Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo probao sam betu i mogu da kazem da posle jedne partije, dosadi brate, ali ipak je to Crysis pa jednostavno vice:"Igraj, igraj me!", a ja sta cu, da ne slusam cika Crysis-a??? nije lepo:D... ... ...

Prvo sam imao neke gluposti sa texturama, pa kad su se one "zalepile" kako treba onda je sve krenulo kako treba (kolko-tolko):d

Detalje sam stavio na Optimum (automatic) i sve mi stavio na medium, rezolucija je 10x7 i fps u unutrasnjosti ide od 50 do 60, pa cak i 70, a spoljasnost je druga prica:mad:, salim se:D, napolju se fps krece od 25 pa navise, uglavnom oko 30fps, stim da mi je grafa bila na defaultu:,,:

Sad cu da kloknem grafu i da se igram malo sa podesavanjima pa cu javiti sta bude!!!

:wave::wave::wave:

Alo brate, pa ne moze zbog jedne stene i jednog drveta da fps skoci sa 30 na 47 !!!
Mislim da se ipak tu nesto radilo, a ne samo brisalo... :D.

Citiram korisnika:pC Beast
Najvise FPS-a oduzima ziva priroda - trava,cvece,drvece i detalji koji ih okruzuju kao i kvalitet samo grafike naravno.Zbog jedne stencuge sigurno nije framerate podignut,razlika je minimalna 0.01%,za to su potrebne derasticne mere da bi framerate skocio 10+.Koliko god da se igra optimizuje jedno se ipak slazem,igra nikad nece biti onakva kakvu su je prikazali na video demo-u,mnogi ce se od nas razocarati kad igra izadje u finalnom izdanju.Posmatram ovu raspravu tj. polemiku i shvatam da u stvari se vi samo nadate da ce igra biti onako kako bi mi svi voleli ali na zalost istina je sasvim nesto drugo.Generalno trosimo svoje ideje i zakljucke na nesto sto sami necemo moci da promenimo.Crysis ce izaci ali nece biti ni priblizno isti kakvim su ga pretstavili.Steta!

citiram korisnika: shemksi
na drugoj slici je grafika lepsa tj. bolja, narocito teksture na stenama, sad necu da ulazim u to koliko je uklanjanje stene i drveta doprinelo do povecanja fps na 47 jer se stvarno ne razumem u to, ali je po nekom mom skromnom misljenju veci uticaj imala ta promena tekstura na stenama

odgovor za zdravkica, pc beast i shemksija...

Pa nije bila poenta u samo jednom drvetu i jednom kamenu. Jel treba sad da se detaljno skenira cela mapa da ti se nacrta koji objekti nedostaju. Ovo je samo primer i dokaz kako ce sa mape nestati mnogi objekti kako bi se povecao fps.
A druga stvar, ove shotke nisu sa istih masina, morao bi pazljivije da citas pre nego sto bilo sta napises. Goran je i u ranijim postovima rekao kako je na toj sceni koju je okacio whiplasher imao oko 46fps. Znaci nisu ta dva shota tu da se uporedjuje framerate na njima jer nisu sa istih masina, vec da se vidi kako su naprasno neki objekti nestali u najnovijem buildu multiplayer bete. A upravo whiplasher je potvrdio kako mu je veci framerate. A sta mislis zasto?

Ponavljam jos jednom, pa nije stvar samo u jednom drvetu i jednoj steni, vec masi toga sto je sigurno nestalo sa mape. Ovo je samo dokaz kako su povecali framerate. I ponavaljam, ne gledajte ta dva shota kao uporedjivanje frejmrejta jer nisu sa istih masina, vec se osvrnite na whiplasherov komentar da mu beta radi bolje.

Al me smoriste za medalju :D

Poslednja izmena:
Pa nije bila poenta u samo jednom drvetu i jednom kamenu. Jel treba sad da se detaljno skenira cela mapa da ti se nacrta koji objekti nedostaju. Ovo je samo primer i dokaz kako ce sa mape nestati mnogi objekti kako bi se povecao fps.
A druga stvar, ove shotke nisu sa istih masina, morao bi pazljivije da citas pre nego sto bilo sta napises. Goran je i u ranijim postovima rekao kako je na toj sceni koju je okacio whiplasher imao oko 46fps. Znaci nisu ta dva shota tu da se uporedjuje framerate na njima jer nisu sa istih masina, vec da se vidi kako su naprasno neki objekti nestali u najnovijem buildu multiplayer bete. A upravo whiplasher je potvrdio kako mu je veci framerate. A sta mislis zasto?

Ponavljam jos jednom, pa nije stvar samo u jednom drvetu i jednoj steni, vec masi toga sto je sigurno nestalo sa mape. Ovo je samo dokaz kako su povecali framerate. I ponavaljam, ne gledajte ta dva shota kao uporedjivanje frejmrejta jer nisu sa istih masina, vec se osvrnite na whiplasherov komentar da mu beta radi bolje.

Al me smoriste za medalju :D
malo je jedna medalja, valjda vredimo za tri :d
pazi ja nisam ni pricao o toj steni i drvetu, nego o kvalitetu slike koji je razlicit na ove dve slike, e sad stvarno ne znam ko je koja podesavnja stavljao, pa necu dublje da ulazim u to, bolje nek se njih dvojica jave sami i posalju nove screenshotove sa tog istog mesta i kazu koja podesavnja tacno koriste i onda cemo vec znati malo bolje

Ja sam generalno govorio sta najvise skida frejmove.U globalu si u pravu Wahad,ako budu stedeli tj. osiromasili igru bez prelepih detalja a da bi pri tom dobili bolju igrivost to je zaista bez veze!Ako tako nastave igra ce biti nista drugo nego malo poboljsani FarCry a zato nista od sledece generacije u kvalitetu koja je trebala da presudi u igrama!

teksture bolje izgledaju na sreenu iz bete2 to je cinjenica. Beta3 je mnogo vise optimizovana od bete2. Mapa je modifikovana, neke stvari su sklonjene ali su neke i dodate. Tako da porast fps nije sigurno zbog nedostatka par stijena. Vidi se da je radjeno na optimizaciji jer igra bolje radi za nekih 20-25%. Teksture su ******e, narocito na 8800GTS kartama, svi se zale na to. Vjerovatno ce se popravit izlaskom novih drivera. Ali sve u svemu lijepo se primjecuje da je radjeno na kakvoj-takvoj optimizaciji.

Shmeksi @ Edit sad cu poslat sreen sa tog mjesta
Sve je na high podeseno i teksture izgledaju bolje nego na onom screenu sa 47 fps-a

crysis2007100401052567sb6.jpg

Poslednja izmena od urednika:
haha...evo ja probao najzad.
Ucitavanje nivoa traje iznenadjujuce kratko, but there's a catch :D
Prvih desetak minuta se trci kroz zute i sarene kubuse sa natpisima "shader ovaj, shader onaj" :d
Kad me je proslo odusevljenje, shvatio sam da trckaram okolo sa 7-15 FPS-a (1280x1024, sve na high, bez AF) i jos sam dogurao do SGT-a sa tri fraga :p Izgleda da ostalima ide jos gore nego meni hahah...
Na medium ide nesto bolje...
KRIZA je pokucala na vrata bogami :D

@whiplasher
thanx za slike

Mogu samo reci da sam razocaran razlikom u kvalitetu izmedju ove nove fotke i one stare, jer je razlika ocigledna, pogledajte samo razliku u detaljima i u teksturama i kako su na novoj slici teksture blurovane (mislim ako je to bila cena da se postigne "optimizacija", poser** im se na tu optimizaciju).....Ma cekaj bre, ja rekoh da necu da komentarisem grafiku, a opet to radim, a u tri lepe. Ko ce docekati taj demo vise :(

Evo malo slika i od mene, 1024x768, drajveri 163.71

Prilozi

• Crysis 2007-10-03 10-36-55-15.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-36-55-15.jpg
    88.4 KB · Pregleda: 84
  • Crysis 2007-10-03 10-28-56-78.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-28-56-78.jpg
    180.5 KB · Pregleda: 125
  • Crysis 2007-10-03 10-23-16-25.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-23-16-25.jpg
    153 KB · Pregleda: 103
  • Crysis 2007-10-03 10-20-47-65.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-20-47-65.jpg
    143.3 KB · Pregleda: 106
  • Crysis 2007-10-03 10-31-47-71.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-31-47-71.jpg
    175.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
...i malo djubreta :d

Prilozi

• Crysis 2007-10-03 10-26-21-56.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-26-21-56.jpg
    154.1 KB · Pregleda: 120
  • Crysis 2007-10-03 10-17-50-20.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-17-50-20.jpg
    99.1 KB · Pregleda: 103
  • Crysis 2007-10-03 10-21-03-87.jpg
    Crysis 2007-10-03 10-21-03-87.jpg
    144.8 KB · Pregleda: 100
prva slika je najjaca ubedljivo, koliko vidim iz shotova, ko ima 8600gt se nece bas naigrati na high, jos ako je neka veca rezolucija

Ta slika je nastala kada sam stavio shadere na high, trebalo je sigurno minut da sve dodje u normalu :S: Fps je identican kada su texture na high i medium? Igracu se jos malo veceras sa opcijama, ali da ovo 8600gt tera na high stvarno tesko, verovatno bi fps bio malo bolji sa nekim dual core procesorom....

Sa masinom iz profila na 1680x1050, sve na high apsolutno neigrivo, fps 20-25 u proseku. Ista rezolucija, sve na medium, apsolutno igrivo fps od 30-50, uglavnom oko 35-40.
Grafika je lichno meni nikakva, ovo ne da nema veze sa onim trejlerima, nego bi mene bilo sramota da izbacim ovo posle onih filmica sto su pustali.
Nema problema sa teksturama vec morate malo da sacekate kad krenete da igrate da ucita sve teksture igra, posle radi sve normalno.

Sa masinom iz profila na 1680x1050, sve na high apsolutno neigrivo, fps 20-25 u proseku. Ista rezolucija, sve na medium, apsolutno igrivo fps od 30-50, uglavnom oko 35-40.
Grafika je lichno meni nikakva, ovo ne da nema veze sa onim trejlerima, nego bi mene bilo sramota da izbacim ovo posle onih filmica sto su pustali.
Nema problema sa teksturama vec morate malo da sacekate kad krenete da igrate da ucita sve teksture igra, posle radi sve normalno.
samo da pitam koliko memorije ima karta, 320 ili 640 posto ne pise :)

Nisam probao mp ali definitivno vidim da igra iz trejlera nema veze sa ovim screenshotovima. Koliko se puno ocekuje od "Crysis-a", mislim da ce biti veliko razocarenje po pitanju svega.Napraviti igru koju ce moci da vide u punom svetlu nekih 10% gamera mislim da nije pametan potez pogotovu sto napominjem nema veze sa trejlerom! Cisto malo razmisljam, eto. Pozdrav

Zali boze ovih 60 strana post-a ... nadam se da vise necemo raditi PREVIEW igara nego REVIEW :p - po principu tresla se gora ...

alo ljudi, "potpisali" ste NDA ! :d

ovo ce izgleda biti nova: "Gde ti je kamen, a ?" :d

PS. Vidim da se uklanjanje objekata i srozavanje kvaliteta tekstura pocelo nazivati optimizacijom :)

Evo šta kaže autor tweakguide.com sajta, malo optimizma za promenu.

http://forums.tweakguides.com/showpost.php?p=74356&postcount=225
Pa sve u svemu nista novo nam nije rekao jer ce ga eto jadnicka tuziti zbog krsenja NDA ugovora (sarkazam), mislim tako mu je smesna prica sa tim ugovorom da nemam reci, znaci na high bez AA u rezoluciji 1280 sa trecom najjacom grafikom danas on ima 30fps i kaze da je to super. Nisam hteo da pljujem Crytek, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru, pa kako ce onda na toj konfi da izgleda u 1600 na very high i sa ukljucenim AA, mislim ipak je njegova grafa u top 3 trenutno, a tako ce da bude jos narednih nekoliko meseci.

kod mene ovako radi :p (attachmenti), prvo sam mislio da je zbog graficke tj klokova, onda sam smanjio na default taktove, rezultat je u prilogu :p Windows je instaliran pre 3 dana :p Sve ostalo radi.

Prilozi

• Crysis.exe1.jpg
    Crysis.exe1.jpg
    483.9 KB · Pregleda: 162
  • Crysis.exe3.jpg
    Crysis.exe3.jpg
    423.9 KB · Pregleda: 153
  • Crysis.exe5.jpg
    Crysis.exe5.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 79
  • Crysis.exe6.jpg
    Crysis.exe6.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 114
Pa sve u svemu nista novo nam nije rekao jer ce ga eto jadnicka tuziti zbog krsenja NDA ugovora (sarkazam), mislim tako mu je smesna prica sa tim ugovorom da nemam reci, znaci na high bez AA u rezoluciji 1280 sa trecom najjacom grafikom danas on ima 30fps i kaze da je to super. Nisam hteo da pljujem Crytek, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru, pa kako ce onda na toj konfi da izgleda u 1600 na very high i sa ukljucenim AA, mislim ipak je njegova grafa u top 3 trenutno, a tako ce da bude jos narednih nekoliko meseci.

Da hoce barem napravit da radi na 30-40 fps ali konstantno da drzi 30fps poput biosocka recimo.

kod mene ovako radi :p (attachmenti), prvo sam mislio da je zbog graficke tj klokova, onda sam smanjio na default taktove, rezultat je u prilogu :p Windows je instaliran pre 3 dana :p Sve ostalo radi.

Gledam prvu sliku, i mislim se... Da nisi ukljucio Thermal Goggles?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno