Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eee sećam se ja kada sam pre 4 godine uveo kablovski internet, a promotivni period 3 meseca i brzina 64kb... Bio sam prezadovoljan, oko duplo brži download u odnosu na dial-up, slobodan telefon...flat...ma milina...

Sad mi je 256/90 što trenutno imam baš malo...pa mi se smeši 1024/128 Telekom ADSL...

P.S. Koliko se otprilike čeka od dana kad se podnese zahtev (preko neta recimo) do dana kad me Telekom kontaktira i ja potpišem ugovor, uzmem modem i ostalo...?

Eee sećam se ja kada sam pre 4 godine uveo kablovski internet, a promotivni period 3 meseca i brzina 64kb... Bio sam prezadovoljan, oko duplo brži download u odnosu na dial-up, slobodan telefon...flat...ma milina...

Sad mi je 256/90 što trenutno imam baš malo...pa mi se smeši 1024/128 Telekom ADSL...

P.S. Koliko se otprilike čeka od dana kad se podnese zahtev (preko neta recimo) do dana kad me Telekom kontaktira i ja potpišem ugovor, uzmem modem i ostalo...?
Zavisi...
Ako ima portova dan-dva, ali ako nema mozes da cekas i citavu vechnost :mad:

Citat:
06.09.2007

Najavljen prekid saobraćaja

''Telekom Srbija'' a.d. obaveštava korisnike usluga da će zbog planiranih radova, u četvrtak, 06.09. 2007. godine, u vremenu od 22h do 24h, doći do prekida telekomunikacionog saobraćaja u mestima: Nova Pazova, Novi Banovci, Banovci Dunav, Stari Banovci, Surduk, Belegiš i delu Stare Pazove (Staro Selo) u trajanju od najviše 10 minuta. Za vreme planiranih radova korisnici u mestima. Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Da li ovo znaci da se nesto radi povodom uvodjenja adsl u naselju Banovci Dunav? Da li postoji neka preciznija informacija, kada ce adsl konacno stici u Banovce?

Pa ima ljudi koji se jos uvek pate sa dialup-om i muku muce da izvuku preko 21.600 :S:
Oni bi bili prezadovoljni i sa 64/64 ;)
Em kakav-takav flat, em slobodan telefon... :D
jos i kad bi cena bila prihvatljiva...
S druge strane, masa ljudi nema realnih potreba za velikim download-om, pa ne vidim zasto bi platili 1 dinar vise ako im slabiji link radi posao ;)
Druga je stvar sto su cene neadekvatno formirane :whip:

sve je tachno osim poslednjeg reda: ne kaze se neadekvatno vec: nepravedno prema neobavestenima :whip:

Citat:
06.09.2007

Najavljen prekid saobraćaja

''Telekom Srbija'' a.d. obaveštava korisnike usluga da će zbog planiranih radova, u četvrtak, 06.09. 2007. godine, u vremenu od 22h do 24h, doći do prekida telekomunikacionog saobraćaja u mestima: Nova Pazova, Novi Banovci, Banovci Dunav, Stari Banovci, Surduk, Belegiš i delu Stare Pazove (Staro Selo) u trajanju od najviše 10 minuta. Za vreme planiranih radova korisnici u mestima. Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Da li ovo znaci da se nesto radi povodom uvodjenja adsl u naselju Banovci Dunav? Da li postoji neka preciznija informacija, kada ce adsl konacno stici u Banovce?

Ja nikako ne stizem da pozovem postu u Banovcima, vec desetak dana ne mogu da se konektujem preko dial-up konekcije. Mislio sam da je modem u pitanju, ali sam probao sa jos dva racunara i na razlicitim uticnicama i ista stvar. Verovatno nesto rade oko ADSL-a (bar su najavljivali za drugu polovinu godine...), ako neko zna nesto za Banovce neka javi...a i ja cu zvati kad stignem ***...

Verovatno nesto rade oko ADSL-a (bar su najavljivali za drugu polovinu godine...), ako neko zna nesto za Banovce neka javi...a i ja cu zvati kad stignem ***...
Nesto rade sigurno. Sudeci da su vec krenuli na manja mesta pa i sela. Npr Sivac ili Ruski Krstur... Evo i ostalih centrala koji ce uskoro imati ADSL:

Novi ADSL kapaciteti u Srbiji
14. septembar 2007.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo od ponedeljka, 17. septembra 2007. godine biti u mogućnosti da realizujemo EUnetADSL servise na sledećim centralama:

Mrežna grupa 011 - Beograd:

* Centrala RU1 Energoprojekt
* Centrala RU3 Pariske Komune 3
* Centrala RU4 Bulevar Mihajla Pupina 129
* Centrala RU5 Vojvodjanska Banka
* Centrala RU7 Bulevar Mihajla Pupina 91

Mrežna grupa 021 - Novi Sad:

* Centrala Rakovac

Mrežna grupa 024 - Subotica:

* Centrala Mol
* Centrala Pescara 2

Mrežna grupa 025 - Sombor:

* Centrala Crvenka
* Centrala Sivac
* Centrala Ruski Krstur

Mrežna grupa 033 - Nova Varoš:

* Centrala Nova Varoš

Interesuje me, da li se naplacuje promena brzine kod Telekoma, konkretno sa vece na manju, nigde ne nadjoh informaciju o tome na sajtu ?

Interesuje me, da li se naplacuje promena brzine kod Telekoma, konkretno sa vece na manju, nigde ne nadjoh informaciju o tome na sajtu ?
Ne placa se, promena brzine moze da se izvrsi samo jednom u toku kalendarskog meseca, promenis na primer oko 30. koristis vecu brzinu i smanjis posle nedelju dana kad sve poskidas. Tako sam ja radio, funkcionise bez problema.

Hvala na odgovoru :)
Korektno sa njihove strane, koliko sam primetio vecina ostalih provajdera naplacuje prelazak sa vece na manju brzinu, i to ne malo oko 800-900 din.

Nesto to sporo rade evo proslo je godinu dana od kad sam na spisku kod telekoma za port.. a svi na sve strane ako se prijavis kod telekoma kao ide brzo.. Sad cu se na sve zive akcije koje ukljucuju adsl prijavljivati, mozda se na kraju i smiluju pa mi ga daju.. hehe

Lepo rece neko u nekom prethodnom postu...ako ima slobodnih portova dobiješ ADSL za 7 dana (kahm...kao ja recimo :) ), a ako nema možeš da čekaš u nedogled...
Moj savet...traži vezu! :D

Podneo sam zahtev za preseljenje ADSL-a u Beograd, ali su mi rekli da je u Beogradu broj na koji hoću da prenesem ADSL dvojnik tako da moram da čekam. Jel' ima neko iskustva sa ovime i koliko je dugo čekao na dvojničkom broju za ADSL?

Cekaces dok se u tvom kraju planski ne razdvoje dvojnici - to moze da potraje i vise godina... Trazi vezu ili razmisljaj o nekom drugom netu (kablovski, bezicni...)

Eh, to sam i pretpostavio.. Ništa, sačekaću malo, ako ne razdvoje tražiću drugi način povezivanja na internet.

Moj savet - ne cekaj nista nego odmah juri alternativu. Moj brat je u Prve pruge i podneo je zahtev za skidanje pcm-a i za adsl a njima uopste ne pada na pamet da to odrade.
Eto, umesto da cekas da se smiluju ujuri cable ako mozes jer imas velike sanse da se ovo oduzi i to mnogo..

Ljudi imam jedno pitanje i potreban mi je brz odgovor. Da li kod telekoma (kao kod euneta)
opada brzina preko dana i do 50 %. Interesuje me 512 Kbps (mada je to isto za sve).
Hvala unapred!

Ljudi imam jedno pitanje i potreban mi je brz odgovor. Da li kod telekoma (kao kod euneta)
opada brzina preko dana i do 50 %. Interesuje me 512 Kbps (mada je to isto za sve).
Hvala unapred!

Na osnovu mog dosadasnjeg iskustva, brzina ne opada uopste i nikada.

Ja imam manji "problem" sa Telekom ADSL-om. Imam 512 paket ali nijednom jos nisam uspeo da izvucem vise od 350k bez obzira koje doba dana je u pitanju, download je oko 25k i to sa Nvidie npr. Znam da 512 nije garantovana brzina ali da nikad nemam ni 400 to mi je cudno. Jel ovo normalno ili nesto ne radi kako treba?

Ja imam manji "problem" sa Telekom ADSL-om. Imam 512 paket ali nijednom jos nisam uspeo da izvucem vise od 350k bez obzira koje doba dana je u pitanju, download je oko 25k i to sa Nvidie npr. Znam da 512 nije garantovana brzina ali da nikad nemam ni 400 to mi je cudno. Jel ovo normalno ili nesto ne radi kako treba?

To je moguce da ima veze sa tvojim modem i dslam-om...prvo sto uradis pozalis se i objasnis im to i vidi da li mogu da urade nesto...drugo probaj sa nekim drugim uredjajem..ako ni to ne pomogne ..niko sem telekoma ne moze da ti resi to osim na liniji to jest dslamu...

Tek ce da krene da im kochi i da im stuca taj internet kad prodaju te silne uredjaje a da ne pricam sto su kupili hardware na kom ce da ogranicavaju p2p saobracaj i tome slicno..samo je pitanje koliko su strucni i koliko ce brzo to da izvedu....ni jedan provajder na svetu ne moze da podnese da da full adsl garantovanu brzinu svim korisnicima a da nema kosmicke kapacitete

evo vam pa racunajte:

ako imate npr 100 000 korisnika od po 256 Kbps to vam dodje 25 Gbps linka im treba a oni nemaju ni trecinu toga...

naravno nece svi u isto vreme vuci maximum i to je cista statistika ali tu su sada mnogo vece brzine i neka 10 posto korisnika kuca link eto njima belaja...

tako da nemojte da mislite svasta...nego se nadajte da vecina u srbiji samo surfa i nista ne skida :) pa ce raditi dobro ...u sustini 10 posto korisnika pravi 90 posto saobracaja.

pozdrav

To je do setovanja DSLAM-a kako si naveo.
Sto se tice brzina i linka, mislim da nisi u pravu, Telekom itekako ima jake linkove da podrzi sve ovo jer se to ne placa mnogo, problem je upload koji se placa po protoku i zato i nije ubrzan jer im se to ne isplati. To ti je najbolje ogranicenje P2P-a mada ja i sa ovim koristim Emule i sa ogranicenim upload-om pomocu NetLimitera ja sam vrlo zadovoljan.

Imam jedno pitanje...
Pre nekoliko dana sam podneo zahtev za uvodjenje ADSL-a (512 paketa)...E sad,zanima me da li se sa njima sklapa neka ugovorna obaveza,po kojoj si duzan da koristis njihov ADSL odredjeni vremenski period?

Moze i manje, ali se placa dodatno ;)

A koliki je najmanji period koriscenja i koliko se placa?

Ja sam prinudjen da uzmem ADSL preko telekoma jer sam jos uvek na staroj telefonskoj centrali i rekli su mi da podnesem zahtev pa ce me prebaciti.E sad ima i dosta jeftinijih provajdera(recimo GoNet koji za paket od 512 naplacuje 849din) nije da mi je cena najbitnija stvar,najbitniji je kvalitet i stabilnost interneta,ali ako nema razlike u kvalitetu zasto bih placao telekomu 1400 din koliko izadje sa PDV-om u odnosu na 1000 din u GoNet-u?

Imam jedno pitanje...
Pre nekoliko dana sam podneo zahtev za uvodjenje ADSL-a (512 paketa)...
Gde si podneo zahtev?
Ja sam se prijavio na Telekomovom sajtu jos pre par meseci ali nista.
Btw takodje sam na staroj centrali a uz to sam jos i dvojnik :(

Gde si podneo zahtev?
Ja sam se prijavio na Telekomovom sajtu jos pre par meseci ali nista.
Btw takodje sam na staroj centrali a uz to sam jos i dvojnik :(

Pozzz Pancevac.Isti slucaj i ista tuzna prica...stara centrala,dvojnik.
I ja sam se prijavio na telekomovom sajtu.
Koliko sam ja nesto nacuo do kraja godine bi trebalo da budu oslobodjeni svi brojevi i prebaceni na novu centralu.Pa ako je to tacno strpecu se jos tih par meseci
(Iako svaki dan ludim sa dial-up-om) pa cu uzeti ADSL kod nekog drugog provajdera,necu da budem obavezan prema ovim monopolistima...

Nemojte mi zameriti bes :mad: prema telekomu.Vec par godina kukam da me prebace na novu centralu,da stvar bude jos i gora vec 7 godina mi duguju jedan broj koji ceka na preseljenje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno