Šta je novo?

AMD is about to be released!

• Začetnik teme Začetnik teme BaneJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije released nego unleashed.Značenje u tom kontekstu biva sasvim drugačije.
AMD is about to be unleashed!

Pa verovatno Phenom X4 na 2,6GHz mada ni Phenom X2 na 3GHz ne bi bio los iako je malo verovatan u ovom trenutku. Sve manje od toga bi bilo too little, too late.

Poslednja izmena:
Kao što i ta vest kaže, bilo bi prilično glupo da je to X2 5000+ Black edition.

The processor would be built on 90nm and be clocked at the 'regular' 2.6GHz and have 1MB of L2 cache, the same as the non-Black Edition version but, it ill differentiate itself by having an unlocked multiplier. That would make overclocking a little easier but for now, let's leave it in 'rumor stage' as we are hoping AMD's dark side is a little more serious than that. Just a few more hours and the snake will go away and leave the web space open for new hardware (or software).

Vracamo se u vreme Athlon-a TBird-a, kada je svaki Athlon bio otkljucan 🙂

Nego, sta je onda ovo?

amd-black-edition-08-20.jpg

AMD intros Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
Posted Aug 20th 2007 11:16AM

http://www.engadget.com/2007/08/20/amd-intros-athlon-64-x2-6400-black-edition/

Ja mislim da nije Black box 5000+ 🙂

Zašto uvek izbace nešto novo tik nakon što ja pazarim prethodno? :d

pa rekao sam im da se strpe dok ti ne "kupis" svoj 6000 :d

Ma ne, samo ne zna da sriche:

Athlon 64 X 2|5,000 + Black Edition

po meni je verovatnije da ce da izbace neku grafiku nego phenoma ili sta vec, mada ce mozda biti i taj procesor 5000+ u black varijanti (mislim slaze se sa sloganom kampanje "dark side") mada je glupo ako ce samo to da objave

ma videcemo sutra sta ce to da bude, valjda mozemo da se strpimo jedan dan

Poslednja izmena:
sto sutra? danas je 25.

pa da, ali mi smo nekih 6-7 sati ispred njih, pa dok se odrzi ta promocija onda dok to neko otkuca i okaci na web kod nas ce da bude 26. :d

ma zezam se, mozda saznamo nesto vec danas popodne

Pa ako ce to cudo sto ce izaci za par sati stvarno biti Crni X2 5000+, jedina zmija koja bi imala smisla da stoji na onoj strani je slika Rowana Atkinsona alias Crne Guje.

Prilozi

• Crna Guja.jpg
    Crna Guja.jpg
    18.2 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Hm, koliko ce otkljuchan multy dati boosta?

Ma daaaaaajjjjj.Ako je ovo toliko najavljivani AMD.....unleashed, onda ova kompanija ide nizbrdo brže nego što sam mislio.

mislim da je to verovatno samo jedna od stvari koja je danas trebalo da bude objavljena, po meni je debilna citava ta kampanja ako su samo hteli da predstave novi/stari procesor

Pa debilna je nama koji blejimo ovde non-stop, ali zamisli koliko je ljudi otišlo na taj link sada?

Hm, koliko ce otkljuchan multy dati boosta?

Otkljucan multiplier sam po sebi ne daje boost, vec pomaze prilikom overklokovaja, mada ne vidim koja je korist od toga, kada ovi procesori ionako idu do oko 3 GHz, sto moze da se izvuce na svakoj ploci i podizanjem brzine HT magistrale.

U principu, nista specijalno, osim izmenjenog boxa u kome nema kulera i novog naziva serije. Kapiram da nema kulera posto je to kao CPU za entuzijaste koji ionako ne koriste box kuler. Mada, vecina entuzijasta ionako kupuje Core 2 Duo ili Quad...

Uglavnom, prepakovani procesor koji se ionako prodaje vec mesecima. Da je bar neki model na 3.4 GHz ili slicno... Ipak, sva je prilika da su predstavili otkljucani 5000+ posto brzi modeli i nemaju mnogo prostora za overklok, pa je samim tim otkljucavanje istih besmisleno.

Marketinska PR zvaka da se kupi malo vremena dok ne izadje Phenom...

Nista, cekamo i dalje Phenom 🙂

Poslednja izmena:
|Loshe sam formulisao pitanje, jer trenutno pijem pivo, i umoran sam😛

Zato sam i pitao, nikada nisam imao otkljucan proc, ali kontam da su limiti sa k8 dostignuti.
Hvala na odgovoru.

Nadajmo se da je phenom zaista vredan chekanja.

vec vidim 4GHz sa ovim procesorom, nije bas za bacanje s obzirom na cenu od oko 100e 🙂

Nazad
Vrh Dno