Šta je novo?

Opera mini 4

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
izasla druga beta verzija...radi kao zmaj...za svaku preporuku

mini.opera.com

Poslednja izmena od urednika:
moj tel je 6233 (serija 40)...radi super....probao sam da instaliram na 6680 (symbian 8.0a) i nisam uspeo da je pokrenem :(

Poslednja izmena:
Hahha, na simbianu, N93i, nisam mogao ni beta 1 ni beta 2 da instaliram. Koji je to krš od OS-a. Kod mene na W880 je radila i beta 1 i beta 2 kao sat...

Ako imaš JVM, verovatno radi dobro. Nemaju svi WM5 uređaji JVM.

6233 i radi odlicno. Upravo kucam iz nje :)
Vidi se da je beta, ali se nadam da ce se mnoge stvari resiti.
Najveca zamerka koju imam je sto na nekim stranicama gde clanak ima vise strana, redne brojeve prepozna kao jedan link, pa nije moguc prelazak na sledecu stranicu. Zato jos uvek drzim i staru verziju.

Postoji i ona mini opera 2, na ruskom, koj podrzava i vise prozora kroz tabove i gomilu drugih opcija, ali ima samo na ruskom i ima dosta bugova.

Kada sam ubacio u LANDSCAPE mod, nisam mogao da se vratim u obican mod, pojeo mi je 1/3 ekrana i nije bilo bas pogodno za surf. Reinstalirao sam je, radi savrseno :)

pa pise ti u specifikacijama za telefon da li imas Java platformu. btw ni meni ne radi GoogleMail programcic, kaze da nemam neke sertifikate, oh well, imam Gmail u bookmarku u mini-operi :)

U cemu je razlika izmedju Opere mini i Opere posto ja na N70 imam instaliranu Operu.

Moze jedno pitanjce, ali bez smejanja?

Kakva je moja zastita od virusa i slicnih gluposti na W810i ako bazam po netu? Ima li kakvih opasnosti?
Ima li neka zastita za ovaj fon?

Kada sam ubacio u LANDSCAPE mod, nisam mogao da se vratim u obican mod, pojeo mi je 1/3 ekrana i nije bilo bas pogodno za surf. Reinstalirao sam je, radi savrseno :)

bane majstore...
tek sad sam provalio da moze da se zarotira prikaz...

Meni na N95 nova verzija radi bez ikakvih problema. Jos kad gledas u Wide, milina.

Na N73 nisam imao nikakvih problema sa Beta 1. Uopste nije pucala i radila je brzo za razliku od Opere za Sybian koja mi je skidala vise Kb nego sto treba iako sam iskljucio prikaz slika.
Ostajem pri Java Operi. Sad cu da skinem i tu Beta 2 da vidim kakva je.

ne treba ti zastita nikakva, zastita je potrebna SYMBIAN telefonima, jer im je to ustvari operativni sistem.

Ma daj, to su gluposti. Imam E61 od avgusta prosle godine i nisam nista podkacio, a nasurfovao sam se preko njega vise nego bilo ko od vas, smem da se kladim. Ti anti virusi su obicni usporivaci mobilnog ako su stalno rezidentni u memoriji. Imao sam fsecure, i jos neki, ne secam se, po meni nepotrebna stvar.
P.S.
Ovo pisem sa E61 iz poslednje bete 4.0 i radi savrseno. Doduse, prvi put kada sam je instalirao nije mi prikazivala nasa slova, pa sam je deinstalirao, promenio jezik telefona na ruski, ponovo stavio, vratio jezik na engleski (ma dosta mi je ruskog, imao sam jos i ruski win98), i sve fercera.

eee nije tacno. imas degenerike koji ti salju viruse preko bluetooth-a...a i kad oces da skines neki program isto tako moze da bude virus... (u sis formatu).

Ver4 Beta 2 na E50 radi odlično, a instalira se paralelno tako da i stara verzija 3.1 ostaje funkcionalna

Imam N70 verzija 3 radi savrseno dok opera 4 beta baguje zakucava i posle nece da se pokrene ne znam zasto ipak ostajem na 3-ci

Opera Mini 4 beta 3

Changes since Opera Mini 4 beta 2
* Added Link support
* Added Speed Dials
* Added RSS feed support
* Added shortcut *+0 for feeds
* Added shortcuts for speed dials (*+[speed dial number])
* Added function to ask the transcoders for the title and favicon of a new bookmark or speed dial
* Stylus devices can now scroll shortcut help overlays
* Changed "Fit to width" to "Mobile view"
* Changed "Autozoom" to "Show overview"
* Low, medium and high image quality setting
* Images fit better to the screen (no panning)
* Improved BiDi support
* Page position and scaling is now preserved after reload of page
* Stylus devices without pointer motion events should be able to scroll anyway, just not in realtime
* Faked transcoding progress when using feeds
* Show numbers in ordered lists
* Improved stylesheet handling
* Focus highlight now looks inactive when loading
* New and improved server side cookie handling

1. Point your phone browser to mini.opera.com/beta
2. Click "Download Opera Mini"
3. Follow the simple setup steps on your phone

Izasla je konacno finalna verzija Opera Mini 4 (opera-mini-4.0.9751)
Opera Mini 4
front-europe-318.jpg

Poslednja izmena:
Heh beta je bila bolja, jos nekako radila, ova mi obrisala v3 i sad ne radi, ili prikaze belu stranu ili failed to connect to internet. Sad uopste nemam operu mini. Inace tel je k610.

Heh beta je bila bolja, jos nekako radila, ova mi obrisala v3 i sad ne radi, ili prikaze belu stranu ili failed to connect to internet. Sad uopste nemam operu mini. Inace tel je k610.
Pa beta 4 je radila paralelno sa verzijom 3, mislim da je trebalo prethodno da deinstaliraš obe stare verzije... pa tek onda da instaliraš OM4. Kod mene radi savršeno (uz prethodno opisanu poceduru). Probaj da je deinstaliraš, pa je instaliraj ponovo...

Ukoliko pored finalne verzije cetvorke zelite i trojku, obrisite obe verzije, instalirajte prvo OperaMini 4 final, pa tek onda trojku. Negde na sajtu, ne secam se sada gde, daje opciju "Try OperaMini 3"...

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno