Šta je novo?

Java software??!!

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Nedavno sam sam se poceo baviti programskim jezikom java,posto me veoma interesuje i jos znam da je savremeni jezik za programiranje,tako da bi ga volio savladati.Nabavio sam razne prirucnike i tutoriale za programski jezik java.Sad mi jos treba software.Pa me interesuje koji bio mi bio najbolji sad za pocetak posto sam tek usao u java svijet,cisto samo da savladam osnove i gdje bi na webu mogao naci???

Druga stvar kad predjem osnove koji bi mi onda trebao,onako malo profesionalniji,jos bolje napredniji,ili imali mozda neka vezija koja ima sve u jednom???Hocu da se odmah rijesim pitanja software sto tice jave da ne moram kasnije da se oko toga opterecujem.

Pod software mislis na razvojno okruzenje ? Ako je to u pitanju - Eclipse 3.3

Moze Eclipse, cak sta vise i najbolji je trenutno, kako za pocetnike tako i za profesionalce (barem po mom misljenju, a i koristim ga na radnom mestu).
Mozes probati i Sun-ov NetBeans, trenutna je verzija 6.x, malo se razlikuje od Eclipse, ali nisam nesto primetio veliku kolicinu plugin-ova za njega.

Hvala vam na pomoci!!!A i jos me zanima da li ima mozda verzija koja pored scripta,odnosno koda ,moze praviti i dizajn programa,nesto slicno poput Visual C++ ili Visual Basic???

Sto se toga tice, NetBeans ima mozda najbolji (i najjednostavniji) visual editor, a za Eclipse postoje dodaci, besplatni i komercijalni.

OK!!!Thanks!!!

Za eclipse je do sad postojao Visual Editor plugin. Medjutim, grupa ljudi koja ga je razvijala je pre nekog vremena odlucila da prestane sa daljim razvojem, tako da eto 🙂

Nije loša kombinacija SUN NetBeans kao vizualni editor formi
a Eclipse za sve ostalo.

@milekitic
Mozda nije, ali praksa kaze da se ne koriste razvojna okruzenja za jedan projekat, na nacin na koji ti predlazes.

@EnterSB
I dalje se nadam da će Eclipse da dobije adekvatno free rešenje za vizualizaciju formi,a dok se to ne dogodi koristiću NetBeans.I nije toliko komplikovano radi sa dva razvojna alata na istom projektu.U svakom slučaj lakše mi je to nego da plaćam licencu za neki komercijani plugin za Eclipse.

@BattleNexus: obavezno pogledaj/probaj IntelliJIdea-u. Jedno od najboljih IDE-a za Javu definitivno!

@milekitic
Mozda nije, ali praksa kaze da se ne koriste razvojna okruzenja za jedan projekat, na nacin na koji ti predlazes.

Јеси ли сигуран? Ја знам неколико компанија код нас, и једну на западу које баш овако раде.

@BattleNexus: obavezno pogledaj/probaj IntelliJIdea-u. Jedno od najboljih IDE-a za Javu definitivno!
Koji se placa....
[QUOTE="milekitic]Nije loša kombinacija SUN NetBeans kao vizualni editor formi
a Eclipse za sve ostalo.[/QUOTE]
Koja je poenta? Zasto komplikovati stvari bezveze, po cemu je eclipse bolji od netbeansa da bi se to radilo?

@EnterSB
I dalje se nadam da će Eclipse da dobije adekvatno free rešenje za vizualizaciju formi,a dok se to ne dogodi koristiću NetBeans.I nije toliko komplikovano radi sa dva razvojna alata na istom projektu.U svakom slučaj lakše mi je to nego da plaćam licencu za neki komercijani plugin za Eclipse.

http://www.cloudgarden.com/jigloo/
Džabe za nekomercijalnu upotrebu.

@Master)D(M1nD
Može se reći da je stvar ukusa,ali u svakom slčaju Eclipse je zreliji proizvod od NetBensa.Npr. CodeCompletition i razne druge stvarcice u editoru koda su mnogo bolje(brže) u Eclipse.
Slažem se da je bezveze komplikovanje razvoja sa dva alata,tako da većinu posla obavljam upravo u Elipse.

@jddipqd
Hvala na linku.Pogledaću kad nađem vremena.

ali u svakom slčaju Eclipse je zreliji proizvod od NetBensa.Npr. CodeCompletition i razne druge stvarcice u editoru koda su mnogo bolje(brže) u Eclipse.
Si ti probao NetBeans uopste?
Niti je eclispe zreliji od netbeansa, niti je code completition bolji (to jedino mozda da si ti navikao na to).
Evo neki linkovi:
http://www.netbeans.org/community/releases/60/index.html
http://www.netbeans.org/products/ide/
http://www.netbeans.org/products/index.html

Drugovi hvala na pomoci svima.Ali vidim da najvise hvalite eclipse i netbeans.Pa sam ovako odlucio prvo cu probati eclipse pa cu kasnije netbeans pa koji mi ostavi bolji utisak onda cu taj koristiti.Hvala na prepotrukama i jos samo jedna stvar.Zna li iko link gdje mogu downloadovati programe???

Sto se tice dodataka izgooglaj malo i nadji

MyEclipse

Razlike u odnosu na obican Eclipse SDK nema. Ubacen je mali milion plugin-ova i dodataka. Izmedju ostalog mozes i vizuelno modelovati aplikacije, nesto slicno kao RationalRose-u.
Ja sam ga odavno skinuo sa neta i sada samo MyEclipse 🙂

Nazad
Vrh Dno