Šta je novo?

Opera mini 4

Siemens CX70 - radi bez problema.
Ne briše verrziju 3.1, ali pobriše sva njena podešavanja tako da je potrebno ponovno podešavanje da bi radila. Isti slučaj je i kad koristim verziju 3.1, tada ona pobriše podešavanja od četvorke tako da od istovremenog korišćenja nema ništa. Jedina novotarija koja mi se sviđa, ali nije preterano praktična sem u izuzetnim slučajevima je mogućnost korišćenja "miša" i gledanja stranice bez smanjivanja na veličinu ekrana.
Samo zbog toga što za otvaranje iste stranice verzija 4 prenosi više podataka (za benchmark forum konkretno oko 10KB više) ostao sam i dalje na verziji 3.1
P.S.
Za one kojima treba stara verzija
http://www.getjar.com/products/3334/OperaMini
link će biti aktuelan verovatno samo još koji dan pa će se prebaciti i oni na četvorku :)

Poslednja izmena:
Ja na N95 imam bug (Opera mini 4 final) da mi wap strane uvek prikazuje sa large fontom ili small, srednji ne mogu da namestim ni najveci. Jel se deshava ovo jos nekome?

meni ne (n73) ali imas i neku enhanced verziju opere mini 4.0.9800 (mislim da je final 4.0.9750), pa probaj.

Prilozi

• opera-mini-4.0.9800-advanced-int.rar
    96.5 KB · Pregleda: 71
Ja uopšte nisam zadovoljan sa Operom Mini. Pre svega, strane koje vuče su iz nekog razloga mnogo veće nego kad koristim browser u samom telefonu (govorim o v3, neko reče da v4 vuče još veće strane), mnoge strane browser u telefonu lepše parsira i, zanimljivo, hrpu strana sa MTS mondo wap-a uopšte ne može da parsira. Ostavio sam je, ali mislim da ću u 99% slučajeva koristiti postojeći browser.

Ovo ne može ni u teoriji da ima veze sa životom, sem ako ideš po WAPu. Ako ideš po WWW, nema tu šta aparat da parsira ili ne parsira, on jednostavno mora u sebe da usisa sve što ima na stranici.

Da li si siguran da pričaš o Operi Mini, a ne o Operi Mobile, ili da nisi u jednom ostavio uključene slike, u drugom isključene? Imam Operu Mini već sto godina na nekoliko aparata i uvek je ušteda u odnosu na klasičan WEB saobraćaj između 20 i 50 puta, iz prostog razloga što je cela njegova tajna, ne u klijentu, nego u nekom Proxy-ju tamo u nekoj Norveškoj, koji komprimuje taj sadržaj, i tu je ušteda.

Prema tome, proveri ponovo šta se kod tebe zbiva, ali negde činiš ozbiljnu grešku. Ja se ubijam od surfa na Operi Mini i siguran sam da bi mi računi sa klasičnim browserom iz aparata bili sigurno po 100€ viši, nego što jesu.

Ja zaista uglavnom idem po wap sajtovima, za www je sasvim moguće da si u pravu, zato sam je i ostavio.

Operica do verzije 2 (ili 3) čini mi se da i nije ni mogla da otvara wap sajtove. Ovo je čisto napomenta da se skapira namena programa. Ja uopšte ne idem na wap sajtove, jer za sav svoj web surf bez slika ne mogu da napucam više od 200 dindži mesečno. Koja je poenta wapa uopšte onda? :)

Pa sta to gledas kad ti tako malo skida? Pretpostavka da ne koristis tarifne dodatke...
Pitam jer sam probe radi otvorio sajt fakulteta, pokusao da prijavim ispite, jos malo trt mrt tamo i ovamo i ~300 KB...

Jel ima jos neko problem sa konekcijom i operom mini? Tacnije, mts i sony ericsson telefoni k610 i w710, isti problem, cas radi , cas stoji na connecting i onda poruka da nema interneta. Samo da napomenem da je radilo bez ikakvih problema do pre jedno mesec i mozda nesto vise dana. Posle toga sam probao sve zivo, od restarta telefona, do instalacija raznih i podesavanja. Ima li jos neko ovih problema?

edit: vidim na nekim forumima pominju da se umesto gprswap koristi gprsinternet, sa 4777 nisam dobio ovaj profil, videcu da cackam malo u medjuvremenu da li ce sa tim da radi pa javljam.

Poslednja izmena:
Probao sam sa gprsinternet profilom, postavio za javu da koristi taj profil, i rekoh super evo radi kako treba, i nakon 2-3 minuta, nista, opet stane i prijavljuje gresku da nema konekcije. Ne kapiram sta vise da probam.

zavisi od kvaliteta GPRS signala na tvojoj baznoj stanici.
GPRS je nizeg prioriteta u odnosu na telefonske pozive, i ako je tvoja bazna stanica prebukirana - davace prednost pozivima, pa tek GPRSu.. posto su sada praznici, slave i proslave; povecan je broj poziva nego inache, pa mozda to utice...

ja imam k610i i kod mene Opera mini radi ok.
probaj eventualno u centru da vidis kako se ponasa

GPRS na 64 generalno užasno radi u Beogradu već duže vreme, i tačno je da zavisi od stanice do stanice. Jedino rešenje je zasad 3G u mom slučaju.

Da, izgleda da je do pristupne stanice, inace mnogo bolje radi sa gprsinternet profilom, tako da "uglavnom" radi, sve u svemu sasavi su ovi iz mts-a.

Ja taj problem sa konekcijom imam od kad sam i poceo da koristim operu mini za mob.Na oba SE telefona koja sam imao mi je isto tako radilo, malo hoce pa mnogo nece!
Ne verujem da ima veze kvalitet signala kad mi u browseru fona radi perfektno, znaci samo u operi je problem...
Posto sam 64, probacu sa gprsinternet profilom pa javljam utiske.
Inace mi je bas krivo sto ne radi, odlican je program, pogotovo verzija 4!

mts je stvarno uzas, ali ja sam provalio da nekad odlicno radi kad se za APN stavi gprsinternet umesto gprswap :)
Cim istrosim besplatne poruke i kredit koji dobijam, zbogom mts...

APN:gprswap + Proxy:172.017.088.198 se koristi za wap browser

APN:gprsinternet bez Proxy se koristi za ostale stvari (pa i za Opera-mini)

Interesantno je da dok je Opera mini bila v3.1, sve je radilo na gprswap, kako sam stavio cetvorku, ne pomaze ama bas nista. 064.

APN:gprswap + Proxy:172.017.088.198 se koristi za wap browser

APN:gprsinternet bez Proxy se koristi za ostale stvari (pa i za Opera-mini)

Podešavao sam jednu Nokia 3100 pre neki dan i GPRS nije funkcionisao dok nisam obrisao ove dve nule iz IP adrese proxija.
To mi je nekada davno neko rekao i zvučalo mi je bezveze, ali sada sam se slučajno setio i upalilo je.

Moj SE odmah obrise nule u adresi proxyja, a recimo, prethodna Motorola nije, al' joj nije smetalo.

Usput, proradio je net na Operi v4 sa gprsinternet setovanjima, al' ne iz prve. Izgleda da je mreza malo opterecena. Garant je sneg kriv...

Evo danas sam bas testirao operu i konekcije.Nista ne pomaze operi da se konektuje kako valja, ni gprsinternet bez proxy-ja, ni brisanje nula.Jedino je uspelo kad sam telefon podigao u vis(zvuci smesno ali radi),ali kad sam probao da ucitam sledecu stranicu o5 nije radilo.
Sve u svemu opera mini 4.0 + mts + SonyEricsson = mision imposible!
Bar je kod mene takav slucaj.

Samo da napomenem da sve ostale aplikacije koje koriste internet na telefonu rade perfektno bilo da su java ili su vec u telefonu.Znacu problem je definitivno u operi mini!

Najbolje je da sacekamo da izadje Firefox za mobilne i uzivamo!

Evo ja od kad sam postavio pitanje, do sada, na oba telefona sa gprsinternet radi ok, mozda jedanput nije reagovao, ali to je do moje pristupne tacke verovatno. Dakle zakljucak, mts mreza, obavezno mora gprsinternet da se koristi. Evo kako se to radi, dakle:
U Data comm. --> Data accounts --> New account
Da se ime na primer Mts internet
APN: gprsinternet
Username: mts
Password: 064
I lupi se save.
Onda se ode u internet settings, Settings for Java, New profile, i stavi se ime na primer Mts internet, Connect using: tu se odabere napravljen account Mts internet.
i to je to, i selektuje se taj profil. Dakle taj internet profil ce da koriste samo java aplikacije, ostalo ide preko gprswap, sto i treba.
Dakle, opera mini nikako nije kriva za ovo, na sajtu cak i pise da se obavezno koristi ne wap, nego internet konekcija. Ovo kazem meni radi ovako, vrlo retko otkaze poslusnost, ali to je kako smo zakljucili posledica pristupne tacke.
Ko nema gprsinternet a na mts-u je ovo je pod obavezno da se odradi, pozdrav, i hvala svima na pomoci.

Јел зна неко подешавња за mtel?

Opera mini 4 advanced radi savrseno na k530 telenor postpaid broju.Stranice se ucitavaju u sekundi.Odusevljen sam.Cini mi se da i manje trosi kilobajte ;)

Kako vam sada radi Opera mini i to bilo koja verzija? Imam MTS broj i 6630 i nema teorije da je nateram da radi kako treba. Default browser radi, kako i ostali servisi preko WAP-a. Apsolutno sam pokusao sve navedeno u ovom thread-u. Je li to nego ogranicenje od strane Telekoma ili ja i dalje u necemu gresim?

Poslednja izmena:
Meni radi skroz OK.
Imam 063 i W800i.

Opera mini 4 advanced radi savrseno na k530 telenor postpaid broju.Stranice se ucitavaju u sekundi.Odusevljen sam.Cini mi se da i manje trosi kilobajte ;)
Opera 4.1 otkida kredit ukoliko ne ugasim slike narocito!Inace lepo radi i na 064 a i na 063 mrezi:)

Proradi i kod mene. Treba se igrati podesavanjima telefona za pristup mrezi u zavisnosti od verzije programa, jednostavno probati:"gprswap"u "gprsinternet" ili iskljuciti proxy, ili prepraviti port iz 8080 u 80...i na kraju ubosti pravu kombinaciju a ne izgubiti strpljenje. Lepo radi, ali mislim da su za malu potrsonju kredita i brzi surf ipak bolje starije verzije, sa iskljucenim slikama.

Poslednja izmena:
Kod mene je trenutno net (mt:s postpaid) setovan samo APN (gprsinternet), username (mts) i password (064). Sve ostalo je na automatic i radi već jako jako dugo sa takvim setupom. Nikakav proxy, DNS-ovi ili bilo šta.

Rade svi net servisi.

Nazad
Vrh Dno