.E.R.-a? ***. zbog ove igre i uzimam nov komp, pa da ne ispadne kasnije...dzaba smo krecili:(

S.T.A.L.K.E.R. sam odradio na samom pocetku igre, kad se izadje iz podruma pa se krene kroz onu ulicu sa nekoliko ruiniranih kuca. Verovatno je pad na samom izlazu iz podruma, a na dalje igra ide vise nego glatko, i sada imam 2.5x veci frame-rate nego sa proslom Leadtek 7300GT Extreme kartom.
Bioshock je definitivno manje zahtevan, jednostavno nema velike otvorene prostore i igra isto ide glatko.
MOHA ide pa rastura, imas osecaj ko da igras MOHA onaj prvi deo, kako se vec zvase. A i ovako ne moze da se uporedi sa prethodne dve. Sem onih presijavanja dugmica i izlaska iz zatvorenih prostora napolje po danu (HDR efekat) nema sta posebno ni da se vidi. Samo kad se pogleda zemlja bez i jedne travke sta reci.

I ne zaboravi da je grafa na default-u.

Poslednja izmena:
Stavrno ova Sonic+ je odlicna kupovina, malo para a jos po deafult-u oc-ovana.

Poslednja izmena:
@djwibe nije mi jasno kako ti sve to sljaka na codegen 400w + si overklokovo i procesor i graficku :zgran:

Dobar dan, ljudi!

Evo jedne slicice, trenutno nemam struje kod kuce, pa cu i ja malo kasnije da vam javim kako ide, sve na default (i procesor i graficka, drajveri 162) 3dmark 05 9885 poena ili tako nesto!

Prilozi

• Palit8600GT_Sonic+.jpg
    Palit8600GT_Sonic+.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 180
  • Groovybabey.jpg
    Groovybabey.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 156
  • kutijagraficke.jpg
    kutijagraficke.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 173
@djwibe nije mi jasno kako ti sve to sljaka na codegen 400w + si overklokovo i procesor i graficku :zgran:

Ne razumem zasto ne bi radilo, kad sve kad se sabere na npr 90% LOAD-a svih komponenti sistem vuce 300W.
Na 100% LOAD vuche 330W sa sve uracunatim iskoriscenjem od 1god.:D

hm...ja imam codegen 450w kontam isto da uzmem palit 8600gt sonic+,x2 4800+ i 2x1gb memorije,ne znam da li bi ovo napajanje to moglo da tera(naravno podrazumeva se OC) ili da kupim neki chieftec 450w :trust:

Moći će na defaultu a za OC ćeš sam da nam preneseš utiske... :D

Ne znam da li zato sto su meni sve one "visak" opcije poiskljucivane iz servisnog sistema Windowsa Xp, ali meni u Rivi 2.05, ne daje opciju za klokovanje shadera, uopste nema tog slajdera, kao da je kartiza starije generacije?
Za GPU mi na 702 preko onog VDO Toola, Palitovog, zakucava, i tu se nekako lakse i bolje klokuje kartica nego preko Rive trenutno. Memoriju jos nisam probao, bice da kod mene ovaj Chieftec od 360, malo zeza, doduse dobro je da u sustini bar na defaultu sve radi kako valja, ali s obzirom da zelim i procesor da ubrzam, videcemo da li je vremesni Chieftec dorastao svemu ovom???

pitajte korisnika MCBuki koje napajanje ima i sta sve tera evo codegen sad da li 400w ili 450w nisam siguran asus p5k, e2160 oc na 3ghz hdd optika 7900gs koja vise trosi od 8600gt i sve radi ok,

Morace ipak da usledi reinstalacija sistema :D NAPOKON!

Pozdrav,i meni je konacno stigla grafa Palit 8600GT Sonic+,extra odnos cena-performanse :d

Ne znam da li zato sto su meni sve one "visak" opcije poiskljucivane iz servisnog sistema Windowsa Xp, ali meni u Rivi 2.05, ne daje opciju za klokovanje shadera, uopste nema tog slajdera, kao da je kartiza starije generacije?
Za GPU mi na 702 preko onog VDO Toola, Palitovog, zakucava, i tu se nekako lakse i bolje klokuje kartica nego preko Rive trenutno. Memoriju jos nisam probao, bice da kod mene ovaj Chieftec od 360, malo zeza, doduse dobro je da u sustini bar na defaultu sve radi kako valja, ali s obzirom da zelim i procesor da ubrzam, videcemo da li je vremesni Chieftec dorastao svemu ovom???

Da bi klokovao shader moras u rivi ukljuciti tu opciju.
Pover user
Riva tuner-System
NVAPIUsageBehavior

Aktiviraj ovu opciju i dobit ces mogucnost da klokujes shader.

Poz

Pover user
Riva tuner-System
NVAPIUsageBehavior

Poz

OK, ali nema mnogo leba da se najede. Znachi kad se linkuju Shader i Core clock-ovi, onoliko koliko moze max da dostigne core (nekih 720-725), na toliko na koliko stoje shader clock-ovi to je to.

Kada se clockovi unlink-uju, ako se core ne dira a poveca Shader clock, desava se opet osto, artifakti.

***:bottle:

Hvala na odgovoru momci! Bice isprobavanja, cim osposobim PC. Znaci sami shajderi i ne moraju da se diraju.

CoD4: Modern Warfare

Palit@def 625/1800
Palit@OC 700/2100
sve na MAX, 2xAA, 8xAF

-----------------Frames---Time (ms)---Min---Max----Avg----
CoD4-MW def.----2529------60000-----25----67------42.15--
CoD4-MW OC.----2765------60000-----30----75------49.5---

Poslednja izmena:
Pover user
Riva tuner-System
NVAPIUsageBehavior

Poz

Ja sam probao da to ukljucim al opet nista se ne desava ne pojavi mi se uopste ta nova oprcija... ali netreba samo NVAPIUsageBehavior da se ukljuci valjda treba i NVAPIShaderClockControl...

Pozdrav,

Ako neko zna gde moze da se kupi Palit 8600GT Sonic+ u Novom Sadu, molim da mi posalje na PM,

Hvala unapred

P.S. kada kupim pisem Vam kako radi :D

Ja sam probao da to ukljucim al opet nista se ne desava ne pojavi mi se uopste ta nova oprcija... ali netreba samo NVAPIUsageBehavior da se ukljuci valjda treba i NVAPIShaderClockControl...

Shader clock mozes aktivirati samo uz 163.69, 163.71 i vishe verzije drivera.

Jos malo od mene ali bez "svrljanja"

Palit 8600GT Sonic+
720MHz/1800MHz/2150MHz

3Dmark05=13751

Evo i primera koliki je porast performansi sa Shader domen OC-om
(bar na primeru 3Dmark06 HDR testa br.1).

625/1375/1800....HDR1 - Canyon Flight....18.207 FPS....HDR/SM3.0 Graphics Tests
625/1650/1800....HDR1 - Canyon Flight....18.243 FPS....HDR/SM3.0 Graphics Tests
625/1750/1800....HDR1 - Canyon Flight....19.602 FPS....HDR/SM3.0 Graphics Tests
625/1850/1800....HDR1 - Canyon Flight....21.117 FPS....HDR/SM3.0 Graphics Tests​

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno