Šta je novo?

AMD Announces Catalyst 7.10 "Shoot Em Up" Driver

ivanbo2003

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
380
http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8531

Posted by: Chris_Tom on Tuesday, October 09, 2007 - 11:34 AM
AMD is happy to announce our latest driver, Catalyst 7.10, will be posted this week. We are bringing this to your attention because this driver brings some incredible performance optimizations and is a must-have for all ATI Radeon™ users. Dubbed the “Shoot Em Up”, we currently have a Windows Vista® version ready for an early look.

Please feel free to benchmark this driver and notify your readers of some of the early observations we have made with the Catalyst 7.10 “Shoot Em Up” driver:

* Battlefield 2142 Crossfire™ performance improves 5-23% on the ATI Radeon™ HD 2600, ATI Radeon™ HD 2400 and ATI Radeon™ X1300/X1550 series
* Call of Duty 2 performance improves up to 6.7% on both single card and Crossfire ATI Radeon HD 2600 and ATI Radeon HD 2400 configurations
* Call of Juarez DirectX® 10 Crossfire performance improves up to 42% and single card performance improves up to 34% on all ATI Radeon™ HD 2000 series products.
* Company of Heroes DirectX 10 Crossfire performance improves up to 80% on all ATI Radeon HD 2000 series products and single card performance improves as much as 31% on ATI Radeon™ HD 2900 and ATI Radeon HD 2600 products
* Enemy Territory: Quake Wars Crossfire performance improves as much as 23% on ATI Radeon™ 1000 series products and single card performance improves as much as 23% on both ATI Radeon HD 2000 and ATI Radeon 1000 series products
* FEAR Crossfire performance improves as much as 16% on the ATI Radeon™ X1950 XTX, ATI Radeon™ X1650 XT, ATI Radeon HD 2400 series and ATI Radeon X1300/X1550 series
* Supreme Commander Crossfire performance improves up to 30% on all ATI Radeon HD 2000 and ATI Radeon 1000 series products. The ATI Radeon™ X1650 and ATI Radeon X1300/X1550 series products see even greater improvements of 82% or more.

Poslednja izmena:
Ajde da vidimo...

Jedva čekam, mada mislim da će major boost doneti tek 7.11 verzija.

Poslednja izmena:
Majku mu, ako je ovo istina, svi pobornici nVidia-e ima da se pokriju ušima!

Wow! Sta znaci dobar softver! (eto zasto game programeri ne optimizuju, kad mozhe ATI za sve :D)
Josh da rade uopste u PAE rezhimu vadim svoju HD2600 iz dzaka!

Nisu oni dzabe stavili super-skalarne shadere, iskoristice ih dobro, kad tad.

Kazi mi jednu igru iz gornjeg spiska za koju ce novi drajver povecati performanse na single 2900XT kartici a da nije DX-10.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, zato se čeka 7.11 :)

Poslednja izmena:
sad cu da vadim moj plit 2600pro DDR3 iz fioke, X850XT neka se malko odmori

Pa ja imam neki 7.10 Beta driver i sa njim sve oseca ubrzanje i "ispeglanost" generalno, otud i zakljucak.

A ima i nova funkcija, i kao sto vidish nisu je naveli, to je AVIVO colour tab koji sadrzi par veoma korisnih opcija.

Jedna od njih cita kolor profil iz EDID-a monitora, meni je extra korisna jer mi ustvari tek sad monitor prikazuje boje onako kako treba.

A dodali su i nesto slicno NV Digital vibrance-u .

Malo su mi neverovatne of cifre 80% 82% i više ali ajde da vidimo kad izađu. Možda su oni mislili instaliramo novi driver sa novom grafičkom i onda sve leti :)

A ko od vas ima Crossfire pa se toliko raduje novim drajverima? ,)

Kad već moram sam sebe da quotujem starče, o premudri. :-devil-:
Znam, znam, vidio sam ja sta si ti napisao. Ali imam osjecaj da jedva cekas da se nesto ovakvo desi, pa da se mozes nasladjivati, jer si kao znao. I ja bih volio da AMD izbaci te magicne drajvere, pa da za male pare pokupujemo kartu koja radi kao GTX. Ali trenutno preferiran Nvidiju, i ne hodam na sve cetiri i nemam velike usi ;)

Znam, znam, vidio sam ja sta si ti napisao. Ali imam osjecaj da jedva cekas da se nesto ovakvo desi, pa da se mozes nasladjivati, jer si kao znao. I ja bih volio da AMD izbaci te magicne drajvere, pa da za male pare pokupujemo kartu koja radi kao GTX. Ali trenutno preferiran Nvidiju, i ne hodam na sve cetiri i nemam velike usi ;)

A u kom delu ja to zvučim kao da jedva čekam da se naslađujem? Ja se samo nadam da će moja 2600XT biti iskorištena maksimalno, a ne ovako parcijalno.Koristio sam ja i nVidia-u i ATi-ja, svestan sam prednosti i nedostataka i jednog i drugog tabora.

I sta sad ako su na ovom sajtu rekli da je to isti q to mora da bude istina :S:, polako, da mi vidimo drajver da ga isprobamo pa onda mozemo nesto reci, ili ako vidim 5 testova sa razlictih izvora sa istim rezultatima onda je to, to.

Ne verujem da imaju razloga da lazu na taj nacin, previse je glupo, pre cu posumnjati na test.

Poslednja izmena:
Ja se samo nadam da će moja 2600XT biti iskorištena maksimalno, a ne ovako parcijalno...
Ti se samo zavaravaš da tvoja karta nije iskorišćena maximalno. ;)
Zašto misliš da ne bi ljudi odmah ili u roku od mesec dana od datuma izlaska, ne bi napisali extra drivere i brisali patos sa konkurencijom... ;)
Te cifre koliko u milionima kartica ima tranzistora... to je za novinare ne za benchere...

A u kom delu ja to zvučim kao da jedva čekam da se naslađujem? Ja se samo nadam da će moja 2600XT biti iskorištena maksimalno, a ne ovako parcijalno.Koristio sam ja i nVidia-u i ATi-ja, svestan sam prednosti i nedostataka i jednog i drugog tabora.
Mozda si i mislio tako, no totalno si se pogresno izrazio. Ali nije bitno.

@Dule13
Pazi, ja isto ne vjerujem tom liku sto je radio test, jer ili ne radi svoj posao kako treba, ili je fanATIk? To govorim zbog prijasnjih testova. A sto se tice ovih 7.10 testova, covjek koji pise Catalyst drajvere je rekao da su u redu, i da licno poznaje ovog lika sto testira. I ovo jesu ti 7.10 "Shoot-em-up" drajveri, ali su beta.

Cudno? Ovaj lik sto testira je dobio beta verziju prije 5 dana, i to od AMD-a.

ovo su isto najavljivali i za 7.9 pa meni kartica losije radi sa njima nego sa 7.8 :S:

Vrh Dno