Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Je l' video neko da li ima mod koji dozvoljava da se i u drugoj ruci drzi oruzije - a ne stit/baklja/stafeta/burek? Ono, u desnoj mac za bockanje, a u levoj bodez za blokiranje i pariranje...

Nisam video mod, ali to zvuči poprilično besmisleno. Zašto bih koristio bodež u drugoj ruci, ako njime ne mogu i da bocnem? Mada, to nije loša ideja za neku ekspanziju... da pojedine rase mogu da mlate sa dva laka oružja... posebno one brze.

Nisam video mod, ali to zvuči poprilično besmisleno. Zašto bih koristio bodež u drugoj ruci, ako njime ne mogu i da bocnem? Mada, to nije loša ideja za neku ekspanziju... da pojedine rase mogu da mlate sa dva laka oružja... posebno one brze.

A svi ostali modovi su sa posebnim smislom?

Ne mozes da bocnes tom drugom rukom, ako je stvar isprogramirana tako da samo oruzije u desnoj ruci nanosi damage. Medjutim, ako imam u desnoj ruci one-handed mac, recimo longsword, onda mogu da nosim za blokiranje neki (enchantovani) bodez umesto stita od 50 kila. Uz to i jasno vidis kada se protivnik sprema da zamahne - kad si iza stita, vidis samo Ryan Air, JAT i German Wings.

Ok, kapiram te.

Upravo zato što je tako isprogramirano i kažem da je besmisleno. A nekako mi je i korišćenje štita ekvivalent tom skrivanju kada vidiš samo vedro nebo :D Samo muški bre :)

Poslednja izmena:
I tata bi da se buzdovan može blokirati perorezom, sine :d

U ekspanzije to ne bi bilo loše ubaciti. Dual wield, toga ima svugde...

Ti bi trebalo da mozes pred buzdovan da postavis perorez, mixer ili grickalicu za nokte ako hoces, a taj "alat" treba regularno da primi damage ili disintegrate poene u zavisnosti od weapon-damage faktora udaracha i healtha samog peroreza. Mozda je u pitanju vrlo zaj... perorez.

Perorez Izrazite Besvetosti Srebrnog Princa, +45 armor, +50% reflect damage, +20% spell resistance, 12 armora, +10 block skill.

Opet sam probao razne kombinacije sa setovanjima za grafiku i razlika izmedju 1600x1200 i 1024x768 je u proseku 5 fps na otvorenom. :wall: Da se bar radi o 25 u odnosu na 30 fps, nego u pitanju je 13 u odnosu na 18 fps. [sve max, shadows off, hdr on, distant land off]

Chuck Patch Tool v0.6.9

This small utility will allow you to disable/enable ATI’s Chuck Patch on-the-fly. This utility will make your life easier because you will not have to download the entire Chuck Patch driver, nor will you have to uninstall/reinstall your driver to obtain Chuck Patch’s features... Chuck Patch Tool v0.6.9 :wave:

pazi sad ovo.......

` (to je ono pored keca, za neupucene.....)
coc testinghalls

:D

e to je zanimljivo..........

Jel zna neko koja default, tj. recommended podešavanja Oblivion daje za 7600GS? Medium, high, bloom, hdr?

pitanje u vezi hardvera

Izvinjavam se sto upadam u temu, ali me zanima dali bi iole pristojno Oblivion mogao da se igra na sledecoj masini:
Intel 775 3ghz fsb800 1mb kesa
Foxconn 865pe ploca
512ddr Kingmax
Ati 9600 pro ... 128/128
Pitam ovo zato sto sa jednom klincu sastavio ovaj komp, u medjuvremenu je izrazio zelju da igra Oblivion (moze i sa manje detalja, al da radi) pa reko da pitam da li je dosta.

Dosta jeste za minimalne detalje, pozeljno bi bilo jos 512MB RAM-a i barem GeForce 6600GT za nesto vise.

Teško. 640x480 je optimum, možda eventualno uspe da izgura 800x600 i to da ubiješ view distancu, što izgleda vrlo ružno (ideš, ideš, i odjednom se stvori planina ispred tebe).

Dobro kaze voodoo. Iz iskustva, i sa giga RAM-a i GeForce 6600GT, treba dosta tweakovanja .ini fajla da bi radilo pristojno na nekim medium detaljima (moze tu da upadne onda cak i HDR koji je dosta zahtjevan po pitanju framerate-a, ali onda bas dobro izgleda).

Mislio sam na 9600Pro al nema veze :)
6600GT može da izgura fino ali mora da se gasi trava. Sa karticom 7. generacije potpuno je druga priča. Evo ova moja 7300GT DDR3, 1024x768, HDR, default high podešavanja osim tekstura koje su na medium zbog 128 MB, ide potpuno glatko.

Pa znam da si mislio na 9600 pro, i ja sam :)

Nego sam htio da pokazem kako bi radilo sa 1GB i 6600GT (isto sam gasio travu i jos kojesta).

Ja imam od 30 do 40 sa medium~high podesavanjima... HDR je ukljucen...

Ja ima 6600gt i dosta sam tweak-ovao ini, ne gasim travu, igram sa dosta modova, od kojih neki cak popravljau grafiku. ukljuceno je nesto HDR ili Bloom sa 2x AA, texsture su na High viewing distance je na otprilike polovini i u 800x600 rezoluciji. Igra izgleda fenomenalno, radi veoma dobro i glatko i fps ide od 20 do 30 sto je meni vise nego dovoljno.

Da malo dignem temu iz mrtvih:D. Jel onaj Karl texture pack najbolji i šta je potrebno da bi mogao igru da igram sa tim? Mislim kakva mašina?

kako se pune itemi magijom kada se istrose, ono kad se istrosi uses, kada pise 0...?

bilo je na pocetku u onoj radnji u imperial city-ju, ali ta riba vise nije tamo...

Čini mi se da ih puni Varla stone, ili Welkynd stone, ne sećam se, probaj. Možeš ih naći u dedričkim ruševinama. Naravno, iteme možeš napuniti u svakom Mages guild-u, ali košta...

Mislio sam na 9600Pro al nema veze :)
6600GT može da izgura fino ali mora da se gasi trava. Sa karticom 7. generacije potpuno je druga priča. Evo ova moja 7300GT DDR3, 1024x768, HDR, default high podešavanja osim tekstura koje su na medium zbog 128 MB, ide potpuno glatko.
Ovo je mozda tachno, ali samo kada promenish mesta karticama, jer je 7300 slabija od 6600, a meni sve lepo radi na high sa mojom X1600Pro(iste performanse kao 6600GT).

Nisu Dedricke vec Ayleid Ruins(Ancient High Elves gradovi)...Pune se pomocu Vrala stones al njih ima jako malo i oni ti napune sve enchanted weapons u inventory....
Punish ih i pomocu napunjenih soul gems...
Najbolja opcija za punjenje je da odradish Azura Daedric Quest uzmeswh njen poklon Azura Star(to ti je soul gem koji se nikad ne trosi tj morash ga puniti ali ne nestaje kao obicni soul gemsovi)

cekaj malo...pa ja imam azura star vec par meseci u inventory, ali ne znam kako da je upotrebim LOL :D

Vrh Dno