Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

Malo mi je frka cujem da se 223 vise ne proizvodi pa neznam da li da cekam ili da uzimam a nisam pri parama...da li cekati jos par meseci da 24" jos padne cena...ko ce i kojom grafickom da tera to cudo:d

Ako nisi pri parama sacekaj, nista ne gubis a ako kupis sada takodje se neces zeznuti.
Kada uzmes novi monitor koji god to bio bices mnooogo srecan, veruj mi na rec.. :).

@krtica
226cw je najbolji , ima nov tip pozadinske rasvete i teorijski reprodukuje 98% boja od ntsc standarda , dok ostali "samo" 92, znaci vernije boje,zatim kod tog tipa poz rasvete moguca je zamena kod ovih prethodnih jok! (mada neznam da li se isplati) i na kraju procenjen vek trajanja lampe je kraci kod 226cw nego kod ostalih (recimo 20000/40000 grubo ili ti 8 godina / 4 godine)
inace ja gledam da uzmem 226 bw (naravno sa samsung panelom, mada je i kod ostalih moguce izvrsiti kalibraciju da 226bw izgleda supercool)

uzeo danas 226bw,sa samsung panelom :)
monitor je odlican , ali cena bi mogla biti niza.

Ljudi kako izgleda taj bleeding- ono tipa sedis gledas film a ne gledas ga nego gledas u to ****** jer te nervira-iam li tu habituacije

vise te nervira los snimak, jer se vidi da je sr.inace sa dobrom kopijom ili ne daj boze sa originalom - sedis gledas i nemislis.
sve je super

Ma super su ti fotke...odlicne...za potpuni ugodjaj;)Jos ako si ti radio ovu zverku od automobila odmah narucujem i monitor i auto:smoke:

Ako neko hoce da vidi full profi test i to uporedni sa 226BW evo linka doduse na Kineskom:p
http://product.pcpop.com/000047752/Picture.html

:banana:

P.S. Kupujem ga zasigurno:guitar:

da li ste vi sigurni da je levo 226 a 223 desno.razlika je vise nego ocigledna u kvalitetu slike ili su to chinezi namerno 226 podeslili losije.,) a i razlika u velicini je neprimetna.

Poslednja izmena:
Jel normalno da kada se lagano skroluje strana, da se tekst vrlo blago muti, kao da je bold font? Recimo kad na benchu skrolujem slova postaju plavlja?

da li ste vi sigurni da je levo 226 a 223 desno.razlika je vise nego ocigledna u kvalitetu slike ili su to chinezi namerno 226 podeslili losije.,) a i razlika u velicini je neprimetna.

Ja imam 2 komad u firmi vec 2 meseca. Svaki dan rade po 16 sati i ja isto toliko sa njima. Kolege imaju 226 i 225 i hoce da uzmu 223 jer je bolji u proseku za 20% u ostrini i bojama. Mada sam ja zaljubljen u monitor pa sam mozda subjektivan;)

Jos da dodam, ghosting primeti se kada se pomera prozor, najvise na crnom tekstu na svetloj pozadini(bench je idealan) kada se skroluje najlakse se primeti kada se pomocu slidera polako pomera gore dole. Nije nesto drastican recimo da je tekst manje zamucen nego kada se ukljuci clear type font(i nista se ne skroluje).

clear type font i jeste za lcd monitore , a ovo ostalo je normalno

Hvala. Proveravam ceo dan da li mi je neko odgovorio. Nov i prvi tft :)

Slazem se. Zato sam i uporedio ovo zamucenje pri pomeranju prozora sa izgledom clear type fonta

Pazarih i ja dotični monitor. Pročitao sam dosad svašta nešto u ovoj temi, i reših da odabrem baš 223bw. Prelazim na njega sa CRT sedamnaestica i nikad nisam imao kontakta sa wide formatom. Po onome što pročitah mislio sam da ću se šlogirati od veličine 22', ali nisam, sasvim je normalne veličine. Period navikavanja na format... pa, ne postoji, odmah je legao skroz prirodno, nikakvih problema sa igrama, filmovima, daleeeeko je zgodniji format za sve vrste radnji.
Slika... pa iskreno... drugačija je od crt. Manje zakrvavi oči posle 6 sati buljenja, to je sigurno. Gornji deo ekrana ima tamnije nijanse, mada me lično to ne iritira. Ne zuji, mnogo puta pominjana pozadinska probijanja sigurno nisu nešto oko čega će se čupati kosa (po pročitanom sam očekivao da je to drastičnija pojava). Sve u svemu- pruža lep osećaj u radu, sasvim pristojan monitor za ljude koji nisu picajzle.

Ne može edit prethodnog posta, pa mora novi... počinje da me nervira tamniji deo gornjeg dela ekrana. Kao da su pozadinske lampe postavljene ispod donje polovine ekrana! Gornja polovina, naročito u tamnijim tonovima, maltene dobija crnu boju, dok ispod kontrast i dalje postoji, sve se vidi! Jesu li svi 223bw ovakvi? Zamolio bih za odgovor da bih ga reklamirao ako je primerak faličan.

Poslednja izmena:
Definitivno odustajem od ovog monitora. Vidim da ima da se nadje 226cw za koliko-toliko pristojne pare tako da cu verovatno uzeti njega. Ako neko ima nekih iskustava neka slobodno podeli sa nama :)

Pa koji 22" monitor.. kupiti ili ne kupiti ?!

:) Evo prođe dosta vremena kako pratim BENCHforum ali i ovaj POST kao i druge slične forume na istu ili sličnu temu "koji 22" monitor kupiti" pa da opet budu zadovoljeni odnos kvalitete i uloženog...
Puno puta sam se dvoumio "pa sad, koji monitor uzeti ?!" jedni govore uzmi ovaj, drugi onaj, pa u nedoumici počeo sam se nećkati "kod ovog zuji, kod onog ne zuji, valja/ne valja kontrast, podesi ovo, podesi ono"... više čovek se zbuni, pa na osnovu toga počnem se raspitivati kod poznanika koji te iste monitore prodaju, kakva su njihova mišljenja, imaju li reklamacija itd..
Od silnog nećkanja na kraju sam našao neku sredinu i "IPAK" se odlučio za dotični 223BW - samo iz tog razloga što su prevagnule dve dobijene nagrade.. ,
tn_BA_Flachbildschirme.jpg
tn_Produkt-des-Jahres_1Platz_06-07.jpg

Evo link koji je to i objavio :
http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=244AA887-7745-4ED4-8E27-9F1991FB977F

feature_wide.jpg
feats_hdcp.gif
features_5ms.gif
feature_magicbright3.jpg
dynamischerKontrast_3000zu1.gif
feats_wallmounting.gif
features_dvid.gif
features_rohs.jpg

A da li je isti zadovoljio moja očekivanja (pored ovolike priče / ovaj ili onaj) i zaslužene ili ne zaslužene nagrade.. to mogu Vam prenjeti tek za 10 dana kada isti dobije svoje mesto na mom radnom stolu.

Pa do tada samo u iščekivanju (za one koji se još uvek nećkaju - "koji 22" monitor?" )... ;)

Poz.

Ne može edit prethodnog posta, pa mora novi... počinje da me nervira tamniji deo gornjeg dela ekrana. Kao da su pozadinske lampe postavljene ispod donje polovine ekrana! Gornja polovina, naročito u tamnijim tonovima, maltene dobija crnu boju, dok ispod kontrast i dalje postoji, sve se vidi! Jesu li svi 223bw ovakvi? Zamolio bih za odgovor da bih ga reklamirao ako je primerak faličan.

Ne samo Samsung nego svi monitori sa tn panelom. Sto veci monitor vise se primecuje. To je do vertikalnog ugla koji je mizeran. Moras da nadje sweet spot inace ne valja slika. Zato je podesavanje po visini neophodno kod ovakvih monitora(ili bar na stolici u kojoj sedis :))

Poslednja izmena:
@mmxx da ti ipak ne radis za njih ? :trust:

@mmxx da ti ipak ne radis za njih ? :trust:

:trust: Raditi ili ne raditi za njih, pitanje sada ?! :eyebrows:
Veruj mi čoveče, više sam se načitao silnih postova tako da sam kao što sam i naveo - odlučio za 223 BW.
Nakon pročitanih postova, želio sam uzeti PHILIPS, LG ili ACER, ja konkretno nigde nisam pronašao kvalitetan POST i diskusiju o istim koji bi mogli da se porede sa ovim SAMSUNG-om pa da prevagne odluka za neke od modela u ovoj ceni..
Na jednom od foruma sam pronašao diskusiju o "ZUJANJU MONITORA" - došao sam do zaključka "iz postova" da svi 22" monitori u ovoj klasi zuje na svoj način, da li ovako ili onako - uglavnom zuje - a ovaj izazov sam prihvatio pa ću da vidim koliko zuji - ODMAH - JOŠ U RADNJI KADA STIGNE - PRI KUPOVINI - PA MOŽDA BUDE ODMAH -> :crash: ili :wall: ili :,,:

Možda EIZO ili DELL monitori ne zuje, ali toliki budžet sebi ne mogu trenutno priuštiti pa sam bio primoran da idem do nekog plafona.. a pare za 223BW sam još navukao sa 2032BW (jer je bio u opticaju kao početni izbor)...

Sada ga čekam, pa ću da se izjasnim kada dotični 223BW instaliram... :d

Ne znam. Previse sam puta cuo kako je neko vratio monitor zbog zatecenog stuck\dead pixela. Nisam picajzla i mozda mi ne bi ni smetao ali ne pada mi na pamet da se setam iz PA za BG 2-3 puta dok ne zabodem ispravan monitor + sto je i u tom slucaju verovatnoca da se pixel pojavi kasnije poprilicno velika. Da me neko ne shvati pogresno, nije nikakvo pljuvanje, stvarno sam hteo da kupim monitor ali kad sam prelomio - nije ga bilo (tamo gde hocu da ga kupim). Onda sam ponovo sabrao utiske drugih ljudi i odustao.

Shta da kazem... I ja sam reshio da uzmem 223bw i nashao ga po pristojnoj ceni... Ali pazi maler... Prvi koji sam pogledao u jednoj radnji imao je mrtav pixel na sred ekrana... Naravno da sam odmah odustao od kupovine tog primerka i otishao do druge radnje gde je monitor nekih 10e bio skuplji... Kad pazi chuda, i na tom monitoru jedan lesh pri dnu... Nisam mogao da verujem da mi je skor 2 od 2... Pa ***, prso sam!!! Znachi napokon dodjem do kinte i... Kad ti se ne da onda ti se ne da... Strashno :(

;) Slažem se u potpunosti da treba izvršiti provjeru ZUJANJA - MRTVIH PIXELA - ODMAH - pre nego štoga odneseš kući... pa ću i ja to napraviti, jer ne mislim dati toliko para pa da me nervira bespotrebno taj jedan/dva mrtvi pixel ili nepodnošljivo zujanje.. zato sam rekao da ću Vam svoje utiske prenjeti za - 9 dana [10 - 1 dan]... A onda... ko zna... Mozda pocnem da :bottle:

Razumem Vas sve potpuno posto sam i ja baksuz i u paranoji sa tim pixelima, ali ja sam zvao g......n i oni zamolio ih da mi pregledaju monitore posto sam uzeo 2 primerka za firmu i proverili su ih i nema ih ni do dan danas iako rade po 16 sati dnevno u Cad-u. Mogu Vam reci da su monitori stvarno super cak je prijatelj koji ima stampariju i 20 i kusur inca Apple CRT monitor uporedjivao boje u CS3 sa njegovim profilom za stampu i razlikuju se boje 2-5% sto je smesno. Stvarno ga toplo svima preporucujem jer sve izgleda super na njemu e sad da li cekati 24" koji sa cenom polako padaju ispod 400e ili uzeti 22" to je vec pitanje.;)

Procitao sam celu temu o 223bw i novijim tft monitorima.
Vidim mnogi se zale na zujanje, mrtve piksele, zaglavljene piksele, probijanje pozadinskog osvetljenja duz gornje donje ivice. Do skora sam hteo da kupim ovaj monitor i ustekao pare za njega al mi se vise ne kupuje. TFT tehnologija jos uvek nije dozivela svoj vrhunac kao sto je CRT odavno.:vomit: A jednostavno bi poludeo da kupim monitor pa posle tri meseca se pojavi mrtav piksel pa posle par meseci jos jedan itd plus da mi zuji......... Ne bi ja to izdrzao. Ne dolazim lako do para pa da mogu da kupim tek tako LCD monitor pa ga bacim posle godinu dana i kupim nov. Plus nemam zivaca da se s nasim prodavcima nad*e*a*am.
Za sada ostajem veran mom Samsung 753dfx koji odradjuje posao savrseno. :wave:

Vrh Dno