Šta je novo?

Nokia E50 + Firmware 7.13.0.0 = problem

Ipak sam pogresio. Pojavi mi se ikona za mobile kada me neko zove sa mobilnog, ali mi je ista ikonica za Tel.(home) i Tel.(Business) sto me uzasno nervira. Takodje, ne prikazuje se i broj sa kojeg neko zove nego samo ime. Da li je kod svih tako?

Ipak sam pogresio. Pojavi mi se ikona za mobile kada me neko zove sa mobilnog, ali mi je ista ikonica za Tel.(home) i Tel.(Business) sto me uzasno nervira. Takodje, ne prikazuje se i broj sa kojeg neko zove nego samo ime. Da li je kod svih tako?

Da.

Pomoć

PITANJE

Kakav je džojstik telefona? Čitam da je krut, nekima smeta, nekima ne. I fontovi, da li su zaista sitni? Koji mu je izlaz za slušalice (da li 2,5 mm)?
Možda kupim u Telenoru (na 1 godinu ugovor, ni slučajno dve).

Hvala unapred. :D

PITANJE

Kakav je džojstik telefona? Čitam da je krut, nekima smeta, nekima ne. I fontovi, da li su zaista sitni? Koji mu je izlaz za slušalice (da li 2,5 mm)?
Možda kupim u Telenoru (na 1 godinu ugovor, ni slučajno dve).

Hvala unapred. :D

Dzojstik - ja nemam problema sa istim ali koliko ljudi toliko cudi :D
Fontovi - fontovi su mali ali upisom na karticu (preko citaca kartica) mozes postaviti fontove koji tebi odgovaraju ;)
Izlaz za slusalice - sigurno nije 2.5mm tj nije uopste banana :banana:

Hvala ZAP. ;)

Ali na šta se kače onda slušalice? Nije valjda da ide preko POP porta?

Pročitao sam to za font negde da ima neki program pa ide na karticu (ili nešto slično), ili grešim?

Dzojstik je smor. Prenizak je i tesko se pomera. Uzasno je neprecizan, npr. posebno se vidi u igrama - skoro ih je nemoguce igrati. Fontovi su minijaturni, posebno je smor kada kucas SMS u pokretu ne vidi se kursor i nemas pojma, ako slucajno hoces nesto da editujes gde se trenutno nalazi.

Izasao je valjda naslednik E50-ice, jos je ruzniji, ali se nadam da su ispravili ove gluposti.

Dzojstik je smor. Prenizak je i tesko se pomera. Uzasno je neprecizan, npr. posebno se vidi u igrama - skoro ih je nemoguce igrati. Fontovi su minijaturni, posebno je smor kada kucas SMS u pokretu ne vidi se kursor i nemas pojma, ako slucajno hoces nesto da editujes gde se trenutno nalazi.

Izasao je valjda naslednik E50-ice, jos je ruzniji, ali se nadam da su ispravili ove gluposti.

pa mnogi kazu da je dojstik neprecizan i da imaju probleme, ali ja posle T630 i K750 sa ovim stvarno nemam problema, da li je kod mene neki skart primerak ne znam :D

ima i program za fontove ali ja sam to preskocio, zato sto sam mozes da stavi tipove fontova i velicinu koja ti odgovara. rec je o tri fonta koja se koriste za menije i dr.

2524hn6.jpg

tahomaforte117vc5.jpg

kao sto vidis na drugoj slici koriste razlicite fontove za menije :eyebrows:
a kome nisu dovoljno velika slova na 1 slici mora ici kod doktora

prikljucak za slusalice
thicknessvq1.jpg

Poslednja izmena:
Slušalice

He, he, video sam na mobile review slike, i na GSM Areni. ;) E sad, u šta se ubada konektor? Ovo dole desno je Pop port, a levo za punjač.

The bottom of the phone is reserved for the Pop-port and the charger port. E50’s charger is of the new ones, with the thinner jack. The top of the phone shelters the On/Off button only and it is more than enough to say that this is the worst part of the phone. As we previously said, this button is a great fault in the otherwise good phone.
http://www.gsmarena.com/nokia_e50-review-109.php

Nigde ne pronalazim u šta idu slušalice i koje? :S:

ne ide u ono za punjenje znaci ide u "Pop port"

ps
prvi put cujem da se tako zove ali ti verujem :D

Dzojstik je smor. Prenizak je i tesko se pomera. Uzasno je neprecizan, npr. posebno se vidi u igrama - skoro ih je nemoguce igrati.

Jel si ti probao N73? To je nemoguce pomerati. Uglancan, zaobljen - sa savrseno suvim rukama jedva moze da se koristi. Ovaj bar ima ostre ivice i mogu da ga pomeram bez problema, a dzojstik-igre nisam igrao. Uostalom, probaj. Kao sto rece ZAP, "koliko ljudi toliko cudi". Uslikao sam dzjostik i moj prst, ako se nesto vidi. Ima malo prasine, a i prst mi nije nesto, ali bolji nemam :)

Fontovi meni nisu sitni. Kao sto rece ZAP, "koliko ljudi toliko cudi".

Uz telefon se dobijaju slusalice (ili slusalica) za jedno uvo, koja se prikljcuje preko POP porta. Kome treba vise, moze da se kupi adapter AD-41 (ima i jefitiniji i prostiji) za oko 20 evra, koji ima 3.5mm konektor.

Kad smo vec kod E50 -> Cesto mi se desava da ga comp ne prepozna kada ga prikljucim preko USB-a. Ponekad treba desetak puta da ga uklj/isklj da bi ga prepoznao. Jel to problem samo kod mene ili je nesto uobicajeno?

Prilozi

• Joystick.jpg
    Joystick.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
....
Kad smo vec kod E50 -> Cesto mi se desava da ga comp ne prepozna kada ga prikljucim preko USB-a. Ponekad treba desetak puta da ga uklj/isklj da bi ga prepoznao. Jel to problem samo kod mene ili je nesto uobicajeno?
ja se povezujem preko plavog na dva racunara i nemam problema ali za USB stvarno ne znam

a onaj ko pomisli da je ono levo E50 moze i da ga utakne gde hoce :wall:

...i preko usb i preko `plavog` - prepoznavanje 100%....

Fontovi su minijaturni, posebno je smor kada kucas SMS u pokretu ne vidi se kursor i nemas pojma, ako slucajno hoces nesto da editujes gde se trenutno nalazi.

Najbolji komentar koji sam pročitao vezan za veličinu fontova na E50:
Well, it's quite scary how many people with bad eyesight there are out there who apparently don't wear spectacles. There's nothing wrong with the font size: visit the optician, people!
:d

Da, zato postoji gomila ovih programa koji uvecavaju fontove na E50. Jednostavno ekran je premali za rezoluciju koju prikazuje.

Meni to specijalno ne smeta, ali covek pita jesu li slova sitna, gomila ljudi kaze da jesu. Meni je ocigledno da su slova sitna u poredjenju sa drugim telefonim. Vecina drugih Symbian telefona koji rade na istoj platformi takodje ima ekran rezolucije 320x240, ali vece dijagonale (padaju mi napamet spominjani: N73, E61, N95 itd...).

Ja ionako koristim telefon samo za razgovor, pa mi sitna slova ne smetaju preterano, ali telefon je generalno nista posebno - ima i boljih za te pare.

Poslednja izmena:
Ja npr. imam problem takav shto kada udjem prvi put u imenik, sve je ok. Nadjem neki kontakt i npr. okrenem ga. E problem nastaje kada sledeci put udjem u imenik. On je automatski pozicioniran na tom poslednjem kontaktu, shto je ok, ali chim stisnem neko slovo kako bih pronasao novi kontakt, on izadje iz imenika. Ovo me uzasno zivcira. Bilo je i sa proshlim fw i sa ovim... Da li sam jedini ili ne?

Ja npr. imam problem takav shto kada udjem prvi put u imenik, sve je ok. Nadjem neki kontakt i npr. okrenem ga. E problem nastaje kada sledeci put udjem u imenik. On je automatski pozicioniran na tom poslednjem kontaktu, shto je ok, ali chim stisnem neko slovo kako bih pronasao novi kontakt, on izadje iz imenika. Ovo me uzasno zivcira. Bilo je i sa proshlim fw i sa ovim... Da li sam jedini ili ne?

Sad sam probao i ne izlazi iz imenika.

Na Symbian telefonima ne mozes da izlazis iz bilo koje aplikacije na crvenu slusalicu vec obavezno na desno dugme EXIT!
Ako izadjes na Crvenu slusalicu aplikacija ti ostane upaljena (minimizovana)! Zato ti stalno pamti zadnji kontakt!
Mozes da vidis sve aplikacije koje su ti ostale upaljene ako dugo drzis MENI dugme!

Meni se licno telefon svidja, koristio sam ga oko 6 meseci!
Mane su mu:
-Nedovoljno sredjen softver (od prve do poslednje verzije, sve imaju po neku manu)
-Poprilicno mala slova (stariji ljudi ce imati problema sa kucanjem poruka)
-Spor je (ovo je subjektivan zakljucak)
-Lose odradjeno dugme za paljenje (ona plastika preko je mnogo osetljiva)
-Losa kamerica
Prednosti:
-Extra kuciste (maska)
-Solidna baterija za Symbian
-Mnostvo programa
-Odlican raspored dugmica i solidan Joystick (opet subjektivno)

Poslednja izmena:
Na Symbian telefonima ne mozes da izlazis iz bilo koje aplikacije na crvenu slusalicu vec obavezno na desno dugme EXIT!
Ako izadjes na Crvenu slusalicu aplikacija ti ostane upaljena (minimizovana)! Zato ti stalno pamti zadnji kontakt!
Ajde otidi u imenik, pozovi nekog, pa izadji na EXIT. Ako mozes. ;)

Mozes da vidis sve aplikacije koje su ti ostale upaljene ako dugo drzis MENI dugme!

Meni se licno telefon svidja, koristio sam ga oko 6 meseci!
Mane su mu:
-Nedovoljno sredjen softver (od prve do poslednje verzije, sve imaju po neku manu)
-Poprilicno mala slova (stariji ljudi ce imati problema sa kucanjem poruka)
-Spor je (ovo je subjektivan zakljucak)
-Lose odradjeno dugme za paljenje (ona plastika preko je mnogo osetljiva)
-Losa kamerica
Prednosti:
-Extra kuciste (maska)
-Solidna baterija za Symbian
-Mnostvo programa
-Odlican raspored dugmica i solidan Joystick (opet subjektivno)

Hvala na savetu ali sam sve ovo znao pre nekoliko godina kada sam uzeo 6600 :)
U svakom sluchaju, nije to problem shto cesh skontati kada budesh uradio ovo kako sam ja napisao ;)
Ako josh neko ima slichan problem neka javi, makar da znam da nisam jedini.

Nazad
Vrh Dno