Šta je novo?

amd athlon 2800+ burton OC help

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
evo mene o5 😛

posle one prevare sa 2000+ tb kupio sam ovaj iz naslova topica...

dakle..socket a(462)
SS default-a u attach-u...i danas mi dosadnol pa reko da vidim da ga clocknem malo...

medjutim...dignem fsb na 200 mp spustim na 11.5 i ok..F10 u biosu..ok i pise ono don't turn off...i nece da se upali...rade lampice..vrte kuleri i sve..al nece na monitor sliku da da... ona lampica na monitoru se samo pali-gasi i nista...ja restart dugme...nece da se upali..ja rastavi kucite makni bateriju,vrati je i upalih ga po defaultu...cpu interface mi je off
napon pri tome nisam dirao...1.65 je bio ...mozhda je to malo??sta mislite???

pomagajte...ploca abit nf7-s v2.0 napajanje coolermaster 380w skoro kupljeno

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    28.6 KB · Pregleda: 68
To se deshavalo i mom ortaku uzmi stavi latencije memorije na def jer kod mog druga su skakale sam kad dignesh klok i stavi voltazu od cpu na manual (1.65) i probaj tako pa javi,mom ortaku radi ali preko 200 nece deshava se opet isto poz:wave:

ma ja cu 200 ne treba mi vishe! 😀 samo 200 :cigar:

aj sad cu da probam pa javljam 😀

eo sam probao...nece 🙁

znaci..200x11 ovaj put sa default latencijama i 1.7 naponom i nece...kad dodje do onoga don't turn off while bios saving..kako li vec...krene da se restartuje i ne pali se
sta da radim?

Stavi ht na 3, memoriji dodaj malo napona i opusti latencije pa probaj.

javi sta si uradio.😉

pozz

Poslednja izmena:
nemam ja ht..imam fsb i mnozhilac...

ovo je socket a 😀

ma na stari je sve radilo ok...bez cackanja memorije...
ja kad dizhem sfb ne diram ddr frekv...ona ostaje ista...

Poslednja izmena:
HT na SoA platformi ne postoji.

Edit: Pretece me tihomir. Nego, da li si probao da flesnes modovan bios sa 2T parametrom, mene je to zezalo na NF7-S sa sva tri popunjena memorijska slota. Takodje uzmi u obzir da nece svaki barton na 2200MHz, ja sam svojevremeno imao jednog 2500+ koji nikako nije hteo preko 2000 ali na toj frekvencije je radio na 1,4V.

Poslednja izmena:
stavi multi na 10 ili na 10.5. Ukoliko ni tada nece, moze biti da ti je proc zakljucan.
Pogledaj na procesoru koji je datum proizvodnje. Ako je posle 36-te nedelje 2003-e godine vrlo je moguce da je zakljucan, a ako je pole 42-e nedelje sigurno je zakljucan.

Pogledaj na procesoru koji je datum proizvodnje. Ako je posle 36-te nedelje 2003-e godine vrlo je moguce da je zakljucan, a ako je pole 42-e nedelje sigurno je zakljucan.

Naravno i to moze biti uzrok restarta jer jednostavno nece da podigne na 2500MHz (12,5x200)

Poslednja izmena:
dje datum da vidim???????

evo slika..

Prilozi

• IMG_2295.webp
    IMG_2295.webp
    83.4 KB · Pregleda: 63
0405 znaci 2004 godina 5 nedelja, nemas srece zakljucan ti je procesor. 🙁 a i ne postoji sansa da se otkljuca posto je tzv. hardlockovan. Dizi FSB podeok po podeok i vidi koji mu je limit.

Poslednja izmena:
e ako cu pomamio se...neka ga ovako kako je...
hvala puno!!!

Nazad
Vrh Dno